Şimdi Ara

WhatsApp sahte haberler için gazete ilanı yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Milyarlarca insanın kullandığı sosyal medya ve sohbet araçları sahte haberlerin çok kolay yayılabildiği alanlar haline geldi. Platformlar farklı çözümler kullanarak sahte haberlerin önüne geçmeye çalışıyor. Bunlardan birisi gazete ilanı.


     


    Her kesime ulaşılıyor


     


    Geçtiğimiz günlerde Hindistan’da başta WhatsApp olmak üzere sosyal ağlarda yayılan sahte haberler nedeniyle 12 kişi linç edilmişti. Facebook, iştiraki WhatsApp ile ilgili sahte haberlerin farkına varabilmek adına Hindistan’da gazetelere ilan vermeye başladı.


     


    Ayrıca Bkz.Apple kurumsal olarak 1Password kullanmaya başlıyor

    Tam sayfa verilen ilanda sahte haberleri anlayabilmek için 10 madde sayılmış. Bunlar arasında üzüntü veren haberlerin sorgulanması, kimden geldiğinin araştırılması ve paylaşmadan önce düşünülmesi gerektiği yer alıyor.


     


    Diğer taraftan sahte haberlerle mücadele için WhatsApp platformunda yeni bir aracın testleri yapılıyor. Bu araç bir haberin birden fazla yönlendirilmesi durumunda kullanıcıya uyarı gönderiyor. Gazete ilanının haricinde Facebook video reklamları ve araştırmaları projeleri ile ülkede bilinç uyandırmaya çalışıyor.


     







  • Kesinlikle yapılması gerekiyor. Bu konuda insanların zekasına güvenmeye kalkarsak hepimizin hayatı tehlikeye girer. Keşke Türkiye'de de yayınlansa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrontan -- 13 Temmuz 2018; 17:44:44 >
  • whatsapdan her kullanıcıya yollasa daha etkili olurdu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.