Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.873
Cevap
33
Favori
277.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zırıltı bazen bende de var.

    önce ogs'den zannettim, sonra araçtan geldiğini anladım.

    ama enteresanı her zaman yapmıyor.
  • Arkadaşlar beki konunuzla alakasız ama GOLF 5 FSİ kullanıcı olarak Volvo s40 1.6D dizel araca geçmek istiyoruz sizce kullandığımız araçdan farklı olarak neler bekliyor bizi.Daha konformu yoksa daha kötü bir dururmmu?Bunu gerçekten merak ediyorum sizce nereye başlık açmalıyım.Bu iki aracıda kullanmış birisi varsa yardımcı olursa mutlu olurum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdor
    Arkadaşlar beki konunuzla alakasız ama GOLF 5 FSİ kullanıcı olarak Volvo s40 1.6D dizel araca geçmek istiyoruz sizce kullandığımız araçdan farklı olarak neler bekliyor bizi.Daha konformu yoksa daha kötü bir durum mu?Bunu gerçekten merak ediyorum sizce nereye başlık açmalıyım.Bu iki aracıda kullanmış birisi varsa yardımcı olursa mutlu olurum.



    Aslında sizin aradığınız konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_6826730/mpage_1/key_//tm.htm#6826730
    Başlığı sizi aldatmasın önceleri sadece Volvo S40 1.6d hakkında başlamıştı sonra arkadaş güncelleme yaptı ama halen güncel s40 1.6d sahiplerinin de takip ettiği konudur.
    Eğer sabırlı biriyseniz ve vaktiniz varsa baştan inceleyebilirsiniz konu içinde otomobille ilgili bir çok yorum var.

    Genel olarak eski bir Golf kullanıcısı olarak benim en rahat ettiğim konu yakıt ekonomisi ve güçlü motoru. Uzun yolda da kesinlikle yormayan bir otomobil. Ancak her ne kadar Volvo yalıtım konusuna ağırlık vermişsede dizel olması sebebiyle Golf'ten daha çok motor sesi duyacaksınız. Ayrıca Volvo güvenliği ön planda tuttuğu için amortisörlerinin sert ayarlanmış olması sebebiyle çok konforlu değildir.

    Yılda 15bin km civarı yol yapıyorsanız dizel bir otomobile ilgilenmenizi tavsiye ederim. Yoksa gerek bakım masraflarının fazlalığı gerekse de daha kompleks bir motor aldığınız için ekonomik avantajı geçmiş yıllara göre azaldı. Ayrıca hep benzinli otomobil kullanmış hassas sürücüler dizel motor kullanım karakterine ve sesine alışmakta zorlanıyorlar.




  • bugun volvo yetkili servisi grup oto'da s40 1.6d nin 10 bin bakımını yaptırdım, nisan ayına özel parçada %20 indirim, işilik ise tamamen ücretsiz.

    yağ-hava-mazot filtreleri,

    motor yağı, silecek suyu toplam 283 lira tuttu. mazot filtresi tek başına indirim harici 150 lira yani nerdeyse yarısı mazot filtresi.

    işçilik de ödemedim ama faturada 90 lira+kdv işçilik yazıyordu, volvo'da işçiliğin saati bilmem kaç yüz euro efsanesine istinaden yazıyorum bunu, araba 4 saat serviste kaldı...

    sağ kapı çok sıkı ayarlıydı o düzeltildi, arka cam köşesindeki plastik hafifçe yerinden çıkık gibi duruyormuş, o düzeltilmiş (benim haberim yoktu), bir de aslında arka sağdan mı yoksa bagajdaki nesnelerden mi kaynaklandığını bilmediğim ufak bir bırrr sesi vardı, forumdaki yorumlardan da etkilenerek onu söyledim, onun için de amortisör yağlanmış falan filan. (giderkenki ses dönerken yoktu)

    araba yıkanmış ve kırık olan plaka çerçevesi de değiştirilmiş olarak (ücretsiz) teslim aldım.

    ben volvo'nun yerinde olsam bu bakım indirimini sürekli hale getiririm, a'dan z'ye tüm bakım ve belli başlı parça fiyatlarını da kamuoyuna duyuracak çalışmalar yaparım.

    volvo'nun en büyük 2 dez avantajı pahalı bilinen servis ücretleri ve 2. el değeri, bu yolla hem pahalı bakım efsanesi son bulur hem satışlar yükseleceğinden 2. el piyasası yükselir.

    aracı satarken fiyatına 1000 lira ekleyip, bakım katkısı vs gibi bir adla faturalandırsan, rahatlıkla 5-6 bakım indiriminin maliyetini çıkarırsın, ama satışlar patlar,

    çünkü tüketici bakıma verdiği 300 lira ile 500 lira arasındaki farkı kafasında çok büyütüyor ama satın alırken 45 yerine 46 bin lira arasındaki farkı önemsemiyor.




