Şimdi Ara

Volvo S90 - Teknik Özellikler v.s.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
5
Favori
5.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,bir ay kadar önce S90 aldığımı duyurmuş ve aracla ilgili gözlemlerimi deneyimlerimi aktaracağımı belirtmiştim.Aslında alalı fazla zaman olmadı ve dikkatim de ilk bir hafta araci tanima faaliyetinden cok satıcı bayi görevlisi yüzünden yaşadığım sıkıntıların üzerinde idi,ancak o bir haftadan sonra sakin kafayla kendimi aracı tanımaya verebildim,ama belirteyimki öyle kısa sürede tanınacak bir araç değil-miş; iki paragraf,bir sayfa ile anlatılabilecek gibi de hiç değilmiş,bu yüzden bu tanıtım yazısını üç ayrı yazı ile tamamlamayı planlıyorum. Bu ilk yazıyı teknik özellikler,motor vb'lerine ayırdım,ikinci yazının konusunun iç ve dış dizayn, en sonuncunun ise donanım olmasını planlıyorum.

    Volvo S90 - Teknik Özellikler v.s.

    S90 hakkında ilk çıkışından itibaren o kadar cok sayida haber,inceleme yazısı ,test videosu yayınlandı ki çoğunuzun az-çok  S90'ı tanıdığınızı sanıyorum; bunu düsünerek bu yazinin nette dolasanlarin bir tekrari olmamasi icin daha cok bilinmeyen,anlatılmayan ya da üzerinde pek durulmayan özelliklerini öne almaya calisacagim, umarim basarili olabilirim.

    Volvo S90 - Teknik Özellikler v.s.

    S90/V90`larin çıkışı ve yeni dizaynları 2009-2010`dan beri Volvo`da yasananlara baktigimiz zaman aslinda sasirtici degil; Geely`nin satin almasıyla özellikle dış dizaynda başlayan radikal degişim ve yenilenme belirgin bir sekilde ilk olarak XC60 ve V60 ile gün yüzüne çıkmıs,Volvo bu çıkışlarla o bildigimiz kutu gibi,kenarları keskin,köşeli ve basit görünen modellerinin hatlarını yumuşatacagının ilk isaretlerini vermisti. Sonrasında bu yenilenme V40 ile devam ederek  XC90`in ic dizaynı ile zirve yapmışti.S90 ve V90 ise ic ve dış tüm bu yeniliklerin bir arada,derli toplu en somut ürünlerini olusturuyor.Degisik degerlendirmelerde var tabi ama Volvo`nun yaklasık son on yillik dönemini ilgiyle izlemis, bu süre icerisinde dört degişik modeline sahiplik yapmis ve bir o kadar farklı modelini de kullanmış birisi olarak benim naçizane belirlemem bu sekilde. 

    Volvo S90 - Teknik Özellikler v.s.

    Istedigim özelliklerdeki S90`ı arayış sürecinde görüştüğüm bir arkadaşım "Ayni fiyatlara emsali olan Bmw,Audi ve Mercedes modelleri var,onlara neden bakmiyorsun? Bir bak, karşılastır." seklinde bir öneride bulunmustu.Aslinda bu karşılaştirmayı başka modellerle cok önceden yapmıştım,sonucunu tahmin ediyordum ama birazda meraktan S90 icin tekrar yapayim dedim; sonucta gördüm ki Volvo, S90`da da bildigi ezberi bozmamis, hatta bunu daha da ileri tasiyarak rakiplerinin opsiyon olarak sundugu önemli pekcok özelligi S90 ve V90`da seri üretimine alarak ciddi bir fark yaratmis;lafi cok dolandirmayayım aynı fiyatlardaki emsali olan rakiplerine oranla oldukça zengin donanima sahipti.City Safety,Dur-Kalk fonksiyonlu Adaptif Cruise Control,serit takip,seritte kalma ve trafik tabelasi okuma sistemleri,karartmali ic ayna,arka park sensörü ilk aklıma gelenler. 

    Teknik Özellikler:
    Araç başlıkta da görüldügü gibi D5 kodlu; iki aşamalı turbo destegiyle 235 Ps güc (400 d/d) ve 480 Nm tork üreten (1750-2250) 2 litre hacimli bir motora sahip. Dört tekerden cekisli,yüksüz agirligi 1910 kg ve bu agirligi 7 saniyede 100 km/s hiza cikarabiliyor.Ama bu araçta özellikle dikkatimi çeken şu;aracın insanı sakin kullanmaya yönelten bir havası,ağırlığı var;eski aracım V60'ta bu (215 ps/440 nm) bambaşkaydı,bastıkça bas diyen kıpır kıpır bir yanı vardı.Ama nasıl olursa olsun hakkını veriyor,dört çekişin ve yalıtımın etkisiyle çok kararlı ve kafa şişirmeyen bir hızlanması var.

