Şimdi Ara

WannaCry saldırısı en çok korsan Windows'lu bilgisayarları vurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WannaCry saldırısı en çok korsan Windows'lu bilgisayarları vurdu

    Güvenlik uzmanları dünya çapında yüzbinlerce Windows bilgisayara bulaşan WannaCry fidye yazılımının birçok sistemi bu kadar hızlı şekilde tehlikeye atılmasına neden olan şeyleri araştırıyor.

     

    Bugün Finlandiya merkezli siber güvenlik kuruluşu F-Secure tarafından yayınlanan bir analizde, Çin ve Rusya'nın WannaCry saldırısından en çok etkilenen ülkelerden ikisi olduğu yazıyor. Bunun tek bir nedeni var: Korsan Windows'la çalışan çok sayıda bilgisayar.

     

    Microsoft, WannaCry saldırılarında faydalanılan güvenlik açığını Mart 2017 Salı Yamaları aracılığıyla kapatmıştı. Bu nedenle, geçen hafta WannaCry siber saldırısı başladığında Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 çalıştıran tüm sistemler zaten güvenliydi.

     

    Ayrıca Bkz.Yeni nesil Apple Watch'lar kan şekerini öçebilecek
    Windows'un eski sürümlerini çalıştıran daha fazla sayıda sisteme virüs bulaştığı için Microsoft, Windows XP ve Windows Server 2003 için acil durum yaması yayınlamaya karar verdi. Şirket bu sürümlerin herhangi birini çalıştıran kullanıcıların saldırıdan etkilenmemeleri için mümkün olan en kısa sürede güncelleme yapmasını söyledi.

     

    Microsoft orijinal Windows için güncelleme yayınladı


    Yine de büyük bir sorun var: Windows'un desteklenen veya desteklenmeyen sürümlerini kullanan korsan Windows kullanıcıları güncellemeyi yükleyemedi. Orijinal olmayan Windows kopyalarına en son güncelleştirmeleri yüklemek için bazı yollar olsa da Microsoft, her defasında bunu engelliyor. Bu nedenle korsan Windows kopyalarını yamalamak son derece zor.

     

    F-Secure, Çin ve Rusya'daki bilgisayarların önemli bir kısmınında korsan Windows kullanıldığı için bunların aynı zamanda WannaCry saldırısından en çok etkilenen ülkeler olduklarını söylüyor.

     

    Bu noktada, WannaCry'a ve benzer formdaki kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmanın çeşitli yolları var ancak özellikle orijinal Windows çalıştırıyorsanız en uygun olanı Microsoft tarafından yayınlanan en son güncelleştirmeleri yüklemek. Korsan Windows kullanıcılarının WannaCry zararlısından etkilenmesi ise orjinal lisans almayarak kabullendikleri risklerden sadece biri.







  • NSA tarafından keşfedilen ve sızdırılan bir açık olduğunu düşününce microsoft Rusya ve Çin gibi ülkelerdeki bilgisayarlara kasıtlı olarak güncelleme almasını önlemiş olabilirler. Başka bir haberde en çok ingiltere nin etkilendiği yazıyordu. Demek ingilizlerde korsancıymış :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 17 Mayıs 2017; 18:55:0 >
  • Korsana güncelleme nasıl gelmiyor :) Aksine windows 10'da ne kadar uğraşırsan uğraş oto güncelleme açılıyor eninde sonunda.. Elimdeki iki bilgisayar da güncellendi, ben ikisinde de registry metodu ile kapatmıştım güncelleştirmeleri oysa

  • Yav he he. Böyle ısmarlama haberlerle anca çomarları kandırırlar.

    4mblık programla zart diye windows orijinalleştirilebiliyor. Orijinalleştirilmiş windowstan windows 10ada yükseltilip windows 10 orijinal kullanılabiliyor. Bu aktifleştirmede microsoftun bütün doğrulamalarından sorunsuz geçiyor.

  • Hadi leeeen, diyecektim ama en iyi arkadaşım F-Secure'da çalışıyor.
    Ayıp olmasın diye demiyorum.

