Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.561
Cevap
77
Favori
605.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    Öncelikle yeni arabanız hayırlı olsun. Resimleri de gördüm, maaşallah'ı var.

    Bir seneyi aşkın bir süredir Volvo kullanıyorum. Önce S40 2.0 T kullandım 2004 model, çok kısa bir süre. Sonrasında S60 aldım T5 2003. Mart başı almıştım, 13-14bin km yapmış durumdayım. 125bin de almıştım 137-138bin civarındayım. Bir süredir S60 R arıyorum ama hem kriz hem de düzgün araba çıkmaması bu planı engellemiş durumda. Evo'daki ve Emrecan'daki S60 R'lere gittim baktım beğenmedim.

    Sizin de anladığınız gibi Volvo'ları başka arabalarla karşılaştıranlar genelde bu arabaları sürmemiş olan kişilerdir. Koltuğa oturup teybi açıp gaza basınca farkı anlıyorsunuz. Bundan sonra başka bir araba kullanmak çok zor geliyor. Arada şirket arabası kullanıyorum, Focus, Astra vs. gibi. Dayanılır gelmiyor. İnsan rahata performansa ve güzel şeylere çok çabuk alışıyor ama değerini anlamak için arada sırada test etmesi gerekiyor. Tavsiyem arada Golf'e tekrar binmeniz :) Böylece S60'ınızı daha çok seversiniz.

    Vites geçmesi olayına gelince, benim arabada Geartronic var ama dediğiniz durum şöyle birşey mi ?. Yokuşun dibinden kalkarak veya çok yavaş yüksek bir vites ile başlıyorsunuz. Ortalarına doğru araba artık o viteste çekemediği için vites ufaltıyor ve yokuşun gerisini daha rahat çıkıyorsunuz. Eğer durum buysa aradaki vites ufaltma sırasında bir boşluk normaldir. Şanzıman kuşkunuz varsa şunu test edin: Trafikte dur kalk sırasında çok hafif fren ile tam dururken veya hiç gaz vermeden tam kalkarken bir titreme oluyor mu ?. Eğer böyle bir durum varsa, baktırabilirsiniz. Ama bence boşverin, sakınan göze çöp batar :)

    Yazıyı okurken arkadaşlardan birinin S60 2.5 AWD sürün deneyin dediğini gördüm. Bildiğim kadarıyla bu güzel modelin beygiri düşük. Performans sevenlerdenseniz benim tavsiyem S60 R denemek (300 beygir) veya o yoksa T5 denemek (250 beygir).

    Yeni arabanızı kazasız belasız kullanın inşallah.

    Sayg.




  • @codew+last_driver

    Cevablarınız için teşekkür ederim. Aynı duyguları yaşayan ve paylaşan insanlarla net üzerinde de olsa sohbet etmek gerçekten çok hoş oluyor.

    O vites'te yaşadığım durumu biraz daha netleştireyim. Öncelikle bir kere başıma geldi onu söyliyeyim. Orta halli bir yokuştu. Sakin bir şekilde belki araç 2000 devirde bile yoktu. O şekilde çıkıyordum. Hızımda 30 km/sa ya vardı ya yoktu. Bir anlık devirin yükseldiğini ama arabanın bu devire uygun hızlanmadığını gördüm. Sanki arabayı boşa almış, ama gaza basmış gibi. Bu durum 1 sn. en fazla 2 sn. sürmüştür. Sonra araba normal kullanımına devam etti.

    Bende o sırada arabanın uygun vites seçiminde kararsız kalmış olabileceği şeklinde yorum yapsam da, aklıma burada anlatılan sorun geldi. Öyle ufak bir endişe oldu yani. Durum böyle...

    S60 R'ye gelince son bir kaç gündür video sitelerinde bulabildiğim videolarını izlemeye çalışıyorum. Fakat buna son versem iyi olacak. İnsanın aklını çeliyor meret...




  • HIGHWAYMOUSE,

    Aracınız hayırlı olsun. Umarım zevkle ve kazasız belasız şekilde kullanırsınız.

    Bende 2.5T AWD geartronic olanı var, 4 yaşına geldi. Dönüş çapının ve turunun biraz az olması ve nispeten sert süspansiyonunun alt yapı fakiri yollarımızda bazen konfor düşüklüğü hissettirmesi dışında bir şikayetim olmadı şu ana kadar.

