Şimdi Ara

VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
116
Favori
539.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz kurumsal müşteri olarak başvuru yapmışsınız vdsl üzerinden veriliyor o hız yani Gpon Fiber ile alakası yok;)Bu arada hayırlısı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semih_izmir

    Siz kurumsal müşteri olarak başvuru yapmışsınız vdsl üzerinden veriliyor o hız yani Gpon Fiber ile alakası yok;)Bu arada hayırlısı olsun

    Evet yazmayı unutmuşum vdsl2 aldığımı,Türk Telekom altyapısı yine tabi buraya vodofone çekiyor 4.5G baz istasyonları için tahminim yakında gelir buraya ama zaten şuan telekom altyapısında Max 140mbit civarında geliyor bana gelen hız,evet kurumsal paket aldım ama bireysel gibi verdiler bana görmüşsünüzdür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 8 Ocak 2016; 12:49:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35


    quote:

    Orijinalden alıntı: semih_izmir

    Lütfen sayfayı gereksiz tartışmalarla doldurmayalım burda hepimiz teknolojiyi yakından takip etmeyi seven insanlarız.Ben elimde kanıtlarla konuşuyorum ve kimsenin kafasını karıştıracak ucu açık bi konu bırakmamaya öZen gösteriyorum ve bunun içinde teşekkür beklemiyorum kimseden ama emeğe saygı lütfen....

    sözle değil yazılı kanıtla inanayım(vodafone türkiyede fiber altyapısını kuracak diye)

    Dostum sen neden her mesajında vodafone'u kötülüyorsun :) geçen de başka bir konuda böyle attın tuttun yazılı olarak cevap verdim bak gir araştır yatırım miktarlarına diye hatırlarsan. Buna da cevap vereyim istedim. Art niyetinin sebebini az çok tahmin edebiliyorum gerçi ama neyse



    Vodafone, Türkiye'de 400 Gbps'lik hızda veri iletimi sağlayan Yoğun Dalga Boyu Bölmeli Çoklama (DWDM) teknolojisini fiber altyapısında test etti.
    Şirketten yapılan açıklamaya göre, dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda teknoloji yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone, genişbant iletişim teknolojilerinin temelini oluşturan fiber şebekelere yönelik önemli bir test gerçekleştirdi.

    Gerçekleştirilen bu testle Vodafone, Türkiye'de 400 Gbps'lik hızda veri iletimi sağlayan DWDM teknolojisini fiber altyapısında deneyen ilk operatör oldu.

    Vodafone'un İstanbul Tuzla'daki Santral Merkezi'nde ve noter huzurunda yapılan testlerde, İstanbul Tuzla ve Ankara Pursaklar Santral Merkezleri arasındaki 563 kilometrelik fiber kabloda kurulu bulunan sistem üzerinden, 75-100 GHz bant genişliğinde 400 Gbps'lik kapasite taşındı.

    Vodafone'un mevcut fiber altyapısında bant genişliği 50 GHz olan her bir optik kanalda 100 Gbps'lik veri hızına ulaşıldı.

    Test edilen yeni teknolojiyle 75 GHz'lik her bir optik kanalda 400 Gbps'lik veri hızına ulaşılabiliyor. Böylece, fiberde spektrum verimliliği yüzde165 artırılarak bir çift fiber kabloda toplam 21,2 Tbps'lik kapasite taşınabiliyor.

    Bu teknoloji sayesinde fiber altyapıda spektrum verimliliği artırılarak yüksek veri taşıma kapasitesine ulaşılabiliyor. Planlama ve işletim esnekliği sağlayan bu sistem sayesinde şebeke kapasitesi ve güvenilirliğinin yanı sıra müşterilere sunulan hizmet seviyesi de artırılabiliyor.

    "FİBER AĞIMIZI 16,7 BİN KİLOMETREYE ÇIKARACAĞIZ"

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Şebeke ve Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vekili Ara Yıldızlı, dijital dönüşümde fiber ve genişbant yatırımlarının önemli yer tuttuğunu belirterek, şirket olarak fiber yatırımlara önem verdiklerini vurguladı.

