Şimdi Ara

Vestel Minimalistik 12 A++ vs Baymak Elegant Plus 12 A++ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Bugün Olefini klima satan yeri telefon ile aradım. Olefini Hitech için 2400 TL 12000 BTU fiyat verdi. Yapıkredi bakasının kredi kartına 5 taksit yapıyoruz dediler. Montaj ücretliymiş. Fakat evim yakın olduğu için montaj bizden olsun dediler. Fakat boru olarak aleminyum boru kullanıyoruz dediler ve ben bakır boru isteyince 200 TL fark istediler. Telefonda baymak ile aralarında fark var mıdır diye sorunca, Olefini klima üreten firma, baymak ise kombi üreten marka, aralarında çok fark var. Kıyaslanamaz bile dedi. Fakat teknik bir sebep söylemedi. Komprasör markasını sormayı unuttum. Özetle Baymak, Olefini arasında 500 TL fark oluşuyor.

    Soğutma sezonsal verimlilik Olefini için 6.8, Baymak için 6.1
    Isıtma sezonsal verimlilik Olefini 4.2, Baymak 4.0
    Gaz miktarı Olefini 950 gram, Baymak 750 gram
    Olefini dış kasası 80x55x33, baymak 72x54x26cm
    Olefini Hitech 12000 btu 2600 TL, Baymak 2200 TL(gittigidoyr %05 indirimi + maximum kart para puan 75 TL. 2025 TL civarına gelebilir)

    Tekrar aradım, dış ünitenin içi bakırlı radyatördür dedi ama aleminyum karışımı da bulunmaktadır diye belirtti. Komprasör markası için daha önce hiç dikkat etmediğini söyledi. Dış ünite ses yapma sorunu bulunmadığını eğer ses yaparsa, klıma dış ünitesinin takozları yoktur yada fanı sürtüyor olabilir genel bir sesli çalışma durumu yoktur dedi. Baymak ile kıyaslayınca, Olefini, Baymak'a kıyasla çok daha kalitelidir diye belirtti.
    Merhabalar. Baymak klimalar Aux firması tarafından üretilmektedir. Dış ünite boruları bakır,finleri alüminyumdur. Standartı budur. Ancak malum firmalar boruları da alüminyuma çevirmiş durumda. Sanırım bu durumdan bahsetti. Ses sorunu yok ise Baymak yerine kesinlikle olefini tavsiyemdir Hocam. Bahsetmiş olduğumuz ses sorunu,mevcut olduğu zamanlarda kompresörün yüksek frekanslarda tabiri caizse böğürmesi idi. Yani fan kaynaklı bir sürtünme vb. sesi değildi. Ancak çözdülerse kesinlikle tercih edilebilir.

    Saygılarımla...




