Şimdi Ara

Volvolarınız ne kadar yakıyor? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
5
Favori
29.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaksac

    Şuan ki benzin kuru ile hesaplamadım ama 100 km de 22 litre. Down pipe dan önce 19 litre idi.
    Aracınız hangisi? resimde v60 var ama imzanızda v70 yazıyor. 100km/22lt yakıt çok değilmi?
  • mustafaksac kullanıcısına yanıt
    Müsait vaktinizde daha detaylı bilgi paylaşırmısınız aracınızla ilgili, merak ettim. 2003'te R serisi ilk çıktığında 300 beygir bile çok fazlaydı motor hacmine göre. Zaten otomatik şanzımanda kaldırmıyordu 300 beygiri, sizinki manuel heralde? Stage 6 ilk defa duyuyorum, 0-100 kaç oldu?

    Bendede bir süre 2006 model s60r vardı. Çok keyifli ama çok narin araçlar, hem motor hem şanzıman saatli bomba.(benimki makyajlı yeni tip şanzıman olmasına rağmen) Bana baya masraf çıkarmıştı motor, şanzıman birde 4c amortisör sistemi... Şanzıman selenoidlerini tamir yoluna gittik, motor aynı şekilde revizyon gördü, ancak amortisörler tamir yapamadık yenisini sipariş ettik. Tanesi 1950 liraydı o zamanlar.
  •  Volvolarınız ne kadar yakıyor?



    Bende de aynı durum oldu, çok uğraştırdı burada yapamayacağımızı anladık. yanlız kaçırdığınız nokta v70r s60r dan farklı. Sizin şanzuman 55-50 sc, benim şanzuman tf80sc, benim kilitli difransiyelim var sizin ki R difransiyel. Debimetre numaralarımız beyin numalaralarımız bile farklı. 43.000 tl para harcadım, araba ile ingiltereye gidip orada yaptırdım. Detay isterseniz özel den yazın numaramı vereyim gönderirim fotoğrafları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Benim ön amortisörlerim yeni değişmişti aldığımda, arkaları da sipariş ile ikisini 2.900 lira gibi bir fiyata değiştirdim. Elektrik tesisatını: 4.237 tl

    Benzin pompası: 1.720tl

    Fren diskleri: 2.449tl

    Balatalar (hawk seramik): 1.250 tl

    Oksijen sensörü, debimetre: 1.050 tl

    4 teker rulman: 3.398tl

    Bizzat faturalı olarak volcar da değişenler. Geri kalan modifiye işlemleri ingiltere de yapıldı. Çok masraflı aletler haklısınız, ama gerekli ilgiyi gösterince sorUnsuz sıkıntısIz binebiliyorsunuz.

     Volvolarınız ne kadar yakıyor?



    Şunuda ekleyelim de V70R olduğu belli olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mustafaksac kullanıcısına yanıt
    Yalnız sizinki harbiden manyak bir makine olmuş Özellikle motor kapağındaki İsveç bayrağı çok hoşuma gitti. Güle güle kullanın.

    Performans değerleri ne durumda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Mayıs 2018; 14:2:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün tavanına da yapılıyor İsveç bayrağı :) adamlar hak ediyorlar. 0-100 4.8 şuan. Teşekkür ederim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafaksac kullanıcısına yanıt
    Hayırlı satışlar, gezerken ilanı görmüştüm.
  • Evet, daha yeni daha hızlı bir proje için satılık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar eşimde v40 1.6 dizel var 2015model henüz 25bin km de ama yakıt oratalaması yol bilgisayarında 8.0lt/100km araç hep şehir içi günlük gitgel 10km kullanılıyor sizce normal mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaksac

    Evet, daha yeni daha hızlı bir proje için satılık.
    Sizin aracı buldum sanırım https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-volvo-v70-r-turkiye-de-tek-562702858/detay/

    İyi gözüküyor ama fiyatı biraz yüksek tutmamış mısınız? Benimde stationwagon araç alma planım var, seçenekleri değerlendiriyorum. Sizin araçtada ne kadar pazarlık payı var bilmek isterim.




  • Öncelikle merhaba..

    Bu arabanın fiyatından önce, bu tarz bir aracın ne kadar olduğuna bakalım önce, Böyle bir aracı 250.000 tl den aşağı alamazsınız. Kendi sınıfında S60R ın temizini bulmak mümkün değil ama yürürü 90.000 den aşağı değil. Bu araç s60r dan daha donanımlı ve özellik olarak ondan çok farklı. Zira kendi yaptığım masraflar şuan 58.000 tl oldu. Şuan için satmayı düşünmüyorum. Fakat biri çıkar derseki o arabayı istiyorum fiyatı 150.000 tl..