    TEİAŞ'tan kullanım hakkını aldıkları fiber hatlarla fiber ağlarını güçlendirdiklerine işaret eden Yıldızlı, "Yapımı süren yeni hatlarla fiber ağımızı bu mali yılın sonunda 16 bin 700 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Bir yandan da abonelerimizin hayatına değer katacak ilave hizmetler sunmak üzere şebekemizde yeni teknolojileri denemeye devam ediyoruz. Son olarak, fiber altyapıda spektrum verimliliğini artırarak yüksek veri taşıma kapasitesine ulaşmayı mümkün kılan yeni 400 Gbps DWDM teknolojisini başarıyla test ettik ve Türkiye'de bu testi yapan ilk operatör olduk" ifadelerini kullandı.

    Yıldızlı, mobil vesabit genişbant uygulamalarına olan talebin hızla artması sonucunda veri trafiğinin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

    "Yeni nesil genişbant teknolojilerle video ve TV gibi yüksek veri hızı kullanan servislere olan talepler de artacak. Bu kapasite talebinin karşılanması için fiber şebekede yüksek servis mevcudiyetini sürdürmek üzere ileri koruma mekanizmalarının kullanılması ve gerekli yedek kapasitelerin sağlanması gerekiyor. Bu bağlamda, artan kapasite gereksinimlerini karşılamak üzere fiber altyapı yatırımlarının da artması önem taşıyor. Vodafone Türkiye olarak, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de fiber altyapı yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz."
  • turkiyede tek yatırım yapan firma turkcelldir ayrıca musteri hizmetlerinden en iyi sekilde hizmet firma son 4.5g tablo ortada sen hic vodafone musteri hizmetlerini aradın mı adam dalga geciyor ben avea yı zannediyordum masallah vodafone da aynı yolda vodafone turkiyeye yatırım yapmıyor avrupada yaptığı yatırımın onda birini yapsın turkcell diye birsey kalmaz ttmet diye birsey kalmaz kalsa bile yola gelirler bence vodafone hergun kahve dagıtacağına gitsin baz istasyonu kursun izmirde vodafone 3g cok dusuk bende turkcell data hattı var heryerde turkcellin 3g si hız olarak en dusuk 5-6megabit vodafone yapsın yatırım ne gıcık olacam degiştirsin mh elemanlara adam gibi cozum odaklı olsun gıcık değil basımın ustunde tutarım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • semih_izmir kullanıcısına yanıt
    Hocam dün bunları yazdım herhalde sesimi duydular Bugün bakır kablolar yerine bunlardan döşüyorlardı



    kablo türü de bu :http://www.turkuazcable.com/tr/A-DF(ZN)2Y(SR)T2Y.asp

    Anlamadığım nokta dslam kadar fiber daha sonra bakırdı şimdi direk fiber çekiyorlar
  • ccandan kullanıcısına yanıt
    Hadi hayırlısı olsun Türk Telekom döşüyor:) Çok fazla ümitlenme belki 4.5 g ihalesi için döşüyordur baz istasyonu kurup fiber ile sonlandırmak zorunda neticede:) İnşallah eve hizmet verir vermezse ben Vodafone'u yollarım sizin oraya :))) Bu arada müstakil tarzı tek katlı evdemi oturuyorsunuz (villa-tripleks-malikane):)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35

    turkiyede tek yatırım yapan firma turkcelldir ayrıca musteri hizmetlerinden en iyi sekilde hizmet firma son 4.5g tablo ortada sen hic vodafone musteri hizmetlerini aradın mı adam dalga geciyor ben avea yı zannediyordum masallah vodafone da aynı yolda vodafone turkiyeye yatırım yapmıyor avrupada yaptığı yatırımın onda birini yapsın turkcell diye birsey kalmaz ttmet diye birsey kalmaz kalsa bile yola gelirler bence vodafone hergun kahve dagıtacağına gitsin baz istasyonu kursun izmirde vodafone 3g cok dusuk bende turkcell data hattı var heryerde turkcellin 3g si hız olarak en dusuk 5-6megabit vodafone yapsın yatırım ne gıcık olacam degiştirsin mh elemanlara adam gibi cozum odaklı olsun gıcık değil basımın ustunde tutarım

    mesajında vodafone'un kendi fiber ağını döşemediğini söylemiştin. gösterdim. şimdi buna cevap vermek yerine ( ) yine bilgisizce ve art niyetle tabiri caizse kıvırıp yatırım olayına geldin. Peki. Onla da ilgili cevap vereyim.

