Şimdi Ara

Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
6
Favori
23.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada bu tepki süresi için bir arkadaşın paylaştığı değerler var aşağıda, 1 ms gördükleri ne düşük değer ancak bu değeri ne kadar süre ile verdiği belli değil, hatta 1 ms yazıp o değerlere ulaşamayan monitör var en alttakinde eizo örneğinde olduğu gibi. Bu sebeple overdrive ile tepski süresini azlatma, 1 ms vb. konulara takmayın. Frekans Hz olayı daha önemli tepki süresine göre.

     Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de




  • Merhaba,

    İncelemeyi Teknoseyir yapacak sanıyoruz haftaya yayınlacaktır.
    XG2401 'de aim point assistanı yok, özellikler kısmında yazıyordu fakat hatalı girilmiş onu da düzelttik.

    Bilginize,
  • Viewsonic Türkiye kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ediyorum. Bu şartlarda fp olarak en iyi monitör bu özelliklerine göre. Herhalde yayginlasmak için bilindik bir espor takımına sponsor olunursa faydası olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Geçen sene VG2401mh ile Team Turquality ekibinin sponsoruyduk. Fakat henüz XG2401 ile bir planımız yok. Fakat 1 Haziran - 30 Temmuz arasında olan ve halen devam eden Zula Oyun turnuvasında sponsor olduk. Offline turnuvada XG2401 ve VX2457-MHD modellerimizi hediye edeceğiz.

    Detaylar için -->http://forum.zulaoyun.com/showthread.php?6469-Zula-süper-ligi-duyuru-ve-başvuru-alani&p=24644#post24644 veyahttps://www.facebook.com/ViewSonicTR/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Viewsonic Türkiye

    Merhaba,

    Ürün XG2401 haftaya Vatan Bilg. stoklarına gelicek.

    Ölü piksel ile ilgili olarak, ViewSonic global olarak kabul edilen standartlar çerçevesinde ölü piksel politikasını sürdürmektedir. Bu dediğiniz sorun ile ilgili bize veya servisimize ulaşan bir bilgi söz konusu değildir. Ölü piksel ile ilgili, ölü piksele sahip bir monitörünüz varsa öncelikle bunun için servisimize ürünün göndermeniz gerekmektedir eğer servis onay verirse değişim yapılmaktadır.

    Bilginize,

    AMD'nin LFC, yani low framerate compensation özelliği ile ilgili soruma cevap vermemişsiniz. Acaba XG 2401'de LFC desteği kullanılabiliyor mu?

    Vatan stoklarına gelmiş gördüğüm kadarıyla, gidip bugün görmeyi planlıyorum ve cevabınızı da bekliyorum. Teşekkürler.




  • ziggystardust Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu konuyu araştırıp size bilgi verelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Viewsonic Türkiye


    Merhaba, bu konuyu araştırıp size bilgi verelim.

    Merhaba tekrar.

    Sizden önce ben bilgi edindim. :) LFC özelliği en yüksek freesync frekansının desteklenen en düşük frekanstan en az 2.5 kat hızlı olması halinde aktif oluyormuş. Yani XG2401'de bu özellik çalışıyor. Zira 48x2.5= 120'ye denk geliyor.

    Çalıştığını da teyit edebilirim. FPS 40'lara düştüğünde monitörün tazeleme oranı otomatik olarak iki katına çıkıyor. Düşük freesync frekansından ziyade LFC daha faydalı gibi duruyor. Zira en düşük freesync frekansı 30hz olsaydı açıkçası 30hz civarında takılmak çok da keyifli olmazdı.

    Reddit'te bazı farklı marka/model sahipleri freesync aralığını düşürüp en düşük frekansı 57hz'e sabitlemişler. Böylece LFC daha erken etkin hale gelebiliyor. Bunu yapmanın bir yolu var mı acaba XG 2401'de?

    Bu arada overdrive ile ciddi bir inverse ghosting olduğunu teyit edebilirim. Ama bu problemin BenQ ve Asus gibi markalarda da olduğunu biliyoruz. Tamamen yok etmenin imkanı yok sanırım.




  • ziggystardust Z kullanıcısına yanıt
    Evet o ghosting cidfi şekilde var da inverse olayi nedir cehaletimi mazur gör:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silentsv

    Evet o ghosting cidfi şekilde var da inverse olayi nedir cehaletimi mazur gör:)

    Yok canım cehaletle ne alakası var. Inverse ghosting bu olaya verilen isim. Yani hızlı hareket eden objelerin arkasında bıraktığı o gölge.

    Bu aslında yüksek yanıt süresi yüzünden oluşan normal ghosting efektinden farklı bir şey. Normalde objenin bir kısmının izini görürüz. Overdrive ile o efekti tamamen yok etmek ve hareket halindeki objelerin daha net gözükmesi için piksellere daha fazla voltaj veriliyor, ancak o zaman da arkasında bu sevimsiz gölgeyi bırakıyor. Overdrive çok agresif kullanıldığında bu izler daha da belirgin hale geliyor.

