Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.673
Cevap
152
Favori
414.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ★ Windows 8 - 8.1 ANA KONU DH Özel Sayfasına Hoşgeldiniz ★

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    [ANA KONU]Windows 10 İnceleme, Detaylar, İpuçları, Görseller, Sorular ve Cevapları http://forum.donanimhaber.com/m_108566413/tm.htm


    19.01.2017 NOT : Yoğunluktan dolayı artık bütün Windows konularına aynı desteği veremiyorum bu yüzden en güncel paylaşımlarımı W10 konusunda yapacağım, buradaki anlatımlar yerli yerinde duracak aynen uygulayabilirsiniz fakat bazı linkler silinmiş olabilir, programların versiyonları eski kalmış olabilir bunları Google'da aratarak yenisini indirip aynı işlemleri uygulayabilirsiniz.

    ~~ 1) Windows 8 Format İçin Usb ve DVD Hazırlamak ~~ ~~

    DVD ANLATIMI:


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Alttaki linkten programı indirip yükleyin ilk ekranda "Browse" deyip isoyu göstericeksiniz. 2.ekranda DVD yi seçeceksiniz bu arada boş dvd niz takılı olsun. "Burn" a basacaksınız ve yakma işlemini başlatacak bitince yeşil yanacak completed diyecek dvd niz artık formata hazırdır.!



    USB ANLATIMI:


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Alttaki linkten programı indirip yükleyin ilk ekranda isoyu göstericeksiniz 2.ekranda flashbelleği sonra "begin copying" diyeceksiniz format felan diyecek "yes" diyeceksiniz bitince yeşil yanacak.
    "Completed" diyecek sağ üstteki çarpıya basıp kapatıcaksınız normal formatınızı atıcaksınız.


    DİKKAT : BIOS ta Boot Device Priority seçeneğinin altındaki Hard Disk Drives'a girip 1st Device = USB : Toshiba , Kingston , Datatraveler (sizdeki hangi markaysa o isim yazar) 2nd Device = HDD Device (harddiskini seçin) F10'a basın YES deyin.



    Önemli NOT !!! : Format esnasında kendi kendine restart atınca usbyi çıkarın hemen yoksa yeniden kurulum başlar.!!!! (bu çok yaşanılan bir sorun çok geridönüş aldığım için yazma gereği duydum.)


    Windows 7 Usb Tool İNDİR


    Not2: Bu program Windows 8 ile tamamen uyumludur Windows 8 üzerinde hem win7/win8 isonuzu yazdırabilirsiniz. (Tarafımca test edilmiştir.)


    Not3: Elimde windows var ama .iso olarak değil dosyalar klasörde duruyor diyen varsa onunda çözümü var. Alttaki linkten bana ait resimli anlatımla beraber
    sorunsuz programı indirebilirler.


    TIKLA&İNDİR


    Not4: Bu programda win7/win8 üzerinde tamamen uyumludur tarafımca denenmiştir.


    Not5: Bu sadece windows8 format atmak için usbye dosyaları atmamızı sağlar. Windows kurulumu için Buraya bakınız.




    ~~ 2) Eksik Driverlarımı Otomatik Kendi Bulup İndiren Program Arıyorum ? ~~


    Bizzat tarafımdan kullanılıp denenmiştir. Xp/Win7/Win8'te sorunsuz çalışmaktadır.En son çıkan güncel ve pro versiyonudur.Program linki alttadır.
    Kullanımı basittir . Açılışta Start Scan dersiniz arar ve eksik olan driverları bulur sonra download all veya istediğinizi tekil olarak seçip download derseniz onu indirir sonrada install a basarak yüklersiniz.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]
    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    (not: bu program internete ihtiyaç duyar o yüzden en azından sisteme ethernet kartını tanıtmanız gereklidir veya bir internet bağlantısı şarttır.)


    TIKLA&İNDİR...



    ~~ 3) Manuel Driver Yükleme ( En Sağlıklı Driver Yükleme Yöntemi )


    Windows 8 Driverları Otomatik Kuruyor fakat Bazı Donanımlar Buna Uyumsuz Eski driverimi Nasıl Yüklerim ? ~~



    a) İlk olarak böyle deneyiniz.