  • Efendim...
    WannaCry saldırısı en çok korsan Windows'lu bilgisayarları vurdu
  • microsoft korsan kullananları cezalandırmak için kendi yapmış da olabilir :) Fazla komplo yazdım galiba :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amd64x2

    Efendim...
    WannaCry saldırısı en çok korsan Windows'lu bilgisayarları vurdu

    söyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhans19 kullanıcısına yanıt
    Windows orjinalleşmiyor KMspico KM'de local lisanslama sunucusu açıyor her pcyi açtığında ve ekstra yük bindiriyor, ayrıca local sunucunun ne yaptığını görmüyorsun aşırı güvenlik riski var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • redoano R kullanıcısına yanıt
    Güncelleştirmelerin ne zararı var?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz korsan Windows kullanmayın, diye uyardık. Korsan Windows, orijinali ile aynı, dediniz. Yanlış bilgilendirmenin sonu böyle olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla en çok Rusya ve Çin etkilendiyse, bu onların korsan kullandığını değil bence Amerika'nın gizliden bu virüsü çıkarttığını gösterir. 11 Eylül saldırısı gibi de, kamufulaj için kendine de biraz sokturur elbet.

    Zaten bu konuyla ilgili çıkan haberleri toplayıp yan yana koyduğunuzda hiç mantığa oturmuyor. Bir en çok İngiltere etkilendi haberi, bir arkasında Kuzey Kore olduğuna dair bulgular bulundu haberi, şimdi en çok Çin ve Rusya etkilendi haberi.

    Kuzey Kore yapıyor olsa Çin le Rusya ile uğraşmaz direk Amerika'ya sardırır. Hele arkasında Kuzey Kore varmış haberini duyunca direk dedim ahanda 11 Eylül version 2. Amerika sever böyle şeyleri çok.

    Eh bizim bile tapelerimiz çıkmadı mı? Hatırlayın, az zorlayın. Suriye'ye girmek için sınır dışındaki o zamanlar tek toprağımız olan Caber kalesini vuralım, onlar vurdu diyelim konuşmalarını. Sonra hemen youtube videoları erişimi kesildi falan.

    Neyse bu virüs olayında da kesin bir hükme varmadan önce, her haberi unutmadan yan yana koyun, puzzle ancak öyle çözülür.





  • WannaCrypt Saldırıları Hakkında Bilgilendirme

    Merhaba,

    Bu uyarı size WannaCrypt, WannaCry, WannaCryptor, veya Wcry gibi isimlerle ortaya çıkan zararlı yazılım saldırısıyla ilgili size bilgi vermeyi amaçlar. Lütfen saldırı hakkında bilgilenmelerini, hazırlıklı olmalarını ve kurumunuzu koruma altına almalarını sağlamak amacıyla BT ve Güvenlik ekiplerinizle paylaşın.

    12 Mayıs 2017’de dünyanın her yerinden pek çok müşterimizin kullanmakta oldukları kritik sistemler “WannaCrypt” isimli zararlı yazılımdan etkilendi. Microsoft olarak hızla bu saldırıyı inceleyerek müşterilerimizi korumak için mümkün olan tüm önlemleri aldık. Aşağıda her son kullanıcı ve kurumun bu saldırıdan korunmak için yapması gerekenleri paylaşıyoruz. Ayrıca, tüm müşterilerimizi korumak için beklenenin ötesinde bir adım atarak, özel destek politikasına tabi olan Windows XP, Windows 8, and Windows Server 2003 platformları için de bir güvenlik güncellemesi yayınlıyoruz.

    Mart 2017’de, bu saldırıların faydalandığı zafiyeti adresleyen bir güvenlik güncellemesi yayınladık. Maalesef bu zararlı yazılımın, söz konusu güvenlik güncellemesini uygulamamış bilgisayarları etkilediği görülüyor. Bu nedenle tüm kullanıcılara, eğer daha önce yüklemedilerse, hemen MS17-010 güncellemesini yüklemelerini tavsiye ediyoruz.