  • Peki hocam, Olefini için 200 TL bakır boru farkı istiyorlar. Sizce değer mi 200 TL vermeye? Bana lazım olan tahmini 2 metre boru. Belki 10-20 cm fark ile kısa kalırsa diye 3 metre diyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Hocam şahsi fikrimce kesinlikle bakır kullanılmalı. Bunun standarti da bakırdır ama firmalar üretim maliyetini düşürmek için bu şekilde kısıyorlar. Alüminyum ile bakır direkt olarak birleştirilemezler. Birleşim yerinde kimyasal reaksiyon oluşur ve akmış pil gibi akıntı ve korozyon oluşmaya başlar. Bu sebeple bu alüminyum borunun ucuna bakır boruyu pres gibi bir işlemle bağlarlar. Bu da ek yeri demek oluyor. (Alüminyum havşa baskısına dayanamadığı için alüminyum borunun 20 30 santimlik uçları bakırdır.) Özetlersem,bir gaz kaçağı riskine davet oluyor. O sebeple yekpare olma avantajıyla birlikte bakır boru tavsiye ederim. Ömrü de alüminyum borudan daha uzun olacaktır. Hem montajda alüminyum borunun kırılma tehlikesi daha fazladır. Alüminyum bakıra göre daha sert bir malzemedir. Bu gibi bir takım dezavantaj mevcut. O nedenle almışken bakır boru farkını vererek montaj yaptırmanızı tavsiye ederim. Ancak şuna dikkat ediniz. Bakır istediğiniz halde,karton kutuda montaj kitiyle gelmesinler. Çünkü artık bakır montaj kiti yok. Yani bakır istediğiniz halde yine alüminyum boru takmasınlar. Ya izolesiz bakır boru getirirler. Ondan kesip üstüne izolasyon geçirirler. Ya da izoleli bakır boru getirirler ki,bu karton kutuda olmayacaktır.Cunku piyasada hazır bakır montaj kiti kalmadı. Varsa da çok eskidir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Daha önce kaptı kaçtı usulü montaj yapan bir usta ile konuşmuştum. Klimanın yerini değiştirecektim fakat usta güven vermeyince vazgeçmiştim. O usta aleminyum boru daha iyidir, senin yerinde köşeleri dönerken aleminyum boru kıvrılmaya daha elverişlidir. Bakır boru ise köşeleri dönerken çatlama olabilir, gaz kaçağı olabilir diye aleminyum boru tavsiye etmişti. Baymak klimanın 4 metre borusu vardı, +3 metre de aleminyum boru arabasında varmış, Bakır boru + aleminyum boru kaynak yapacaktı. Ben itiraz edince 7 metre set halinde aleminyum boru getireyim demişti, gaz takviyeside yapacağım dedi. Fakat R410 gazda gaz takviyesi sağlıklı değilmiş ve vakumlamayı da süpürme usulu yaptığını öğrenince 35 TL servis ücretini ödeyip, ustayı göndermiştim. R410 gaz maliyeti, vakumlama motoru, bakır boru ile 400-600 TL arası bir para tutuyordu. Klimanın yerini dğeiştirme fikrininden vazgeçmiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Daha önce kaptı kaçtı usulü montaj yapan bir usta ile konuşmuştum. Klimanın yerini değiştirecektim fakat usta güven vermeyince vazgeçmiştim. O usta aleminyum boru daha iyidir, senin yerinde köşeleri dönerken aleminyum boru kıvrılmaya daha elverişlidir. Bakır boru ise köşeleri dönerken çatlama olabilir, gaz kaçağı olabilir diye aleminyum boru tavsiye etmişti. Baymak klimanın 4 metre borusu vardı, +3 metre de aleminyum boru arabasında varmış, Bakır boru + aleminyum boru kaynak yapacaktı. Ben itiraz edince 7 metre set halinde aleminyum boru getireyim demişti, gaz takviyeside yapacağım dedi. Fakat R410 gazda gaz takviyesi sağlıklı değilmiş ve vakumlamayı da süpürme usulu yaptığını öğrenince 35 TL servis ücretini ödeyip, ustayı göndermiştim. R410 gaz maliyeti, vakumlama motoru, bakır boru ile 400-600 TL arası bir para tutuyordu. Klimanın yerini dğeiştirme fikrininden vazgeçmiştim.
    Merhabalar Hocam. Alüminyum boru,tamamen üretim maliyetini azaltma amacıyla tercih ediliyor. Isı transferi olarak da alüminyum,bakıra göre daha az ısı iletimine sahiptir. Ayrıca alüminyum boru,daha doğrusu alüminyum daha serttir. Bu da dönüşlerde köşelerde özellikle boru çapı büyüdükçe borunun kırılma ihtimalinin daha çok olmasına sebep olmaktadır.Uç kısımları da pres benzeri bir yöntem ile birleştirilir. Bir nevi bu boru bimetal boru oluyor aslında. Uçları bakır,çünkü alüminyum sert ve havşa baskısına dayanamıyor,çatlıyor.Mecburen uçları bakır oluyor. Bu boru yerine yekpare eksiz tek parça bakır boru kullanımı çok daha uygun olacaktır. Bakır boru ile alüminyum kaynak yapılsa bile,kaynak yerinden kaçak vermeye başlayacaktır. Çünkü alüminyum başka bir metalle,özellikle bakırla birleştirildiğinde(özel yöntemler,gümüş kaplama,basınç kaynağı,flaş kaynağı vb. hariç ) alüminyum,hızlıca korozyona uğrayarak kendini adeta yiyecektir. Ayrıca alüminyum erime sıcaklığı(660,3 C) bakırın erime sıcaklığından (1085 C) çok daha düşük olduğu için çok çok iyi bir işçilik ister. Bakırın lehiminin yapıldığı gümüş telin de erime sıcaklığının 961.8 derece olduğunu düşünürsek,zorunlu olmadıkça alüminyum boru ve bakır borunun birbirine en azından oksijen kaynağı ile birleştirilmesi çok zordur ve zaruri haller dışında tercih edilmemelidir diye düşünmekteyim. R410A sistemde gaz kaçağı durumunda gaz takviyesi mümkün değildir. Ancak metrajın uzun olmasından kaynaklanan,mevcut gaza ilave işlemi Hassas terazi kullanmak şartıyla yapılabilir. Doğru ve prosedürüne uygun şekilde yapılması halinde sakıncası yoktur( R410A'nın likit verilmesi gibi). Vakumlama ise R410A sistemde asla süpürme yöntemiyle yapılmamalı. Süpürme,basma hattının açılıp,dönüş hattı sibobunun tornavida vb. ile ittirilmesi sonucu sistemde dolaşıma başlayan gazın,dönüş hattından havayı itmesi ile havanın atılması amaçlanan bir işlemdir ancak,gaz kaçırma riski mevcuttur. R410A ve benzeri Zeotropik ve Azeotropik (Karışım) gazlarda bu işlem gaz kaçırma riskinden dolayı asla yapılmamalıdır. Vakum pompası ile vakum işlemi bu nedenle şarttır. R22,R32 için bu durum sorun teşkil etmese de(karışım olmadığı için) süpürme,vakum pompası ile yapılan vakumun yerini tutmayacaktır. Bu şartlar altında ustanın müdahalesine izin vermemeniz isabet olmuş Hocam. Başınıza dert açması muhtemel görünüyor.

