Şimdi Ara

WEB CAM GÜVENLİK KAMERASI OLURMU?????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
58.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu anda kafelerin %90'ı bu şekilde kullanıyor sanırım sende kafe için istiyorsun Olur kullanabilirsin.
  • arkadaşlar ben de uzun zamandır bu iş üstüne düşünüyordum. kendi kafemde geçen sene gg dan aldığım 4 adet kamera ve dvr kart ile sistemi kurdum fakat kameraların görüntü kalitesi apache webcam lerden daha kötü. bir kaç ay önce bilgisayarı yeniledim, gigabyte p35 ds3r, core duo 6750,2gb ram,8800gt fln yaptım. niyetim daha iyi bir dvr kart kullanıp daha iyi kameralar ile net görüntü alabilmek ve kayıt esnasında diğer işlemlerde sıkıntı yaşamamaktı. yeni aldığım 100frame dvr kartı da eski 25frame kartı da bir türlü sistemde çalıştıramadım. biraz işi kurcalayınca dvr kartların yeni işlemciler, anakartlar ve bazı ekran kartları ile uyumsuz oldugunu öğrendim. haydaa. ne yapacaz mecbur bu sefer harici dvr kayıt cihazı alacağız. en ucuzu 600 dolardan başlayan bu cihazlara da para vemerk pek işime gelmedi. ben de askıya aldım biraz. bugun işbankasına yolum düştü ve sizin dediğiniz gibi önceden de dikkatimi çekmişti tüm kameralar webcam(logitech di galiba burdakiler). daha sonra bi mağazaya girdim orda da aynı webcam olayı. dedim bi salak biz miyiz bir sürü para verelim güvenlik sistemine. hemen başladım araştırmaya. çok güzel bir program buldum. dvr kartlar ile gelen programlardan hiçbir eksiği yok ve çoğundan daha kullanışlı. harekete duyarlılık, ayarlanabilir otomatik kayıt , codec secimi, internetten yayın vs.. 16 webcam e kadar da destekliyor. bize 4 yeter abartmaya gerek yok.

    http://*****share.com/files/8830579/H264WebCamPro_v2_1_.02.rar

    son olarak acaba en net hangi webcam ile görüntü alabilirim düşüncesi ile araştırmaya başladım ve bu başlığı buldum. sizlerin bir fikri vardır umarım. ethernet girişi olan webcam ler de usb kablo sıkıntısını ortadan kaldırması açısından çok iyi olur ama görüntü kaliteleri nasıl bilgisi olan var mı?




  • bugun bir adet 10m usb uzatma kablosu aldım tabi sonuç hüsran. internetten 5m lik güçlendirme adaptörü olan 2 adet sipariş verdim. umarım onlar işe yarar
  • umarım yarar
  • http://forum.donanimhaber.com/m_21816505/tm.htm

    Burda orite yi çok övmüşler. Bende yakın bi zamanda güvenlik sistemini kurmayı düşünüyorum. Sizce bu ORİTE iyimidir? Görüntüsü de çok güzel güvenlik kamerası için gayet uygun bi yapı ve güzel bir görünümü var ne dersiniz?
  • İki kameralı sistem kurmak istiyorum. Birinci kamera bilgisayardan 10m uzakta, ikinci kamera 20m uzakta olacak.

    Benim ihtiyacım olan malzemeler neler?
    - Bilgisayar
    - 2 webcam
    - 10m ve 20m usb kablosu. Başka kablo olabilir mi?
    - Güçlendirici

    Güçlendiriciye gerek duyar mıyım? Nerelerde bulabilirim?
  • bende geçenlerde iş bankasına işim düştügüvenlik kameraları web camdı iyice bi inceledim webcamın usb portunun baglı oldugu bir kutu vardı bu kutuyada sanki ethernet kablosu baglıydı yakından göremedigim için tam net bir şey söyliyemiyecegim belkide banka usb web camın agda güvenlik kamerası olarak kullanıyordur birde piyasada usb den ethernet girişi yapan parçalar var ama etherneti usb ye çeviripte güvenlik kamerası olarak kullanmak mümkün mü bilmiyorum eger etherneti usb ye çeviren parça bulunabilirse kameraları bir acces point tarzı cihazla kablosuz baglamak bile olanaklı hale gelebilir tabi acces pointin üzerindede 1den fazla ethernet girişi olması lazım eger böyle olabilirse çok kullanışlı bir sistem yapıla bilir diyorum ama yinede parçaları bulup denemek lazım
  • Sanırsam oluyor bir arkadaşım yaptı kapının tam üzerine görüntü kötü ama 24 saat açık. Kullanış bakımınından ise fena değil gibi gözüküyor yaratıcı fikir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bysmith

    tamam 20 metre usb kablosu görüntü kalitesini oldukça düşürür. ama başka bir alternatif daha olabilir. buda telefon kablolarından sağlanabilir. birde şu var usb ile telefon kabloları arasındaki bağlantıyı nasıl kuracam. saygılar.



    usb dijital veridir. dijital veride kablo uzunluğu görüntü kalitesini etkilemez. usb ya çalışır ya da çalışmaz.

    o zaman yazcının kablosunu uzattık diye baskıdaki görüntü kalitesini etkilerdi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: command_4

    o zaman yazcının kablosunu uzattık diye baskıdaki görüntü kalitesini etkilerdi.


    :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bilg_ogr

    İki kameralı sistem kurmak istiyorum. Birinci kamera bilgisayardan 10m uzakta, ikinci kamera 20m uzakta olacak.

