Şimdi Ara

Windows 10 mu 8.1 mi 7 mi? Hep birlikte Karar Verelim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
43.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar .. arkadaşlar ben de windows 10 a geçsem mi diye düşnüyorum . neredeyse 2 yıldır win 8.1 pro kullanıyorum orjinal oem key aldım . 1.5 yıldır da format atmıyorum fakat artık format atmamın zamanı geldi . sizce oem lisans windows 8.1 pro keyim windows 10 pro da çalışır mı ? yani yükseltme yapabilirmiyiz ? ekim kasım gibi windows 10 a yeni güncelleme gelecekmiş diye duydum . widnows 8.1 çok stabil hiç bir sorun yaşamadım . ama windows 10 a sürekli güncellemeler geliyor ve hiç güvenemiyorum . konu baya eskimiş ama devam edelim :)
  •  Windows 10 mu 8.1 mi 7 mi? Hep birlikte Karar Verelimn

    microsoft good bad cycle

    Tabloya bakarak karar verebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crash95 -- 29 Temmuz 2017; 21:44:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heavyrocker

    Deneme amaçlı 8 kurmuştum, yaklaşık 1,5 sene önce, ssd aldığım ilk gün. Oyunlarda sorunlar verdi. Aynı gün silip 7 den devam ettim bir kaç gün öncesine kadar. 8' in vista gibi bir geçiş sistem olduğunu anladım.
    Deneme amaçlı 10 kurdum. Fakat bu da kendine has sorunları ile geldi. Örneğin bazen kara ekran takılma hatası veriyor açılışta şifre girme ekranında. SSD olmasına rağmen bazen geç açılıyor ve açılışta kara ekran geliyor, kalıyor öylece. Bir kaç tuşa basarak ve bekleyerek geçmeye çalışıyorum. Bazen yapıyor bu sorunu. İlk gördüğümde bekleyip reset atmıştım. Sürekli reset atılırsa en sonunda ssd bozulur.
    Mouse görmeme sorunu yapıyor bazen yine açılışta. Usb porttan çıkartıp tekrar takmak gerekiyor görmesi için.
    En önemlisi işlemciyi aşırı yoruyor. Ortada sistemi kasan bir işlem yokken işlemci çok çalışıyor, haliyle ısınıyor ve işlemci fanı deli gibi dönüp ses çıkarıyor. Bu sorunlar 7'de yoktu. 10'un güncellemesini yükledim fakat değişen bir şey olmadı.
    Bu işlemci kullanımı hakkında alttaki konuya cevaplar yazılmış. Ben de bir yazı buldum uyguladım fakat sonuç alamadım. Yardımcı olur musunuz?
    http://forum.donanimhaber.com/m_108943693/tm.htm

    Hocam açılışta siyah ekran sorununu 1607 sürümünde ben de yaşamaya başladım son 2 haftadır; 1703'e temiz olarak yükselttim şu an öyle bir sorun yok. Ama dediğiniz gibi çok can sıkıcı bir sorundu; donanım arızası zannettim. Umarım tekrarlamaz. Bu arada benim için kesinlikle Windows 8.1'dir sorunun cevabı.




  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Konu eskidi artık. 10 kullanılır artık bence. Fakat ben 7 64 devam. Uğraştığım programlar filan en iyi bu sürümde çalışıyor. Normal kullanıcı için bence 10. Hatta benim gibi bazı eski donanım kullananlar 7 den vazgeçemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 30 Temmuz 2017; 19:18:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 yaş ve üstü bilgisayarlar için her zaman Windows 7 daha iyidir. Altı içinse Windows 10 fakat her işletim sisteminde de sürümler bilgisayarın donanımına göre seçilmelidir. Atıyorum 2 GB RAM'e Windows 10 Home 32 bit, 3.5 GB RAM'e de (32 bit sürümler maksimum 3.5 GB destekliyor o yüzden böyle bir hesaplama yaptım) Windows 10 Pro 32 bit. 64 bit cephesi içinse 4 GB RAM için Windows 10 Home 64 bit, 8 GB RAM için ise Windows 10 Pro 64 bit kurulmalıdır. Bu Windows 7 için de geçerlidir. Bilgisayarın RAM'i 8 GB olduğundan Windows 10 sorun yaratmaz diye bir kaide yok. Bunun için anakart ve ekran kartını da hesaba katmak lazım

    Ha şunu da ekleyeyim Windows 10'da çıkan sorunlar eski Windows 10 yapısını kullanmaktan da kaynaklanıyor bunu da bilin. Onun için her zaman Windows 10 yapınızı güncel tutun İyi geceler




