Şimdi Ara

VOLVO V40 ÜRETİMDEN KALKIYOR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
6.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt
    Efsane veya kendine özgü model direksiyon kalınlığı mi demek ?

    Sallıyorsun işkembeden arkasını da abuk subuk iddialarla doldurmaya çalışıyorsun.

    Kendine özgü araçlar sınıfına mazda 3 u ,alfa 159 u değil de astra j kasayı koyan birinden özgünlük öğrenecek değiliz.

    Astra j kasayı cik sokaktaki 10 kişiye sor 9 u bilmez hangi kasa olduğunu. Ama giulietta 159 civic hb böyle değildir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Srht73 S kullanıcısına yanıt
    Bana spor direksiyona sahip(etli), spor koltuklu, koltuğu sasiye kadar inen, heybetli başka bir c segmenti araç söyle? Söyleyemiyorsan sus.

    Ha bu özellikler sana birsey ifade etmiyorsa scenic bile alsan fark etmez senin icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 20 Ocak 2019; 1:22:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volvo tırdan başka birşey üretmesin bence .. zira bu fiyatlarla
  • Beyinsiz arkadaş her konuda Golf sınıfının en ustun olduğu araba demiş kötü olduğu bi durum yok demiş. Patır patır patlayan şanzıman var, yağmur yağdığında arabanın içine balık yaşayacak seviyede su alanları dolu, yol tutuşu sürüş hissizligi bir çok rakibinin açık ara gerisinde, mesela güvenlik diyince fersah fersah Volvo'nun gerisinde.

    Ama doğru çok satıyor, aman diyeyim diğer sürü psikolojisinde olanlar almazsa şimdi kötülememeli alaman tankını

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • macropolo kullanıcısına yanıt
    Ben söyleyeyim hocam; cok satıyormuş, ikinci eli çok iyiymiş, herkes yandım yandım alaman tankı alıyormuş. Zaten bu da olmasa başka bir argümanları yok.

    Diyorum ki adama sürü psikolojisi çok satması dışında hangi konuda açık ara ıyi, iki satır zirvadan sonra ama sınıfının en çok satan aracı diyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

    volvo tırdan başka birşey üretmesin bence .. zira bu fiyatlarla
    Fiyatları normal bence. v40 için 151bin istiyorlardı. Golf 1.4 tsi otomatik highline'a göre ekstraları deri koltuk + sunroof vs. Golften hem 30bin daha ucuz, tasarımı daha iyi, hemde daha donanımlı bir araç.
    Golf 1.4 TSI 150 PS DSG Highline 181.800,00 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 20 Ocak 2019; 12:51:49 >
  • Herkese merhaba. Genellikle konuları okurum, forumun araba kısmı dahil pek yorum yapmam ama; VAG vs Volvo? Değişik bir karşılaştırma. Golf'üm yok ama araç alımı yapmadan ya da bir kaç arkadaşa bizzat golf aldım. Karşılaştırmaya şöyle başlayayım Audi A3 2017 Volvo V40 (ruhsat sahipleri benim) sürekli kullandığım iki araç. Az çok Golf platformu= A3 olduğu için yorum yapma hakkım oldu. İki aracı da kullanıyorum. Dönemsel olarak farklı mantıkta, ikisi de benzinli.



    1.0 TFSI 116 ve 1.5 152. İkisi de 3 silindir. Yan yana tablo yapsam, kafa kafaya çıkarlar! Neden mi? A3 yakıt ve harcadığınız yakıta göre çok seri ve her istediğinizi rahat rahat yapıyorsunuz. Volvo biraz hantal kalıyor. Hacmen ve güç üretimi yüksek olmasına rağmen.



    Bizim ülkede araç büyüklüğü, bagaj büyüklüğü vs gibi şeylere çok takılıyor. Allah herkese nasip etsin istediği arabayı o ayrı ama çocuk olunca bir bagaj büyütme sevdası içerisinde uçuyor herkes! Ben evde araba olmadan büyüdüm. Evin ilk arabasını kendim aldım! Ne boyum ne aklım kısaldı, halen mevcut ekonomik durumu göz önünde bulunduracak olursa ülkemizde çok insan araba yüyü görmeden üniversiteden falan mezun olabilir. Bagaj konusuna geri dönecek olursak, şehir içinde 3 kişilik bir aile (0-6 yaş grubu 3. üye) yetmeyecek araba yok! Her hafta tatile çıkacak, bavullarınızı doldurup ortadan kaybolmuyorsanız C segmenti her araç sizin işinizi görür!