     Volvolarınız ne kadar yakıyor?
     Volvolarınız ne kadar yakıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaksac -- 7 Haziran 2018; 19:19:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mustafaksac kullanıcısına yanıt
    Tavan kaplaması çok güzel olmuş
  • Teşekkür ederim.. 🙏🏼

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafaksac kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin aracı gördüm yine içim depreşti. Şu araca makul bir fiyat yazsanız almak istiyorum ama sizin istediğiniz fiyatlar çok geliyor. Daha öncede bunların masraflı araçlar olduğunu yazmıştım ama birkaç şey ekleyeyim sizinde bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

    Şimdi siz aracın birtakım modifikasyonlarını ingilterede yaptırdığınızı söylemiştiniz. Bir arıza durumunda nolacak? ingiltereye gitmem mümkün değil. Aracın benzin masrafı 22 litre diye yazmıştınız diye hatırlıyorum, normal bir aracın neredeyse iki katı. Verdiği keyif için benzin masrafına katlanırım ancak 12 yıllık ve üzerine 2 kere yeni kasa değiştirmiş baya eski bir araç, aldığım taktirde son sahibi olma riskim çok yüksek. Sadece benzin masrafı değil ne yazıkki genel yürütmesi masraflı bir araç, kaskosu mtvsi yedek parçası olsun, R serisinde çıkma da bulunmuyor...

    Aklımı kurcalayan bir diğer şeyde aracın motoru. Bu araca yaklaşık 1 sene önce, motor arızasından dolayı Cihan usta diye bir usta tarafından "gömlek" diye tabir ettikleri tamir işlemi uygulanmış. Ancak ben bunu kendi ustama sorduğumda "bu araçlarda gömlek sağlıklı sonuç vermez duruma göre sandık motor gerekebilir. Ne zaman arıza vereceği belli olmaz elinde patlayabilir" diye beni uyardı. Siz bu işlemden sonra motora baktırdınız mı şu an ne durumda? Çünkü bu işlemden sonra yani son 1,5 senede 4 defa el değiştirmiş gözüküyor. Dikkat ederseniz boyanan değişen kaza durumuna falan hiç yazmadım bile, zaten genellikle kaskosuz kullanıldığından pek kayıt altına alınmamış bunlar.

    Araçla ciddi ilgileniyorum, oyüzden elimden geldiğince araştırdım. Ama işte bu bahsettiğim şeylerden dolayı fiyatı bana yüksek geliyor. İlanda telefonunuzu da bulamadım mecbur buraya yazıyorum. Sizin yorumunuz nedir? Saygılar.




  • Özelden de anlatacağım tabi size, ama kullanıcıların da bilmesinde fayda var..



    Öncelikle, bilinçli bir Volvo kullanıcısıyım.. İzmir Karşıyaka Volcar, gaziemir Volcar ve İzmir de ki tüm özel servisler benim arabam ve arabalarım üzerinde ne kadar titiz olduğumu bilirler. Nerede nasıl kullanacağımı nerede hız yapıp yapmayacağımı bilen bir kullanıcıyım... Yakıt konusuna gelince basarsanız 23 litre ile 18 litre arasında gidip geliyor. Onun dışında şehir içi dur kalk trafikte 80-120 bandında hafif kullanımda 12.8 litre ortalama ile gidiyorum.



    Misal; advance modunda heyecan yaşamak için sürekli kullanırsanız şehir içinde bozuk yollarından dolayı amortisörleriniz ömrü biter. Ama piyasa araştırmasında ne deniyor? Amortisörler problemli.. Amortisörlerin yenisini takarken eski amortisör de ki işçilik, çalışma sistemi muazzam.. Yani bilinçli kullanırsanız bir ömür kullanırsınız!



    Ben aracımı ilk aldığım da araba dıştan güzel ama içeriden dökük bir yığıntı idi.. Ben proje araçlarını severim, V60 dan bilenler bilir. Arabanın her şeyini söktük, koltuklar tavan halısı ön gögüs, ve yeniden toplarken ömrü biten, bitmeye yüz tutan, bir zaman sonra bitecek her parçayı değiştirerek topladık.. En ufak vidasına kadar, İPD Volvo, EVOLVE, HEİCO firmalarıyla gece gündüz yazışarak günlerce parça bekleyerek topladık. Acele etmedik, amacımız modifiye değil sağlıklı yürümesiydi.



    Parçalar bir bir geldi, ilk elektrik aksam ve şaseden başladık. Aracımın altında BSR viraj denge çubukları mevcut. Keşke normal bir V70R ile viraj dönüp sonra bununla dönebilseniz.. Şasede aşınmış perçinler vidalar contalar hepsi yenilendi. Aracın tüm plastik ve trimleri fleks ile güçlendirilip en ufak bir tıkırtı yok ve izolasyon konusuda eşsiz oldu. Sonrasında DVD eğlence sistemi bağlandı, Volvo nun kendi orjinal ürünü. Fiyatını söylemeye gerek bile duymuyorum zira elbet birileri gidip fiyatını sorup aldıkları cevap karşısında arkalarına bakmadan uzaklaşmışlardır. :)



    Gelelim motora...