    Gördüğüm önemli bir eksiklik ise Volvonun genel olarak modellerinde bulunan,vites kolunu sola çekince geçtiğimiz spor modunun bunda olmaması.Bunda vites kolunun sürücü tarafında silindir gibi görünen düğmeye basarak Eko,Comfort ve Dynamic modları seçilebiliyor ama hiç pratik değil,ani hızlanma ihtiyacı doğduğunda mesela Eko da iseniz Dynamic'e almak zaman alır.Âşağıda resmi var Drive Mod.

    Volvo S90 - Teknik Özellikler v.s.

    Hali hazırda motor,turbo demisken D5 motorların bir özelliginden bahsedeyim;motorda, Volvo`nun "Power Pulse" olarak adlandırdığı,turbodaki gecikmeyi/boslugu (Turbo Lag) azaltan bir sistem mevcut.Bu sistem 2 litrelik,icinde sıkıştırılmıs hava bulunan bir tüpten olusuyor.Güçlü turbo destegine ihtiyac oldugu durumlarda, yani mesela Kickdown yapıldıgı anda normal bir durumda bildiginiz gibi önce motorun devirlenmesi,sonra egzosda gaz salınımının ve basıncının artarak turbo pervanelerini devirlendirmesi gerekiyor ki bu da istenen tepkinin belki bir saniye belki daha fazla gecikmesine neden oluyor, iste  bu tüpteki yüksek basincla sıkıştırılmış hava kickdown veya benzeri ani bir gazlama durumunda hızlıca egzos manifolduna verilerek turbonun hızlı bir sekilde cok yüksek devire ulaşması ve dolayısıyla turbonun süratle motora güclü hava pompalaması saglanıyor;bu saglandıktan sonrada zaten egzos manifoldunda yüksek turbo devrini koruyacak basınç oluşmuş oluyor.Aracın gazlamaya verdiği hizlı tepki eğer Volvo'nun bu son nesil araçlarında kullandığı Drive-E motorlarının bir etkisi değilse bahsettiğim bu Power Pulse sisteminin etkisi olsa gerek.

    Volvo S90 - Teknik Özellikler v.s.

    Yakıt Tüketimi
    Otomobil diyince ilk aklımıza gelen konulardan biri .Aracın yakıt deposu 60 litrelik ve sitesinde verilen tüketim rakamları ise şehir içi: 6.4 , karma:5.5 , uzun yol ise:4.8 litre.İlk incelememde bu rakamları gorünce helal olsun demiştim,çünkü önceki sahibi olduğum üç farklı Volvo markalı aracım için verilen tüketim rakamları benim kullanımımla neredeyse birebir örtüşüyordu,bununda öyle olacağını düşünüyordum.Maalesef şu iki haftalık kullanımımda, verilen rakamların çok üzerindeki tüketimi şaşkınlık ve endişeyle izliyorum.Şaşkınlıkla,çünkü verilen rakamlardan çok fazla;endişeyle izliyorum,çünkü acaba bir yerlerinde sorunmu var diye düşünüyorum.Tüketim konusunda herzaman karma tüketimi dikkate alırım ve karma tüketim bu aracımda 7 litrenin üzerinde şu ana kadar.Yani verilen rakamdan neredeyse 2.5 litre daha fazla; eğer bir sorundan kaynaklanmıyorsa bu korkunç bir sonuç.Çok şükür benzinli değil diyerek teselli buluyorum çünkü en baştaki planım T5 almaktı.Şimdi düşününce direkten dönmüşüm diyorum, dönmesem o direk canımı daha çok yakacaktı.
    Tam da burada, önerileriyle pekçok konuda yol gösteren,seceneklerimi azaltarak netlesmemde yardimci olan ve T5 peşinde koşan beni D5'e yönlendiren sevgili dostumuz Çağlar Sertan Kasımoğlu'na çok çok teşekkür ediyorum.

    Dikkatimi çeken dönme çapınının bu araçta küçük olması,11.4 metre.Diger dikkatimi çeken bir nokta ise yüksekliği, 144.3 cm'lik yüksekliği ile sınıfında sadece Audi A6'dan 1.5 cm kadar yüksek.Karşılaştırdığım Mercedes E,Bmw 5 ve Jaguar XF'ten 3-4 cm daha alçak.

    Volvo S90 - Teknik Özellikler v.s.

