Şimdi Ara

Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar malumunuz bu iki araç uzun yıllar büyük bir rekabet içinde. 90' lı yılların başlarında Golf 3 - Astra F ile başlayan bu rekabet günümüzde Golf 7 - Astra K şeklinde devam etmekte. Golf 4 - Astra G rekabetinde Golf' ün gerçekten Astra' ya ezici üstünlük kurduğu yılları saymazsak H kasa ve F kasa Golf' ü direkt olarak zorlayan ve belki de bir çok konuda ezeli rakibinden üstün olan araçlardı.


    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )
    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )


    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )
    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )


    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )
    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )



    Fakat ne olduysa Golf 6 - Astra J rekabetinde oldu. Vw çıtayı öyle bir yükseltti ki, neredeyse bir çok konuda premium modelleri zorlayan hatta üstün olan bir araç ortaya çıkardı.
    Opel ise Astra J aracının tasarımına ve yol tutuşuna güvendi fakat rakibinden teknik, kalite, ergonomi, işçilik, iç hacim gibi konularda geride kaldı. Özellikle aracın ağırlığı ve kullanılan motor-şanzıman kombinasyonları büyük eleştiri aldı.

    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )
    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )


    Opel' e asıl darbe ise Vw' nin 2012 yılında piyasaya sunduğu Golf 7 ile geldi. Opel, Golf 7' den 2,5 yıl sonra piyasaya sunduğu K kasa Astra' sıyla bile bu aracın kalitesini, ergonomisini, tekniğini, işçiliğini kısacası sunduğu özellikleri yakalayamadı ( aslında bu segmentte bir çok model yakalayamadı )

    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )
    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )



    UZUN YILLAR SÜREN BU REKABET ARTIK GERÇEKTEN BİTTİ Mİ ? SİZ NE DERSİNİZ ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 7 Kasım 2018; 11:1:3 >



  • Öncelikle şunu belirteyim; yazacaklarım tamamen kendi görüşlerimdir. Katılıp katılmamak zorunda değilsiniz.

    40 yaşındayım ve Golf'ü gençlik yıllarımdan beri çok beğenirim. Ta ki 4-5 yıl önce arkadaşımın 2 yaşında o zaman (2011 ya da 2012) modeli Golf'ünün arka koltuğuna oturana kadar.

    Arka yaşam alanının çok dar olması ve aradaki şaft tünelinin yüzünden arkada 3 kişinin oturması eziyet...
    İkinci olarak; direksiyona bir baktım; radyo kontrol düğmesi bile yok, hız sabitleyici bile yok, ki bunlar Reno Symbol'de bile neredeyse standart. Golf Sembol'un iki katı pahalı.

    Bu yılın başında sıfır araba alma durumum oldu ve bayileri dolaştım.

    Astra K Dizel Otomatik Dinamik aldım.

    Yine kendimce Golf Dizel Otomatik Comfortline (Dinamik de Astra'nın orta paketi o yüzden Golf'ün orta paketi ile kısaylayacağım.)

    Tasarım: Bana Astra K çok daha hoş hatlara sahip, tasarımı güzel geldi. (Tamamen kişisel, Golf'ün de ayrı bir duruşu var onun tasarımını beğenene saygı duyarım.)

    Motor: Astra K 1,6 136BG 320 Tork ile 1.6 C segment Dizel motorların tartışmasız en iyilerinden biri. Golf'ün dizel motoru kötü değil tabi ki ama Astra daha iyi.

    Şanzıman: Golf'de daha seri DSG var ama malum Dsg saatli bomba gibi ve ömrü tam otomatik kadar değil. Astra da ise tam otomatik, sorunsuz ve uzun ömürlü bir şanzıman var.

    Malzeme Kalitesi: Bu konuda Golf tartışmasız daha iyi. Daha iyi malzeme kullanılmış daha tok bir araç.

    Donanım: Donanım konusunda iki araç da modellerinin orta paketi. Astra neredeyse gırtlağa kadar dolu (Şerit takip sitemi, Ön çarpışma önleme sistemi, trafik levha okuma sistemi, ön-arka park sensörü, yağmur-far sensörü, kararan dikiz aynası, hız sabitleyici-sınırlayıcı, lastik basınç sensörü.....) ve Astra'da bu donanımlar standart olarak yani BELEŞ olarak sunulurken Golfte çoğu ekstra paket olarak alınabiliyor.

    İç Hacim: Astra özelikle de arka yaşam alanı olarak çok çok daha geniş. Golf şaft tüneli işini bir türlü çözemedi ve hala arkası 3 kişi için oldukça küçük. Astra sınıfının (C segment HB) en geniş arka yaşam alanlarından birine sahip.

    Fiyat: İki aracın sıfır fiyatları arasında 20-30 bin lira fark var. Golf daha pahalı. Üstüne Astra'daki donanımları Golf'e opsiyon olarak aldığımızda fark 40 bini geçebiliyor.

