Şimdi Ara

Windows 10'u yavaşlatan antivirüs yazılımları açıklandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
11.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuexSeeL

    McAffe ve Kaspersky %10 un altında kullanıyor Win Defender %33 kullanıyor.

    Bu üç AV ün yanı sıra bir de Avast kullanmıştım o da %6.7 diyor, Hadi avast benim deneyimime "yakın" diyelim ama McAfee ve Kasp hiç öyle %10 altındaymış gibi bir hatıram yok. An itibariyle Win 10 da Windows Def çalıştırdığımda tarama yaparken (Antimalware Service Executable) CPU en yüksek %20.2 yi Bellek te de ortalama 125MB gördüm. Tarama yapılmadığı süre zarfında CPU %0.1 Bellek 97.4MB olarak devam etmekte. Tarama anında disklerin hızına bağlı olarak disk kullanımı değişiyor tarama yapılmadığında disk kullanımı 0.

    Hem 10 dakika içinde yaptığım bu gözlem hem de geçmişteki hatıralarım bu testin biraz asparagas olduğu yönünde. Günümüzde McAffe ve Kasp hakikaten uçmuş, sistem yormayan şahane programlar oldularsa bilemem.
    kaspersky geçen seneler düzeltti sorunu siatemi çok az kullanıyor ve şuan kendim mcafee aldım sistemi hiç yormuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkeste maşallah antivirüs uzmanı kesilmiş. sanıyorlarki artık eskisi gibi cdrom aç kapat ekrana yazılar yazdır falan yapıyorlar zannediyorlar. bilgisayarınızda cirit atıyorlar ruhunuz duymuyor gidin zombi pc nedir araştırın öğrenin. sadece antivirüs değil antivirüs+firewall kullanın herzaman. windows un bile kendi ahlaksız servislerinin arka planda vızır vızır nerelere bağlanmaya çalıştığını kendi gözlerinizle gördükten sonra burada cahilce antivirüs neymiş yauuu demezsiniz artık.

  • neronidas kullanıcısına yanıt
    dabi dabi öyledir ordinaryus profesör diyor...
  • orjinal kaspersky kullanıyorum.sistemde yük yaratmıyor.ben inandırıcı buldum
  • Sistem üzerindeki etki aslında o kadar tartışmaya açık bir konu ki, örneğin yıllardır Avira kullanırım, düşük donanımlı bilgisayarlarda özellikle en az onun kastığını gördüm. Ama test eğer ram, HDD kullanımı gibi değerleri öne çıkarıyorsa bilemem ama bir tür kelime oyunu yapıldığı da ortada. Neyse zaten sırf 2 sistemli arayüze geçtikleri ve reklamları nedeniyle ücretsiz Avira'dan ücretsiz Kaspersky'e geçtim, mutluyum. Web taraması, e-posta koruması gibi bilinçli kullanıcının kendi başına koruyabileceği özellikler nedeniyle ücretli AV'lere paranızı kaptırmayın boş yere.
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Bu tıpkı kondoma gerek yok ben kendimi korurum demek gibi. "Antivirüse gerek yok" geyiğini muhtemelen yazılımlar vasıtasıyla veri toplayanlar çıkartıyor.

  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    intel core i5 3337U

    meltdown ve spectre yamaları kurulu değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antivirüs gayet gereklidir. Microsoft'un programının tespit edemeyip eset ve kaspersky'in günlük veritabanı tazelendigi için tespit edebildiği binlerce virüs çıkıyor. Sen zannedersin ki adult linkere tiklamadigim için guvendeyim ancak kek tarifi veren sitelere bile private SQL injection toollar ile günlük yüzlerce script upload ediliyor. Hemen de virüs programı gereksiz diyen sözde İT uzmanları konuya mesaj yazmış virüs programları gereksiz diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • antivirüs uzmanı değilim, bilgisayarım da çok eski değil, bitdefender kurdum kastı, defenderı tekrar aktif yaptım kasma yok, yani liste pek inandırıcı gelmedi.

  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    internet explorer ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: porsche911gt2

    internet explorer ?
    quote:

    neredeyse her zaman daha verimli çalışır.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    orjinal kaspersky kullanıyorum.sistemde yük yaratmıyor.ben inandırıcı buldum
    ben de orjinal kaspersky total kullanıyorum herhangi bir kasma masma yok. antivir süz denedim fazla fark olmadı.
  • Yıllardır antivirüs kullanmam ayda yılda bir windows defender üzerinden tam tarama yaparım. Başıma şimdiye kadar bir iş gelmedi. Bilinçli kullanıcıysanız antivirüs tuzağına zaten düşmezsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu Windows yerine baska bır program olsa valla ipad gecıcem

  • en çok yavaşlatan kendi antivirüs yazılımıymış
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    bilgisayardan anlıyorum diyen adam kafası hocam bu, böyle tiplerin bilgisayarlarından madenci virüsü yakalamışlığım var. adamın bilgisayarından 2 hafta maden kazmışlar haberi yok. hala konuşuyorlar windows defender diye oda ayrı komedi :)
  • 15 lira verip orjinal windows sürümü alıyoruz. Ömür boyu bizim oluyor.



    Ama anti-virus yazılımına her sene 100 lira para veriyoruz pehh



    Geçen sene gitti gidiyordan Eset in full sürümünü almıştım. 20 lira miydi neydi. Sadece key veriyorlardı. Sanırım adamlar çoklu lisans alıyorlardı. O da bitiyor az kaldı.



    Simdi onun satışını da durdurmuslar. Bulamadın. 50-100 lira da bir senelik bir yazılıma veremem. Parayı kolay kazanılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de bilgisayara çok fazla usb ve harici disk bağladığım için mecburen antivirüs kullanıyorum, bugüne kadar ücretsizler içinde en hafifi avast gibi geldi bana.
  • defender aynı zamanda başka antivirüs kullanmaya kalktığınızda dahi sorunlar çıkartabiliyor
    özellikle norton kullanımında çok problemler gördüm ,adamlar sorunu çözmek için verdikleri güncellemeler dahi sorun çıkarttı
    hele ki defenderi komple kapatırsanız sürekli uyarı veriyor ,gevenlik bölümüne girmeye çalıştığınızda ,sanki hiç korumanız yok gibi insanı korkutuyor
    her büyük windows güncellemesinden sonra sorun yaşıyorum ,neyse ki artık sorun çözmeyi öğrendim ,bir sonra ki güncellemeye hazır gibiyim ,tabi yine bir cinslik çıkartmazsa :)

    bazıları defenderi övmüş ama bence varlığı ile yokluğu arasında pek fark yok (hiç yoktan iyidir ama çok yetersiz)

    keşke defenderi komple silme durumunu getirseler yada isteyenler siteye girip ,indirip kurma seçeneği verseler çok daha iyi olurdu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.