Şimdi Ara

Volvo S90 Inscription

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
3
Favori
7.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Volvo S90 D5 Inscription ile ilgili ilk yazım çok ayrıntılı olmasa da bazı genel ve teknik bilgiler,ölçüler,yakıt tüketimi konuları üzerine idi.(Görmeyenler için link:https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=131584524 )
    Bu yazıda ise iç ve dış görünümünden bahsedeceğim.

    Volvo S90 Inscription

    S90'ı net'te ve sonrasında serviste ilk gördüğümde kafamdan geçen tarifin özeti "gözalıcı,şık,modern ve futurist" olmuştu,
    aldığım ilk günden beri en çok gözlemlediğim şey ise aracın gerçekten çok ilgi çekiyor oluşuydu.Bunun nedenleri olarak bulunduğum bölgede trafikte neredeyse hiç görülmemesi, çoğunluğun beğendiği tarzda bir dizayna sahip olması ve bu dizaynın arka-ön farlar ve ön cephe ile hemen dikkat çekmesi denilebilir.Işe gittiğim ilk birkaç gün fabrikadaki tanıdığim/tanımadığım çok sayıda kişinin meraklı ve ilgili sorularına da muhatap oldum mesela.Bunlar, dikkat çekmek istmeyen birisi olarak benim açımdan sıkıntılı durumlar yaratsada önemli yanı aslında Volvo adına iyi işaretler tasimasi,hakkettiği yeri bulma çabasında doğru yolda olduğunun,iyi iş çıkardığının birer göstergesi olmasıdır kanaatimce.

    S90'ı ilk ne zaman gördüğümü anımsamıyorum ama arka lambalarını ilk gördüğümde gözüme hoş görünmediğini, consept coupedeki gibi biraz daha ince çizgili, narin olmasını istediğimi iyi anımsıyorum; Forumda S90 ile ilgili konulara baktığımda en başta gelen olumsuz görüş olarakta bu konu var,ancak ilginçtir, ilk gordüğümde arka stoplarla ilgili hissettiklerim zamanla kayboldu,hatta gözlerim mi alıştı ne ise beğenmeye bile başladım.Yalnizca orta kısımdaki boşlukta küçük bir ekleme yada değişikliğin daha farklı göstereceğini sanıyorum.

    Volvo S90 Inscription

    Tor'un Çekici olarak bilinen ön farlara diyecek birsey yok zaten, çoğunluğunda beğenisini topluyor.Eski modellerde dikkat çekici bir şekilde ızgara kısmından öne çıkan çirkin burun S90/V90 ile iyice silikleşmiş, iri Volvo amblemi, içe eğik diagonal ızgara dik ön cephe ile bakanı ezici bir duruşla kendine bağlayan bir görünüme bürünmüş; yeni ve asaletli bir kişilik bulmuş adeta.

    Volvo S90 Inscription

    Daha önce belirtmemiştim,arac Inscription donanım paketine sahip.Donanım konusunu bir sonraki yazımda ayrıntılarıyla ele alacağım burada sadece şundan bahsetmem gerekiyor çünkü dizayn pekçok markada olduğu gibi Volvo'da da donanım seviyesi ile ilintili.
    Aracın sürüşü de rahatlığıda çok iyi evet.Sürüşü tarif edecek olursam, araçta insan öyle bir rahatlık ve huzur buluyor ki gaza basmak hız yapmak istemiyor,yol bitmesinde inmiyeyim diyorsunuz araçtan.Tabi bunun nedenini yalıtıma,darbe emme tekniklerinin başarısına olduğu kadar iç dizaynın,kullanılan malzemelerin kalitesinin,ergonomisinin ve tabi donanımlarının ve destek sistemlerinin başarısına da bağlamak gerekiyor;bir örnek olarak mesela Bower & Wilkins ses sisteminin varlığı sadece cok kaliteli bir müzik keyfi alinacagini degil, ayni zamanda görsel yaniyla da ic mekana çok özel,elit bir hava katıyor.