    Sonuç olarak malzeme kalitesi daha iyi ve trim sesi pek yok diye, Motoru, şanzımanı, donanımı daha az araca 30-40 bin fazla niye verilir anlamış değilim.

    Ben bunları masaya yatırdım ve Astra aldım. Fazladan vereceğim para da cebimde kaldı.

    Golf alan arkadaşlara da saygı duyarım, tercih meselesidir.

    Ama bu farklar ortada iken Golf, Astra'dan çok üstündür, ezer-geçer gibi laflar bence VW hayranlığından başka bir şey değil.

    Zamanınızı aldıysam affola. Amacım kendi düşüncelerimi aktarmaktı...
  • Merc.in w124 te bir reklami vardi tr de "rekabet artik cok gerilerde kaldi "olarak.Astra golf arasinda olan rekabet artik yok.Durum "david ve goliath "arasi gibi.
    Son rekabet edebilecek seri astra g idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 7 Kasım 2018; 11:20:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki 3008 in uyarlaması olacak 308 biraz zorlayabilir.3008 sınıfında çok fazla beğeni topladı.Şindiki 308 in iç dizaynını genişletip içini 3008-508 karışımı yaparlarsa büyük atılım yapar.Motor-şanzıman da zaten sıkıntı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra sadece G kasada golften iyiydi. Diğerlerinde hep Golf daha iyi araç üretti.
  • Astra zaten Golf satışları hedef alınarak üretilmiş bir modeldi, ve hiçbir zaman Golfün satış rakamlarına ulaşamadı, bunda Astra kötü bir modeldir sonucu çıkmasın, Golfün kemikleşmiş ve oturmuş algısı çok önemli.
  • Sanırım Golf'ü en çok zorlayacak model bu olacak. Araç dış tasarım konusunda gerçekten harika görünüyor ( özellikle ST Line )

    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )
    Vw Golf - Opel Astra ( Ezeli Rekabet )
  • astra f, g ve h yi golfe gözü kapalı tercih ederim ama sonra mevzular değişti. astra j çok büyük ve ağır, k kasaya ise ısınamadım.
  • Evet yıllar süren rekabet bitti, satışlarda Golf kazandı. Sadece Astra için değil, Focus ve diğer rakipler için de böyle. Ancak bu durumun aracın başarısı ile doğrudan bir alakası yok, Golf 4'te çok iyiydi, 5'te öyle, mk7'ye özel bir durum yok. Asıl başarı VW'nin model konusunda tutarlılığı ve imajını düzenli olarak yüksek tutmayı başarması, yıllar geçtikçe güçlenen pazarlaması, tutarlı sıfır fiyat politikası sayesinde yüksek ikinci el değerinden ileri geliyor. "Adam kazandı" durumu var yani. Sadece Türkiyeden bahsetmiyorum bu arada bütün avrupada da durum böyle. Diğer markalarda crossover'lar Suv'ler ikame edildi kendi C HB modelleri yerine.

    Bu saatten sonra Golften istediğin kadar iyi otomobil yap, Golfe yaklaşamazsın bile satış olarak. Focus için de geçerli aynı şey, Golf 7'den iyi olduğuna şüphem yok, aslında 8'den de iyi olacağını düşünüyorum da bunun bir önemi yok artık, Golf 8 çıksın asla satışlarda Golfe yaklaşamayacak.

    Satış seviyesi ile otomobilin salt başarısı doğrudan ilişkili değildir, arada korelasyon olabilir ve incelenebilir sadece. Pazarlaması, operasyonu, imajı, satış sonrası desteği, piyasası algısı, leasing faaliyetlerindeki eğilim vb bir çok faktör var. Golf hem bu konularda iyiydi hemde başarılı bir araçtı, ayrı konu. İyi olmasaydı da satabilirdi, Dacia'lar veya bazı Seat modelleri gibi, çoğu çerçöp crossover gibi.
  • Kalite olarak golfe megane 4 icon yaklaşıyor ve aynı fiyattan paketleri düşündüğümuzde (comfortline-icon) Megane çok fazla yönde öne çıkıyor ama reno sağolsun deli gibi toplu satış yaptığı için ikinci el değerinin canını okuyor. Golf highline hala rakipsiz fakat fiyatı çok yüksek o paraya da d segment yine dolu paket araç alınabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra hiçbir zaman golfün rakibi olamadı.

    Telefon piyasasında İphone ne ise C hb'de türkiyede golf odur.

    Astranın rakibi leon veya focusdur.
  • Astra üstün alman teknolojisi falan değil reklamlarda hala ısrarla bunu söylüyorlar, astra iyi araba ama rakibi focus.



