Şimdi Ara

VPN olmaksizin tum sitelere giris (Pasif/Aktif DPI blokaji) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
90
Favori
75.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Hayır ikisi de aynı amaçla kullanılmıyor.
    GoodbyeDPI sansürü engellemek için kullanıyor.
    Simple DNScrypt ise yaptığınız DNS sorguları SSL sertifikası ile şifreleyerek ISP ve ya herhangi başka bir kişi tarafından okunmasını engelliyor.

    GoodbyeDPI kullandığınızda, Simple DNScrypt kullanmanız şart değil.
    Simple DNScrypt size sadece ekstra güvenlik sağlayacaktır.

    Ayrıca Mozilla Firefox tarayıcı kullanıyorsanız, Simple DNScrypt yerine kullanabileceğiniz DNS over HTTPS (DoH) yöntemi de mevcuttur.
    Simple DNScrypt sistem genelinde kullanılırken, DoH sadece tarayıcıda kullanılmaktadır.

    Detaylı bilgi içinhttps://www.netkolik.org/dns-over-https-doh-ve-firefox-quantum-kullanimi/ makaleme göz atabilirsiniz :)
  • goodbyeDPI sol ile -3 de değiştirdim çalıştı wikipedia açıldı wut wut :) , bir sorun var sizlere ipv6 iptal ettiğimde dns çalışmasını engellemeyi kesiyormu yoksa arka planda çalışan programmı engelliyor sol sürekli dns engelliyorda o yüzden soruyorum oynadığım oyunu desteklemiyor tellcom ve çıkışlarıda yok durmadan ping,lag sorunu yaşıyorum usa serverında sol sağolsun .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian Insane -- 2 Kasım 2018; 12:19:7 >
  • IPv6 kullanmıyorsanız, IPv6 için DNS aktif etmenize gerek yok.
    Ping sorunu, CGN bloğunda olduğunuzdan kaynaklanıyor olabilir. DNS çözümleyicilerin bağlantı hızı ve ping için hiçbir etkisi yoktur.
    DNS sadece erişmeye çalıştığınız alan adına karşılık gelen IP adresini vermektedir.
  • usaya desteği yok tellcom sol internet berbat lag yapıyor alakası yok defalarca sordum 160 kayıt açtırdım ben superonline ile papazım benim kadar cektiren yok onlara engelliyordu paso dnsyi yazıp oyuna girdim mükemmel oldu delay kalktı hız hafif kassa bile delay kalktı güzel oldu nasıl oldu bende anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m231

    GUI-for-GoodbyeDPI programına çalışma saatleri ve dnscrypt-proxy ekleyerek bütün bu işleri tek program ve tek tuşa indirgedim. Kullanmak için sisteminizde dnscrypt-proxy servisinin kaldırılmış olması gerekebilir(çakışma olmaması açısından). Tek yapmanız gereken sisteminize uygun yapıyı indirip programda istediğiniz parametreyi ayarlayıp başlatmak. İsterseniz ayarlardan başlangıçta otomatik çalıştırabilir, çalışma saatleri ayarlayarak zamanlama yapabilirsiniz.



    İndir



    GUI for GoodByeDPI programına sonunda güncelleme kontrolü ekleyebildim 🙂

    • Artık güncelleme mevcut olduğunda ilgili butona tıklayınca varsayılan tarayıcıya direkt indirme linkini gönderecek.
    • DNSCrypt-proxy log çıktısı için yazdğım fonksiyonu optimize edip uzun süreli kullanımlarda programın performansının düşmesini önledim.
    • Windows DNS adresini değiştirmek için cmd ve netsh aracını kullandım (cmd devre dışı ise dns adresini elle değiştirmek gerekiyor).
    • Çalıştırılabilir dosya MSVC2015 x86 ile derlendi, 3rd party bileşenler (dnscrypt-proxy ve goodbyedpi) kullanılan OS mimarisine göre uygun olan açılacak. (x86->x86, x64->x86_64 gibi)


    quote:


    • İpucu: Ayarlar > Özel Parametre Kullan > Hızlı Ayarlar > [-3] -p -r -s -e 40 (better speed for HTTP and HTTPS) seçeneğini kullandığınızda engel kalkıyorsa muhtemelen bağlantı hızınız daha iyi olacaktır.
    • Not: ISPniz Turknet ise açamadığınız siteler varsa tarayıcınızda HTTPS zorlaması yapan HTTPS Everywhere gibi bir eklenti kullanarak sorundan kurtulabilirsiniz.
    • Not: İndirdikten sonra arşivi adında boşluk olan dizinlere (Örneğin C:\New Folder\GUI_for_GoodByeDPI\ gibi) çıkartmayın, program çalışmayacaktır. Ek olarak programın çalışması için gereken Visual C++ 2015 paketi arşivin içerisinde gelmektedir.