  • @19can84

    Ne yazık ki indirim oranları her yetkili serviste aynı değil işçilik ücretinin tamamen indirilmesi benim aradığım iki yetkili servisten sadece Grup Volvo'da var.

    Örneğin ben 20bin km bakımı yaptıracağım, normalde 560TL civarı tutuyordu(Hava+yağ+mazot+polen filtreleri değişecek). Antalya'daki yetkili servisi aradım sadece %20 indirim uygulandığını ve 490TL civarı tutacağını söylediler. Ankara'daki Grup Volvo'ya bağlı yetkili servisi aradığımda ise %20+0 işçilik ücreti olduğunu ve 390TL tutacağını söylediler. Anladığım kadarıyla servisler arasında standart bir uygulama yok.

    Tamam otomobile belki o kadar para veriliyor göze batmıyor ama Volvo'daki bu servis olayından nedense rahatsızım. Çünkü 100TL işçiliği hakettiklerini pek düşünmüyorum. Otomobili bilgisayara bağlamak dışında özel bir işlem yapılmıyor. Yağ değiştirme ve diğer filtreleri sanayide herhangi bir ustada değiştirebiliyor ve bazıları işçilik dahi almıyor, parçalardan ve yağdan kâr ettikleri için. Ayrıca normalde 30bin km için 2 defa bakıma gidilirken Volvo'da üç kez gitmiş oluyoruz. Tamam belki otomobil için daha sağlıklı olduğunu düşünsek bile ben 10bin bakımına dahi %20 indirim olduğu halde geçen sene 383TL ödemiştim faturası şuan elimde. Yani ben de sizin gibi 300TL civarı bir rakam ödeyeceğimi bilsem bu kadar yazı bile yazmazdım.

    Yani sonuç olarak anlatmak istediğim şey Volvo servis konusunda yaptığı uygulamalarla tamamıyla kısa dönem için kâr amaçlı bakıyor sağlam bir marka imajı ne yazık ki oturtulmamış. Onun için Volvo dendiği zaman herkesin aklına servis ücretlerinin yüksekliği geliyor. Benim konuştuğum herkes otomobile bir şekilde hayran ama satın almaya gelince hemen söyledikleri servis ücretleri ve 2. elde zor satılması. Aynen bahsettiğiniz gibi Volvo yöneticileri uzun dönemi hesaplayarak politikalarını belirlerseler Volvo çok daha iyi bir noktada olacak.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhat_1

    @19can84

    Ne yazık ki indirim oranları her yetkili serviste aynı değil işçilik ücretinin tamamen indirilmesi benim aradığım iki yetkili servisten sadece Grup Volvo'da var.

    Örneğin ben 20bin km bakımı yaptıracağım, normalde 560TL civarı tutuyordu(Hava+yağ+mazot+polen filtreleri değişecek). Antalya'daki yetkili servisi aradım sadece %20 indirim uygulandığını ve 490TL civarı tutacağını söylediler. Ankara'daki Grup Volvo'ya bağlı yetkili servisi aradığımda ise %20+0 işçilik ücreti olduğunu ve 390TL tutacağını söylediler. Anladığım kadarıyla servisler arasında standart bir uygulama yok.



    normalde volvo türkiyenin yaptığı kampanya, "parça ve işçilikte %20" diye belirtilmiş volvo'nun internet sitesinde, grup oto onun üstüne bir de %80 işçilik indirimi eklemiş.

    O sayede dün servise gelen giden arabanı haddi hesabı yoktu, 3.5 saatte belki 20 araç teslim ettiler, 5-6 kişiyi de zaman olmadığından geri çevirdiler, gelip parça alanlar, fiyat soranlar vs de cabası, yani fiyatları biraz makul düzeye çektikleri an herkes yetkili servise yöneliyor, çünkü zaten vollvo kullanıcısı içi rahat etsin, kullanırken güven hissetmek için o markaya yöneliyor.

