Şimdi Ara

Viiessmann Klima Vitoclima 200-S/HE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vitoclima 200-S/HE WS2025MLC0
    Vitoclima 200-S/HE WS2046MLC0

    Arkadaşlar uzun süreli araştırmalardan sonra evime fiyat/performans olarak uygun bir klima almaya karar verdim. Bir klimayı tercih ederken verimliliği yanında diğer seçenekler nedir önce bir göz atalım:

    a) Sessizlik
    b) az elektrik yakması
    c) sıcak ve soğuk performansı
    d) servis ağı
    e) teknolojik yeterlilikler (fitre, wi-fi, kanat salınımı vs.)

    Ben araştırmalarım sonucunda gördüm ki çeşitli markaların oluşturduğu temel 3 grup var. Ucuz Grup, Midline Grup ve High Line grup.

    Highline grup klimalar çok efektif olmakla birlikte markası ne olursa olsun ciddi bir fiyata sahipler. Hatta Highline 12000'lik bir klima idline 24000'lik klimalardan pahalı olabilyor.

    İlk olarak listemde bulunan tüm low line klimalardan vazgeçtim, çünkü hepsinin servisi içtenlikle bana dediler ki "ağabey şanslı isen taktığımız sezonda işini görür, şanssız isen onda da görmez. Görse dahi ilerki sezonlarda garip dertler başına açar. Bozulan parçalardan, sesli çalışmaya başlayan aksamlara kadar... o yüzden ortalama bir ürün al"

    Bende o yüzden Daikin ve Mitsubishi electric klimaları listemden çıkarttım. Geriye Arçelik, LG, Mitsubishi Heavy, FujiTherma, Bosch, Viessmann, Samsug gibi klimalar kaldı.

    Bir çok popüler klima markası samsung ve LG gibi detaylı teknolojiler ile dolu klimaların ki bazılar 7 ila 10 yıl kompresör garantisi veriyor, bazı akşamlarda ciddi ucuza kaçtığını, kullanılan iç ve dış ünite malzemelerinin bile rahatsız edici olduğunu gördüm. Kullanıcıların çoğu servis yetersizliklerinden bahsederken bir kısmı da iç veya dış ünite sesinden rahatsız olduklarını dile getirdiler. Bu şikayetleri olmayanlar ise fazla enerji yaktığından bahsediyorlardı. Yani bir çok mid line klimada bir yeri tam bir yeri eksik yapıp fiyatı ucuz tutmuşlardı. Ancak bu parçalar verimlilii ya da konforu doğrudan etkileyebilyorlardı.

    Son olarak fiyatının uygunluğu ve ısıtma kapasitesinin inanılmaz verimli olması dolayısı ile (yaz kış kullanabilmek maksatlı) alman viessmann'ı deneme kararı aldım. Biraz komik gelecek ancak internette yaptığım araştırmalarda bu kima ile ilgili yeterli kullanıcı yorumu bulamamıştım dahi. Ben de yukarıdaki markaların birçoğunu satan bir kuruma gidip paranın önemli olmadığını fiyat/performans aradığımı söyledim. İlginçtir ki 3 yıldır sattıkları viessmann klimalardan neredeyse hiç şikayet olmadığını ifade ettiler ve deneyip burada yorumlamak istedim. Şimdi geçelim teknik özete...

    EV:
    85 mt2 brüt
    72 mt2 net

    Salon: 22 m2
    Çalışma odası: 11 m2
    Yatak odası : 17 m2
    Ortak Hol: 8m2

    İki adet klima aldım. Birisi Isıtma 12000 - soğutma 9000 btu olan Vitoclima 200-S/HE WS2025MLC0 serisi ve bunu 11 m2 çalışma odama koydum. Malumunuz burada bir oyun bilgisayarım olduğundan (AMD işlemcili) içeride özellikle yazın bırakın oyun oynamak beliri bir süre sonra oturmak bile imkansızdı. Çünkü Bilgisayar ve diğer elektronik eşyalar tıpkı bir soba gibi içeriyi ısıtıyor ve terden duramıyordum. Ayrıca işlemci ısım 65-75 dereceleri görüyor ve beni çıldırtıyordu. Aslında amacım bu klimanın sadece bu odayı soğutması idi yani yedek bir klima olarak almıştım ve küçük oda performansını değerlendirmek istiyordum... Fakat!!!!

    İlk gün klima servisi yoğun olduğu için geç geldi ve bu küçük olanı taktırıp diğeri için bir gün snraya sözleştik. Klimayı 24 derecede nem alma modunda açtım (soğutma değil) Hatta klimayı ilke denemek için servisle beraber 16 derece soğutma modunda açtık fanı maksimuma getirdik, ben "ahan da bozuk iç ünite geldi dedim" servis elemanı neden? dedi. Yaw maksimumda ses yok dedim. Abi yanıma gel dedi. Baktım ki buzzz gibi esiyor. Diğer fan hızlarına da baktık ve 9000 btu soutmalı bu klima için ilk test başarılıydı. Yani iç ünite sesi duymak pek mümkün değil.