    Benim ihtiyacım olan malzemeler neler?
    - Bilgisayar
    - 2 webcam
    - 10m ve 20m usb kablosu. Başka kablo olabilir mi?
    - Güçlendirici

    Güçlendiriciye gerek duyar mıyım? Nerelerde bulabilirim?

    güçlendiriciye gerek yok bence
  • Peki böyle bir sistem kuran var mı?
    Uygun webcam hangisidir?
  • usb kablo uzunluğu en fazla 5m-7m civarı olabilir ondan sonra sinyal gitmez. 5 metrede bir usb hub kullanmak gerekir. zaten 20m usb kablosu bu yüzden yok. kendim yaparım kesip bağlayıp deseniz de deneyin olmayacak.
  • kaç kamera destekliyor bilmiyorum ama, eyecopia diye bir program varya, hareket algıladığında kayda başlıyor. a4 tech pk635 webcam le kullandım, çok güzel kayıt yapıyor. Bol usb niz varsa ve özellikle güç kaynağınız yeterliyse birkaç kamerayla kayıt yaparsınız sanırım. kolay gelsin...
  • olur ama gizliliği tartışılır....
  • Arkadaşlar bende webcamleri güvenlik kamerası oalrak kullanmak istiyorum. İş Bankasındada creative webcam lerin güvenlik kamerası olarak kullanıldığını gördüm. Türkiyenin en büyük bankası güvenlik için webcam kullanıyosa biz neden kullanmıyalım? İşe başlamak için iki tane webcam bağladım bilgisarıma ve H264WebCamPro adlı programla görüntü almaya çalıştım fakat webcamler aynı anda çalışmıyolar biri çalışırken diğeri mavi görüntü veriyo sadece bunu nasıl çözebiliriz acaba. İş Bankası nasıl bi sistem kurmuş bilen varmı?
  • web kameranızı güvenlik kamerası olarak kullanmak isterseniz yawcam adlı ücretsiz yazılım imdadınıza yetişir ücretli olanlardaki tüm özellikler hemen hemen var. en basitinden harekete hassasiyet; odaya/eve biri girdimi kayda başlıyor ve isterseniz e-mail atıyor size (kare kare veya haber verme şeklinde)... daha bir sürü özellik var yani.

    www.yawcam.com

    eğer beğenirseniz, idare eder çevirim de bu adreste:
    http://rapidshare.com/files/138615224/yawcam_lang_turkish_0.2.7a.xml.html
    (bu dosyayı C:\Program Files\Yawcam\lang klasörüne atıp, programda seçeneklerden türkçeyi seçiyorsunuz)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: AQustiC

    konu hayli bi eski ama şu an bu işle çok yakından ilgileniyorum.Sistemi kurmayı başarırsam evin 2 tarafına da webcamlardan güvenlik kamerası oluşturacam..programı da var bende.

    Öncelikle bugun kendi kullandıgım webcamerasında 5 metre usb kablosu taktım kendi bilgisayarımda kusursuz çalıştı.Ama kendı kameramı arkadaşımın bilgisayarında denedik..Onun bilgisayarında uzatma kablosuyla ne kamera çalıştı ne de flash bellek..Hiçbişeyi görmedi.

    2.si ise onun kamerasını kendı pc me kurup taktım ve 5 metre usb kablosu bagladım çalışmadı görmedi.Kendi kamerası kendi bilgisayarında ek usb ile çalışmadı.
    Burdan şu anlam çıkıyor..Bu işte hem kameranın hemde bana göre ana kartın önemi var.Çünkü USB driverler ana karta baglı..Benım ana kart ASUS.Ama arkadaşımınkii başka bi markaydı unuttumm..Daha bugun denedikk unuttum markasını onun ana kartın.

    Buna ilaveten bi de piyasada 5metrelik Güçlendirilmiş USB kabloları var.Bunlarda webcam sorunsuz çalışıyormuş..Ama bu kablolardan üst üste ekleyip 20 metreye çıkarsak sonuç ne olur bilemem..Ayrıca bu kablo normal usbden 5 kat daha pahalı.Onu da denicem yakında.

    Bi de bugun İşbankasına gittim..Ordaki tüm güvenlik kameraları webcamerasıydı görünce şaşırdım.Kameraların kendi kablolarını üstelik katlamışlar ve kameranın kendi kablosunun baglantı yerıne baktım..Güçlendirilmiş kablo takmışlar..Herbir kamera farklı bölgelerdeydi ve her kamerada güçlendirilmiş kablo vardı.Ama kablonun bilgisayara girişi nasıldır onu bilemem.Bu durumda her kameranın bilgisayara uzaklıgı en az 10 metre ise demekki 10 metrede güçlendirilmiş kablo çalışır"diyorum..Emin degilim Ama dedigim gibi bunda kameranın kalitesi de önemli..

    Başka deneyen varsa fikrini söylesin teşekkürler




    sanırım anakartın chipsetinin intel olması gerekiyo eski calıstıgım dükkanda camera serveri kurarken adamlar intel chipsetli anakart istemişlerdi...




  • İyi güzel arkdaşlar hdd çok yer kaplamaz mı?
  • bizim bir arkadaş bunu yaptı. webcami eve bağladı gizli kamera olarak kullandı ama eve giren hırsız durumu farkedince bilgisayarın kasasını da alıp gitmiş görüntüler de hırsız da kaldı yani bu olay çözüm olmuyor malesef...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.