Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.561
Cevap
77
Favori
605.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cellahee

    öncelikle arkadaslar herkese merhaba forumda yeniyim,yazıları takip ediyodum bir süredir ama ilk mesajım bu benim sormak istedigim s60 ların standart donanımı nasıldır bilgisi olan var mı özellikle 2005 model ve sonrası icin? eger temiz bulabilirsem almak istiyorum ayrıca yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilen olursa sevinirim cok tesekkurler...

    Öncelikle hoşgeldin...

    2003 modeli isteseydin öğrendiğim kadarıyla birşeyler söyleyebilirdim. 2005 ve yukarısı modele sahip S60 lar için daha bilgili arkadaşlara havale ederek yakıt tüketimi konusuna geleyim.

    Yaklaşık 2 haftadır s60 kullanıyorum. İstanbul Şehir içi tabi. Yol bilgisyarının gösterdiği ortalama değer 9,8 lt.

    Ama tabi ben oldukça sakin kullanıyorum arabayı. Kullanıma göre değişiklik göstereceğide muhakkak. Hatta işte bu cumartesi servise gittiğimde, usta yol bilgisayarına baktı "amma düşük bu... " dedi. O zamanki değer 9,7 idi. Sonra işi bittikten sonra test sürüşüne gitti. 15 dakika sonra geldi. Baktım ortalamayı 9,8 e çıkarmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 16 Aralık 2008; 0:43:44 >




  • Bugün yukarıda mesajlarımdan birinde bahsettiğim Audi a4 yeni kasa arabası olan arkadaşım ziyarete geldi. Biraz onun arabası ile turladık. A4 gerçekten çok güzel bir tasarıma sahip. İç malzeme çok kaliteli, vs. ama yaw S60'dan sonra sanırım böyle geldi...içi çok dar. Sanki A3'ün sedanı gibi bir şey..

    İkinci elde Volvo daha çok değer kaybedermiş vs. gibi etkenleri göz ardı edersek ilk izlenimlerim: S60, A4'ten bir gömlek üstün gibi...
  • hocam sen gercekten cok hakim kullanıyosun demek ki ben hayatta o degerleri göremem sanırım,su an 2008 hb impreza kullanıyorum 1.5 motor oto.vites 10 lt altına inemedim daha cok fark var mı acaba senin aracınla 2005 arasında,makyaj var diye biliyorum ama donanım olarak ne durumda ben de tam bilmiyorum,bir de senin aracında standarttan farklı olarak ne var biliyo musun? bir süredir s60 düsünüyodum daha önce 2000 polo ve 2005 astra kullandım simdi de subaru ama senin yazıların ve golf'ten sonra s60 deneyimin hepten beni de gaza getirdi ama bakalım kısmet simdilik gönlüm s60 tan yana ve sizlerin yorumları netlestiricek fikrimi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cellahee

    hocam sen gercekten cok hakim kullanıyosun demek ki ben hayatta o degerleri göremem sanırım,su an 2008 hb impreza kullanıyorum 1.5 motor oto.vites 10 lt altına inemedim daha cok fark var mı acaba senin aracınla 2005 arasında,makyaj var diye biliyorum ama donanım olarak ne durumda ben de tam bilmiyorum,bir de senin aracında standarttan farklı olarak ne var biliyo musun? bir süredir s60 düsünüyodum daha önce 2000 polo ve 2005 astra kullandım simdi de subaru ama senin yazıların ve golf'ten sonra s60 deneyimin hepten beni de gaza getirdi ama bakalım kısmet simdilik gönlüm s60 tan yana ve sizlerin yorumları netlestiricek fikrimi...


    Yaw aslında abim bana biraz zorla sattı. Bunu almadan öncede söylemiştim ona: "Bak! hep senin eski arabalarını ben alıyorum.( Golf'ü de ondan almıştım.) Bari Bmw, Audi birşey al da bende rahatlıkla senden alayım"

    Neyse...Ben hep böyle dediğimde bana kızıyordu. Almadan önce o zamanki Audi A4 vs. denemiş. Bu onlardan çok farklı diyordu. Ben A3'ü çok beyenirim. Arada A3 falan diyecek oluyordum, bir dövmediği kalıyordu.

    İşte benimde satarken zorlanır mıyım? bakımı, vergisi beni zorlar mı? gibi korkularım vardı. Hala var gerçi. Henüz tam geçiştiremedim. Ama bunlar bir yana araba olarak hele de Golf'ten vs. çok farklı. Şöyle bir koltuğa oturman yetiyor zaten. Koltuk seni sarıyor, kokpit sana dönük. Kafalığın işe yaradığını bu arabada gördüm yaw. Normal kullanımda bile kafanı yazla dinlendir. Golf'te kafalık sanki süs için konmuş gibiydi.

