Şimdi Ara

Vodafone Net - Mağduriyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
13.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, Vodafone-Net ile yaşadığım tarife değişikliği sorunumu sizlere aktarmak isterim. Yeni geçiş yapmak isteyenler için yardımcı olur diye düşünüyorum.

    3 yılı aşkın vodafone net kullanıyorum, ilk 2 yılı tahattütlü sonrası ise tahattütsüzdü. Daha yüksek rakam ödüyordum fakat tahattüt vermek istemediğim için katlanıyordum.

    26.12.2018 tarihinde önce 0850 542 0 542 müşteri hizmetlerini arayarak farklı tarifeye geçiş yapmak istediğimi belirttim ki halihazırda 16 mbit tarifesindeydim. Müşteri temsilcisi beni 0 850 542 95 46 numaralı kampanya birimiyle görüşmem için yönlendirdi. Aradığımda öncelikle altyapım sorgulandı ve 50 mbit hız alabileceğim belirtildi. Bu durumda müşteri temsilcisinin tavsiyesiyle; 50 mbit 250 gb akn tarifesine geçişim için onay verdim ve beklemeye başladım. Herhangi bir gelişme olmayınca geçtiğimiz hafta Vodafone net müşteri hizmetleriyle birden fazla görüşme gerçekleştirdim, sürekli olarak gerekli birimlerin işlem yapması için not alındığı tarafıma iletildi. Nihayetinde şikayet kaydı oluşturup beklemeye başladım. Bugün - 14.01.2019 - tarihinde 0 850 542 55 42 numaralı hattan aranarak şikayetimin incelendiğini; altyapımın maksimum 8mbit hızı desteklediğini ve bu nedenle 26.12.2018 tarihinde görüşmemde ki tarife değişikliği onayımın geçersiz olduğunu bildirdiler. Tabi ki bu durumu kabul etmeyip telefonu kapattım ve 0 850 542 0 542 no'lu hattı arayarak kampanya ve tarifeler bölümünü arayarak alt yapımı sorgulattım. Müşteri temsilcisi 50 mbit'e kadar hız alabileceğimi bildirince bu hızdan tarife istedim. 26.12.2018'de 72.9 + modem ücreti teklif veren aynı İSS, bugün 142.9 + modem ücreti teklif verdi ve telefonu kapattım.

    Ücret ile ilgili problemi olan biri değilim; nitekim 1 yıldan fazla süre tahattütsüz internet alarak daha yüksek ücret ödüyordum zaten. Benim takıldığım nokta, altyapının yetersiz olduğu yalanını söyleyerek verdikleri ilk teklifi iptal etmeleri. Bugün tekrar görüşme yapıp aboneliğimi iptal ettirecek; başka bir sağlayıcıya abone olacağım. Herkese bol internetli günler.

    Edit-1 Şikayet kaydına ilişkin haklı bulundum. İlk teklife uygun tarife verdiler. Hala vodafone'net kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutsever -- 20 Temmuz 2019; 12:0:12 >







  • Geçmiş olsun. Ben birkaç kere geçiş için düşündüm ve her defasında müşteri hizmetleri ile görüşmemde konuşma kesildi.Dedim bu adamların santrallerinde ciddi sorun var. Birde tarifelere bakıyorum bildiğin Türk Telekom yandan yemişi diyebilirim. Malesef müşteri hizmetleri ve backoffice kısımında çalışanların deneyimleri yetersiz görüyorum.
  • Ana konuda çok kez konuşuldu tarife geçişinde nereden basvurcaginiz.Bazi numaradan başvuruda başvuru alınıyor ama geri dönüş olmuyordu.Muhtemelen böyle oldu sizede.Son dakikaya bırakmayın 4gun kala firma sizi geçirmez, 4gun sonra fiyatlarını yükselticegi ortadayken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Yazımda başvurduğum numarayı belirttim, okuma ya da anlamanız yok heralde. 4 gün kala firma fiyat yükselteceği ortadayken tarife değiştirmeyecekse onay almayacak. Boş yapmayın isterseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: armutsever

    Yazımda başvurduğum numarayı belirttim, okuma ya da anlamanız yok heralde. 4 gün kala firma fiyat yükselteceği ortadayken tarife değiştirmeyecekse onay almayacak. Boş yapmayın isterseniz.
    Ben okudum ,sizede okumayı tavsiye ederim.Ana konuyu okusaydiniz ben nasıl olsa başvurdum diye bosuna beklemezdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Ya vodafone sevicisiniz; yukarıda yazdıklarımdan sonra bende hata aradığınız için ya da madde falan kullanıyorsunuz.

    Yukarıda yazdığım numara taahtüt yenileme biriminin numarası, sözlü onayımı alan bölüm yani. Buradan başvuru yapılıp sonuç alınıyor, boş yapmayın inatla.

    Ayrıca 300 sayfalık bölümü okuyup Vodafone net'in kendi yetkili numarasından onay almasına rağmen işlem yapmadığı bilgisini bulmak zorunda mıyım?
  • @armutsever, sen yaşadığın problemde sonuna kadar haklısın. @DH | equ* arkadaşımız da iyi niyetli esasında. kaçırdığı nüanslar olabilir -ki bence var. kendisinin problem yaşamadığını biliyorum. ancak yaşayan bilir. yardımcı olabileceğim bişi varsa olabilirim. hakem heyetine gittiniz mi? artık e-devlet üzerinden de başvurabildiğinizi hatırlatmak isterim.
  • Vodafone sevici olduğumu nereden çıkardınız kaldı ki şuan bir sevicilik de yapmiyorum.