    bu arada ilk aradığınız servis kampanyayı fırsatı çevirme derdine düşmüş anlaşılan, zira %20indirimin de yarısını cebe atmaya çalışıyor. (560 dan %20 indirim yapıldığında 448 ytl eder)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hallowen_sky
    Bugün aracımın Ankara Grup Volvo da ilk 10000 bakımı yapıldı.İşçilik ücreti almıyorlar ve bakım parçaları da %20 indirimli. Benimki de 258 TL tuttu. Kaskoyuda yeniledim.Ak sigortadan 650 TL'ye yaptırdım


    Yetkili servis için bedava sayılır. Gerçi ben son üç yıl içinde 250tl'den fazla hiç vermedim ama tümü özel servislerdeydi.
  • Volvo 1.6 Diesel motorlar aslinda bosch'un yedek parca sitesinden de gorulecegi uzere, peugeot,citroen ve ford modellerinde kullanilan motorla ayni. Dolayisiyla sarf yedek parcalari volvo servisi yerine ford-peugeot veya bosch uzerinden daha ucuza temin edebilmek gibi bir ayricalik soz konusu 1.6 diesel icin. Merak ettigim tek husus mazot filtresini degistirmek icin ozel bir aparata ihtiyac duyulup duyulmadigi??
  • Bugün 80.000 bakımı için Gençler Volvo'ya gittim. Yapılan işlemler:

    1. Ön amörtisör üstü tablaları değişti,
    2. Hararet sensörü değişti,
    3. Termostat değişti,
    4. 5,5 lt Castrol Magnatec yağ konuldu,
    5. Yağ filtresi değişti,
    6. Hava filtresi değişti,
    7. Polen filtresi değişti,
    8. Başkaca genel bakım yapıldı.

    İşçilik dahil 570 tl ödedim.

    Sensör+termostat+tablalar 370 cıvarında idi. Gerisi de genel bakım. Bülent Usta'ya ve ekibine teşekkürler.

    Not: Bülent Usta'yı foruma üye yaptık. Şu an foruma alışma döneminde. Tecrübesinden faydalanmayı ümit ediyoruz.

    ...
    Bunlar da önceki servis dönem ve ücretleri:

    2008 bakımını (Eylül) Maslak Gençler Volvo'da yaptırdım.
    Yapılan işlemler:
    1. Yağ değişti (6lt Castrol Magnatec)
    2. Yağ filtresi değişti (Volvo marka)
    3. Hava filtresi değişti (Volvo marka)
    4. Benzin filtresi değişti (Bosch marka)
    5. Bujiler değişti, 4 adet, 3 tırnak (Volvo marka)
    6. Bir-iki ek şeyler yapıldı
    İşçilik dahil toplam 250ytl ödedim

    Arada geçen sürede klima basınç sensörü (orijinal Volvo marka) değişti, 150 ytl ödedim.
    Far sileceğim süpürgesi çalındı, 20 ytl vererek değiştim.

    2007 yılı bakımını Ankara'da Yiğit Volvo'da yaptırmıştım:
    Yağ değişti (6lt Castrol Magantec)
    Yağ filtresi değişti
    Hava filtresi değişti
    Polen filtresi değişti
    Arka fren balataları değişti
    İşçilik dahil 245 ytl ödedim.

    Arada ateşleme bobinini (orijinal Volvo marka) değişti, 120 ytl ödedim.

    2006 yılında 40bin bakımını Bosch Car Service'de yaptırmıştım:
    Motor yağı değişti (5lt Castrol Magnatec)
    Yağ filtresi değişti (Bosch marka)
    Hava filtresi değişti (Bosch marka)
    Bujiler değişti (4 tırnak Bosch iridium)
    Yakıt filtresi değişti (Bosch marka)
    Motor soğutma sıvısı değişti
    Başkaca birkaç ıvır zıvır şeyler yapıldı, işçilik dahil toplam 240 ytl ödedim. Volvo yetkili servisi 350 ytl fiyat vermişti.