    Korunmak ve saldırıyı engellemek için adımlar

    1.Windows 10’a geçin ve bilgisayarlarınızı güncel tutarak Windows 10’un en yeni güvenlik özelliklerinden ve proaktif koruma sistemlerinden faydalanın.
    2.Henüz MS17-010 güvenlik güncellemesini yüklememiş olan bütün müşterilerimizin mümkün olan en kısa sürede güncellemeyi kurumlarında dağıtmalarını tavsiye ediyoruz. Güncellemeyi dağıtma sürecinde, saldırı alanını daraltmak için aşağıdaki iki geçici çözümü de kullanabilirsiniz:
    •SMBv1 protokolünü bu makalede anlatıldığı ve daha önce tavsiye edildiği şekilde devre dışı bırakın (yeniden başlatma gerektirir).
    •Yönlendirici veya Güvenlik Duvarı ayarlarınız için bir kural oluşturarak 445 çıkışına gelen SMB trafiğini engellemeyi değerlendirin.
    3.Windows Defender 1.243.297.0 güncellemesiyle bu saldırının kaynağı olan zararlı yazılımı Ransom:Win32/WannaCrypt olarak tespit ediyor. Kurumunuzda Windows Defender’ı aktive ederek bu saldırıdan korunabilirsiniz.
    4.Yapay zeka tabanlı yetenekleriyle fidye yazılımları taşıyan tehlikeli epostaları engelleyen Office 365 Advanced Threat Protection servisimizi kullanın.
    5.Ağınızdaki şüpheli aktiviteleri tespit etmenize olanak sağlayan Windows Defender Advanced Threat Protection servisimizi kullanın. Windows Defender Advanced Threat Protection – Fidye Yazılımlara Yanıt Verme Kılavuzu’nu indirin ve Windows Defender ATP kullanarak fidye yazılımları nasıl tespit edip, inceleyerek durdurabileceğinizi öğrenin.
    6.Cihazları zararlı yazılımlara karşı kitlemek için Kernel seviyesinde sanallaştırma tabanlı güvenlik katmanı sağlayan Device Guard’ı kullanın ve bilgisayarlarınızda sadece güvenilen uygulamaların çalışmasına izin verin.
    7.Destek seçenekleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak için Kurumlar için Destek sayfamızı ziyaret edin.

    Konuyla ilgili güncellemeler için Microsoft Türkiye Blog sayfamızı takip edin.

    Saygılarımızla,
    ©2017 Microsoft Corporation




  • Korsan Windows 10'a güncelleme eksiksiz geliyor yeterki bazı güvenilir windows etkinleştirme programları ile kırılmış olsun (bilmem ne pico nun portable sürümü vardı en iyisiydi.) Ben orjinal kullanıyorum, gerçek lisanslı Windows 7 den yükseltmiştim ilk ama korsan kullanana da karışmam çünkü WINDOWS ÇOK PAHALI PRO SÜRÜMÜNE 600TL NEDİR? WD 3TB BLUE HDD yada 2TB BLACK WD yada 16GB Ram alınır o paraya yapmayın yazıktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhans19

    Yav he he. Böyle ısmarlama haberlerle anca çomarları kandırırlar.

    4mblık programla zart diye windows orijinalleştirilebiliyor. Orijinalleştirilmiş windowstan windows 10ada yükseltilip windows 10 orijinal kullanılabiliyor. Bu aktifleştirmede microsoftun bütün doğrulamalarından sorunsuz geçiyor.

    arkada bilgisayara bindirdiği yükün ne derecede olduğunu bilmiyorsun.millet aptal zaten o kadar para verip orijinal alıyor.4 MB ile hallediliyor dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz haberlerle emin oluyorumki bu olayın arkasında microsoft var. özellikle şirketlerin gözünü korkutmak amacıyla yapılmış bir olay. Çünkü şirketlerin kullandıkları yazılımlar yeni sürüm windowslarda sorunsuz olmuyor.Hala xp kullananlar var. bunlar microsoftun gözünde korsandan daha büyük kayıp. çünkü ev kullanıcısını denetleyemez ama denetleyebildiği şirketlerde eski lisanslı ürünler kullanılıyor ve yenilenmiyor. Güvende değilsiniz yenilemelisiniz diyorlar.... Paket çıkartarakta "bunu biz yapsak neden paket çıkaralım" ters piskolojisini işletiyolar.... wannacry ın büyün haberlerinde windows 10 un tamamen güvenli olduğu pompalanıp durdu....