  • şu an itibariyle hangisini tavsiye edersiniz arkadaşlar "TOSHİBA QOSMİO X870-15E" diz üstü bilgisayarım var orjinal w10 yüklü

    i7-3630QM işlemci
    gtx 670m ekran kartı
    8gb ram
    2 adet 750 gb 5400 rpm hdd...

    daha çok günlük kullanım arada oyun için kullanacam... elimde 2009 tarihli windows 7 iso kalıbı var bunu kurup güncelleme yapmadan netframe work kur diyende var windows 10 daha iyi diyende... güvenlikle ilgili pek endişem yok deepfreeze kullanacam çalınacak param da yok o yüzden virüs vs.. çok dert etmiyorum bulaşırsa bi resetle düzeliyor zaten o yüzden 2009 iso kalıbı olan windows 7 kurup üstüne netframework kursam kötü olur mu...
  • carloska kullanıcısına yanıt
    240 gb ssd ve 1 tb hdd olmak üzere iki sistem kullanıyorum. Bilgisayarı normal açan birisi 1 tb lık hdd üzerinden win 7 açmış oluyor. Ben boot menüsünden ssd seçip win 7 açıyorum.
    Win 10 u 2-3 defa kurdum. İkisinde de ssd ye kurdum. Diğer sistem aynı şekilde kalmak üzere ayarladım. Win 10 her defasında çöktü. Durup dururken disk taramalar yapıyor. Diğer 1 tb lık hdd yi tarıyor. Sağ sistem bildirimlerinde sürekli sürücü ile alakalı hatalar gösteriyordu. Windows 10 oyun performansını hiç beğenmedim. Sürekli çökmeler oluyor. GTA 5 yükleyip Türkçe yama yapınca 10 çöktü. Tekrar formatlayıp 10 kurdum. Gta 5 i aynı şekilde yama yapınca yine çöktü.
    Ayrıca eski donanım varsa, telefon ve elektronik ile alakalı programlar kullanıyorsanız imei tamir vs. ya da kısaca sürücü ve programlar ile uğraşıyorsanız 7 den vazgeçmeyin derim.
    Ben güncel bir 7 indirdim. Tüm update yüklü sürüm buldum. Fakat şu an sorunlar var. GTA 5 bunda da takılıyor. Disk taramaya geçiyor bazen sistem açılırken. Windows 10 dan kalan bir sorun mu anlamadım. Windows 8 de aynı şekilde hiç hoşuma gitmemişti. Sanırım bir kaç sene daha geçmeden 10 a geçemeyeceğim. Sistemim imzamda var. Win 7 64 den devam ediyorum. Şu an sistemden windows sürümüne bakayım dedim, boş görünüyor. Sanırım indirdiğim update paketli 7 kötü. En iyisi kendi elimdeki 7 yi kurayım.
    Bazen windows açılırken tutarlılık taramasından geçecek ibaresi beliriyor.Bunu 10 da her başlatışta yapıyordu. Görüntüdeki windows 7 fakat yeni updateli olan. Bu da sorunlu sanırım. Bu ekrandan sonra yeniden başladı windows onarma ekranı geldi. Arkasından reboot oldu ve güncelleme yapıldı dedi. Reboot oldu şu an masaüstü hazırlanıyor diyor. Saçma sapan şeyler oluyor. Şu an klavye ve ışıkları yandı söndü ve makine kilitlendi. Hiç böyle olmamıştı. Sanırım eski update siz 7 kuracağım yarın formatlarım. En son corel video kurdum, çalışmayınca yeniden başlattım. Onunla alakalı sanırım.


     Windows 10 mu 8.1 mi 7 mi? Hep birlikte Karar Verelim

     Windows 10 mu 8.1 mi 7 mi? Hep birlikte Karar Verelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 7 Ocak 2018; 0:35:51 >




  • cevabınız için teşekkürler.. 10 tavsiye edenler genelde en güncel sürüm iyidir mantığıyla yaklaşıyor somut bişiler ortaya konmuyor pek... 7 ise daha oturmuş daha sorunsuz bi sistem deniyor bahsettiğiniz sürücülerle alakalı olsun başka şekilde olsun fakat microsoft 7 ye yaptığı güncellemelerle insanları 10 a geçmeye çalışırsa hiç şaşırmam bunlardan herşey beklenir en basitinden dün en son sürüm 10 indirip bütün güncellemeleri yaptım windows defender i devre dışı bırakamadım durdur kısmı silik çıkıyor arka planda çalışıp duruyor yani bide benim için olmazsa olmaz windows95 teması yok 10 da alternatif olarak koymamışlar.daha pc yi kullanamadım 95 arayüzünü yapmaya çalışıyorum yapabilirsem bi iki hafta deneyip ona göre karar vermek istiyorum ama sırf windows defender yüzünden bile kullanmak istemiyorum.. sanırım en iyisi orjinal sp1 li 7 kurup üstüne netframe kurmak...