    Ama hesheit'in de belirttiği gibi mükemmel bir uzun yol arabasıdır. Daha önce uzun yolda çok değişik araçlar kullanmış birisi olarak, bu arabanin koltugunun E320 dahil birçok araçla kıyaslanamayacak derecede rahat oldugunu biliyorum. Bircok yurtdışı otomobil inceleme sayfalarında, biraz da abartı ile dünyanın en ergonomik koltukları diye bahsedilir.

    Sanıyorum ön cam tasarımının da etkisi ile, zemin uygun oldugu sürece hiçbir şekilde süratinizi, hatta yolda gittiginizi bile hissetmezsiniz.

    Sıklıkla uzun yol yapan birisi iseniz, sağ ayağınızın hayrı için cruise control taktırmanızı öneririm.

    Otomatik vites sorunuz için de şunu sormak isterim; aynı yerden aynı sürüş şekliyle (aynı hız, vites, devir etc. ) geçtiğinizde benzer davranış sergiliyor mu? Yanıtınız evet ise bu şanzumanınızın o durum için algısından ibarettir ve sizin kullanış tarzınıza bağlıdır.

    Mesela, ben de sizin belirttiğiniz gibi sakin araç kullanırım ve Ankara’da iki üç spesifik noktam var. Oralar da yokuş ve rampa başları, üstelik de belirgin zemin bozuklukları var... Her seferinde o noktalardan geçişimde aracım aynı şekilde ve biraz da hissettirerek vites değiştiriyor. Ama biraz farklı hız ve devirle oralardan geçersem böyle bir sorun yaşamıyorum.

    Ben bu durumu, sakin ve istikrarlı giderken aracın birden değişen eğim ve zemin koşulu gibi istikrarlı gidişi bozan bir faktör karşısında, kendisini adapte etmesine bağlıyorum. Otomobiller hakkında çok teknik bilgim yoktur ama bu tür anlık davranış değişikliklerinin yol koşullarının değiştiği anlarda yaşanmasının normal olduğunu düşünüyorum.

    Bence de kafanızı çok takmayın ve aracınızın keyfini çıkarın. Sonuçta, Volvo’nun en az sorun çıkarttığı bilinen bir modeline, üstelik de geçmişini ve sahibini bildğiniz bir arabaya biniyorsunuz.




  • volkan.d dostum,

    İyi dileklerin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim...

    O dönüş çapı ve turunu ilk günler farketmiş ama bunu daha çok, küçük arabadan daha büyük ebatlı bir arabaya geçmemden dolayı bana öyle geldiğini sanmıştım. Fakat şimdi rahatlıkla söyleyebilirim; Seninde belirttiğin gibi dönüş çap ve turu biraz fazla. Mesela atıyorum; Şu ana kadar kullandığım arabalarla direksiyonu bir tur çevirerek döndüğüm virajı, köşe başı vs. S60'ta 1,5 tur döndürerek geçebiliyorum.

    Süspansiyon sertlik derecesi ise benim hoşuma gitti. Golf evet oldukça rahattı ama çok zorluyordu beni. Yumuşak süspansiyonlar nedeniyle virajlarda direksiyona yapışmaktan kollarım ağrıyordu. Ondan öncede 5 yıl kadar Golf III Sport kullanmıştım. Çok sert süspansiyonlar ve 50 yanak lastikler ile o sınıftaki bir arabaya göre oldukça iyi yol tutuş vardı. İşte son kullandığım Golf 4 comfortline'ı kullanırken, eski Gol sport'u aramadığım bir gün olmadı.

    Sıklıkla Uzun yol yapan birisi değilim. Belki yılda bir veya iki defa memlekete giderim. O kadar...İşim ve ev aynı binada oldğu için de yılda ortalama 10 bin km.yi geçmem çok zor. Bu yüzden cruise control'e pek gerek yok sanırım.