    VPN olmaksizin tum sitelere giris (Pasif/Aktif DPI blokaji)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m231 -- 1 Aralık 2018; 5:13:38 >
  • Ben bir türlü çalıştıramadım? GoodByeDPI GUI programının en son sürümünü indirdim, dns adreslerimi 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 olacak şekilde ayarladım. GUI programında ise all_dnsredir (Tavsiye Edilen) seçeneğini kullanıyorum. Wikipedia ve Imgur'da denedim. Wikipedia https hatası veriyor, Imgur ise açılmış gibi sekmede başlığı gözüküyor ama sayfa bembeyaz. Neyi yanlış yapıyorum bir yardımcı olabilecek var mı?

    Şimdi iki sitede de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatası alıyorum.

    İşletim sistemi: Win10 1803 sürümü.
    ISP: Türk Telekom FTTH bağlantı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Appetite -- 3 Kasım 2018; 15:35:36 >
  • Appetite kullanıcısına yanıt
    DNS adresi ayarlamaya gerek yok program en hızlı dnscrypt sunucusuna otomatik bağlanıyor. Sistem DNS adresini ise dnscrypt-proxy yazılımının işlevini yerine getirebilmesi için otomatik olarak 127.0.0.1 yapıyor. Elle DNS adreslerini 127.0.0.1 den farklı değiştirdiğinde dnscrypt-proxy çalışmaz.
  • m231 kullanıcısına yanıt
    Tamam çalıştı şimdi, teşekkürler yardımın için :)
  • m231 kullanıcısına yanıt
    Yalnız hala bazı engelli sitelere girememekteyim. Mesela pastebin.com ve i.redd.it hala ulaşılmıyor.

    VPN olmaksizin tum sitelere giris (Pasif/Aktif DPI blokaji)

    VPN olmaksizin tum sitelere giris (Pasif/Aktif DPI blokaji)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Appetite -- 3 Kasım 2018; 16:4:29 >
  • Appetite kullanıcısına yanıt
    Çok eski sürüm kullanıyorsunuz. Bu adresten yeni sürümü indirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m231 -- 3 Kasım 2018; 23:58:11 >
  • m231 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz linkten indirmeyi gerçekleştirdim fakat unknown error veriyor başlat dediğim zaman ve bu dosyayı neyle açmak istersiniz diyip bana programlardan seçmem için bu dosyayı nasıl açmak istiyorsunuz penceresini çıkarıyor . Hem açarken hem de kaparken bunu yapıyor , hızlı ayarları değil başka ayarlar mı kullanmak gerekiyor neyi yanlış yapıyorum ? Bu arada iş yerinde türktelekom evimde ise türknet var . Evde cmd konsolundan her ne kadar başarılı bir şekilde programı açmayı başarsam bile sansürü hiçbir sitede geçemedim , bu dediğiniz HTTPS zorlaması ile alakalı bir durum mu ? -1 -2 -3 -4 hepsini denedim yine de giremedim.
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Ekran görüntüsü atar mısınız?
  • m231 kullanıcısına yanıt
    kardeşim cmd devre dışıysa dnsyi elle girmen gerekli demişsin acaba cmdyi nasıl etkinleştireceğiz? eski sürümde otomatik dnsyi 127.0.0.1 e alıyordu bu sürümde almıyor?
  • Sadece goodbyedpi programını indirip çalıştırdım ve yasak kalktı. :D
  • İlk sürümlerde üçüncü parti yazılım kullanmıştım windows dns adresine müdahale etmek için. Sonraki sürümlerde windowsun kendi cmd ile netsh aracıyla script oluşturdum. Şimdi tekrar güncelleme yapıp cmd netsh yöntemine alternatif olarak kayıt defteri üzerinden değişiklik yapma seçeneği ekledim sürüm numarası 1.1.4 oldu programı açınca çıkan güncelleme butonuna tıklayarak indirebilirsiniz. İlgili dns ayarını değiştirmek için programda ayarlar>çalışma ayarları>change dns via seçeneğini registry ve cmd seçenekleri ile değiştirebilirsiniz.
  • m231 kullanıcısına yanıt
    şimdi indirdim yeni sürümü dns sorunu çözülmüş fakat 1.1.3e göre biraz ping var sanki bana mı öyle geldi acaba bilemiyorum
  • o an dnscrypt-proxy yüksek pingli sunucuya bağlandıysa ondan olmuş olabilir
  • Ben böyle bir konuyu nasıl kaçırmışım yahu on numara çalışıyor :D
  • aman tanrım sanki p.rnhbn merkez binasından bağlıyım bu ne hız
  • faydalı bir konu teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.