    Türkiye'de tek yatırım yapan şirket turkcell diyorsun yani. Aşağıda btk raporunu bulabilirsin. 2010-2015 yılları arası yatırım miktarları da yazıyor

    Şimdi başka ne diyeceksin acaba merak ediyorum. Gerçi son üçtür sen sallıyorsun ben yazılı belge koyuyorum ama sorun değil zaten sana yazmıyorum art niyetle ve yalan söyleyerek başkalarının kafasını karıştırma diye. Diğer arkadaşlarımız okuyordur zaten.

    https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FSayfalar%2FPazar_Verileri%2F2015-Q1.pdf

    Selamlar,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccandan

    Hocam dün bunları yazdım herhalde sesimi duydular Bugün bakır kablolar yerine bunlardan döşüyorlardı



    kablo türü de bu :http://www.turkuazcable.com/tr/A-DF(ZN)2Y(SR)T2Y.asp

    Anlamadığım nokta dslam kadar fiber daha sonra bakırdı şimdi direk fiber çekiyorlar

    hocam askı telli kablo. nerde döşüyolar. rögar içindenmi yoksa duvar üstündenmi
  • semih_izmir kullanıcısına yanıt
    Baz istasyonu olabilir yakınımda 2 tane var herhalde oraya kadar gelmişken evlerede verirler diye düşünüyorum akşam üzeri tekrar keşif için dolaşırım . Vallaha hocam gönderin Vodafone u yıllardır 4mbit de kaldık burada

    Müstakil bir ev diyelim biz ona
  • halilka kullanıcısına yanıt
    Hocam İzmir / Sahilevleri de döşüyorlar normal bildiğimiz yeşil telefon direklerine çekmişler bu kabloları zaten verdiğim linkte de havai yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccandan

    Hocam İzmir / Sahilevleri de döşüyorlar normal bildiğimiz yeşil telefon direklerine çekmişler bu kabloları zaten verdiğim linkte de havai yazıyor.

    normal bakirdaki gibi havai ek yapıpmı dagitcak acaba fiberde...

    kazı masrafı düşürmek. için.
  • ccandan kullanıcısına yanıt
    Keşif memurluğu yapma:))) Direk orda çalışan ekibin yakasına yapış ne olup bittiğini öğren halini anlat aciz olduğunu belirt 4 mbit internete mahkum olduğunu falan ama sakın Villada oturduğunu söyleme:)Bu arada şaka bi yana gidip konuşmazsan detaylı bilgi almazsan kafanızda hep soru işareti olur.Lokasyon olarak ellerinde detaylı sokak/cadde tarzı alt yapı çalışmasının yapılacağı defter vardır..En kötü ihtimal ben burdaki ekibi senin kapının önüne yollarım kazarlar biçerler (((.Hiltilerle,matkaplarla,canavar aletlerlerle:))))
  • semih_izmir kullanıcısına yanıt
    Sabah arkadaşım sormuş ben göremedim kimseyi hızlı internet için demişler anlamadığı için detaya girmemiş göreyim bunca yıldır neredeydiniz diye yapışırım yakalarına
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KISACASD

    quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35

    turkiyede tek yatırım yapan firma turkcelldir ayrıca musteri hizmetlerinden en iyi sekilde hizmet firma son 4.5g tablo ortada sen hic vodafone musteri hizmetlerini aradın mı adam dalga geciyor ben avea yı zannediyordum masallah vodafone da aynı yolda vodafone turkiyeye yatırım yapmıyor avrupada yaptığı yatırımın onda birini yapsın turkcell diye birsey kalmaz ttmet diye birsey kalmaz kalsa bile yola gelirler bence vodafone hergun kahve dagıtacağına gitsin baz istasyonu kursun izmirde vodafone 3g cok dusuk bende turkcell data hattı var heryerde turkcellin 3g si hız olarak en dusuk 5-6megabit vodafone yapsın yatırım ne gıcık olacam degiştirsin mh elemanlara adam gibi cozum odaklı olsun gıcık değil basımın ustunde tutarım

    mesajında vodafone'un kendi fiber ağını döşemediğini söylemiştin. gösterdim. şimdi buna cevap vermek yerine ( ) yine bilgisizce ve art niyetle tabiri caizse kıvırıp yatırım olayına geldin. Peki. Onla da ilgili cevap vereyim.