    Neyse,bu genel aciklamadan sonra ayrintiya gelirsek,koltuklarla birlikte ön ve orta konsolun tamamının,bütün kapı iclerinin deri kaplı oluşu,bütün bu deri kaplamanın arasında ayrıntıları ortaya çıkaran alüminyum kaplamalar,çerçeveler,ızgaralarda, orta ekranın cevresinde ve orta konsolda kullanılan siyah parlak kaplamalar ile elmas dizaynlı start-stop ve drive mod düğmesi dış dizaynın, özelliklede ön dizaynın yansıttığı kişiliğin bir devamı gibi duruyor.
    Konsol 9 inçlik dokunmatik ekranı ile bir sürü tuştan,ayar düğmesinden arınmış, düşünülenin aksine ekranın dokunuşlardan sapıtmayan hassasiyeti ve kolayca ulaşılan fonksiyonlar,menülerin düzeni daha ilk dokunuşlarda rahat ve kolayca ulaşılabilir,yönetilebilir olduğunun anlaşılmasını sağlıyor.
    Sürücü ekranı ise 12.3 inç büyüklüğünde ve farklı temalarla ve değişik fonksiyonlarla birlikte kullanılabiliyor; istendiğinde navigasyon, medya veya başka fonksiyonların gözönünde olması sağlanıyor.Hiçbir hareket yapmadan, her an gerekli tüm bilgileri ekranda görebiliyorsunuz.Sadece birisi hariç;görmeye çok alıştığım,hergün özellikle ilk kalkışta hep kontrol ettiğim hararet göstergesi yok bu ekranda.Ters bir durumda en azından görsel bir uyarı veriyordur muhakkak ama yinede hararet göstergesinin yokluğu önemli bir eksiklik bence, soguk kis günlerinde benim gibi motor suyu sıcaklığının yeterli düzeye ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek isteyen yada isteyecek olan çok kişi olduğundan eminim.Ha bir de bu hararet göstergesi olsun,önceki yazıda bahsettiğim Spor Modu konusu olsun,bunlar için araçta fiziksel bir değişiklik yapılması gerekmeyeceği için bunlar ufak bir yazılım güncellemesi ile halledilebilinir,umarım yaparlar böyle birşey.

    Volvo S90 Inscription

    Aracın iç mekânı sınıfına uygun şekilde oldukça geniş, arkada özellikle diz mesafesinin uzunluğu hemen dikkat çekiyor ve yüksekliğide iyi.Arka koltukların rahatlığı bir bakışla zaten anlaşılıyor ancak ön koltukları ayar yapmadan kullanmak rahatsızlık verebilir.Iki donanım paketinde de elektrikli koltuklar standart; yükseklik,baldır sırt ve yan taraflar ayarlanabiliyor,Inscription'da ise farklı olarak birde hafızalı oluyor bu koltuklar.Bu koltukların önceki Volvolarda kullanılanlara göre farklı ve ince olduğu,rahatsızlık verdiği yönünde bir yazı okumuştum; koltuklarin yapisinin,sertliginin,verdigi hissin farkli oldugu dogru, deneme sürüşümde ve evime 250 km uzaklıktan aracı alıp gelirken koltuklara kabaca sadece yükseklik,ileri geri ayarı yapmıştım fakat bir rahatsızlık vermedi.Aldiktan sonrada ince ayar yaptim ve gayet rahat.Bahsettigim yazidaki rahatsizligin nedeni ayarsizlik olabilir.

    Esya saklama gözleri cok geniş olmasada aracın her tarafına dagılmış durumda.Diğer araçlarımdan farklı olarak bunda direksiyonun altına da kapaklı küçük gizli bir göz koymuşlar.Torpido gözü ise yine öncekilerden daha geniş ve soğutmalı.Bagaja gelirsek genişlemesine ve uzunlamasına kullanışlı 500 litre hacimlik bir alan ayrılmiş.Altında lastik tamir kiti degil de 18 inç bir stepne olmasına rağmen bu böyle.

    Aslında iç mekan ile ilgili daha cok sayıda foto eklemek istiyordum ama nedense sistem bugün kabul etmiyor,istek yada sorularınıza göre konu altında ayrıca paylaşırım gerekirse.