    Tüm motoru parçalarına ayırdık, blok, ara kartel, alt kartel, üst kapak komple kumlandı, yataklar İPD volvo, Piston kolları BSR, sekmanlar goetse (yaylı sekman) gömlekler DARTON ile değişti, Conta yine İPD volvo nun darton gömlek modifikasyonu sonrası türlü testlere tabii tutarak ürettiği conta var. Üst kapakta ise, İPD subap ve yayları mevcut. Bujilerimiz NGK iridium, Ateşleme bobinlerimiz IGNITION PROJECTS. Bu bobinler çok özel bobinler, aracınızın şase numarasını, yapılan uygulamaları ve yapılacak uygulamaları bizzat belirtiyorsunuz size o şekilde gönderiyorlar.

    Ve, motorun su geçtiği her yer, hortumlar VOLVO nun orjinali ve Silikon olanlar ile değişti. Radyatör de sorun yoktu yinede değiştim. Turbo yağlama hortumları hava hortumları, contaları, turbonum revize olması, motorun tüm bobin, ateşleme, elektrik tesisatı değişti. Volvo nun kronik problemi olan şanzuman yağına su karıştırma huyu vardır. Şanzuman soğutucusunu su dan ayırdık ve kendine ait bir İntercooler ile yapıyor.



    Yürüyen, ön amortisör ve takozlarımız orjinali ile değişti. Arka amortisörler şuan kargo da yolda geliyor. Ön arka fren disk orjinali ile, kaliper hortumları BSR çelik fren hortumu ile, balatalar HAWK marka seramik balata ile değişti. Amortisörlerin aktif şase tesisatı çok iyi değildi onuda orjinali ile değiştim.



    Aracıma, MOTUL 5-30 300W yağdan başka ve Volvo Antifriz den başkasını kullanmadım. Yağ, 5000km de bir değişir. 3 ayda bir radyatör temizliği, 2 ayda bir seramik, 2. Günde mutlaka yıkanır.



    Aracımı sağlıklı bir şekilde yürüttükten sonra, ufak çaplı aracı yormadan modifiye işlemleri uygulamak istedim. En çok bu alanda gecem gündüz oldu. Ben hem orjinalci hem kaliteciyimdir.

    İlk olarak, HEİCO dan yardım aldım, yazılım mı yapılsa yoksa direk bir beyin mi taksak derken beyinde karar verdik ve bu aracın üzerinde ki parça kodlu beyinin aynısını gönderdiler. Bu arabaya göre programlanmış. Dikkat edin, yazılım değil beyin.

    Sonrasında milletech markasının bu araç için ürettiği down pipe (90mm), ve devamında okan usta nın yaptığı 90 mm düz boru, warex ve sağ sol 4 çıkış akrapovic ile egzoz bitti. BSR marka optiflow filtre kiti greddy bow, 8 litrelik İntercooler ile modifiye işlemleri bitmiş oldu.



    İnstagram da @volvotunningtr den fotoğraf ve videolara bakabilirsiniz...



    Şimdi gel gelelim fiyata, bu kadar emek bu kadar zaman, bu kadar çalışılmışlığa paha biçebilirmisiniz? Bence hayır :)



    Not: arabanın şanzumanı S60R da ki 55-50 aissın değil TF80SC AWD dir. Ömürlüktür ve arıza yapmaz.. Yakın zamanda @cvfilms Cevat Vardarlı ile olan video muzu youtube da izleyebilirsiniz..



    Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaksac -- 25 Haziran 2018; 23:31:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Unutmadan,neden satıyorsun diyenler olacaktır.. Arkadaşlar V90 aldım bana teslim edileceği günü bekliyorum. Ve artık onunla ilgileneceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Selamlar ismim unal bu araci almamakla cok iyi bir is yapmissiniz



    Bu hatayi daha dogrusu mustafa aksacin sozlerine ve yazdiklarina inanarak bu araci almakla ben yapmisim



    Sitede yazilan cizilen her sey koskoca bir yalandan ibaret araci aldigimdan beri harcanan 26-27.000 tl sonrasinda artik binilebilecek hale geldi ve daha da devam edicek gibi bu harcamalarin hicbiri keyfi degil net ihtiyaclarindan dolayi yapildi neler derseniz egsoz tarafi iyice catlamis turbonun yenisinin siparis edilmesi elektrik tesisatinin yenilenmesi benzin pomalarinin yenilenmesi ici parcalanmis katalitik konvektorun hurdacidan cikma alinmasi oksijen sensoru arka amotisorleri turbo kontrol valfi intercooler yenisi vvt kasnaklari ve kontrol valfleri emis ve egsoz) sanziman valve body revizyonu vs... gidiyor



    Gelgelelim bunlari neden yazdim mustafa aksac ne telefonlarima ne de msjlarima cevap veriyor bu adamdan uzak durun derim guya amerikadan siparis ettigi arka amortisor ve turbo intercooler gelecekti yaz lastiklerini bana gonderecekti yok arabasina hep volvo anti freeze koyarmis yok 0-100 4,8 sn mis yok motor ingiltere revize edilmis hikayeler hayaller motor stock icinde dolasan sogutma sivisi cesme suyu jant goveklerineden tutta frenlere kadar ekstra yapilmis her sey yan sanayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.