    Sonra evden çıktım işim vardı. Ara koridordaki tüm kapıları kapattım WC, mutfak, Yatak odası vs. Sadece çalışma odası ve yandaki salonun kapısı açık kaldı. 24 derece nem alma modumda evden çıktım. 2 saat kadar sonra eve döndüm. Dış ünite rahatlıkla gördüğüm bir yere takılı idi yanına gittim 1 m yukarımda takılı üniteden ses alamadım. Eve girdim. Ve Bingo!!!! Hol oldukça serin, Yandaki salon içeride oturulacak derecede ferah, küçük odam buzzz gibiydi. Dereceyi 26 yapmak zorunda kaldım çünkü odada soğuktan oturulamıyordu. PC'yi açık bırakıp gitmiştim özellikle ve çok enteresan boşta 35 derecenin altında hiç görmediğim işlemcim 29 derece gösteriyordu. Sonra Salonun kapısını kapattım ve yatak odasını açtım. Yatak odası içeriye girdiğinizde nemli ve sıcaktı. Camlar sabahtan beri sürekli kapalıydı. Yatak odamın kapısı açınca oradaki havanın da soğuk değil ama ferah ve uyuabilir moda gelmesi 40-60 dakika arası sürdü. Yani...

    a) soğutma performansı yeterli
    b) iç ve dış ünite sesi yok kadar az.

    Peki bu kısa tecrübede kötü olan ne var?

    a) Flaplar, yani kanatlar sadece yukarı aşağı otomatik salınım yapıyor, sağa - sola manuel. Ancak bu gerçekten fiyatına oranla hiç önemli değil.
    b) Wi-fi aparatı +30 usd bazı markalarda bu klimanın içerisinde geliyor. Bu küçük olan için deil ama büyük olan için bir adet alıp taktıracağım.
    c) Tüm midline klimalarda olduğu gibi iç ünite malzeme kalitesi çok üst düzey değil. Ancak baktığım tüm samsung ve LG gibi popüler modellerden iyi. Ancak toshiba, Daikin gibi klimaların mid line serileri biraz daha kaliteli idi. Bu durumu araçların iç konsolları gibi düşünebilirsiniz. Konfora etkisi yok ama görselliğe katkı salıyor. Ancak klimanın genel görünüşü çok şık.

    Diğer iyi özellikler. Sadece dış üniteye elektrik çekiyorsun, in-out olduğu için iç ünite gücünü oradan alıyor. Ancak elektrik tesisatını çekme işini bir elektrikçi yapıyor. Klimacı sadece montaj ve çalıştırma sürecini takip ediyor.

    Klimayı aldığım firma servis hizmeti de verdiği için koordinasyon çok iyi gerçekleşti ve servis elemanı işini çok özenle yaptı. Klimalara takıldığı zaman yapılan ancak birçok servisin üşendiği için kaçındığı vakumlama işini ben hiç sormadan söylemeden 30-35 dakika kadar uyguladı.

    Bir de arkadaşlar ben bazı klimaların dış ünitesinin arkasına dolanmış borular görüyordum. Bunun sebebini sorduğumda usta "alüminyum profilli borular onlar" dedi. Aluminyum profiller daha ucuz olduğu için tercih ediliyorlar, bakır borular daha pahalı ancak alüminyum profiller kesilirken dağılabiliyor o yüzden standart kaç metre ise onu kullanıp, kıvırarak dış ünitenin arkasına gizliyorlar" diye ekledi. Bunun dezavantajı nedir? dedim bana "boru ne kadar kısa olursa dış ve iç ünite arasındaki verim o kadar iyi olur" dedi. Ve sonra çıkıp dış üniteye baktım. Gerçekten tam olması gerektiği kadar uzunlukta kesip düzgünde hiç bombe ve açı vermeden takılmışlardı. Yani burada reklam olmasın diye isim vermeyeceğim, dileyen özelden arayıp merak ederse isim sorabilir ancak firmanın hem satış ekibi hem teknik ekibi işlerini çok iyi yaptılar.

    Yarın da 16000 btu soğutma - 18000 btu ısıtması olan Vitoclima 200-S/HE WS2046MLC0 modeli de Hol'e taktıracağım. Evimin yapısı uygun, Onu tüm evin dilediğim yerini soğutmak için kullanacağım. Onun ses ve diğer aksamlarının durumu nedir onu da en kısa sürede burada sizinle paylaşacağım.

    Diğer merak edilen hususları dileyen özelden mesaj atarak bana sorabilir







  • Merhabalar Hocam. Hayırlı uğurlu olsun. Sorunsuz kullanmanız dileklerimle. İnceleme güzel olmuş,elinize sağlık. Birkaç fotoğraf ile de desteklerseniz çok daha iyi olacaktır.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.