  • Selam Hesheit,
    keşke haberim olsa idi, ben de Bülent ustaya uğrasaydım dün.
    Hem Bülent usta çalışırken sohbet muhabbet eder hem de seninle görüşmüş olurduk.
    dün bütün gün evde ne yapsam diye diye günü ziyan ettim.
    Benim arabanın garantisi biter bitmez ilk serviste yine Gençlerdeyim.
    80bin bakımı hayırlı olsun, güle güle bin.
    Sevgiler.
  • Ok. bir dahaki gidişime haber veririm. Bu sıralar ben epey sık gidiyorum. İkinci el bölümüne de yazdığım gibi bir arkadaşa S40 I bakıyoruz, ilanını gördüğümüz aracı kapıp Bülent ustaya gösteriyoruz. Henüz becerip bir araç alamadık
  • Selam, ben de 4 yıldır kullandığım Golf 5 1.6'mı satarak volvo s40 1.6d dynamique aldım. Bu nedenle aradaki farkı biliyorum. öncelikle bir sedana kavuşacaksınız. 2 çocukla uzun yolculuğa giderken Golf'e sığışmak zordu. ikincisi 1.6 motor golften sonra volvo dizel düşük devirlerde maksimum torku ile hızlanmakta çok hevesli. Bu çok iyi. Dizel motor sesi ilk 3 viteste duyuluyor, uzun yolda 4 ve 5. viteslerde neredeyse hiç duyulmuyor. 120km'de giden volvom aynı hızda giden golfümden daha sessiz. Dahası golf gibi ön konsol ve kabin içinde herşeyin 'yerli yerinde' olduğu bir arabadan sonra volvo'da yabancılık çekmeyeceksiniz. Eşimin toyota corollasında pencere açama düğmeleri bile doğru yerinde değil, radyo'ya uzanmak bile bir olay. Volvo kalitesi bu açılardan golfü aratmaz. Sinyal hafif dokunmada 3 kez yanıyor, bu da benim için önemli. Volvo sert ve tok karoseri ile daha güvenli olduğunu hissettiriyor.
    Sonuç: Golf'ten sonra kesinlikle Japon'a veya Fransız malına geçmeyin derim. Ben de Renault Laguna, Peugeot 407 ve Honda Civic vs. düşünmüştüm ama volvo kararımdan çok memnunum. Sizin için hayırlısı olsun derim. Herkese kazasız belesız günler diliyorum




  • peki bu 1.6d motorlar ford servislerinde bakımı yapılabiliyormu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

    peki bu 1.6d motorlar ford servislerinde bakımı yapılabiliyormu?





    Ford servisi isterse bakımı yaparda, volvo garanti için geçerli sayarmı bilemem. Garanti süresi dolduysa sorun yok. Ben fitreleri ford yedek parça satan yerlerden alıyorum.

    Mazot, yağ ve hava filtreleri toplam fiyatı 100 TL., Castrol Edge 0W30 yağ 4 L, 70 TL + 30 TL işçilik.
    Bakım 200 TL ye maloluyor.
  • merhaba,
    2001 S40 2.0T için triger seti değişimi ne kadar tutar ve İstanbul'da uygun fiyata nerede yaptırılabilir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tayyar25
    merhaba,
    2001 S40 2.0T için triger seti değişimi ne kadar tutar ve İstanbul'da uygun fiyata nerede yaptırılabilir?


    Triger seti değişimi özel servislerde tahminimce 700 cıvarına çıkar. İst'da her ikisi de Maslak Sanayii'nde olan Gençler Servis ile Emrecan Volvo'yu bu iş için tavsiye edebilirim. Bülent Usta da Hüseyin Usta da bu işi layıkıyla halledebilirler. Emrecan'ın fiyatı Gençler'e göre bir miktar fazla olabilir. Zira Hüseyin Ustanın yetkili servis (Evo) geçmişi vardır.

    Her ikisinin de iletişim adresleri linkte var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_27633065/tm.htm




  • quote:

    Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

    peki bu 1.6d motorlar ford servislerinde bakımı yapılabiliyormu?





    anadoludaki bazı yetkili volvo servisleri aynı zamanda ford yetkili servisi.

    bu yolla volvo bir hayli geniş bir servis ağına sahip oldu.
  • Selamlar arkadaşlar,
    bu hafta s40 1.6D aracımın 20bin bakımını yaptırdım.
    Hafta içi arabamı aldığım bayii de dahil, 4 farklı servisten 20bin bakımının ne kadar tutacağını öğrenmek için fiyat aldım.
    En düşük söyleyen ile en yüksek söyleyen arasında 160 lira fark vardı..
    Buradan şunu anlıyoruz: tuttuğunu (eğer tutabilirsen) öpeceksin :)
    Hepsinin aynı parçaları ve aynı kalitede yağı (0-30W) kullandıklarını varsayarsak, bu kadar fark nasıl oluşuyor anlamak mümkün değil.
    Elbette burada hangi servisler olduklarını yazmayacağım ama en yüksek fiyatı veren servis daha yeni açılmış bir servis.
    Biraz uygun fiyat söyleyip müşteriyi kendine çekmek ve yapabilecekleri ufak tefek jestlerle yeni müşteriler bağlayabilmek varken ''yapabileceğim bütün indirimleri yaptım'' dediler telefonda. Söyledikleri fiyat 610 lira idi.
    Bakımı yaptırdığım servis ise büyük servislerden biri. Kendilerine indirimleri ve ilgileri için teşekkür ettim zaten. Ödediğim ücret 450 lira.
    Yapılanlar şunlar : motor yağı + yağ filt + hava filt+ polen filt + yakıt filt + tapa pulu + sarf malz. vs. Takılan bütün parçalar marka ve kalite olarak aracın 0 iken 10bin bakıma gittiğimde çıkan ve 10 bin bakımda takılanlar ile aynı. bütün parçaları tek tek inceliyorum çünkü.
    Bu bakımda takılan polen filtresi fabrika çıkışta takılı olan gibi değil, aktif karbon polen filtresi oldu.