    Bu ilk yazı için düşündüklerim bunlardı. Eksiklikleri tabiki vardır, bunları veya merak ettiklerinizi yazarsanız yanıtlamaya çalışırım elimden geldiğince.
    Herkese Saygılar Selamlar...
    26.02.2018


    @ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU @beynemaz @aknasmub @yavuzgursu @nacker @fsnn @programmer_onur @jhudaverdi @filtiarn @integral77



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 5 Ocak 2019; 22:28:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle arabanız hayırlı olsun. Kazasız belasız, güle güle kullanın
    Adaptif CC'nin dur-kalk yapabildiğini bilmiyordum tam trafik arabası desenize
    Opsiyon konusunda dediğiniz gibi volvo uzun zamandır rakiplerinden ileride. Her yerde aynı örneği veriyorum burada da vereyim. Isıtmalı aynalar bütün volvo modellerinde 30 seneye yakındır standart. Perde ve koltuk hava yastıklarını çıktıkları sene bütün modellerine döşediler. Bugün çok popüler bazı markalar hala ısıtmalı ayna ve yan hava yastıkları için ekstra para istiyor

    Sıfır araçlar rodaj dönemi boyunca fazla tüketir derler, belki fazla tüketim bu sebeptendir.
    Bu arada dikkatimi çekti yağ ölçüm çubuğu yok sanırım motorda, bilgisayar üzerinden mi kontrol ediliyor?

    Gelecek yazılarınızı da dört gözle bekliyorum.




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Tsk ediyorum öncelikle.ACC de evet dur-kalk ozelliği,süresi 3-4 sn. gibi kısa bir surede olsa var.

    Yazı çok uzamasın diye ayrıntılara çok girmedim,aracı 32bin km'de servisten aldım,yani çok yakma nedeni biraz farklı gibi.Birde araçta yakıtla çalışan bir ısıtıcı var ve araç çalıştığında o da çalışarak 2-3 dk içinde sıcak hava üflüyor,bunu biraz ayrıntılı inceleyince bugün keşfettim ve deaktive ettim deneme yapmak için.Bir kaç gün kullandıktan sonra fark ne olacak bakacağım.Ama pek fark beklemiyorum çünkü eski aracımda biraz değişıği vardı ve yakıta etkisi görünmeyecek kadar azdı.

    Yağ ölçüm çubuğu yok,doğru.Orta konsoldeki ekrandan kontrol ediliyor.

    Slmlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç tekrar hayırlı olsun diyorum. Resimlerde çok güzel duruyor. Sürüş ve rahatlığı çok ileri seviyededir diye tahmin ediyorum.

    Arabanın yalıtım seviyesi ve dizel motorun sesinden ziyade çift turbolu bu motorun titreşimini merak ediyorum ben. Yeni dizellerde sıkıştırmayı azaltarak bunu atlatmaya çalışıyorlar, volvo bu yeni motorlarda nasıl bir yol izlemiş.

    7 litre araba için bence 7 litre karma tüketim normal gibi gözüküyor. 1.6 dizel 1350 kiloluk arabalar 5.5-6 civarında tükettiğini biliyor ve bunlar ile kıyaslıyorum.

    İleride memnun kalırsanız belki Hybrid seçeneğini değerlendirirsiniz. Az yaktıklarını okuyorum.

    Tekrar hayırlı olsun. Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

    Takipteyim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzgursu

    Araç tekrar hayırlı olsun diyorum. Resimlerde çok güzel duruyor. Sürüş ve rahatlığı çok ileri seviyededir diye tahmin ediyorum.

    Arabanın yalıtım seviyesi ve dizel motorun sesinden ziyade çift turbolu bu motorun titreşimini merak ediyorum ben. Yeni dizellerde sıkıştırmayı azaltarak bunu atlatmaya çalışıyorlar, volvo bu yeni motorlarda nasıl bir yol izlemiş.

    7 litre araba için bence 7 litre karma tüketim normal gibi gözüküyor. 1.6 dizel 1350 kiloluk arabalar 5.5-6 civarında tükettiğini biliyor ve bunlar ile kıyaslıyorum.

    İleride memnun kalırsanız belki Hybrid seçeneğini değerlendirirsiniz. Az yaktıklarını okuyorum.

    Tekrar hayırlı olsun. Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

    Takipteyim :)


    Tekrar teşekkür ederim.

    Sürüşü de rahatlığıda çok iyi evet.Sürüşü şöyle tarif edeyim ,insana öyle bir rahatlık, huzur,sürüş keyfi veriyor ki gaza basmak hız yapmak istemiyorsunuz,yol bitmesinde inmiyeyim diyorsunuz.

    Titreşim olayına gelince sıkıştırma oranları ile ilgili,daha doğrusu bu kadar ileri ölçüde bir teknik bilgim yok ancak motor rölantide çalışırken motorun titreşiminin çok iyi absorbe edilmiş olduğunu farkettim.Ortada motor tır tır tır çalışırken hemen yanı başındaki sigorta kutusuna,hava filtresi kabına yada motor bölümünün çevresini örten plastik kısımlara,yani o kadar yakınına bile dokununca neredeyse titreşimi hissetmiyorsunuz,şaşırtıcı şekilde çok çok az.



