Şimdi Ara

VPN olmaksizin tum sitelere giris (Pasif/Aktif DPI blokaji)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
90
Favori
75.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugune kadar yasakli sitelere giris icin vpn vs kullanip ip`lerinizi degsitirmek zorunda kaliyordunuz, artik bu iskenceye son!

    pasif/aktif deep packet inspection blokajiyla tum sitelere giris mumkun.

    Tum yapmaniz gerekenhttps://github.com/ValdikSS/GoodbyeDPI/releases/download/0.1.4/goodbyedpi-0.1.4.zip indirmek ve consoledan goodbyedpi -3 seklinde calistirmak (2-1 de calisiyor ama daha yavas)

    Bu bir vpn degildir, anonimizasyon ve ip degisimi yoktur. Kendi ISP ip`niz degismez. uygulama windows icindir.

    Benim kullandigim ise reqrypthttps://reqrypt.org/reqrypt.html yalniz bunda vps/dedicated sunucu sahibi olmaniz ve serverini kurmaniz gerekiyor, client ise siz oluyorsunuz. Ayarlamasi kolay degildir, tum platformlarda calisir (bende freebsd uzerinde sorunsuz calisiyor).

    3. secenek ise linux icinhttps://github.com/bol-van/zapret benim ihtiyacim olmadigi icin denemedim, deneyen olursa buyursunlar.

    Goodbyedpi bir pasif filtreleme sistemidir, binaenaleyh ISP`ler bu sistemi ileride yasaklayabilirler ancak reqrypt cikis trafigini modifiye ettiginden ve ISP`lerin %99`u da sadece outbound trafigi denetlediginden uzunca bir sure devredisi olmayacaktir.

    Tum 3 sistemde de kendi ipniz degismez, yasakli tum siteler acilir.

    Android`e port etmek isteyen olursa guzel olur.

    Haydi kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 21 Aralık 2017; 1:33:50 >







  • Deminde yazdığım gibi sebep sadece hükümet değil, türk telekomun içeriside leş adamlarla dolu. Hükümetin isteğine karşı çıkmaya çalışan kimse yok, hukukta bu yaptıklarının yasak ve suç olduğunu söyleyecek kimse yok. Hükümet sansür için baskı yapmasa bile adamlar interneti zararlı pislik dolu bir ortam olarak görüyor, tezata bakın ki birde o koltukları işgal ediyorlar. Açık konuşayım adamların derdi çocuklar falan değil o sadece yapmak istediklerini yapmak için uydurdukları bir kılıf. Benim izlediğim pornoya karışma hakları yok, herkes müslüman da değil bu ülkede. 2010 yılından itibaren iyice bu sansür işinin cılkını çıkarmış durumdalar iyice komünist çin, kuzey kore ile yarışır olduk. Şu anda yazdığım şu mesajı bile adamlar filtrelerinden geçirmeden gitmiyor o derece.. Elbet bir gün bu badem bıyıklıların devride bitecek.. Umarım ötv gibi bu sansürde kalıcı olmaz yeni hükümet ile..
    GUI-for-GoodbyeDPI programına çalışma saatleri ve dnscrypt-proxy ekleyerek bütün bu işleri tek program ve tek tuşa indirgedim. Kullanmak için sisteminizde dnscrypt-proxy servisinin kaldırılmış olması gerekebilir(çakışma olmaması açısından). Tek yapmanız gereken sisteminize uygun yapıyı indirip programda istediğiniz parametreyi ayarlayıp başlatmak. İsterseniz ayarlardan başlangıçta otomatik çalıştırabilir, çalışma saatleri ayarlayarak zamanlama yapabilirsiniz.



    İndir



    hocam ben bu konularda uzman sayılmam. github'dan indirdiğimiz goodbyedpi klasörünün içinde 1, 2, 3, ile başlayan .cmd uzantılı dosyalar var. Bu dosyaları sırayla tek tek açıp engelli olan sitelere girmeye çalıştım ama siteler açılmadı.

    Şimdi bu en son yazdığınız hangi blokaj uygulandığını öğrenme programını çalıştırdım ancak Rusça. Ben çıkan sonucu buraya bırakıyorumhttps://lh3.googleusercontent.com/-PEELP19Lkjs/WkFDfulMO8I/AAAAAAAAAx0/ZEzbu1TV3ygs9svEAejDztzpTAeTzPWFACHMYCw/s0/blockcheck-0.0.9.6-windows_2017-12-25_21-29-02.png

    Kullandığım sistem Windows 10 x64, ISP Türk telekom, şimdi benim bu engelleri aşmam için ne yapmam gerekiyor? Bir gerizekalıya anlatır gibi anlatırsanız sevinirim :D


    EDIT: aha tamamdır hocam çözdüm bu işi.. ilk önce simple dnscrypt programını indirdim kendi network kartımda aktif ettim. bunu yapınca pastebin.com a ping atabilmeye başladım ama girmeye çalıştığımda 'connection was reset' uyarısını alıyordum. daha sonra goodbyedpi'dan '2_all.cmd' dosyasını çalıştırdım ve şuan pastebin'e vs girebiliyorum :D şimdi bunu servis olarak kurmak lazım her seferinde açmak uzun iş...