    Herkese Saygılar,Selâmlar...
    08.03.2017



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 10 Mart 2018; 0:7:50 >







  • Emeğinize sağlık, çok güzel bir inceleme olmuş. Tüm bu donanımlara rağmen çevremde halen insanlar neden bmw 5 kasayı sattın da bunu aldın diyorlar. Sattığımda değer kaybedecekmiş de piyasası yokmus da felan filan. Biraz ağır olacak ama 5 kasaya servet verip kendimi linea'nın içindeymiş gibi hissedeceğime varsın bu aracın son sahibi olayım Bizim ülkede insanlar donanım fakiri araç seviyor ne diyeyim allah akıl fikir versin
    S90 D4 Inscription kullanıyoruz 7 Şubattan beridir. Daha öncesinde 2017 de ÖTV zammı öncesinde Sıfır aldığımız 5 serisi vardı. Güzel araçtı ama Volvo'ya binene kadarmış. Bir araç bu kadar mı güven verir ve rahat olur. Aracın dıştan görüntüsü resmen ben buradayım ve güçlüyüm derken içerisi de çok modern, ferah hatta naif bir tasarıma sahip. Ama yine de ortadaki ekranın daha hızlı olmasını isterdim. Wi-fi ile uygulama güncellemesi maalesef epey yavaş ilerliyor Harita güncellemesi yaparken. Onun dışında araç gerçekten muazzam. Sürüş keyfi de bir o kadar harika diyebilrim.

    Volvo S90 Inscription
  • Birkaç foto daha.Tabi sistem kanarsa

    Volvo S90 Inscription

    Volvo S90 Inscription

    Volvo S90 Inscription

    Volvo S90 Inscription

    Volvo S90 Inscription

    Volvo S90 Inscription

    Volvo S90 Inscription

    Volvo S90 Inscription

    Volvo S90 Inscription



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 9 Mart 2018; 6:51:20 >




  • Emeğinize sağlık, çok güzel bir inceleme olmuş. Tüm bu donanımlara rağmen çevremde halen insanlar neden bmw 5 kasayı sattın da bunu aldın diyorlar. Sattığımda değer kaybedecekmiş de piyasası yokmus da felan filan. Biraz ağır olacak ama 5 kasaya servet verip kendimi linea'nın içindeymiş gibi hissedeceğime varsın bu aracın son sahibi olayım Bizim ülkede insanlar donanım fakiri araç seviyor ne diyeyim allah akıl fikir versin
  • parezer kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim.Zaman zaman benimde karşılaştığım, mantıklı bir açıklama bulmakta zorlandığım konular bunlar.Şu yazacağımı okuyacak olan arkadaşlar olursa bunu cok iyi düşünmeliler; S90'ı aldığım fiyata 2017 model bir Audi A6 veya BMW 530 alabilirdim; Volvo'nun marka olarak çevreye,insana ve insan güvenliğine dair çok samimi bulduğum,beğendiğim ve desteklediğim marka anlayışına rağmen bunu yapabilirdim,burada sanırım kimse bilmez ama S90 çıkana kadar düşündüğüm ve baktığım modellerdi bunlar; sedan olarak neden bir S60 yada S80 almadığımı bu yazıların birinde de açıklamıştım.Ancak S90 sadece dizaynı ile büyüleyici bir araç olarak gelmekle kalmadı,ustüne bir de hiçbir premium markada olmayan standart donanımlar ile birlikte geldi.Ilk akla geleni çoğunluk bilir, otonom sürüş özellikleri mesela herşeyi açıklar.

    Hic kimsenin bilmediğini sandığım bir özelliği ilk kez size yazdığım bu msj ile açıklamanın yeridir sanırım,normalde donanımla ilgili son yazının bir konusuydu;

    Resmi inceleyin ve devam edin lütfen,

    Volvo S90 Inscription

    Resimde,güneşliklerin önünde görülen hoparlör görünümündeki kısımlar aslında birer mikrofon; sürücü ve yolcu koltuğunun üstüne gelecek şekilde tlf görüşmelerini gercekleştirmek yada aracın fonksiyonlarını sesli komutlarla yönetmek amacıyla konulmuşlar.Ancak bunların bilinmeyen çok önemli bir fonksiyonu daha var; bu mikrofonlar (tam olarak ayrıntılarını bilmemekle birlikte) surekli olarak kabindeki tekerlekler,motor yada rüzgârdan kaynaklanan gürültü miktarını ölçerek - sanırım belli bir eşikten sonra- hoparlörlerden karşı frekansta ses dalgaları göndererek rahatsız edici bu gürültüleri boğup rahatsızlık vermesini,kafa şişirmesini engellemeye çalışıyorlar.100 km/s hızdaki gürültü ile 180 km/s hizdaki gürültü miktarı arasındaki fark bu yüzden çok az mesela.Zamanım son zamanlarda çok dar olduğundan ölçmedim henüz ama bunu ilk firsatta ölçerek gerçek,ölçüye dayanan rakamsal ifadesini görmeyi bende çok merak ediyorum.

