Şimdi Ara

Windows 10'u yavaşlatan antivirüs yazılımları açıklandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
11.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllarca her tür antivirüs programı kullandım, hepsini sildim artık Windows'un kendi Defender programını kullanıyorum. Yavaşlama vs görmedim.
    Reklam kokan hareketler bunlar bence.

  • Antivirüs pc den anlamayanlar içindir. Bilmediğin e postaları açma, abuk sabuk sitelere girme bu kadar basit.

    Çok kullanasın varsa işletim sisteminde yerleşik olarak gelen defender'ı kullan. Bu test de bir şey ifade etmiyor bence. Bir os da yerleşik gelen uygulama neredeyse her zaman en verimli çalışandır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 10 yıldır antivirüs programı kullanmıyorum ve hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Windows 10 öncesinde defender’ı da kapatıyordum. Buna rağmen sisteminde 3 tane antivirüs olan bilinçsiz kullanıcılara bir şekilde bulaşıyor. Sen ne yüklediğini neye tıkladığını bilirsen bir şey olmuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    Son 10 yıldır antivirüs programı kullanmıyorum ve hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Windows 10 öncesinde defender’ı da kapatıyordum. Buna rağmen sisteminde 3 tane antivirüs olan bilinçsiz kullanıcılara bir şekilde bulaşıyor. Sen ne yüklediğini neye tıkladığını bilirsen bir şey olmuyor.
    Sanırım benim gibi biri daha. Ben bu virüs olayından canı yanıp onlarca virüs koruyucu tarafından bilgisayarını korumaya alan sıradan insanları anlamaktan acizim. Bu güne kadar benim bilgisayarlarıma neden virüs bulaşmaz anlamıyorum. Sanırım dereyi görmeden paçayı sıvazlayanların, dibini görmedikleri havuza dalanlardan değilim.



    Yıllarca önce babam demişti, çernobil vüirüsü varmış, o bilgisarımızı çökertti, o gündür bu gündür bize virüs uğrayabilecek gücü yok!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluemersini

    Tak bi virüsli flash belleği bak ne oluyor Eset li bilgisayara izle.
    Ücretsiz Avira mis gibi durduruyor daha virüs hiç çalışmadan önce.
    Chrome + Avira yetiyor.

    Kaspersky free çıldırdıp explorer.exe opera gibi programların açılmasını engelliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkmoon234 D kullanıcısına yanıt
    eski bilgisayarımla 3 aylık hediye etmişlerdi kaldırdıktan sonra yeni bir bilgisayarım olduğunu farkettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virüs veya zararlı yazılımlar sadece internetten değil, USB belleklerden bulaşır... Mutlaka antivirüs yazılımı kullanılmasında yarar var... Hatırlatayım...

  • Virüs İnternet değil, en çok usb flaşdan bulaşıyor. Üniversite yıllarında kimsenin flaşını pc'ye takmıyordum ama genede bulaşıyordu. Ögretim gorevlisinin Pc'sine takılan flaşın haddi hesabı yok. 100lerce flaş var. Benim flaş da o bilgisayardan kapıyordu birşeyler. Usb flaşı oto tarayıp virüsleri silen yazılımlari çok tercih ediyorum. Ama direk bi antivirüs yazılımı kullanmayalı 8 yıl oldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuexSeeL

    McAffe ve Kaspersky %10 un altında kullanıyor Win Defender %33 kullanıyor.

    Bu üç AV ün yanı sıra bir de Avast kullanmıştım o da %6.7 diyor, Hadi avast benim deneyimime "yakın" diyelim ama McAfee ve Kasp hiç öyle %10 altındaymış gibi bir hatıram yok. An itibariyle Win 10 da Windows Def çalıştırdığımda tarama yaparken (Antimalware Service Executable) CPU en yüksek %20.2 yi Bellek te de ortalama 125MB gördüm. Tarama yapılmadığı süre zarfında CPU %0.1 Bellek 97.4MB olarak devam etmekte. Tarama anında disklerin hızına bağlı olarak disk kullanımı değişiyor tarama yapılmadığında disk kullanımı 0.

    Hem 10 dakika içinde yaptığım bu gözlem hem de geçmişteki hatıralarım bu testin biraz asparagas olduğu yönünde. Günümüzde McAffe ve Kasp hakikaten uçmuş, sistem yormayan şahane programlar oldularsa bilemem.
    Kaspersky Free ile yaptığım test:
    Windows 10'u yavaşlatan antivirüs yazılımları açıklandı

    Sistemim profilimde var
  • Türk yapımı Comodo'yu görememek üzdü :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KalemKolik kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • naxay07 kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz nedir
  • COMODO NEREDE?

  • sırf psikolojik olarak hani bi tane olsun diye webroot kurmuştum listede yok. sanırım %0.1 falan kullanıyordur. arkada çalışıyor mu onu bile anlamıyorum :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avast free kullanıyorum baya başarılı, zaten eski günlerdeki kadar güvensiz değil windows işletim sistemleri.
  • Araştırma sonucunda en beklenmedik yani sürpriz sonuç bence Windows Defender'ın sistem kaynaklarını en fazla tüketen yani sistemi en çok yoran antivirüs programı olması. Microsoft'un kendi yazdığı yazılımın testte birinci olarak yer alması oldukça manidar ve Microsoft açısından da içler acısı tabii.

    Windows'un stabil olmasını geçtim bari yazdığın yazılımlar sistemi yormayan ya da az yoran programlar olsun da verimlilik artsın ama nerede o günler..
  • Norton dan şaşmam, biraz ağır olabilir hiç sorun değil. Durduk yere silinen dosyalarla uğraşmam. İnternetteyken hiç rahatsız olmadım, yavaşlamaya sebep olmadı. Sistemi açık bırakıp başka bir iş yaparken taramaya geçiyor, fareyi elime alınca duruyor, bir sorun varsa rapor veriyor.Daha ne olsun.

  • Siz siz olun Windows Defender harici kullanmayın. Yoksa çok başınızı vurursunuz zamanı geldiğinde.

  • Kaspersky güvenlik alanında mükemmel bir yazılım buna şüphe yok ancak listenin inandırıcılıği hiç yok. Çünkü kaspersky nin avira dan daha az kaynak tükettiğine inanmak çok zor. Bunun yanı sıra tespit oranı avira kadar iyi bir yazılım kullanmadım.

  • Pcden anlayan adam zaten anti virus yuklemez defenderıda tamamen siler. Girdiği iş yaptığını yerler bellidir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.