  • en güvenilir veri arşivleme araçları
    optik depolama CD ve DVD ve sonrası gelen türevler !
    HDD ve SSD lere fazla güvenmeyin !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eeltorm

    Korsan Windows 10'a güncelleme eksiksiz geliyor yeterki bazı güvenilir windows etkinleştirme programları ile kırılmış olsun (bilmem ne pico nun portable sürümü vardı en iyisiydi.) Ben orjinal kullanıyorum, gerçek lisanslı Windows 7 den yükseltmiştim ilk ama korsan kullanana da karışmam çünkü WINDOWS ÇOK PAHALI PRO SÜRÜMÜNE 600TL NEDİR? WD 3TB BLUE HDD yada 2TB BLACK WD yada 16GB Ram alınır o paraya yapmayın yazıktır.

    İyi güzel de pro almak zorunda mısın ki? Pro değil de normal versiyonuyla yetinsen? Ayrıca emek varken birazcık karşılığını vermek gerekmez mi sence de?

    Tabii bunu şirket bilgisayarında orijinal windows olması, dreamspark ile zamanında orijinal win 8.1 kurmam ve 10 a direkt güncelleyip orijinal kullanmam sonucu söylüyorum. Yoksa daha direkt parayla almadım ben de ama alacak olsam pro yerine normaline yönelirdim bu durumda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir


    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhans19

    Yav he he. Böyle ısmarlama haberlerle anca çomarları kandırırlar.

    4mblık programla zart diye windows orijinalleştirilebiliyor. Orijinalleştirilmiş windowstan windows 10ada yükseltilip windows 10 orijinal kullanılabiliyor. Bu aktifleştirmede microsoftun bütün doğrulamalarından sorunsuz geçiyor.

    arkada bilgisayara bindirdiği yükün ne derecede olduğunu bilmiyorsun.millet aptal zaten o kadar para verip orijinal alıyor.4 MB ile hallediliyor dimi

    Yav he he. Bilgisayardan anlamayan bilgisayarcılar gibi konuşmayın. 10 senedir arkada birşey bindirdiği falan yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: St Batuhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eeltorm

    Korsan Windows 10'a güncelleme eksiksiz geliyor yeterki bazı güvenilir windows etkinleştirme programları ile kırılmış olsun (bilmem ne pico nun portable sürümü vardı en iyisiydi.) Ben orjinal kullanıyorum, gerçek lisanslı Windows 7 den yükseltmiştim ilk ama korsan kullanana da karışmam çünkü WINDOWS ÇOK PAHALI PRO SÜRÜMÜNE 600TL NEDİR? WD 3TB BLUE HDD yada 2TB BLACK WD yada 16GB Ram alınır o paraya yapmayın yazıktır.

    İyi güzel de pro almak zorunda mısın ki? Pro değil de normal versiyonuyla yetinsen? Ayrıca emek varken birazcık karşılığını vermek gerekmez mi sence de?

    Tabii bunu şirket bilgisayarında orijinal windows olması, dreamspark ile zamanında orijinal win 8.1 kurmam ve 10 a direkt güncelleyip orijinal kullanmam sonucu söylüyorum. Yoksa daha direkt parayla almadım ben de ama alacak olsam pro yerine normaline yönelirdim bu durumda.

    Ben pro kullanmayı istiyorum bu benim kişisel seçimim herkes dilediği versiyonu kullanır. Siz pro kullanmak zorunda hissetmezseniz kendinizi pro kullanmazsınız size karışamam. Ekmek varken karşılığını ver birader sen o zaman ben korsan kullan demedim sana her şeyden bir tedirgin olma eğilimindesiniz. Ben yükseltmemiş olmasam gider o parayı verir alırdım pro versiyonu Windows 7 Pro versiyonu satın almıştım onu da alırdım.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.