    Volvo S90 - Teknik Özellikler v.s.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sn. D.Baran ,

    Aracınızı kazasız, arızasız ve en önemlisi iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

    Çok yerinde ve isabetli bir kararla alım yaptınız, maşallah diyelim, makina çok güzel duruyor.

    Uzun vadede sizden detaylı yorumlar bekleriz, bu forumda Volvo konusu altında katkınız çok büyük.

    Yorumlarınızı okuyunca araçtan şu anda çok memnun kalmış olduğunuzu anlıyorum , bence en önemlisi bu.
  • Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin yıllardır Volvo kullanıyoruz 20 seneden fazladır şu anda s80 var 2011 model konu açmıştım zaten porsche panamera veya bmw 750d xdrive arasında kararsız kaldık ama sizin konuyu okuyunca gözüm hala volvoya gidiyor farklı segment araçlar yanlız volvo bende bir tutku içimize işlemiş Volvo doğru seçim çok şık bir araç güle güle kullanın Volvo ayrı bir dünyadır :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmetdrli22 A kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkür ederim Ahmet Bey.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel günlerde kullanın aracınızı, kazasız; nazarsız :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun, ben de sizin gibi bir kaç gün önce 30 bin km de aldım. Benim aracın yakıt ortalaması istanbul trafiği için 9.1 lt gösteriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parezer kullanıcısına yanıt
    Sizede hayırlı olsun,kazasız,belasız,,sorunsuz sürüşler diliyorum.Deneyimlerinizi sizde paylaşmaya devam ederseniz sevinirim.Yakıt konusunda Istanbul trafiği için normal görünüyor benimkine bakınca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı arkadaştan aldım, kendisi sert kullanır. Onun yakıt değerlerini söyledim. Bende 7.5- 8 lt'ye kadar düşmesini bekliyorum, deneyip göreceğiz. Aracı dün akşam teslim aldım fazla inceleyemedim ama e-5 trafiğinde otomatik pilot çok başarılı şimdilik bu konuda yorum yapabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizin için çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Efsane bir araç. Buram buram Premium hissi veren hakkını veren bir model. Bu arada ilk mesajdaki ilk resimde plaka açık ama diğerinde sansürlü. Onu anlayamadım. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Sevgili Onur çok tşk. ediyorum.Çok dikkatlisin bende hiç farketmemişim.Deşifre olduk desene.Birazda sayende tabi,kimbilir benim gibi kaç kişi farketmemişti.. Neyse internetle ilgili guvenlik önerilerini uygulamaya çalışıyorum işte. Sözde.

    Slmlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.Baran

    Sevgili Onur çok tşk. ediyorum.Çok dikkatlisin bende hiç farketmemişim.Deşifre olduk desene.Birazda sayende tabi,kimbilir benim gibi kaç kişi farketmemişti.. Neyse internetle ilgili guvenlik önerilerini uygulamaya çalışıyorum işte. Sözde.

    Slmlar...

    Hocam ne demek. Sağlık olsun. Temsili resim deyip geçin bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun ikame arac olarak verilen 2017 s90 i kullandim.Mukemmel bir konformus,hayatimda ilkkez alamadigim bir arac icin bu kadar hayiflandim.Gerek masajli koltuklar,gerek icerdeki o mukemmel deri kokusu,ahsabin mukemmel uyumu,aractaki konfor,kalite,sadeligin bu denli uyumlu olmasi cezbetti resmen.Bagajina herhalde 10 ceset sigar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidakontrol G kullanıcısına yanıt
    Makam arabası falan diyenler çok oldu da,Seri Katil Arabası'nı ilk kez duydum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.Baran

    Makam arabası falan diyenler çok oldu da,Seri Katil Arabası'nı ilk kez duydum.
    Syn baran ikincielde 250 bin tl bandına inmesini bekliyorum, forumuna katkı sağlamak için :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 24 Haziran 2018; 20:27:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsnn

    Syn baran ikincielde 250 bin tl bandına inmesini bekliyorum, forumuna katkı sağlamak için :)

    Alıntıları Göster
    250ye düşsün söz bende alıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir an önce,en kısa zamanda,hatta hemen şimdi düşmesini yürekten diliyorum.Bütün dünya kolayca ulaşabilirken ülkemin insanının hasret kalması gercekten çok acı :-((

    Essahtanda V60 ım varken çok farklıydı bunu aldığımdan beri forumda kendimi yalniz hissediyorum.Sadece Pareser var o da herseyi benden bekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 24 Haziran 2018; 23:11:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.