    Çokta fazla övmek istemiyorum. Yanılma ihtimalime binaen...Çünkü onun emsali arabaları öyle uzun süre kullanmadım. İşte BMW 5 Serisi, Audi A6 vs. gibi...Belki onları kullansam fikrim değişir. Ama benim eski araçlarıma göre kabul etmek lazımki çok iyi.

    Benim araçta sanırım standart haricinde, üst açılır ve araç içi telefon var. Fotoğrafardan da görebilirsin. Kokpitte telefon tuşları var. Oradaki ufak yuvaya cep telefonunun sim kartını takıp çalıştırabiliyorsun.

    2005 modellerde yanılmıyorsam ESP'de standart olmalı. Benimkinde sadece STC olarak geçen antipatinaj sistemi var.

    Şimdilik aklıma gelenler böyle...




  • Yakıt konsuna tekrar dönersem Golf'üde sakin kullanırdım. Onda da ortalama 8 lt. civarıydı. Buna göre bir karşılaştırma yapabilirsin. Yani yaklaşık %20 fazla yakıyor denebilir.
  • cok sagol hocamm diger arkadaslardan da bilenler vardır mutlaka ,benim icin de en iyi arabam olucak eger alırsam,koltuk konusuna gelince resimleri bile sarıyo zaten daha oturmadan kesinlikle diger arabalardan farklı oldugu belli bir de ses sistemi sanırım cok iyi dolby surround sistemi var diye biliyorum ( biraz müzik takıntım var da) cok sagol bilgiler icin...
  • Ses işi bilirim kişiye göre oldukça değişiklik gösterir. İyi sese alışmış birine az daha kötüsünü dinletemezsin. Hep kulak daha iyisini ister.

    Ama şahsım adına söylersem oldukça iyi bas ve tizler üretiyor. Kullanımı kolay ve sezgisel. Kokpit ile bir bütün olması ise görsel olarak bence önemli.
  • S60'ın müzik sistemi çok çok başarılıdır. Koltukları da çok rahattır. Bu konularda S60'ı tüm testler över. Yine kokpit minimal ve kolay kullanım sunar. Bunlar tüm Volvolar için genel özelliklerdir.

    Donanıma gelince; yine tüm Volvolar için genel özellik aracın modeli arttıkça donanımın arttığıdır. 2006 model S60 ile 2005 modelin donanımı büyük ihtimal farklıdır. Kimi yıllar üç paket, kimi yıllar iki paket halinde satıldı ama özel üretim de çok var ikinci elde. En doğrusu belki S60'ın donanımını almayı düşündüğünüz diğer araçlarla karşılaştırmak.

    Hafta sonu Volvo'nun ikinci el programını inceledim. Fiyatları gayet uygun 2005 ve 2006 model S60lar mevcut. İncelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca aynı model S60lar ve S80lerin ikinci elde aynı fiyata satıldığını da ekleyeyim.
  • tesekkur ederim yardımlarınız icin,aklıma takılan 2005 ve sonrasında perde hava yastıkları var mı acaba? 2.el sitelerinde baktıgım araclarda belirtilmemis ama belki eksik yazılmıs olabilir diye düsündüm...
  • Servise gittiğimde usta arabanın yan camlarını gösterdi. "Bak...Bu camlar çift cam ve arasında patlamayı, parçalanmayı önleyen bir tabaka daha var. Öyle taş atarak falan kırılmaz. Çok üst düzey arabada yoktur bu..." dedi.