  • carloska kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, ben 10 un oturmuş şekline rastlamadım daha. Sistemimi alt üst etti. Şimdi de üstteki sorun çıktı başıma. Elimdeki eski sp 1 li 7 kurup geçerim. 10 olsun sırf diye sorunlarla boğuşulmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win 10 kullanmamım tek sebebi xbox one s kolunu kablosuz olarak kullanabilmek başka da bir sebebim yok ayrıca çok da bir sorunu var diyemem...
  • windows 8.1 en iyisi bence
  • Dell Vostro 3750 dizüstümde en çok performans aldığım Win 8.1 oldu. Uzunca süre Win 7 kullandım, son 1 yıldır da Win 10 kullanıyorum. İş için kullandığım yazılım Win 8.1 ile pek verimli değil diye geçiş yapmıştım.

    Donanım:
    i5 2410m
    120 gb Samsung Evo SSD
    5 gb ddr3
    Nvidia GT525m
  • Yaklaşık 1 ay önce 10 yükledim. Üstte yazdığım disk tarama ve tutarlılık testi ve sorunlar çıkmıştı. Önceki bir iki denememde de aynıydı durum. Fakat en son 1 ay önce yükleyişimden sonra tekrar 7 64 de döndüm fakat sorunlar onda da devam etti. Şu an 240 gb ssd kullanılmaz halde. Sistem tutmuyor. Sürekli çöküyor. Toshiba ocz ile temasa geçtim. Secure erase yaptım fakat durum dsğişmedi. Yazma hızı 18 mb lere düştü. Okuma hızı da 300 mb civarı. 4 senelik ssd, çok yoğun kullanmamıştım halbu ki. 10 mahvetti sanırım. Firma ilgilenir mi onun için uğraşıyorum. Bazen yabancı ülkeye kargolatıp, tamir ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garantisi devam ediyorsa ilgilenmeleri gerek yoksa firmanın insafına bağlı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carloska kullanıcısına yanıt
    2014 de aldım. Normal garanti bitti. Firmaların uzatılmış garantileri oluyor. Benim model için 3 sene garanti var. Firma ile yurtdışı adresinden bağlantıya geçtim. Durumu anlattım. Test raporlarını filan gönderdim. Fakat seri numarasına göre garanti süresi bitmiş dedi. Fazla yazma işlemi yapmadığımı, diğer firmaların süre dolsa da bir şekilde yardımcı olduklarını filan yazdım fakat nafile. Gerçekten de çok yoğun kullanılmadı. O zamanlar samsung alacaktım. Fakat markaya da güvenip ocz yi aldım. O an indirimdeydi vatanda. Sonra firma toshiba ya devretti. Toshibayı da hiç sevmem. Eskiden beri firma ile sorunlu laptop hatıralarım var. Çok lanet firma.
    İlk aldığımda şu konuda testler yapmıştım. https://forum.donanimhaber.com/ocz-vertex-460-240-gb-ssd-kullananlar--96246031 Bir kaç gündür uğraşıyorum kurtarma olabilir mi diye. Kendi toolbox ı ile Secure Erase yaptım. Testten önce sonra hd tune programında yazma hızı 100 Mb lerde gösterdi. Ayrıca başka program da denedim. Parted Magic ile de secure erase yaptım. Daha sonra hd tune yazılımında erase sekmesinde 2 defa işlem yaptım. Yine hd tune programı test ettiğimde yazma hızının 100 mb lerde, okuma hızının 300 mb lerde gösterdi. Başka ne yapabilirim diye ararştırırken son kez sistem kurmaya karar verdim. Sonra ilk 100 gb mimleyip kullanılmaz yapacaktım. Geri kalanına sistem kuracaktım. Şu an yeni kurduğum win 7 64 den yazıyorum. Sabahtan beri çökme yapmadı. Disk tutarlılık testi de denk gelmedi. AS SSd benchmark ile test yaptım, 437 yazma, 460 okuma hızı çıktı. Aslına her program farklı sonuç çıkarıyor. Kendi yazılımı farklı sonuç veriyor. Hangisini baz almak lazım bilmiyorum.
    Fakat önemli olan sistemin çökmemesi. SSD bozulmaya başladığında, sistem başlatırken sürekli disk tutarlılık testi, programlarda çökme, donanımların çalışmadığını göstermesi gibi yanıltıcı işlemler yapıyor. Ben RAM ları tek tek test ettim. Tüm donaımları elden geçirdim neredeyse. Ekran kartımı fanlarından ayırıp, macununu yeniledim. Bir ara sıcak hava verecektim ekran kartı işlemcisine. 7850 ekran kartını şu pahalılıkta boş yere bozacaktım. Son anda vazgeçtim. Çünkü açılışta siyah ekra ve ekran gelmeme sorunları vermişti. Halbuki hepsi ssd kaynaklıymış. SSD yi çıkardım. İkinci 1 tb hdd ve ikinci sistemi açıp kullandım ve bir sorun olmadığını gördüm. Onda da az sorun yaptıysa da o kadar yapmamıştı. SSD yi sökmem ile düzeldi her şey. Bakalım şu an bir çökme yaşamıyorum ssd üzerinde. Bir ayı çıkartırsam yaptığım secure erase işlemleri işe yaradı demek olacak. SSD kullananların alttaki konuyu incelemesini tavsiye ederim. Yakın zamanda duruma göre üstte bağlantı verdiğim ocz 460 vertex inceleme konusunu güncelleyeceğim test raporları ve başımdan geçen durumu yazarak.