    Sonuç olarak donanımsız bir araç düşünemiyorum,yukarıdaki gibi bir ornek her araçta olmak zorunda değil ama asgarisi bulunmalı,sonucta bunlar konfor amaçlı yada güvenlik amaçlı vb olsun insan için.

    Slmlar saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 17 Mart 2018; 23:31:15 >




  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Benim de dikkatimi çekmişti özellikle yolcu koltuğunun üstünde neden olduğunu anlamamıştım. Aracın özelliklerini öğrenmek için sizi takip etmeye devam edeceğim 😀
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Hocam türkiye de yaşamadığınız içim tahminimce araç donanımları konusunda hesaba katmadığınız büyük bir sıkıntı daha var. Mesela benim bir önceki aracım bmw olduğu için yakından biliuorım. Bmw'lerde hayalet gösterge opsiyonel donanım ( gerçi bir çok markada öyle) ve bir çok araçta bu göstergeden yok. Bundan dolayı insanlar sonradan hayalet gösterge takmak istiyorlar. Bu durum da yeni bir sektör yaratıyo hayalet gösterge hırsızlığı. Geçen ay bir polis memuru bana demişti ki hayalet gösterge aracında varsa çıkart, sizin mahallede haftada en ez 3-4 bmw nin hayalet göstergesi çalınıyor diye.( o zamanlar Bakırköy de oturyodum hani öyle hırsızlığın çok olduğu bir yer de değil) Neyseki şimdi kafam rahat gösterge için veya m direksiyon için kimse arabamı parçalamayacak, sonuçta neden yapsın ki satamaz, her s90 da zaten var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: parezer

    Hocam türkiye de yaşamadığınız içim tahminimce araç donanımları konusunda hesaba katmadığınız büyük bir sıkıntı daha var. Mesela benim bir önceki aracım bmw olduğu için yakından biliuorım. Bmw'lerde hayalet gösterge opsiyonel donanım ( gerçi bir çok markada öyle) ve bir çok araçta bu göstergeden yok. Bundan dolayı insanlar sonradan hayalet gösterge takmak istiyorlar. Bu durum da yeni bir sektör yaratıyo hayalet gösterge hırsızlığı. Geçen ay bir polis memuru bana demişti ki hayalet gösterge aracında varsa çıkart, sizin mahallede haftada en ez 3-4 bmw nin hayalet göstergesi çalınıyor diye.( o zamanlar Bakırköy de oturyodum hani öyle hırsızlığın çok olduğu bir yer de değil) Neyseki şimdi kafam rahat gösterge için veya m direksiyon için kimse arabamı parçalamayacak, sonuçta neden yapsın ki satamaz, her s90 da zaten var
    Aynen.Calan kime satacakki.:-)))

    Bu arada hiç rastladınız mı bilmiyorum,Alman Auto Motor Sport dergisinin anketinde S90 ve V90 sinifında yılın otomobili seçildi.

    Volvo S90 Inscription



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 10 Nisan 2018; 6:58:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.Baran

    Aynen.Calan kime satacakki.:-)))

    Bu arada hiç rastladınız mı bilmiyorum,Alman Auto Motor Sport dergisinin anketinde S90 ve V90 sinifında yılın otomobili seçildi.

    Volvo S90 Inscription

    Alıntıları Göster
    Avrupada yılın otomobili seçilir bizim ülkemizde oto lastikçi 'abi arabayı özel mi yaptırdın?' diye sorar :) O derece bilinmiyor yani :)




  • Bu adamı seviyorum yaa zamanında V60 ı sevdirmişti şimdi S90 ı :)
  • Üstad, arka koltuk yatma özelliği var mı? Bugün çok uğratım arka koltuğu indiremedim, arka koltuklar sabit mi yoksa? Bilse bilse siz bilirsiniz diye düşünüyorum
  • parezer kullanıcısına yanıt
    Arka koltuklar ve baş dayamaları elektrikli ise koltuğun sol tarafinda (yada koltuğun, aracın sol tarafına düşen kısmının) omuza gelen kısmin arkasında buton olur,
    onlara basarak kilidini acabilirsin.Elektrikli degilse yine oralarda bir mandal olması gerekir,tam yerini bilmiyorum ama sabit olmayacaği kesin.
    Resimde buldum,ekliyorum.