    servis olarak kurdum hocam ancak servisi başlatamıyorum böyle bir uyarı alıyorum sebebi nedir?https://lh3.googleusercontent.com/-1Odcr5VUlpE/WkFRgt6wj4I/AAAAAAAAAyE/gays_bd7eeUBU2B9BVoBaFAwUUfTvqyLwCHMYCw/s0/mmc_2017-12-25_22-29-02.png

    EDIT 2: servis olayını da çözdüm. 'service_install_russia_blacklist.cmd' dosyasını açıyoruz 'sc create..' ile başlayan satırı 'sc create "GoodbyeDPI" binPath= "%CD%\goodbyedpi.exe -3" start= "auto"' olarak değiştiriyoruz ve bu kadar. konu için teşekkürler...

    Hükümetin baskısı elbette önemli, fakat türk telekom içinde kraldan daha çok kralcılar var emin olun "malum şahıs"tan daha beter sansür zihniyeti var adamlarda. Ellerinden gelse interneti tamamen yasaklayacaklar. Bu herifleri tüm devlet kurumlarından temizlemediğimiz sürece iran olma yolunda ilerlemeye devam..

    Merhabalar,

    TurkTelekom, Superonline ve Vodafone Metro Ethernet erişimli Türkiye'nin büyük veri merkezlerinden bir tanesinde kiraladığım VPS sunucu üzerinde Wireguard kurup tüm trafiği oradan yüklendiriyorum.

    Suncuma zapret de kurdum ve sizin verdiğiniz ayarlarla engel aşmıştım.
    Kullandıktan bir süre sonra fark ettim ki verdiğiniz ayarlar Netflix'ten içerik izlemek mümkün değildi.

    Biraz deneme yanılma ile engelsiz ve Netflix ile sorunsuz çalışan ayarları bulabildim.

    NFQWS_OPT_DESYNC="--dpi-desync=split2 --dpi-desync-ttl=0 --dpi-desync-fooling=md5sig --dpi-desync-skip-nosni=0 --dpi-desync-fwmark=0x40000000"

    Belki konu içinde herhangi birinizin işine yarayabilir.

    Kolay gelsin dilerim
    GUI for GoodByeDPI programına sonunda güncelleme kontrolü ekleyebildim 🙂

    • Artık güncelleme mevcut olduğunda ilgili butona tıklayınca varsayılan tarayıcıya direkt indirme linkini gönderecek.
    • DNSCrypt-proxy log çıktısı için yazdğım fonksiyonu optimize edip uzun süreli kullanımlarda programın performansının düşmesini önledim.
    • Windows DNS adresini değiştirmek için cmd ve netsh aracını kullandım (cmd devre dışı ise dns adresini elle değiştirmek gerekiyor).
    • Çalıştırılabilir dosya MSVC2015 x86 ile derlendi, 3rd party bileşenler (dnscrypt-proxy ve goodbyedpi) kullanılan OS mimarisine göre uygun olan açılacak. (x86->x86, x64->x86_64 gibi)






  • biraz daha detaylı anlatabilirmisin ilk yöntemi denedim dns adresi olarak yandex rusya görünüyorum fakat hala yasak siteler açılmıyor
  • 1, 2, 3 hepsini denedim ama hala pastebin, i.redd.it vs. giremiyorum
  • Sırf programı denemek için tüm yurt dışı sistemlerini devre dışı bıraktım fakat o da ne :D tüm siteler açılıyor
    reddit imgur wiki pastebin.
    bana bir engelli site söyleyin deneyim. Program deneyelim dedik tüm engeller kalkmış :D
    ISP turknet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 21 Aralık 2017; 4:26:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULTILIX

    Sırf programı denemek için tüm yurt dışı sistemlerini devre dışı bıraktım fakat o da ne :D tüm siteler açılıyor
    reddit imgur wiki pastebin.
    bana bir engelli site söyleyin deneyim. Program deneyelim dedik tüm engeller kalkmış :D
    ISP turknet

    Noip.Com

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Turk telekom kullanıyorum bende herşey yasak nasıl yaptığınızı anlatabilirmisiniz?
  • Tek ücretsiz vpnle hepsine giriyorsun uğraşmaya gerek yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    VPN ile hız aşırı düşüyor, bu yüzden vpn harici çözüm arıyoruz. Sürekli vpn aç kapa yerine arkaplanda hep çalışacak ve hız düşmeden tüm sitelere girebileceğimiz bir sistem olsa keşke.
  • Öyle birşey hız düşmeden olmaz iyi vpn blogu bulursan sorun olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger goodbyedpi sizde hala siteleri acmiyorsa, dnscrypt ile birlikte kullanin. Tum ISP`lerle calisiyor (Turkiye`de).



    "1-2-3 hepsini denedim hala acilmiyor" Boyle birseyin ihtimali yok, zira reqrypt icin server kurmaniz lazim, kendi sitesindeki sunucular calismiyor (2014`ten beri, ddos yuzunden kapatildi).