    Koltuklara gelince...Beyenmediğim bir noktası şu: Yükseklik ayarı yok. Golf'te kriko gibi çalışan bir sistem vardı. Oldukça kullanışlıydı. S60'ların koltuklarının ayarı ise biraz daha karışık. Fakat koltuk deyince dün bir tanıdık Mercedes E serisi güncel kasa arabası ile geldi. "Abi şunu bir aç bakalım." dedim. Araba biraz yıpranmıştı. 270 bn km. yapmış. Koltuğuna oturdum. Ne yanal destekler anlamında ne de kafalıklar bakımından S60'ın koltuklarına yaklaşamıyordu bile. İç tasarımını da beyenmedim ama "daha dün bir, bugün iki, ne bu fanatiklik?" dersiniz diye o konuya değinmiyorum.

    Fakat motor kaputu ileriye doğru uzanırken ortada duran yıldız oldukça hoş oluyor doğrusu...

    Diğer değinmek istediğim bir nokta da: Yanal rüzgarlardan çok çekmiştim Golf zamanında. Bir kamyon, otobüs sollamak işkenceye dönüyordu. S60'da ise az bir deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki: Sollama yaparken henüz hiç bir sorun yaşamadım. Hissettirmedi bir olumsuzluk.

    Vites olayını ise dediğiniz gibi en iyisi kafaya takmamak. Çok anarsak başımıza gelir sonra.




  • arkadaşlar slm ben yeniyim volvo s60 hastasıyım inşallah yakın zamanda alcam,bir sorum olacaktı otomatik şanzımanın performansı nasıldır acaba .hani ani sollamalara çıksam beni mahçup edermi
  • HiGHWAYMOUSE

    aracın hayırlı olsun
    suan kış ayındayız acaba s60 yollarda kaymalar yapıyormu ? merak ettımde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BOXO

    HiGHWAYMOUSE

    aracın hayırlı olsun
    suan kış ayındayız acaba s60 yollarda kaymalar yapıyormu ? merak ettımde


    Teşekkür ederim dostum...

    Araçta kış lastikleri var. Üstelik daha yeni. Ben de fazla trafiğe çıkmadım. Ama çıktığım anlarda da hiç bir kayma, yol tutuş eksikliği yaşamadım. Bu konuda kullandığım diğer arabalara göre başarılı buluyorum.

    Yalnız S60'ın bir kötü yanı var. Otobanda kısa sürelerde bir bakmışsın 160-170km/sa. olmuş hız. Otomatik vites birde, ne zaman bu hıza çıktım anlamak zor oluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gencayyoylu

    arkadaşlar slm ben yeniyim volvo s60 hastasıyım inşallah yakın zamanda alcam,bir sorum olacaktı otomatik şanzımanın performansı nasıldır acaba .hani ani sollamalara çıksam beni mahçup edermi

    Dostum,

    Sen de taktir edersinki bu sorunun net bir cevabı olamaz. Ben performansı iyidir derim ama neye göre, kime göre iyi. Yani karşılaştırabileceğimiz başka bir araç olması lazım.

    Ayrıca sollamalarda mahçup edip etmemesi de tamamen o anki şartlara bağlı olur. Allah korusun karşıdan gelen araç ile 200 m. mesafe var iken tır sollamaya kalkarsan sonucu elbetteki kötü olur.

    Ama dersen genel birbilgi bana yeter. Bilmelisinki bu araç Türkiye'deki yollarda gördüğün araçların ortalamasının üstünde, hem beygir gücü hem de hızlanma olarak.




  • TEŞEKKÜR EDİYORUM BİLGİLERİNİZ İÇİN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gencayyoylu

    arkadaşlar slm ben yeniyim volvo s60 hastasıyım inşallah yakın zamanda alcam,bir sorum olacaktı otomatik şanzımanın performansı nasıldır acaba .hani ani sollamalara çıksam beni mahçup edermi


    Beni şimdiye kadar hiç etmedi.
  • merhabalar gencayyoylu,
    o kadar çabuk kızma. Burası volvocular mekanı. Ağır araba meraklısı isen biraz ağır olacaksın.
    Kardeşim ben çok uzun yol yaparım. Arabanın performansları iyidir. Şu ana kadar çeşitli arabalara bindim. bmw 520 nin şanzımanını ve motorla uyumunu bir tarafa ayırdıktan sonrakilerin içerisinde s60 iyidir., Çok ekstra bir durum olmadıktan sonra mahcup etmez. ben fazla sert kullanırım arabayı. zorlarımda. çok mahcup olmadım şimdiye kadar. Yalnız şehir içinde mesela bir s40 t4 gibi ufak fakat hp si yüksek arabalara çok bulaşmayaksın. yukarıda bahsettiğim gibi ağır ağır ağırlığında duracaksın.
    Almak istersen güzel otomobil dir s60
    Üzerinde bulundurduğu donanıma göre fiyatlarıda ucuzdur.
    Al, bin, sefanı sür.
    Kolay gelsin, iyi seneler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdsanli -- 3 Ocak 2009; 13:16:19 >
  • Bugün İşbankası internet şubesinden Motorlu taşıtlar vergisini yatırdım. Umduğumdan az çıktı sevindim. 394 ytl ödedim 6 aylık.

