Şimdi Ara

WhatsApp'tan yolladığı fotoğraftan parmak izi tespit edilen uyuşturucu satıcısı yakalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Teknolojinin hayatımıza her alanda etki etmesine olumlu bir örnek oluşturacak haber Galler'den geldi. BBC'nin haberine göre Güney Galler polisi, sattığı uyuşturucu hapların fotoğrafını müşterisine gönderen uyuşturucu satıcısını parmak izi tespit yöntemiyle teşhis ederek yakaladı. Peki telefondan parmak izi tespiti nasıl oluyor? Sorunun cevabı haberimizin devamında.

     


    Uyuşturucu satıcısı hapları WhatsApp yoluyla pazarlıyordu


    Uyuşturucu satıcılarının da teknolojiye ayak uydurduğunu belirten polisler, söz konusu satıcının müşterilerine WhatsApp'tan uyuşturucu hapların fotoğrafını gönderdiğini belirttiler. Müşterilerine, çeşitli markaların isimleri verilen haplardan hangisini almak istediğini belirten uyuşturucu satıcısı, parmağının fotoğrafta görünmesinin başına ne gibi dertler açacağından habersizdi.


    Daha önce tutuklanan bir suçlunun telefonundaki WhatsApp mesajlarını incelemeye alan Galler Polisi, söz konusu fotoğrafta sadece bir kısmı görünen parmağın özel bir teknoloji ile taranıp, başta fotoğrafı gönderen kişi olmak üzere 11 uyuşturucu satıcısını tutuklandığını açıkladı. Adli birimin başında yer alan Dave Thomas ise: "Akıllı telefonlardan çekilen fotoğraflar bizim için önemini çok arttırdı. Potansiyel kanıt niteliği taşıyan bu fotoğraflara artık daha yakından bakıyoruz." şeklinde bir açıklamayla olaya son noktayı koymuş oldu.

     







  • Bu tip olayların haberi niye yapılır hiç anlamam, satıcılar akıllanıp bir daha ki sefere eldiven kullansın diye mi ?

  • Eğer haberdeki fotoğraftan parmak izi çıkardılarsa helal olsun demek düşer.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.