    Kısacası söylemek istediğim şey şu: Servise gitme planı yapıyorsanız, önce bir fiyat araştırması yapın, muhtemelen fazla para ödemekten kurtulursunuz.
    Umarım bu forumu veya bu sayfaları Volvo Car Türkiyeden de yetkililer okuyor veya takip ediyordur.
    Bu kadar farkın nereden kaynaklandığını sormalarında biz Volvo severler ve sahipleri açısından fayda var zira 450 liraya bakım yapan servis de eminim verdiği servis hizmetinden kar elde etmiştir.
    Ama Volvo kullanıcılarını yolunacak kaz gibi gören bazı Yetkili servisler var olduğu sürece, araçlarımızı garanti süresinin bitiminde periyodik bakımlar için güvenilir özel servislere götürmek hem daha ekonomik hem de daha keyifli.
    Sevgiler.




  • Merhaba Arkadaşlar,

    2006 Volvo S40 1.6d aracımı artık yetkili servis döngüsünden çıkartıyorum inşallah bu bakımda. Biraz araştırma yaptım emrecen volvo'ya götürmeye karar verdim 70000 bakımı için. ancak şöyle bir sorun var aklımda üstte de bahsetmişsiniz araç için yetkili servislerde volvo araçlar için üretilmiş bir 0w-30 yağ kullanılıyor. şimdi özel serviste bu yağ bulunmayacağı için muhtemelen başka bir 0w-30 koyacaklar. soru şu;
    -bu problem yaratır mı?
    -bu yağ değişikliğinden önce carbon clean yaptırmak gerekir mi?
  • Selam tosbaga_tosbaga,
    Castrol, Shell, Mobil 1 vb. markaların herhangi bir 0w-30 yağı olması tabiki sorun oluşturmaz.
    Ama siz de benim gibi gereğinden -biraz- fazla titizseniz sadece İstanbul Arkas Volvo servisinde bulabileceğiniz
    ''Castrol SLX Professional Longtec for Volvo cars A5/B5 0W-30'' alabilirsiniz. Bu yağın performans açısından farklı bir işlevi pek yok,
    sadece dizel yakıtın kirlettiği motoru aftif olarak daha iyi temizliyor, tortuları ve çamur oluşumunu önlüyor,
    çıkan egzoz parçacılarını mikyasal olarak bozuyor ve yakıt ekonomisi daha iyi.
    Eğer almak isterseniz, 5 lt lik bir pet su şişesinin içini hava ile iyice kurutun, o'na dolturtarak alabilirsiniz.
    4 lt sanırım 100-110 TL civarı. Piyasaya göre biraz pahalı kaçıyor ama ben bunu kullanıyorum.
    Aslında hepsinden önemlisi bu yağın çok uzun ömürlü olması.
    Volvo 1.6D araçları 10bin km de servise çağırıyor ama bu yağ 30bin km boyunca verimini koruyor.
    Daha önce de söylemiştim, benim Volvo garantiden çıktığında 20 bin de bir servise gireceğim.
    Carbon Clean konusunda çok fazla bilgim olmamakla birlikte aracınızda herhangi bir sıkıntı yoksa ben böyle bir uygulamayı gereksiz
    buluyorum. Bizim araçlarımız eski model dizel makineler değilki, kaldı ki sürekli kaliteli ve katkılı Euro Dizel yakıt kullanıyoruz.
    Motorda fazla kirlenme olduğunu hiç sanmıyorum.
    Otobüs, Kamyon veya Denizlerde kullanılan dizel makineler olsa belki düşünülür ama bizim motorlar için gereksiz.
    Sevgiler.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.