    Acaba yanlış mı oldu diyehttps://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp bu sayfadan kontrol ettim doğruymuş.

    Bilmeyenler için hatırlatayım araba: Volvo s60 2.0T 2003 model.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    Bugün İşbankası internet şubesinden Motorlu taşıtlar vergisini yatırdım. Umduğumdan az çıktı sevindim. 394 ytl ödedim 6 aylık.

    Acaba yanlış mı oldu diyehttps://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp bu sayfadan kontrol ettim doğruymuş.

    Bilmeyenler için hatırlatayım araba: Volvo s60 2.0T 2003 model.


    Ben de ödedim. 2003 S60 T5 için 500 küsür verdim. Geçen sene 800 küsürdü.
    Allah devlete zeval vermesin :P .




  • İki gündür İstanbul'da havalar sıcak gitmeye başlayınca klimayı deneme fırsatı buldum. Soğutmadığını ve fanın üfleme gücünün az olduğunu farkettim.

    Sefaköy'de bir oto klimacıya götürdüm. Polen filitresinin kirlenmiş olduğunu ve gazın bir kaçak nedeniyle azaldığını söylediler. Kaçağın olduğu yerdeki contayı değiştirdiler. Polen flitresine temizlik yaptılar. Gaz doldurdular. 70 Tl. verdim.

    Şu an klima çok güzel soğutuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    İki gündür İstanbul'da havalar sıcak gitmeye başlayınca klimayı deneme fırsatı buldum. Soğutmadığını ve fanın üfleme gücünün az olduğunu farkettim.

    Sefaköy'de bir oto klimacıya götürdüm. Polen filitresinin kirlenmiş olduğunu ve gazın bir kaçak nedeniyle azaldığını söylediler. Kaçağın olduğu yerdeki contayı değiştirdiler. Polen flitresine temizlik yaptılar. Gaz doldurdular. 70 Tl. verdim.

    Şu an klima çok güzel soğutuyor.

    Püfür püfür




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Am@deus


    Püfür püfür

    Zaten kafamda saç kalmamış. Yanımda bir arkadaş ve tamirci vardı. Konuşuyoruz derken farkına varamadım. Bir baktım anlın buz tutmuş. Golf'ün de kliması gayet iyiydi. Fakat bir arkadaşın 3,16 compact model BMW'si vardı. Manuel klimalı. Son kademe olan 4'te bile doğru dürüst soğutmuyordu. Sıcak havalarda herçeyden daha önemli bir noktaya geliyor bu klima...

    Ayrıca bakalım bugün Kasko yaptırmaya çalışacağım. Dün tamirci korkuttu beni. Önden orta halli bir kaza bile yapsan araç perte çıkar. Çünkü o kazada tamir masrafı arabanın ederini geçer dedi.

    Dün bir-iki yere fiyat sordum. Sigortacının biri diyor ki: "Abi ben sigorta firmasına göre bu kadar kaskosu oynayan bir araba görmedim. En az 1800 çıkmış, en çok 4300 çıkmış."

    4300TL'yı duyunca ben "O halde kaskoyu yaptırayım, arabanın anahtarlarını doğrudan kasko firmasına bırakayım." dedim.

    Neyse sonra Anadolu sigorta'dan bir teklif aldım 1650 civarı birşeydi. Yüzde bir muafiyetli ise 1350 gibi bir rakama iniyordu. Sanırım onu yaptıracağım. İnşallah...