    Paylaşmak istedim.
  • dostum kusura bakma son bir haftam çok yoğundu. Forumları dolaşamadım. Gecikme için özür.
    2005 model'den sonra S60 larda da, S80 lerde de park sensörü orjinal oldu. Zannedersem standart. Öncekilerde yok. Amam ben 2004 model olanan taktırtmıştım. Herhangi bir sorun yaşamazsın. Sadece kalitelisini taktırt. Birde ehil ellerde. Buyur gel Konya'da dört dörtlük yaptıralım. Ama muhakkak ki bulunduğunuz yerdede iyi ustalar ve servisler mevcuttur. Ben 2000 den beridir park sensörü olmayan araca binmedim. Olmayana da ben taktırdım. Benim kullanacağım araçta olmaz sa olmaz bir ihtiyaç. Ben geri manevra yaparken kesinlikle dönüp bakmam. Sensörler ve aynalar. Alışkanlığım bu. Eşimin 2007 model nissan micrası var. ara sıra binerim ona. (Benzini falan bittiğinde veya servis işi olduğunda olur genelde bu) sırf o yüzden onada taktırdım. bosch marka 125 ytl mi ne.
    Gelelim 2005 model ve üstü volvolardaki park sensörlerine. Bunlar sistem gereği aractaki ses sistemine bağlı. "park asist active" diye bir komut çıkıyor ve sistemin sesini kesiyor. devreden çıkınca da devam ediyor. Fiyatını bilmiyorum ama servise bir sorun. proğramı yüklenebiliyorsa onu tavsiye ederim. yok olmuyorsa dediğimm gibi iyi bir ustaya kaliteli bir şeyi taktır. Bu önlerede dahi olabilir. Taktırmadan önce bir oto boyacısına sensör kafalarını boyattırıverirsen tamponun üzerinde siyah leke gibi durmaz. Görüşüne herhangi bir tesiri de olmaz. Tampon da 4 delik başka bir eksisi olmaz. oda zaten aracın üzerinde kalacak ve gidecek bir şey. sizede tahminim 200 - 250 ytl yi geçmez iyi bir sensör.
    güle güle kazasız belasız kullanmanız dileklerimle.




  • dostum özür dilerim sözü uzatınca alarmla ilgili sorunuzu es geçmişiz.
    o düğme araç içi sensörleri devreden çıkarmak içindir. Yani araçtan indiniz, hareketli bir yerde çocuklar aracınn içerisinde ve sizin kumanda ile kilitlemeniz gerekiyor. o düğmeye basıpta bu işlemi yaptığınızda kabin içersindeki sensörler devre dışı kalıyor. o düğme bu işe yarıyor.
    VW passat araçlarda ve audilerde sol kapı direğinin alt kısmında vardır aynı düğme. Eminim ki kullanıcılarının % 80 ' onun ne olduğunu bilmezler. 2001 - 2005 model aralığında passatların(yeni kasay binmedim bilmiyorum) direksiyonunda direksiyondan kumanda düğmelerinin ışığını açıp kapatma vardır onuda % 80 i bilmez kullanıcılarının.
    inanın insanlar bir dünya para verip bu güzel makineleri alıyorlar detaylardaki bir çok inceliğin farkında değiller.
    İskandinav ülkelerinin bir özelliği vardır, diğer avrupalılardan farklı olarak. her şey insan odaklıdır. Almanya,Hollanda gibi ülkelerde ise sistem odaklıdır. Yani İskandinavlar hayatı insana en kolay ve en güzel sunabilmenin derdinde olmuşlardır hep. Bunu ben volvo'da da görüyorum. Öyle karışık değil basit ve bir çok şey var onda. Fazlaları ile birlikte.
    KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.




  • merhabalar,
    Araya giriyorum nerden maydonoz oldun falan deme de. Sadece bir bilgimi paylaşmak istiyorum.
    2004 model S60 2.0T nun en dolusuna da bindim. Şu an aynı aracın 2006 modeline biniyorum.
    Farklar
    Arka park sensörü, Arka koltuk başlığını yatırma, Dış dikiz aynalarını kapatma, Yan camlarda ve dış dikiz aynalarında su durmasını engelleyen bir kaplama, ön far yıkama silecek yerine kapaklı fıskiye, Ön sis lambaları oval yerine yuvarlak, ön farların iç şekli ve arka stopların şeffaf olması. Başka hiç bir şey yok fark olarak.
    Sistem, güvenlik, performans her şey aynı.
    Umarım kızmadınız.
    KOLAY GELSİN.
  • merhaba,
    ben 2004 model olanı 10-15 günde sattım hemde KOnya'da. Bayisi yok servisi yok bir yerde. Kör kızın topal alıcısı çıkar. Adam 2001 model jeep cherokee ile takas yaptı. Onuda 1 haftada sattım. parada kazandım. Vergisine gelince aynı yaşta aynı motor gücüne sahip bir araçtan zaten farkı yok ki. Bu volvo diye özel bir vergisi yok.
    Arabanın sefasını sür. Kardeş konforunu yaşa. Golf, passat, A4 bunların bu arabanın rakibi kesinlikle değil. Bak bir kafalık diyorsun. En basit fark bu işte. Başka bir mesajda bahsettim iskandinavlar insan odaklı üretim yapıyorlar diye. Ostim'de kazalı arbalar var. s60 ve s80 ler. Ön hış. arkak hış. kabinde en ufak bir çizik bozulma yok. darbe yok. inanın onları görün kimse konuşmaz bir daha.
    Bir şey daha ki bence çok önemli. Passat, A4 dediğin arabaların daha Türkçe yazılımları yok. Volvo benim bildiğim 2000 den beri Türk insanına Türkçe sesleniyor. Bu insana saygıdır. Öteki de para kazanıyor buda.
    BMW nin 5 serisi ile mukayese etmekte BMW ye haksızlık olur. S80 içinde geçerli bu. Ama bu söylediğim konfor açısından. Güvenlikte kesinlikle volvo üstün. BMW daha yumuşak bir araçtır. Otomatik Şanzıman ve motor uyumu daha üstündür. 120-130 km hızlardan sonra kesinlikle BMW 5.20 için söylüyorum daha az benzin yakar. Daha rahat güç üretir.