    Volvo S90 Inscription



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 21 Haziran 2018; 0:6:41 >
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Baş dayamalar elektirikli değil bundan dolayı resimdeki gibi buton yok, mandalı da bulamadım
  • parezer kullanıcısına yanıt
    Cok ilginç,kullanım kılavuzunda yalnızca elektrikli olanlarla ilgili bilgi var.Manuelde de sağ tarafta s60 v60 lardaki gibi elle cekilen bir mandal olması gerekir,katlanmaz olduğunu duşünmek bile istemiyorum cok saçma birşey olur.
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    İkea ya gitmiştim bi kaç parça eşya aldım, koltukları katlayamadım diye gittim nakliye verdim boş yere. Katlanmadığına inanamadığım için baya uğratım :)
  • parezer kullanıcısına yanıt
    Bugun baktım bende biraz ve aklıma bagaj tarafı geldi.Benimkinde bagaj tavanı ile koltuk arkaliğınin kesistiği çizgide,sol tarafta koltuk arkalıklarinı ve başlığını acan motor var,uzanıp bakinca gorülebiliyor;oralarda çesitli şekillerde delikler var acaba manuel olanlarda oralarda elle cekilen bir mandal olabilirmi diye düşündüm,bakmadıysaniz bir bakın.
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Mandal yok ne yaZıkki, bi ara servise sorarım artık

    Volvo S90 Inscription
  • Merhaba sizin aracınızda standart müzik sistemi var sanırım,tecrübelerinizi paylaşırmısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Kara.

    Merhaba sizin aracınızda standart müzik sistemi var sanırım,tecrübelerinizi paylaşırmısınız.
    Merhaba,aracımın ses sistemi Bower&Wilkins ancak standart olarak gelen ses sistemi de sıradan,basit bir ses sistemi değil,gayet memnun edici.

    Infotainmentsystem Sensus Connect mit HIGH PERFORMANCE SOUND mit:9"-Touchscreen (22,9-cm-Diagonale)Bluetooth®-Freisprecheinrichtung inkl. Audio-StreamingKompatibilität mit Apple® iPod®/iPhone®/iPad®10 Lautsprecher u.v.m[i/]

    Önceki araclarıımdaki ses sisteminin aynısı sadece bunda ekran farklı ve şahsen benim hiç şikayetim olmadı.Bluetooth üzerinden,Usb veya aux girişinden yada Cd ile her şekilde müzik dinlenebiliyor ve gayet de güçlü.Zaten şikayet edene de rastladığımı hatırlamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.Baran

    Merhaba,aracımın ses sistemi Bower&Wilkins ancak standart olarak gelen ses sistemi de sıradan,basit bir ses sistemi değil,gayet memnun edici.

    Infotainmentsystem Sensus Connect mit HIGH PERFORMANCE SOUND mit:9"-Touchscreen (22,9-cm-Diagonale)Bluetooth®-Freisprecheinrichtung inkl. Audio-StreamingKompatibilität mit Apple® iPod®/iPhone®/iPad®10 Lautsprecher u.v.m[i/]

    Önceki araclarıımdaki ses sisteminin aynısı sadece bunda ekran farklı ve şahsen benim hiç şikayetim olmadı.Bluetooth üzerinden,Usb veya aux girişinden yada Cd ile her şekilde müzik dinlenebiliyor ve gayet de güçlü.Zaten şikayet edene de rastladığımı hatırlamıyorum.

    Alıntıları Göster
    Bilgi için teşekkürler, ben 2. El bakıyorum umarım bower wilkinsli denk gelir




  • .Kara. kullanıcısına yanıt
    Umarım aradığınızı bulursunuz.Ben kısa bir baktım ancak B&W olana hiç rastlamadım.Ilanın birinde bu konuyla ilgili yanlış bilgide gördüm, 6 hoparlörlü ses sistemi diyor,bu yanlış,,standart müzik sistemi 10 hoparlörden oluşuyor .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.