    Golf’ün rakibi a class ve 1 serisi, a3 bile değil yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf her kasa da astradan daha kaliteliydi.Artık k kasada astra bitti sayılır.Psa ile yeniden doğar mı zaman gösterecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Sanırım Golf'ü en çok zorlayacak model bu olacak. Araç dış tasarım konusunda gerçekten harika görünüyor ( özellikle ST Line )

    Golfu zorlamayı bırak ayda 200 adet satsa büyük başarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence rakipleri içinde golfden daha iyi araçlar var da dünyada alman malıdır şahanedir mantığı yerleştiği için astraları vw golf olarak piyasaya sürse de yine hepsinden fazla satar.Golf tasarım olarak hiçbir albenisi olmayan düz tasarımından dolayı asla heybetli bir kasaya sahip olamayan C sınıfı rakipleri içinde en sıradan en küçük gözüken bir araç.Tabi iyi olduğu noktalarda yok değil hakkını yememek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meravingiann

    Golfu zorlamayı bırak ayda 200 adet satsa büyük başarı

    Alıntıları Göster
    Hocam satış adetlerinde mümkün değil zaten. Ben aracın kendisinin iyi olduğunu düşünüyorum. Ama Golf 8 çok iddialı gelecek. Focus bu sefer ciddi güçlü geldi. Bu ay sanırım Türkiye' ye giriş yapacak araç. İnceleyip görmek lazım.
  • Özellikle J kasa 1.6 atmosferikle çok prestij kaybetti bence Astra. Aracı tek kelimeyle anlatanlar ''gitmiyor'' iki kelimeyle anlatanlar '' çok yakıyor'' diyor. Halbuki dış görünüşü şıktı bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Evet yıllar süren rekabet bitti, satışlarda Golf kazandı. Sadece Astra için değil, Focus ve diğer rakipler için de böyle. Ancak bu durumun aracın başarısı ile doğrudan bir alakası yok, Golf 4'te çok iyiydi, 5'te öyle, mk7'ye özel bir durum yok. Asıl başarı VW'nin model konusunda tutarlılığı ve imajını düzenli olarak yüksek tutmayı başarması, yıllar geçtikçe güçlenen pazarlaması, tutarlı sıfır fiyat politikası sayesinde yüksek ikinci el değerinden ileri geliyor. "Adam kazandı" durumu var yani. Sadece Türkiyeden bahsetmiyorum bu arada bütün avrupada da durum böyle. Diğer markalarda crossover'lar Suv'ler ikame edildi kendi C HB modelleri yerine.

    Bu saatten sonra Golften istediğin kadar iyi otomobil yap, Golfe yaklaşamazsın bile satış olarak. Focus için de geçerli aynı şey, Golf 7'den iyi olduğuna şüphem yok, aslında 8'den de iyi olacağını düşünüyorum da bunun bir önemi yok artık, Golf 8 çıksın asla satışlarda Golfe yaklaşamayacak.

    Satış seviyesi ile otomobilin salt başarısı doğrudan ilişkili değildir, arada korelasyon olabilir ve incelenebilir sadece. Pazarlaması, operasyonu, imajı, satış sonrası desteği, piyasası algısı, leasing faaliyetlerindeki eğilim vb bir çok faktör var. Golf hem bu konularda iyiydi hemde başarılı bir araçtı, ayrı konu. İyi olmasaydı da satabilirdi, Dacia'lar veya bazı Seat modelleri gibi, çoğu çerçöp crossover gibi.
    Güzel değerlendirme...

    Focus'un Golf'ten iyi olması durumu ise çok subjektif, ortalama sürücülerin çoğu "petrol-head" olsa belki Focus Golf'ten fazla satar, fakat ortalama göbekli aile babası için aracın genişliği, konforu, sessizliği ve kalite hissi yol tutuş ve diğer sürüş dinamiklerinden önde geliyor. VW de her zaman segmentine göre kalite hissi yüksek, sessiz ve konforlu araçlar üretti.

    Ben VW fanatiği değilim, 2 aracım da VW değil ama VW'nin hakkını vermek gerek, uzun yıllardır rakiplerinden daha kaliteli malzeme kullanıp, "majör" bir "eksi"si olmayan araçlar üretiyorlar. TSI ve DSG ile de rakiplerine ciddi avantaj sağladılar (DSG patlıyor, TSI segman kırıyor vs demesin kimse, ortalama otomobil müşterisinin çoğunun haberi bile yok bu durumlardan)
  • Herkes Golf-Golf-Golf deyip durmuş şöyle uçuyor böyle kaçıyor diye hatta şirazeyi kaçırıp 1 serisi ve A serisi ile kıyaslayanlar olmuş (buna bayağı güldüm) ama kimsede dememiş ki arkadaş bu aracın söyle söyle de zayıf ve dezavantajlı yönleri var.

