Şimdi Ara

Win10 Domain Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir fabrikanın IT bölümünde çalışmaktayım. Malum bizim sektörde network ile bir çalışma yapılacağı zaman genelde mesai saatleri dışında çalışmamız gerekiyor.

    Gelelim asıl sorunuma. Fabrika İzmir de fakat İstanbul'a bir ofis açıyoruz. Normalde fabrikadaki bütün bilgisayarlarım win 8.1 ile çalışmakta. Yeni bilgisayarlar aldım İstanbul ofis için ve bunların tamamı windows 10 ve ben çok uğraşmamak adına ve yakın gelecekte zaten win10 a geçiceğimiz için bir yerden başlamak istedim. Şimdi win10 bilgisayarları domaine aldığım zaman normalde hiçbir sıkıntı yok gibi görünüyor. Admin olarak giriş yapıyorum. Kurulumları yapıyorum fakat masa üstü simgelerini ( bilgisayarım, geri dönüşüm kutusu, belgelerim gibi. ) çıkartmaya çalıştığım zaman bana yetki gibi olmadık bir hata veriyor. "C:\windows\system35\dundll32.exe" başlığında "Windows belirtilen aygıta veya dosyaya erişemedi. Öğeye erişmek için gereken izinleriniz olmayabilir. " yazıyor. Bu program kaldırmak istediğimde de aynı sonuç oluyor.
    Domainden çıkartıyorum bilgisayarı bu zaman hertürlü işlemi yapıyor hiçbir sıkıntı kısıt veya engelleme mevcut olmuyor. Çok sıkıştım bulamıyorum bir çözümü bana yardımcı olabilecek koca yürekli insanların yardımına ihtiyacım var.

    Şimdiden teşekkürü sizlere bir borç biliyorum. Sağolun.







  • ilk önerim farklı kullanıcı profilleri oluşturarak domaini tanıtırken kutucukları işaretlemeniz. ikinci olarak da sabit ip deneyin. ağ kartınızın yapılandırmalarında eksiklik olabilir sanmam. başka da sözüm yoktur.
  • Selamlar ;

    Cientpc'lere login olurken domain\administrator kullanıcısı ile mi login oluyorsunuz? Windows 10 üzerinde domain\administrator ile login olunduğunda bazı saçmalıklar olduğu benim de dikkatimi çekmişti test için testadmin diye bir kullanıcı oluşturun ve domain admin yetkisi verip testadmin kullanıcısı ile otorum açarak deneyin

    * UAC kapalı olsun.
    * w10 ların etkinleştirilmesi yapılmış olsun.
  • Cevaplar için çok teşekkür etmek isterim her ikinize de. @cumhuraltan @thesoulsmigration . Şimdi şöyle bir sorun ile karşılaşmaktayız sabit ip veriyorum haliyle domaine dahil ettikten sonra. Fakat updateler bittikten sonra sabit ip verdiğim bilgisayarlarda internet bağlantısı sorunu yaşıyorum. Direk internet bağlantısı update bittikten sonra koptu her 3 bilgisayarda. Diğer bilgisayarlarda updateler bitmedi daha 1803 özellik güncelleştirmesi yapmaktalar halen ve herşey normal seyirinde gidiyor. Updatei biten bilgisayarların sabit iplerini otomatiğe alınca direk bütün herşey normale dönüyor. Normalde win8.1 kullanıyorum ama farklı bir ofise hazırladığım bilgisayarlardaki win10 malesef beni çok üzmeye başladı.
  • Kullanıcı yetkileri ile ilgili sorun var sanki , DC makine de polivy vs uyguluyormusunuz ?
  • Farklı kullanıcılar ile dene.
  • Merhaba;

    PC leri domainadmin yekili bir kullanıcı ile domain e dahil ettiğinde herhangi bir yetki sorunu ile karşılaşmamalısın. (statik yada dinamik ip farketmez) Eğer DC'de bir sorun yok ise.

    Açacağınız yeni ofisinizde ADC olacak mı?


    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deadlords

    Cevaplar için çok teşekkür etmek isterim her ikinize de. @cumhuraltan @thesoulsmigration . Şimdi şöyle bir sorun ile karşılaşmaktayız sabit ip veriyorum haliyle domaine dahil ettikten sonra. Fakat updateler bittikten sonra sabit ip verdiğim bilgisayarlarda internet bağlantısı sorunu yaşıyorum. Direk internet bağlantısı update bittikten sonra koptu her 3 bilgisayarda. Diğer bilgisayarlarda updateler bitmedi daha 1803 özellik güncelleştirmesi yapmaktalar halen ve herşey normal seyirinde gidiyor. Updatei biten bilgisayarların sabit iplerini otomatiğe alınca direk bütün herşey normale dönüyor. Normalde win8.1 kullanıyorum ama farklı bir ofise hazırladığım bilgisayarlardaki win10 malesef beni çok üzmeye başladı.
    Selamlar ;

    " Şimdi şöyle bir sorun ile karşılaşmaktayız sabit ip veriyorum haliyle domaine dahil ettikten sonra. " Domain'e dahil etmek için sabit ip verme gibi bir zorunluluk yok domain'e dahil etmek için Dns server ip adresi Domain Controller sunucu olma zorunluluğu var sadece Dhcp server 1. Dns sunucusu olarak Domain Controller ip adresini dağıtması yeterli.

    Update Sonrası ipv6 yı disable etmeniz yeterli olacaktır 1803 ve sonrası versiyonlarda dns sorgulamasını ilk olarak ipv6 dns sunucusundan yapmaya çalışıyor .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.