    Türkiye'de tek yatırım yapan şirket turkcell diyorsun yani. Aşağıda btk raporunu bulabilirsin. 2010-2015 yılları arası yatırım miktarları da yazıyor

    Şimdi başka ne diyeceksin acaba merak ediyorum. Gerçi son üçtür sen sallıyorsun ben yazılı belge koyuyorum ama sorun değil zaten sana yazmıyorum art niyetle ve yalan söyleyerek başkalarının kafasını karıştırma diye. Diğer arkadaşlarımız okuyordur zaten.

    https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FSayfalar%2FPazar_Verileri%2F2015-Q1.pdf

    Selamlar,

    hocam tartışmaya girmek istemiyorum boşu boşuna konuyu başka yerlere cekmeye gerek yok yesilyurta fiber gelmis biz neleri konusuyoruz yazacagimi yazdim sana iyi günler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar adamları buldum ve sordum direk Avea için çekiyorlarmış fiber kabloyu baz istasyonu 4.5G için o yönde de Çalışmalar sürüyormuş

    Yine klasik türkiye manzarasıyla karşı karşıyayız kablosuz internet daha hızlı kablolu daha yavaş olacak
  • efem-35 kullanıcısına yanıt
    Şu genellemeden kurtulmamız lazım izmir de vodafone avea düşük istanbulda çok hızlı . Tüm firmalar belirtiyor zaten bağlı bulunduğunuz bölge ve coğrafi şartlara göre değişir diye . Gaziemir de türkcell tam bir rezaletti ama ben demiyorum türkcell izmir de çok kötü diye . Vodafone geçirdim hattımı bulunduğum bölgede 25mbit den aşağı görmüyorum 3g ile

    Avea hiç girmiyorum (genelde ) en kötü o diyor herkes ama biraz önce yazdığım gibi durumu toparlama imkanları var 4.5g ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccandan -- 8 Ocak 2016; 16:18:06 >
  • ccandan kullanıcısına yanıt
    Hava güzel diye sokağamı çıktın sen :)
  • balcova fevziçakmak mah demirciefe sokakta da çalışma var VODAFONE FİBER İZMİR



  • Hemen başvuru yap hazır alt yapı çalışması yapılıyorken yoksa bi daha yakalaymazsın;) Bu arada bende bugün sokakta ekiple karşılaştım sordum sinyal olayını 1 ayı bulur dedi geçmedi gitti bu 1 ay dedim siz oldu olacak 1 Nisanı bekleyin dedim son çalışmalar dedi 1 ayı bulmaz yeşilyurt dedi bana cep telefonundan projeyi gösterdi;)...Bu arada Telekom ekibi her yerde polis gibi geziyormuş kendi alt yapı çalışmalarına zarar varmı diye en azından iZmirde böyle;))))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilka

    quote:

    Orijinalden alıntı: ccandan

    Hocam dün bunları yazdım herhalde sesimi duydular Bugün bakır kablolar yerine bunlardan döşüyorlardı



    kablo türü de bu :http://www.turkuazcable.com/tr/A-DF(ZN)2Y(SR)T2Y.asp

    Anlamadığım nokta dslam kadar fiber daha sonra bakırdı şimdi direk fiber çekiyorlar

    hocam askı telli kablo. nerde döşüyolar. rögar içindenmi yoksa duvar üstündenmi

    Bugün bu kabloların benzerini gördüm vodofone net tarafından döşeniyordu ama sordum 4.5g için baz istasyonlarına döşüyorlarmış ancak sabit internet de ilerde verilebilirmiş bu hatlardan.Bölge:Karşıyaka Yeni Girne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 13 Ocak 2016; 1:36:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.