    -Rezalet bir DSG şanzımanı var 10 dk ağır trafiğe girdin mi araçtan kokular gelmeye başlıyor ''kenara çek Şanzıman ısındı'' diyor küfür gibi. (Daha dün yaşadım)

    -Berbat ötesi bir distribütörü var ''para para para'' adamların tek bildiği bu.

    -Neredeyse sınıfının en zayıf yol tutuşuna sahip.

    -En yakın rakibiden 20 bin fazla verip donanım fakiri, torsiyonlu araca biniyorsun.

    Golf'e kötü araç demiyorum kesinlikle parasının hakkı olmadığını düşünüyorum ve hak etmediği bir prestije sahip olduğunu savunuyorum.
  • Öncelikle şunu belirteyim; yazacaklarım tamamen kendi görüşlerimdir. Katılıp katılmamak zorunda değilsiniz.

    40 yaşındayım ve Golf'ü gençlik yıllarımdan beri çok beğenirim. Ta ki 4-5 yıl önce arkadaşımın 2 yaşında o zaman (2011 ya da 2012) modeli Golf'ünün arka koltuğuna oturana kadar.

    Arka yaşam alanının çok dar olması ve aradaki şaft tünelinin yüzünden arkada 3 kişinin oturması eziyet...
    İkinci olarak; direksiyona bir baktım; radyo kontrol düğmesi bile yok, hız sabitleyici bile yok, ki bunlar Reno Symbol'de bile neredeyse standart. Golf Sembol'un iki katı pahalı.

    Bu yılın başında sıfır araba alma durumum oldu ve bayileri dolaştım.

    Astra K Dizel Otomatik Dinamik aldım.

    Yine kendimce Golf Dizel Otomatik Comfortline (Dinamik de Astra'nın orta paketi o yüzden Golf'ün orta paketi ile kısaylayacağım.)

    Tasarım: Bana Astra K çok daha hoş hatlara sahip, tasarımı güzel geldi. (Tamamen kişisel, Golf'ün de ayrı bir duruşu var onun tasarımını beğenene saygı duyarım.)

    Motor: Astra K 1,6 136BG 320 Tork ile 1.6 C segment Dizel motorların tartışmasız en iyilerinden biri. Golf'ün dizel motoru kötü değil tabi ki ama Astra daha iyi.

    Şanzıman: Golf'de daha seri DSG var ama malum Dsg saatli bomba gibi ve ömrü tam otomatik kadar değil. Astra da ise tam otomatik, sorunsuz ve uzun ömürlü bir şanzıman var.

    Malzeme Kalitesi: Bu konuda Golf tartışmasız daha iyi. Daha iyi malzeme kullanılmış daha tok bir araç.

    Donanım: Donanım konusunda iki araç da modellerinin orta paketi. Astra neredeyse gırtlağa kadar dolu (Şerit takip sitemi, Ön çarpışma önleme sistemi, trafik levha okuma sistemi, ön-arka park sensörü, yağmur-far sensörü, kararan dikiz aynası, hız sabitleyici-sınırlayıcı, lastik basınç sensörü.....) ve Astra'da bu donanımlar standart olarak yani BELEŞ olarak sunulurken Golfte çoğu ekstra paket olarak alınabiliyor.

    İç Hacim: Astra özelikle de arka yaşam alanı olarak çok çok daha geniş. Golf şaft tüneli işini bir türlü çözemedi ve hala arkası 3 kişi için oldukça küçük. Astra sınıfının (C segment HB) en geniş arka yaşam alanlarından birine sahip.

    Fiyat: İki aracın sıfır fiyatları arasında 20-30 bin lira fark var. Golf daha pahalı. Üstüne Astra'daki donanımları Golf'e opsiyon olarak aldığımızda fark 40 bini geçebiliyor.

    Sonuç olarak malzeme kalitesi daha iyi ve trim sesi pek yok diye, Motoru, şanzımanı, donanımı daha az araca 30-40 bin fazla niye verilir anlamış değilim.

    Ben bunları masaya yatırdım ve Astra aldım. Fazladan vereceğim para da cebimde kaldı.

    Golf alan arkadaşlara da saygı duyarım, tercih meselesidir.

    Ama bu farklar ortada iken Golf, Astra'dan çok üstündür, ezer-geçer gibi laflar bence VW hayranlığından başka bir şey değil.

    Zamanınızı aldıysam affola. Amacım kendi düşüncelerimi aktarmaktı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mat2000 -- 8 Kasım 2018; 10:55:59 >
  • Opel, Asta K ile müşterilerini hayal kırıklığına uğratmış olmalı ki Avrupa satış adetleri de bu yönde. Satış rakamlarına göre araçların kalitesi ortaya çıkmaz biliyorum ancak aynı segment araba, rakibinden daha pahalı olup da diğerinin 2-3 katı fazla satıyorsa saygı duymak gerekiyor bence.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.