    Golf segmentin yaratıcısıdır, keza Qashqai'de! Peki bu şu demek mi? İcat eden her daim en iyi olan mı? Golf parasını göre ciddi anlamda hiçbir şey ifade etmeyen bir araç onu söyleyeyim! Audiye binmenin ana sebebi de budur! 5K farka VW Audi. Ha aslına bakarsanız ne fark var, her parçası neredeyse aynı. Rakama bakarsanız 2018 için 140k'ya full V40 170k civarınada Golf ya da A3 alıyorsunuz! elinize geçen ne söyleyeyim gaza basınca güzel gelen motor homurtusu o kadar.



    Yol tutuş VAG geçiniz, konfor VAG geçiniz. 15.000'de bir servis VAG grubu 30.000'de bir servis Volvo! Volvo ile VAG arasında işletim maliyetinde tek geride olan şey, yakıyor arkadaş onun da sebebi şanzıman. Bir yıl için kullanacaksanız DSG ciddi ucuz, ancak uzun ömürlü ise tork konvertörlü şanzıman ömür boyu. Sadece yağ değiştir git! Arada yakıt farkından vereceğiniz para ile uzun vadede DSG şanzıman sorunları ile başa baş noktaya gelirsiniz.



    İç mekan konforu mu! Volvoyu aldıktan sonra tek aradığım MMI oldu. Daha yeni daha basit bir sistem! Onun dışında VAG grubu koltuk konforu maalesef çok yerlerde. Oturma kısmı ise, 1.80 civarına kadar 4 yetişkin Volvo'da çok rahat. Hatta konforlu diyebilirim. Sevgili Ingilizler için, ya da fark etmez insanlar için diyeyim, maldan beklenti değişebilir. Hiçbir zaman en iyi mal benim diye iddia etmedim. Öyle olsa zaten çeşitlilik kalkardı.



    En önem verdiğim şeylerden biri araçlarda sürüş keyfi ve yol tutuştur. Volvonun viraj içerisinde yaptırdıkları ve verdiği güven emin oldun, çoğu D ve üzeri segment ile aynı. Audi VW sizi her an terk edecek gibi bir his uyandırıyor. Arabayı gerektiği kadar hızlı gerektiği kadar atik kullanırım. (Yaş ilerledikçe keskinlik azalıyor) Eskiden olsa çok daha limit zorlardım. İki direksiyon kutusu arasında dağlar kadar fark var. VAG grubu oyuncak araba hissi veriyor artık. Tepkiler yapmacık, yönetim biraz zayıf.



    V40'ın üretimden kaldırılması hata mı iyi mi bilemem, ama tek eksik 2019 model de satın alsanız maalesef V40 ve S60 haricindeki tüm modellere koydukları ekran. Onu bir şekilde ön konsol güncellemesi olarak verseler, emin olun bir 10 sene daha devam eder, tasarımı halen modern duruyor. Audi kadar agresif değil, Golf kadar sevimli değil (kendi düşüncem).



    Gelelim ülkemizdeki en büyük sorun! İkinci el problemi! VW anlamsızca ülkemizde (bana göre) yere göğe sığmıyor. Servisi rezalet, satış sonrası cinnet geçirmemek elde değil ancak çeyrek altın gibi ne zaman istersen bozdur. Hatta sıfırından pahalı gidiyor. Değişik. Ülkede VW deyince sadece maddi değil manevi bir değer de var. Benim mantığıma sığmıyor. Volvo bizim ülkede bilinen ancak pek de tercih edilmeyen bir marka idi. (Hatta Kuzey amerika dışında her yerde böyle idi) Ford'dan geri alındıktan sonra değişik bir yere konumlanmayı hala deniyorlar, ve benim fikrim yavaş yavaş premium araç markası haline dönüşüyorlar. Ancak Golf / A3 / V40 malum siteye ilanı koyunca yazdığım sıralamada geri dönüş gelir. Ancak uzun süre kullanmak için alınacaksa, ben ikinci el değerine bakmam. Alım yaparken F/P iyi bir orandaysa o mal alınır.