    Bu konu günlerce konuşuldu yılbaşından önce.Yani sizin de başvurduğunuz zamanlarda.Eger konuya bir göz atsaydiniz ucundan kıyısından o dönemde tarife yeniletmenin uzatmanın sıkıntılı olduğunu gorurdunuz.



    Yilbasindan önce internetle alakalı herşey muallaktaydi zaten resmi MH den onay vermenizin bir anlami yok ordakilerde sizin benim gibi kişiler çoğu zaman bu forumda ordakilerden daha bilgili kişiler bulunuyor.Hem Vodafone çalışanları bile MH nin kalitesizliginden şikayetçi.Cogu zaman aradığımiz bilgiyi MH den değil forumdan öğrenebiliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gios G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler iyi niyetli mesajınız için. Şikayet kaydı oluşturdum Pazartesi günü, maksimum 48 saatte incelenip sonuçlandırılacağını bildirdiler. Yani bugün bir geri dönüş almazsam; bu hafta bitmeden tüketici hakem heyetine başvuracağım. Bu durumlarla ilgili çok malumatım yok ama avukat bir arkadaşım var danışmıştım kendisine konuyla özellikle ilgilenmek istedi, bakalım nasıl ilerleyecek süreç.
  • olabildiğince iyimserim fakat 48 saat içinde döneceklerini sanmıyorum, umarım yanılırım. yılbaşı zamanı yoğunluktan oluşabilecek aksaklıkları anlayabilirim de taahhüt yenileme biriminde çalışanlar bile "müşteri hizmetlerimizde çalışanların dediklerine kulak asmayın, pek bişi bilmiyorlar" minvalinde söylemlerinden sonra inancım minumum seviyede. o yüzden tüm insancıl duyguları bir yana bırakıp bir makine gibi hareket etmek gerekiyor. eğitim setinin çıktısı; muhattap olacağın kişilerle defalarca konuş. 12 saat periyodu iyidir.
  • arkadaşlar bugün beni de.... 9546 numaralı telefondan aradılar. 1.5 yıl taahhütüm var. Şu an 49 ödüyorum 25 mbit. Bir yıl sonunda ise 59 ödeyeceğim. Gelen telefon bana diyor ki sana 50mbit verelim, taahhütünü bugünden itibaren bir yıla çekelim ama 64 tl öde. Çok karmaşık geldi. Sizce mantıklı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyrito

    arkadaşlar bugün beni de.... 9546 numaralı telefondan aradılar. 1.5 yıl taahhütüm var. Şu an 49 ödüyorum 25 mbit. Bir yıl sonunda ise 59 ödeyeceğim. Gelen telefon bana diyor ki sana 50mbit verelim, taahhütünü bugünden itibaren bir yıla çekelim ama 64 tl öde. Çok karmaşık geldi. Sizce mantıklı mı?
    Arkadaşlar 0850 542 95 46 numaralı telefondan biraz önce arandım. Numara vodafone MÜŞTERİ HİZMETLERİNE mi ait henüz bilmiyorum. Klasik yan şubelerinden olabilirler. Gayet müşteri hizmetlerinden aradığını belirterek yalan yanlış şeyler söyledi ve paket değişikliği yapmam gerektiğini belirtti.

    50mbit 49tl ye kullandığım ve 16 ay daha taahhütüm olan paketim için;

    Efendim sizin altyapınız 100mbit desteklediği için, hattınızda yavaşlamalar oluyor bu tespit edildi. Sizi zorunlu olarak 100mbit'e çıkartıp 79TL den fiyatlandırlacaksınız bilginiz olsun dedi. Yani hiç sormadan emrivaki yapıp kapatacaktı telefonu..
    İyi de benim taahüütüm var dediğimde ise, bu zorunlu bir geçiş mecburuz hattınızın sağlığı için dedi. Yasal yollara başvururum taahhütlü kullanıcıyım dediğimde ise, sizi hatta bekletiyorum dedikten sonra, taahhütünüz bittikten sonra 79TL den 100mbit olarak faydalanacaksınız bilginiz olsun dedi ve kapattı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 20 Temmuz 2019; 11:44:45 >




  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Numara Vodafonenet'in kendi numarası. Siz arayıp teyit edebilirsiniz.
  • armutsever A kullanıcısına yanıt
    e peki yapılan bu saçmalık nedir.
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Hocam onu bilmiyorum ama tabi ki kabul etmeyin eğer diretirlerse şikayet kaydı açtırıp sonuçlanmasını bekleyin. Sözleşmenizde bu şekilde değişiklik yapamıyor olmaları gerek, hakkınızı arayın her türlü.
  • selam kardeşim,

    hangi hız tarife için 72,9 + modem ücreti çıkardılar? ve son teklifleri yine o fiyat üzerinden mi oldu, ben öyle anladım.

    benim de Vodafone Net var evde ve taahhütüm "yanlış hatırlamıyorsam" Nisan'da bitiyor. türknet ya da milenicom'a geçmeyi düşünüyordum, ancak aynı hıza aynı fiyat vereceklerse hiç İSS değiştirmekle de uğraşmam açıkçası.

    edit: gerçi başlık 2019'muş, 14 Ocak görünce güncel sandım bi an. hala 2020'ye alışma evresindeyim sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poncikEniste -- 27 Ocak 2020; 16:57:22 >
  • ...mesajım bulunsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 6 Ağustos 2020; 12:19:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.