    Saygılarımla...




  • Olefini içinhttp://www.olefini.com.tr/ web sitesindeki telefon numarasını aradım. +90 212 297 22 22 montaj borusu göndermiyorlarmış, ayakta çıkmıyormuş kutusundan, nerede oturduğumu sordular ve 350 TL karşılığında 5 metreye kadar bakır boru + dış ünite montaj ayağı + montaj hizmetleri varmış. Aradığım telefon numarasındaki görevli aleminyum boru kullanımı yasak dedi. Oturduğum semtteki Olefini satıcısı da 2400 + 200 TL bakır boru montaj parası demişti veya klima + montaj + aleminyum boru için 2400 TL demişti.

    Diamond adında bir marka var. Isıtmadaki verimliliği 5.2 görünüyor. Olefini 4.2, Baymak 4.0, Diamond ise 5.2. Çok güzel ısıtma değeri var. Olefini yada diamond kullanan yorum yapan kimse olmayınca teretdütte kalıyorum. Şikayetvar sitesinde de Olefini için 4-5 şikayet var. Genellikle sensör arızası şikayetleri var.


    Eski tarihte açılmış bir konu, sanki çokta iyi yorum yapılmamış gibi:
    https://forum.donanimhaber.com/diamond-electric-klima-lar-hakkinda-bilgisi-olan--20346054

    https://www.sikayetvar.com/diamond-electric/klima

    https://www.sikayetvar.com/olefini-klima


    https://www.diamondelectric.net/upload/2018041915474878-arakawa-teknik.pdf

    http://www.olefini.com.tr/db/katalog/52_katalog_olefini_dc_inverter_ser__kl_malar_2017.pdf


    Diamond için bu şikayette, çok sesli çalıştığı yazılmış. Komprasör GMCC marka.
    https://www.sikayetvar.com/diamond-electric/diamond-klima-kalitesizlik
    "Bize maalesef hediye gelen adını sanını duymadığımız bu klimayı bir süre güzel kullandık gerçi çok sesli çalışıyor."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 28 Eylül 2018; 15:4:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Olefini içinhttp://www.olefini.com.tr/ web sitesindeki telefon numarasını aradım. +90 212 297 22 22 montaj borusu göndermiyorlarmış, ayakta çıkmıyormuş kutusundan, nerede oturduğumu sordular ve 350 TL karşılığında 5 metreye kadar bakır boru + dış ünite montaj ayağı + montaj hizmetleri varmış. Aradığım telefon numarasındaki görevli aleminyum boru kullanımı yasak dedi. Oturduğum semtteki Olefini satıcısı da 2400 + 200 TL bakır boru montaj parası demişti veya klima + montaj + aleminyum boru için 2400 TL demişti.