    Dediğim gibi bu overdrive ayarı olan tüm monitörlerde gözlemlenebilen bir durum. Sadece Viewsonic biraz fazla agresif kullanmış sanırım. Keşke 3 yerine 5-6 ayar seçeneği olsaymış. Firmware ile iyileştirilebilir veya yeni ayarlar eklenebilir aslında. Zira sonradan overdrive desteği eklenen birçok başka marka monitör olmuştu, ama kalkıp da bununla uğraşırlar mı bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziggystardust -- 21 Haziran 2016; 16:43:36 >




  • ziggystardust Z kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum, o zaman bu bildiğimiz ghosting değil yani, ben bu cevabı arıyordum bayadır, cevap sizdeymiş :) teşekkürler. Bu iz için de dediğini agresif kavramı doğru benim yaptığım testlerde aşağıda ki gibi. Dediğiniz gibi bir firmware ile çözülebilecek birşey ise umarım yaparlar. Buradan Viewsonic Türkiye'ye sesleniyoruz.

    -Hitman-
    Standartta - sorun yok
    Advancedda - biraz var
    ultrafast - çok fazla var

    -Ufo Test-
    Standartta - sorun yok
    Advancedda - biraz var
    ultrafast - çok fazla var

    -CS GO-
    Standartta sorun yok
    Advancedda - sanırım yok çok algılayamadım
    ultrafast - çok fazla var
  • Rica ederim. Dediğim gibi yüksek yanıt süresi yüzünden oluşan ghosting, hareket eden nesneyle aynı renkte oluyor. Hareket eden nesnenin devamı gibi yani. Burada bu efekti yok edip, nesneyi netleştirelim derken arkada bu istenmeyen efekt kalıyor. Tamamen çözülmesi imkansız, ama donanımsal bir engel yoksa, var olan ayarlar optimize edilip aralara birer ayar daha eklenebilir kesinlikle. BenQ ve Asus'un bazı monitörlerine sonradan overdrive özelliği eklenmişti mesela.

    ViewSonic Türkiye'den bir cevap gelir belki bu konuda. En azından belki merkeze bu deneyimimizi iletebilir ve bir farkındalık yaratılabilir.

    Şu an advanced en makul ayar gibi duruyor. Hareket eden nesnelerde neredeyse ultrafast kadar keskin, ama yarı yarıya daha az inverse ghosting var. Ultrafast ise muhtemelen piyasadaki diğer monitörlerden daha agresif bir voltaj uyguluyor.

    Freesync range'inin en düşük 48 olması da başta bir dezavantaj gibi gelmişti ama açıkçası 30'lu fps'lerde bile akıcılık bozulmuyor LFC sayesinde. Frame counter kullanmıyor olsam farkı çoğu zaman anlayamam muhtemelen. Minimum frekansı 57 yapabilirsem daha çok mutlu olacağım sanırım. ViewSonic Türkiye'den bu konuda da bir yanıt bekliyorum. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziggystardust -- 21 Haziran 2016; 17:59:01 >




  • ziggystardust Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Ne yalan söyleyelim siz gayet güzel açıklamışsınız olayı. Bizde sayenizde daha net bir şekilde öğrendik.

    Bu konuda dediğiniz gibi yorumları y.dışına ileteceğiz.

    Tekrar teşekkürler,
  • Şu görselde sanırım daha iyi anlaşılabilir durum.

    Asus MG278q (2k,144hz,1ms,freesync) incelemelerinden birinde overdrive etkisini göstermişler.

     Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de
  • Teknoseyir beklenen incelemeyi yayınlamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunlu bi model mi acaba bu model çok şikayet var hakkın da
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Monitör güzel belirtilen problem asus benq gibi daha pahalı monitörlerde de görülebilen bir problem problemden ziyade panel teknolojisi sorunu hepsi için geçerli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme yayınlanmış teknoseyirde akşam izleriz ancak monitör incelemesinden ziyade sistem toplama ve incelemesi olmuş yorumlardan ve başlıktan anladığım. Technopat incelemesi daha detaylı olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silentsv

    İnceleme yayınlanmış teknoseyirde akşam izleriz ancak monitör incelemesinden ziyade sistem toplama ve incelemesi olmuş yorumlardan ve başlıktan anladığım. Technopat incelemesi daha detaylı olur diye düşünüyorum.

    aynen hocam biraz önce izleme fırsatım oldu monitörü yüzeysel incelemişler, bilmediğimiz duymadığımız şeyler söylemediler zaten. Resmen zorlama bir inceleme videosu olmuş umarım başka siteler daha detaylı inceler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Şikayetleri nerede gördünüz?
  • detaylı ve anlamlı mantıklı cevabın için çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.