    Sona gelecek olursam, bahsedilen araçların hiç biri binilmez ve kötü değil, ancak o kadar eleştiriyi ve o kadar övgüyü hak edecek araçlarda değil. O yüzden çok da takmamak lazım kafayı, bir de fanatiklik dünyanın her yerinde dipsiz kuyu. Her anlamda, bırakın altınızdakinin keyfini sürün.



    Son söz, Allah sahip olduklarınızı aratmasın. Gerisi boş. Kadı kızının da kusuru var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    Nasıl oluyor da konu Golf'e kayıyor anlamak güç
    Bu sınıfın referans aracı golftür. Bu sınıftaki tüm araçlar aynen tüm telefonların iphone ile karşılaştırıldığı gibi golfle karşılaştırılır. Bu eskiden beni de deli ederdi. Nasıl tüm testlerde hep golf. Neden sürekli golf birinci, neden hep golfle karşılaştırılıyorlar derdim. İnternette meraktan bir kaç v40 testi okudum. Hepsinde golf konusu geçiyordu. Hatta birinde adam durmadan golfü anlatıp v40’ı gömmüştü.



    Yani c sınıfı bir araçtan söz ediliyorsa o sınıfın referansıyla karşılaştırılacak illa ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bambogie B kullanıcısına yanıt
    V40'taki T3 motor 4 silindirli hocam. 3 silindirli T3'ler XC40'larda var.
    Bir de V40 sınıfına göre inanılmaz ağır bir araç. Boyutları çok yakın olmasına rağmen A3 1190 kg iken, T3 V40 1480 kg ile neredeyse A6 ile yarışacak bir ağırlıkta. Bu da özellikle şehir içi tüketimine ciddi yansıyor. Motorun hantal kalması da bundan olsa gerek.
    Ağırlığın sebebi de büyük ihtimalle güvenlikten geliyor.
  • Normalde insanların tercihlerini asla sorgulamam ama anlamıyorum insanlar nasıl olur da böyle arabalar yerine bu kadar suv meraklısı oluyor. Hayır yani arabayla bütün olayı ev iş yapan insanlarda bile jip merakı var dağa taşa mı çıkıyorsunuz her gün?



    Hele bir de b suv olayına bitiyorum. Bana hep zengin teyzeler trafikte rahat etsin diye üretilmiş araçlar gibi geliyordu şimdi her yerde bu arabalar. Hangi ihtiyacınızı karşılıyor ki bu araba geniş değil rahat değil sürüş deden denemedim bilemiycem ama yerden yüksek olması mı mutlu ediyor insanları?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bambogie B kullanıcısına yanıt
    Tebrikler...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Ben T3 benzinli 2018'den sonra 3 silindir diye biliyorum. O konuda ısrarcı olamam. Ciddi anlamda ağırlık hissiyatı var. Zaten o hantallık da orada hissediliyor. Şehir içi dur kalk dedin mi aracın yakıtı inanılmaz boyutlara varmıyor ama ağırlıktan dolayı ilk teker dönene kadar anlıyorsun yaktığını. Ama bu ağırlık uzun yolda ciddi avantaja dönüyor. Aracı uygun hızlara çıkartıp ağırlığını azalttıktan sonra ciddi anlamda çok güzel yola oturuyor. A3 altından kaçacak gibi hissettirmeye başladığında Volvo 20 Km şehir içi hissine devam ediyor. (Test hızları 230 Km/s ve üzeri)

    Bursa - Bodrum Audi A3 1.0 4.2 litre ortalama ile gittim. 90-120 arası ama yoğun 100ün altı. Arada Manisa Akhisar dur kalk da var. Volvoyu tek kalem 500 Km ve üzeri deneyeceğim bir yer olmadı. Ama aynı tempo ile 5-6 arasını geçeceğini zannetmem. Hatta 6yı bile bulmaz.

    Volvoyu daha çok şehir içinde kullanıyorum. Tork konvertörü acayip rahat. DSG gibi bazen canı sıkılmıyor. Yormuyor. Ve bir diğer enteresan özelliği ise, start stop ciddi anlamda çok çok çok çok iyi çalışıyor. Zaten start stopta iki tane favori markam var Ford ve Volvo (ki know how sanırsam aynı yerden çıkma olduğu için)

    Arabalarla aram fazla iyi, işim dolayısıyla da çok fazla araç kullanma şansım oluyor. Clio'dan mercedese kadar denk geldikçe kullanıyorum. Sahip olup kullanmak ayı ancak bayi denemelerinden daha net bilgiler verebiliyor insana.