    Diamond adında bir marka var. Isıtmadaki verimliliği 5.2 görünüyor. Olefini 4.2, Baymak 4.0, Diamond ise 5.2. Çok güzel ısıtma değeri var. Olefini yada diamond kullanan yorum yapan kimse olmayınca teretdütte kalıyorum. Şikayetvar sitesinde de Olefini için 4-5 şikayet var. Genellikle sensör arızası şikayetleri var.


    Eski tarihte açılmış bir konu, sanki çokta iyi yorum yapılmamış gibi:
    https://forum.donanimhaber.com/diamond-electric-klima-lar-hakkinda-bilgisi-olan--20346054

    https://www.sikayetvar.com/diamond-electric/klima

    https://www.sikayetvar.com/olefini-klima


    https://www.diamondelectric.net/upload/2018041915474878-arakawa-teknik.pdf

    http://www.olefini.com.tr/db/katalog/52_katalog_olefini_dc_inverter_ser__kl_malar_2017.pdf


    Diamond için bu şikayette, çok sesli çalıştığı yazılmış. Komprasör GMCC marka.
    https://www.sikayetvar.com/diamond-electric/diamond-klima-kalitesizlik
    "Bize maalesef hediye gelen adını sanını duymadığımız bu klimayı bir süre güzel kullandık gerçi çok sesli çalışıyor."
    Merhabalar. Diamond Arakawa serisi Midea üretimidir.Midea Blanc serisi ile denktir.Bu ısıtma değerleri soğuk hava şartlarında geçerli olmayacaktır. Ses konusunda ise yine GMCC kompresör rol oynamakta. GMCC'nin ses sorunu bir türlü çözülemedi.

    Bu nedenle daha önce de belirttiğim gibi Olefini'de de ses sorunu riski söz konusu.

    Saygılarımla...




  • Hocam LG ve Samsung klimalarda dış ünitenin ölçülerini küçültmüşler. Olefini gibi bazı markalarda ise dış ünite diğer emsallerine göre daha büyük. Dış ünitenin küçük yada büyük olmasının avantajı yada dezavantajı olabilir mi?



    Baymak Egelant Plus 12 (Dış Ünite Net Ölçüsü): 720*540*260

    Olefini Hitech 12 (Dış Ünite Net Ölçüsü): 800x554x333

    Samsung AR12MSFHCWK/SK AR5400 12000 BTU
    Net Boyutlar (Dış Ünite, G x Y x D, mm x mm x mm): 660 x 475 x 242
    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/samsung-ar12msfhcwk-sk-ar5400-12000-btu-8-kutuplu-a-enerji-inverter-klima-367667820



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 1 Ekim 2018; 11:48:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    bence önemli olan kondanser in çift sıralımı yoksa tek sıralımı olduğu?

    Kondanser boyutuda önemli tabi.

    Kısaca işin teknik yararı bir tarafa bence daha büyük daha ağır olanın kalitesi algısı yüksektir.

    Bir malın ağırlığı her zaman kalitesini belirler bunu unutmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karşılaştırmaya Sigma'yı da dahil edersek? Hangi klima daha iyidir? Yada Sigma nasıl bir klimadır?

    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/iklimsa-sigma-sgm12invdme-12-000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-355169886



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 1 Ekim 2018; 13:51:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Samsung alüminyum kondanserli,sürekli ses şikayetlerinin olduğu bir cihaz. Sigma da ise Plus modeli Gree nin lomo serisidir ve çift serpantinli bir cihazdır. Yapmış olduğunuz sıralamada en iyisidir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olefini hitec, Baymak Elegant Plus, Sigma Plus arasında ki en iyi tercih Sigma Plus mıdır? Çok soru sordum ama işte kararsızlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Sorun değil hocam:)

    Baymak AUX tarafından üretilmekte.
    Olefini özellikle kompresörde Midea ile aynı markayı kullanmakta(GMCC)
    Sigma Plus ise Gree Lomo serisi ile aynı.

