Şimdi Ara

Web'in babası Tim Berners-Lee: 'Google ve Facebook parçalanmaya mahkum'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    World Wide Web(www)’in mucidi olan, Web'in babası Tim Berners-Lee, İngiliz haber kuruluşu Reuters'a verdiği röportajda Google ve Facebook gibi teknoloji devleri hakkında iddialı açıklamalarda bulundu.
     
    Berners-Lee, bu şirketlerin çok hızlı ve orantısız büyüdüklerini ve günün birinde böyle giderse günün birinde parçalanmaya mahkum olduklarını dile getirdi.
     
     
    Apple, Microsoft, Amazon, Google ve Facebook'un piyasa değeri, Almanya’nın 2016 yılındaki 3.7 trilyon dolarlık gayrisafi milli hasılasına eşit konumda. Tim Berners-Lee bunun oldukça sakıncalı bir durum olduğunu dile getirdi.
     
    Berners-Lee, ayrıca kişisel verilerin kötüye kullanılması ve sosyal medyanın nefret söylemlerini yaymak için kullanılması sebebiyle internetin şu andaki durumunun onu oldukça hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.
     
    Berners-Lee, Cambridge Analytica skandalının gerçekleşmesinden dolayı duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi.  2014'de yaşanan veri ihlalinde 50 milyonu aşkın Facebook kullanıcısının kişisel verileri siyasal propagandalar için Cambridge Analytica isimli kuruluş ile paylaşılmıştı. Mark Zuckerberg her ne kadar mağdurlardan özür dilemiş olsa da Berners-Lee bunun yaşananların üstesinden gelmek için yeterli olmadığını savunuyor.
     
    Twitter hakkında da açıklamalarda bulunan Berners-Lee, “Twitter’da bir parça sevgiden söz ederseniz bu kimsenin umrunda olmaz ama bir parça nefretten söz ederseniz hızlıca yayıldığını görürsünüz." sözlerini kullandı.
     
     







  • Sosyal medya furyası bitti zaten bakalım yeni akım ne olacak, kolayca adapte olurlarsa sıkıntı olmaz, önemli olan doğru yöne evrilmeleri, para parayı çeker.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 1 Kasım 2018; 23:34:7 >
  • Facebook ile Google'ın ne alakası var?
    FB goygoy mekanı ve son zamanlarda siyasi propaganda gırla gittiği için kimsenin giresi yok, belki de (inşallah) batacak. Ama Google gün geçtikçe "onsuz olmaz" diyeceğimiz bir hal alıyor. Her sorumuzu "Molla Google"a soruyoruz. İhtiyaç karşılıyor anlatabiliyor muyum.... Uçağa oyuncak diyen ingiliz general durumuna düşürmüşün kendisi Tim bey

  • google asla bitmez hiç öyle bir potansiyel yok
  • Google'ın bitmesine imkan yok. Facebookta çok skandallarla anıldı davalar açıldı vs. ama bunlar umrunda olmayan bir sürü insan var ve kullanmaya devam ediyorlar. Bazı ülkelerde Facebook Messenger, Whatsapptan fazla kullanılıyor. Siz neyin kafası www bey ?

  • Facebook ve Google ne alaka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Twitter’da bir parça sevgiden söz ederseniz bu kimsenin umrunda olmaz ama bir parça nefretten söz ederseniz hızlıca yayıldığını görürsünüz."
    İnsanların temel sorunu bu zaten

  • 3.7 milyar dolarmı ?.o Trilyon dolar olmasın apple zaten 1 trilyon dolar etmiyor mu tek başına ben mi yanlış biliyorum ?

  • Too big to fail

  • Ya haberi bi okuyunda öyle yorum yapın bari. Ekonomik açıdan yaklaşmış adam bunlar çıkmış Google batmaz Google Facebook ne alaka internetin mucidi adama anlatabiliyormuyum filan diyor bu ne cahil özgüvenidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalamış manyak herif,
  • Google ve Facebook'u bölmeye çalışıyorlar asla bölemeyecekler izin vermeyecez başaramayacaklar
  • Solid adında yeni ve güvenli başka bir platform üzerinde çalışıyorlar. Bunu başarabilirlerse web platformda bulunan google ve facebook ciddi zarar görür

    Kaynak :https://gigazine.net/gsc_news/en/20181001-platform-solid-inrupt/
  • Trilyon dolar olmasın o ?

  • S-AINT kullanıcısına yanıt
    Bilmişlerden DH'de hatta ülkede de çokça var. Sonuç kanser edici yorumlar 🙃

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google için konuşursak "internet" sahasında adamın dedikleri çokta imkansız görünmüyor, nihayetinde yıkılmaz denilen bir yahoo vardı mesela ya da altavista vb. yani internette hiçbir zemin bugünden yarına sabit değil her an altınızdan kayabilir.

    O yüzden google internet ile kalmıyor çok değişik alanlara yatırım yapıyor örneğin uzay teknolojileri, otonom sistemler, yapay zeka, robotik, mobil teknolojiler vb. fikrimce internetteki bu devinimin farkındalar ve sadece internet ile kalırlarsa sıranın birgün kendilerine geleceğinizde biliyorlar. O yüzden kalıcılıkları el attıkları diğer sektörlerde olacak.
  • "Almanya’nın 2016 yılındaki 3.7 milyar dolarlık gayrisafi milli hasılasına eşit konumda. " cümlesini
    "Almanya’nın 2016 yılındaki 3.7 trilyon dolarlık gayrisafi milli hasılasına eşit konumda." olarak düzeltir misiniz?
    kaynak sayfada trillion ifadesi mevcut

  • 3.7 milyar degil 3.7 trilyon.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mianfei

    Google'ın bitmesine imkan yok. Facebookta çok skandallarla anıldı davalar açıldı vs. ama bunlar umrunda olmayan bir sürü insan var ve kullanmaya devam ediyorlar. Bazı ülkelerde Facebook Messenger, Whatsapptan fazla kullanılıyor. Siz neyin kafası www bey ?
    WhatsApp da Facebook'un zaten coni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'ın da Apple gibi tek parça kalacağını düşünüyorum. İleride parçalansa da değişen pek bir şey olmaz. Sadece dev sayısı artar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.