    Tekraren ifade ediyorum. Arabana bin dostum keyfini, sefasını sür. Almayanlar düşüsün sen değil.




  • abdsanli dostum,

    "Araya giriyorum, umarım kızmazsınız?" demişsin. Olur mu öyle şey? Yazdıklarını bir solukta okudum. Şiir gibi geldi yaw...

    Daha çok yazılarını bekleriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cellahee
    Tesekkur ederim yardımlarınız için, aklıma takılan 2005 ve sonrasında perde hava yastıkları var mı acaba? 2. el sitelerinde baktığım araçlarda belirtilmemis ama belki eksik yazılmıs olabilir diye düsündüm...


    Evet, var.
  • Dün akşam hafif bir yokuşu çıkarken vites sanki bir anlık (1-2 sn.) boşa düşmüş gibi oldu. Hani düz vites arabalarda vitese geçmemiştir araba ama sen geçmiş gibi gaza basıyorsundur. O anda araç boşta olduğu için birden devir artar ya..işte sanki öyle bir şey...

    Üstteki mesajlarda da şanzuman problemi dile getirildiği için aklıma ilk gelen bu oldu. Acaba? diye bir kuşku doğdu. Benim daha öncesinden otomatik vites tecrübem yok.

    Bu yüzden, bu konudaki fikirlerinizi almak isterim.
  • bilgiler icin cok tesekkür ederim herkese,kuzenimin 2008 jeep patriot 2.0 dizeli var onu alma ihtimalim de olustu ama yine de gönlüm s60'tan yana(her ne kadar yeni kasası yaklastı dense de),sanırım ben de volvocu olucambakalım artık kısmet...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    Bugün ufak bir İstanbul turu yaptım S60 ile. Fazla uzatmadan şunu söyliyeceğim:

    Golf'e araba diye biniyormuşum yaw. Golf araba ise Volvo S60 ne? Yok S60 araba ise Golf ne?

    artık bu arabadan sonra C sınıfı bir araca binmek zorunda kalırsam çok zorlayacak.


    Artık bu arabadan sonra asla C sınıfına binemezsiniz zaten. Acı verir çünkü Golfler, Corollalar filan bundan sonra. Çok güldüm o yüzden cevap yazmak istedim. Uydurmasyon motorlu taşıt VW Golf'le, Volvo S60'ı kıyaslaman çok komiğime gitti. Aralarında dağlar kadar fark var. En iyi siz bilirsiniz bunu şu an.

    Benim önerim bulabilirsen Volvo S60 2.5T AWD'de test sürüşü yapman. Galerilerde var birkaç tane. Hem 4 çeker, hem 2.5Lt. Turbo. Çoşkun ve acımasız bir makinedir 2.5 S60 AWD'ler.

    Bu arada aracınızı güle güle kullanın. 240 km/h 'de sık sık geçmeyin. Bu fiyata Mükemmel bir araç seçmişsiniz. Gidip sıfır Corolla, Civic falan alma gafletinde de bulunabilirdiniz sonuçta...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cellahee

    öncelikle arkadaslar herkese merhaba forumda yeniyim,yazıları takip ediyodum bir süredir ama ilk mesajım bu benim sormak istedigim s60 ların standart donanımı nasıldır bilgisi olan var mı özellikle 2005 model ve sonrası icin? eger temiz bulabilirsem almak istiyorum ayrıca yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilen olursa sevinirim cok tesekkurler...


    Hiç düşünme, temiz bulursan kaçırma. Araçta NAvigasyon hariç hepsi neredeyse standart. Yakıt tüketimide diğer tüm 0 km. araçlarla aynı seviyede seyreder. Yalnız performanslı kullanırsan, Drag yaparsan, Turbo'ya çok geçersen, dik rampalarda 200 yaparsan, çok artar. Normal yaşlı insanlar gibi kullanırsan BrodwaY'den 1-2 litre az yakarsın 100 km.de.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.