    GMCC nin ses sorunu malum. Ayrıca Gree Midea'ya göre verimlilik ve performans olarak daha öndedir. Midea kötü diyemeyiz ancak Gree daha iyi özelliklere sahiptir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam, Sigma Plus'larda ara bağlantı borusu bakır mıdır? Baymak'ta bakır boru var. Olefini merkezden aldığım bilgiye göre, kutunun içinden dış ünite ayağı ve bakır boru çıkmıyor, 350 TL karşılığında ayak ve bakır boru ile montaj yapıyorlar. Vestel Flora, aleminyum boru kullanılıyor.



    Olefini için şikayetvar.com'da bir kaç şikayet var ama sanki sensör arızası var gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Sigma Plus iklimsa tarafından satılıp servis hizmeti veriliyor hocam ve onlar bakır kullanıyor. Sonradan alüminyum geçtiler mi bilmiyorum açıkçası. Alüminyum boru ile montajı da tavsiye etmem kesinlikle. Olefini hava perdesi üzerine çok iyi bir marka. Ancak klimasinda kullandığı kompresör midea,bazı carrier klimalardaki ses sorunlarının olefini'de de çıkmasına sebep oldu. Bir de sensör problemi eklenirse 2. Plâna alınması gereken bir marka model olmakta. Şu anda Gree de herhangi bir kronik ariza bulunmamakta. Eskiden eco change serisinde sensör hatası var idi. Ancak bu dönemde mevcut olan modellerinde bundan hiç bahsedilmedi,sorunu giderdiler.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sigma Plus 12'nin içinden bakır boru çıkmıyormuş. Servis ayrıca getiriyormuş ve maliyet düşümü için bakır görünümlü aleminyum boru ile montaj yapıldığına dair bir şikayet var. Servisin getireceği boruya güven olmaz yada servisin getireceği borunun bakır olup olmadığına nasıl güveneğiz ki?



    https://www.sikayetvar.com/iklimsa/iklimsa-bakir-gorunumlu-aluminyum-boru-kullaniyor

    https://www.sikayetvar.com/iklimsa/iklimsa-mitsubishi-klimaya-bakir-boru-yerine-aluminyum-boru-takmis

    Benim klima alacağım evde, klima elektrik kablosu iç ünitenin asılı duracağı yerde, yani iç ünitenin oradan dış üniteye elektrik kablosunun çekilmesi lazım. Bunu sanırım her servis yapmaz? Ayrıca tesisattan gelecek, iç üniteden dış üniteye gidecek kablo diğer bakır boru kablosu ile sarılı olabiliyor mu? Teknik olarak bir sorun çıkartır mı? Aşağıdaki resimde elektrik besleme kablosu ile bakır boruyu ayırmışlar.

    Vestel Minimalistik 12 A++ vs Baymak Elegant Plus 12 A++



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 1 Ekim 2018; 16:4:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Sorun değil hocam:)

    Baymak AUX tarafından üretilmekte.
    Olefini özellikle kompresörde Midea ile aynı markayı kullanmakta(GMCC)
    Sigma Plus ise Gree Lomo serisi ile aynı.

    GMCC nin ses sorunu malum. Ayrıca Gree Midea'ya göre verimlilik ve performans olarak daha öndedir. Midea kötü diyemeyiz ancak Gree daha iyi özelliklere sahiptir.

    Saygılarımla...
    Hocam baymak ve sigma arasında tercihiniz hangi yönde olurdu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimurat07

    Hocam baymak ve sigma arasında tercihiniz hangi yönde olurdu?

    Alıntıları Göster
    Merhabalar. Lütfen kusuruma bakmayın hocam. Yoğun bir dönemdeyim o nedenle bakamadım. Sigma'nın plus serisi kesinlikle tavsiyemdir. Baymak'tan daha öndedir.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.