    3 numarayi deneyen oldugunu da hic sanmiyorum.


    ISP`nizin hangi tipte blokaj uyguladigini ogrenmek icin sunu kullaninhttps://github.com/ValdikSS/blockcheck/releases/download/0.0.9.6/blockcheck-0.0.9.6-windows.exe

    TR`deki tum dpi bypass edilebiliyor. Proxy/VPN ip degisimi yok. Internet baglantiniz neyse o.

    Bir baska benzer projehttps://github.com/ptpt52/natcap

    Cogu windivert tabanli. (Freebsd`de kullandigimiz IPDIVERT modulu, kldload ipdivert, reqrypt icin gerekli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 21 Aralık 2017; 14:17:11 >




  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Birtek o açılmadı.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Buradaki VPN rehberimi uygula istersen bir problem olmaması lazım.https://www.dijitaller.com/openvpn-sunucu-kurulumu-ve-kullanimi/



    Evimde kendi geliştirdiğim sistemi kullanıyorum yani normalde zaten engellemelerden etkilenmiyorum. Merak ettim normal bir kullanıcı gibi internet erişimi sağlayım dedim bir baktım engelli siteler açık.

    Üzerinde çalıştığım sistem ile tüm ev ağını yada sadece birkaç bilgisayarı istenilen rota üzerinden internet erişimi sağlama özelliği var. Piyasada satın alınmayacak birsürü özellik ekledim sisteme . Evdeki sistemleri ve normal cihazlar ( Priz , Tavan lambası) gibi sistemleri uzaktan kontrolünü sağlıyabiliyorum. Ayrıyetten Sesli yönetim özelliği de getirmiştim ayrı bir cihaz ile fakat cihazın sistemini sildim :D tekrar atmam gerekiyor.


    VPN olmaksizin tum sitelere giris (Pasif/Aktif DPI blokaji)
    https://ahmetozer.org/yazi/project-view/home-router Burada biraz özeti var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 21 Aralık 2017; 16:2:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULTILIX

    Birtek o açılmadı.


    noip.com >> 8.23.224.107

    Bu ip telekom tarafindan komple yasaklidir. Ip ban oldugunda hicbir sekilde vpn harici erisim saglayamazsiniz.

    Bizim yaptigimiz DPI inspection yapan sistemin firewall`undan iceri sizmak. IP bani farkli bir olay.
  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizden haberdarım. Sistem yöneticiliği hakkında uğraşlarım mevcut.
    DPI bir örnek https://twitter.com/ahmetozer_org/status/941296542660661248
    Telekom firewall dan engellediği düşünmüyorum. Direk BGP den blackhole yapmışlardır :D
  • Goodbye dpi hangi modda olursa olsun calismadi. Isp superonline. Denedigim siteler +18
  • Dnscrypt+Goodbyedpi kullanin. Bu sekilde sorunsuz calisiyor.

    Bu arada reqrypt icin udp://191.101.180.77:12345 tuneli su anda aktif gorunuyor. (bu tunelde encryption yok) (Server kurmadan deneyebilirsiniz %150 calisiyor)

    VPN olmaksizin tum sitelere giris (Pasif/Aktif DPI blokaji)

    zaman zaman active`den passive (split only)`ye almaniz gerekebiliyor (Bazi sitelerde).

    Asagidaki ayarlarda da calistirmaniz mumkun, ancak bu sefer de donanimhaber gibi bloklanmamis sitelerde https sorunlari yasayabilirsiniz(Ornegin "Peer reports incompatible or unsupported protocol version. Error code: SSL_ERROR_PROTOCOL_VERSION_ALERT"), bloklanan sitelerin hepsi acilacaktir.

    VPN olmaksizin tum sitelere giris (Pasif/Aktif DPI blokaji)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 21 Aralık 2017; 22:39:58 >




  • win 10 64 bit'te x86_64 klasörü içerisindeki dosyayı çalıştırdım.
    ekrandaki yazı çıktı.
    ve taataaaaam.
    Bağlandı

    VPN olmaksizin tum sitelere giris (Pasif/Aktif DPI blokaji)

    ben xnxx sitesi ve başka siteler ile test yaptım. Şu ana kadar denediklerim çalıştı. Bu dosya sürekli çalışır mı yoksa buna da önlem alınır mı?

    Teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    VPN ile hız aşırı düşüyor, bu yüzden vpn harici çözüm arıyoruz. Sürekli vpn aç kapa yerine arkaplanda hep çalışacak ve hız düşmeden tüm sitelere girebileceğimiz bir sistem olsa keşke.

    VPS alıp VPN nizi kurun.



    Ardından modeme VPN bilgilerini girin. Tüm cihazlar rahatça internete çıksın.



    Uğraşamam, hızımın düşmesine razıyım diyorsanız. Vpnbook tan alıpta kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasaklar hepimizi network uzmanı yapacak bu gidişle
  • turgay75x kullanıcısına yanıt
    Devamli acik kalacak, windows servisi olarak ta yuklenebilir.

    Ben reqrypt`i oneririm, o daha net bir cozum, aktif olarak sunucusu da calisiyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.