  • İnşallah dostum kazasız belasız

    Benim bildiğim bu volvo'lar ısı yalıtımı konusunda çok iyi özellikle kışın
  • @HIGWAYMOUSE

    Genelde pek yazamıyorum ama yazdıklarını ve gözlemlediklerini okudukça benim de S60 alırken yaşadıklarım geldi.Geçen ağustos ayında ben de senin geçtiğin yollara benzer şekilde (abilerimizin golfünü kullandıktan, sonra volvoyu tanıdıktan, şanzımanda muhtemel olabilecek problemlerini öğrendikten, yakıtı, parçayı ve servisi düşündükten vs vs sonrasında) 2001 model T5 imi görünce kararımı hemen verip satın almıştım.

    Henüz sadece 10.000 km yol yaptım ve araç kullanmak sıkışık trafikte bile eğlence oldu benim için.Bilmeyenlere bu araçları anlatmak kolay olmuyor, içlerine oturmaları ve biraz kullanmaları lazım ki hissettiklerimizi anlasınlar.Aldığımdan beri benim de biraz sıkıntı duyduğum tek şey aracın turu idi, bu da çok sorun değil.Öne ve arkaya taktırdığım park sensörleri bu problemi ortadan kaldırıyor zaten.

    Klimanın üfleme sorunu ben de yaşamıştım, torpido altındaki hava filtresini değiştirdikten sonra yaz kış tam performans alıyorum, eğer hala eski hava filtresi duruyorsa buna da baktırmanı tavsiye ederim.

    Çok km yapmadığını yazmışsın, eğer biraz da tasarruf etmek istersen, ilerki zamanlarda lpg taktırmayı düşünebilirsin, tabii iyi bir marka ve ustaya yaptırmak koşuluyla, inan performans kaybı nedir bilmiyorum üstelik S60 konforunu, sağlamlığını ve süratini oldukça tasarruflu yaşıyorum.

    Aman kaskoyu sakın ihmal etme çünkü anadolu sigortanın verdiği yıllık rakam neredeyse tamponun değerinden biraz pahalı o kadar.Bunu okuyanlar diğer bu sınıf araçların parçalarının daha ucuz olduğunu sakın düşünmesinler, sadece misal verdim o kadar.

    Sonuçta bu markanın duruşuyla, sportif kullanılışıyla, kasasının hala güncel ve diri olan bir modelini kullanıyorsun.Kazasız, dertsiz tadını çıkararak sürmeni dilerim.




  • @cburakreis

    Dostum, İlgine teşekkür ederim. Kaskoyu yaptırdım. 3 taksitli 1380 TL. civarına yaptırdım. %1 muafiyetli oldu. Muayenesini, tarafik sigortasını da yaptırdım bu arada. Arabanın ruhsatını üzerime de aldım. Biraz uğraştırdı bu işler ama çok şükür şimdilik yapılacak bir işi veya eksiği kalmadı.

    Arabaya gerçekten severek biniyorum. İçinde kendimi rahat hissediyorum. Şu sıralarda iki şey canımı sıkıyor.

    Biri: Ev ile işyeri arası yaklaşık 700-800m. Ve ara sokaklardan belkide 20 km. yi geçemeyecek hızlarla dur kalk şeklinde gidiyorum. Bu durumda ortalama yakıt tüketimi oldukça yüksek oluyor. Haftada bir kayınvalideye gidersem şayet (otobandan) biraz düşürmeyi başarıyorum.

    Zaten öyle sadece semtler arası yolculuk yaparsam çok rahatlıkla o güzergah için 9lt.nin altına indirebiliyorum ortalamayı.

    LPG taktırmayı ise belki mantıklı ama bir türlü içime sindiremiyorum. Şimdilik böyle dursun bakalım. İlerde bir daha değerlendiririm.

    İkincisi: Bir iki defa duydum...direksiyonu tam sola kıvırıp hafif hareket ettiğimde "gııuurkkk.." benzeri bir ses gelmeye başladı. Umarım önemli bir şey değildir.

    Son bakımda araba 92 bin km.de idi ve usta bir dahakine Şanzuman yağını değiştiririz demişti. Biraz da o sözün etkisi ile huzursuz oldum. Ne dersiniz diğer bakıma kadar bekleyeyim mi, yoksa değişsem daha mı uygun olur? Ve tahmini ücreti ne tutar?




  • Şanzuman yağını ben bir ay önce değiştim, Gençler Servis'de 50 tl ödedim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.