  • Arkadaşlar MSI GE60 laptopumda 1 senedir windows 10'a yükseltin uyarısı geliyor ama hep erteliyorum.
    Sizce win 8.1'de kalmalı mıyım yoksa 10'a geçeyim mi? (i7 işlemci, 8gb ram var)
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Üstte yazdığım üzere ssd markamda sorunlar verdi. Normal hdd de Sıfır kurulum olmayınca illa sorun çıkartır. Bence yükseltmeyin memnunsanız. İlla denemek istiyorum 10 derseniz sıfır ve güncel bulun. Çünkü eski sürümler çok sorun barındırıyor. Özellikle sistem kaynaklarını dengesiz kullanıyor.

    Sistem zaten eskidi ise, formatlık duruma geldi ise yükseltin. Beğenirseniz güncel sürüm kurararsınız sıfırdan, ya da win 8 ya da 7 kurarsınınız sıfırdan. Fakat sıfırdan 10 kurunca fabrika yedeğini de kaybedeceksiniz. Ben 8 ve 10 dan memnun kalmadım. Zaten 8 arada kalan windows me gibi pek tutmayan sistem. Garanti de bitmedi ise bence hiç bulaşmayın. Sonra bakarsınız, hem daha oturaklı 10 sürümü gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 13 Mart 2018; 9:37:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8.1 + Start8
  • windows 8.1 daha performanslı.tüm sistemlerde bizzat

    denedim.windows 10 ssd li kullanılırsa iyi,yoksa hdd ile sistemi çok kitliyor. i3 ve üstü

    işlemciniz ve 4 gb üstü reminiz varsa ssd kullanıyorsanız windows 10 yükleyin.Aksi durumda

    8.1 çok daha kullanışlıdır.10 Kullanıcıların çoğunun şikayeti sistem boştayken HDD bilinmedik

    yere 100% kullanılıyor sistemin çalışmasını çok yavaşlatıyor.
  • w10 ssd yoksa tamamen çile gereksiz reklamlar arka planda microsoft kaynaklarını sömürmesi vs vs. 2014 yılında aldığım Acer E5 571G 556W laptopum var. i5 4210u ve GT840M ekran kartım var.Laptopum giriş seviyesi özelliklerinde ama W8.1'deki akıcılığı asla ve asla w10'da alamadım.W10 hiç benim için stabil olmadı.Şuanda W10'dan yazıyorum bir ton ayar yaptım hala arada tekliyor en basit örneği; kulaklıkla müzik dinlerken hızlı bir işlem yaptığımda 0.5 sn kekeleme yapıyor kaldığı yerden devam ediyor.W8.1 de bu tarz saçma sorunlarla karşılaşmadım.Nacizane tavsiyem pc aldığınız yılda örneğin 2013-2014 için W8/W8.1 vardı. O zaman hangi işletim sistemi vardı ise onu kullanın 8-9 yıllık pc niz var ise W7 daha eski ise Windows Xp.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.