    Bir arkadaş da yazmış yukarıda ona da cevap vermeden geçmeyeyim. Crossover SUV vb araçlar hakkında. Evet benim de fikrim ilk olarak kullanana kadar, bayan arabası yüksek geniş mantığı idi. Ancak şöyle diyeyim, Kuga, Stepway(üç sene sahiptim, çok tuhaf bir araba. Neden bu kadar tutulduğunu kullanmadan anlayamazsınız), Tiguan, XC 60 kullandıktan sonra (bir sonraki almayı planladığım araç Allah nasip ederse XC 60. Ancak eski kasa iken iyi bir ikinci el alayım para biriktireyim derken hem kasa yeniledi hem de malum ekonomik durumlar ile ilgili artık ne zaman olur. Hatta olur mu bilemiyorum). Yola yukarıdan bakmak ve virajlarda biraz araç ile oynama keyfi için değer. Benim gibi yolun gözünüzün aldığı yere kadar görerek gitmeyi sevenler için zaten bindiği andan sonra daha hiç araba kullanmamışım, aradığım bu hissi veriyor. Trafikte çok fazla bulaşan, yanaşan kapışmaya çalışan olmuyor. (Aynı paralarda BMW 3 40. yıl serisi ile ışıklarda durun bak ne olacak, ben denedim güzel oluyor :))

    Gene işin kısası, araç kimi için A noktasından B noktasına götüren makine. Kimine göre her pazar, 8 saat yıkanıp paklanıp pasta cila yapılacak hobi. Kimi için al sat yaparak para kazandıran mal. Tanımlamalar bitmez gitmez. Ben sürücüyüm. Keyfime gelen her şeyi sürerim. Yormam kafamı, arabaları seviyorum. Orasını burasını kurcalamam, cam filmi dışında araçlarımda nokta ek bir şey olmaz. Umurumda da olmaz. O yüzden burada fikrini söyleyen arkadaşlara araçlara sizlerin baktığı gibi bakmıyor diye ağır eleştirmeyin. Herkesin doğrusu kendine. Ama ciddi ciddi araçların içine girdikçe, çok enteresan özellikli enteresan araçlar var, marka model takıntınız yoksa. Mesela elimde kalmayacağını ve servis anlamında problem yaşamayacağımı bilsem, Volvo V40 yerine Lexus CT alırdım aynı sınıf. O zaman çok başka şeyler söylerdim. İstanbulda yaşayan arkadaşlar bu modeli de değerlendirebilir. Ama benim gibi sıfır alıp, 5-10 sene binenler için ciddi anlamda çok iyi şeyler Vaad eden bir araç. Satış diyemem ama servis ağı genişletilirse ilerleyen yıllarda düşünebilirim.
  • bambogie B kullanıcısına yanıt
    Yazınız için teşekkür ederim. Günümüzde maalesef birçok konuda olduğu gibi otomobil konusunda da objektiflik kalmadı. Korkunç boyutta bir fanatizm var. Anlamakta güçlük çekiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bambogie B kullanıcısına yanıt
    Bu arada v40 1.5 t3 4 silindirli 152 hp ve 250 nm tork. 2.5 yıldır kişisel aracım. Şehir içi tüketim yüksek ancak u

    VOLVO V40 ÜRETİMDEN KALKIYORzun yolda çok rahat 5-5.5 litrelere düşüyor. Hatta 1620kmlik yaz tatili ortalamam(İstanbul-Antalya gidiş dönüş) 5.1 litre/100km idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    gereksiz bir model
    içi daracık
    golf karşısında tutanamazdı zati
    v40 her bakımdan golf e 10 basar ama malum vw nin malum ülkedeki algısı durumu değiştiriyor ancak golf ün v40 dan tek üstün yanı ikinci elidir yoksa v40 la golf mukayese eden ya otomobil cahilidir yada v40 ın içine binip kullanmamıştır.
  • tr de 1 tane sattımıkı bu ıretse ne uretmese ne bızım ulkede egea vs avrupada alıcı bulmayan arabalar cok satıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.