    Sağ tuş sürücü güncelleştir.

    Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara.

    Gözat deyip driveri çıkardığımız klasörü gösteriyoruz.

    İleri diyoruz ve kurulum başlıyor.

    olmaz ise böyle


    b) Örneğin Win8 in otomatik yüklediği wireless driverları online oyunlarda "lag" dediğimiz anlık kasmalara sebep olabiliyor.Bunu ben dahil yaşayanlar oldu o yüzden bu başlığı ekledim.
    Win7 için olan driveri bu şekilde yükleyebilirsiniz.
    Resimli Anlatım aşağıda mevcuttur takıldığınız yer varsa sorabilirsiniz.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    ~~ 4) Windows 8 yüklerken İmzalanmış Hiçbir Aygıt Bulunamadı.Yükleme medyasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olun Hatası Alıyorum ? ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    ÇÖZÜM
    Burda hata windowsun yanlışından kaynaklanıyor gibi.Herkes yukarıdaki tablodan seçimini yapıp aşağıdan SÜRÜCÜ YÜKLE basıyor doğal olarak burda buna tıkladığımız zaman windows bizi sürücü yükleme sayfasına yönlendiriyor.Çözümü yukarıdaki tablodan kurmak istediğiniz yeri seçip ENTER a veya sağ alttaki İLERİye basarak devam etmektir bu şekilde kurulum devam edecektir.



    ~~ 5) Açılış Hızımı Nasıl 10 Saniye veya Altına çekerim ? ~~


    ÇÖZÜM
    Öncelikle Windows 8 Manager adlı programa ihtiyacımız var. yapacaklarımız çok basittir arkadaşlar resimli anlatımla aşağıda anlatılmıştır. Genede kafanıza takılan olursa sorabilirsiniz.
    (Dikkat: Benim sistemim imzamda yazıyor benim sistemim ayarlarla 8 saniyede açılıyor bu saniye değerleri bilgisayarınızdaki özellikle harddisk kalitesine bağlı olarak değişebilir. deneyin sonuçları buraya yazın.)


    TIKLA&İNDİR...


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    Peki biz ne yapıyoruz da böyle daha hızlı açılıyor ? Bunları yapmakla sistemime zarar verirmiyim ? diyenler olabilir. işaretlediğimiz seçeneklerin kendimce türkçe tercümesini aşağıya yazacağım.



    1.Enable AHCI feature after Windows installed = İyi bir hddniz varsa sistem hızını , dosya kopyalama/yazma hızını daha stabilleştirir ve hızlandırır diyor.AHCI özelliğinin Biostan seçildiğine emin olun ve bu ayarı etkinleştirin. etkinleştirmede bir sakınca görmedim.

    2.Disable updating Group Policy during startup = Başlangıç esnasında internete bağlı olan bilgisayarlarda bu group policy dediğimiz yer internettten kendini update etmeye çalışır buda zamanımızdan alır. deaktif etmekte bir sakınca görmedim.

    3.Disable Windows Logging on system crash = Başlangıçta sistem çökme veya hataların gösterimini engeller fakat aynı zamanda sisteme kaydedilir. bunu stabil bir sistemi olmayanlar ve açılışlarda sorun alma problemleri yaşayanlar işaretlemesin.

    4.Disable prefetcher for accelerating windows startup = Başlangıçta açılan programların açılış hızını arttırarak windows açılış süresini düşürür diyor bundada bir sakınca göremedim.




    ~~ 6) Bilgisayarı ve İnterneti Hızlandıran En iyi Bakım Onarım Programı olan Auslogics BoostSpeed(Tavsiyemdir) ~~


    TIKLA&İNDİR...



    Evet beyler kendiminde kullandığı program olan auslogics boostspeed programını sizede şiddetle tavsiye ediyorum.Birsürü tweak dediğimiz sistem iyileştirmesini tek tuşla yapmanıza olanak veriyor özellikle bunları türkçe olarak detaylı açıklamasıda ayri bir artısı. Açılış kapanış hızı için ayarları var. Ben şahsen formattan sonra kurduğum ilk programdır.


    Önerdiğim Ayarlar >>

    1.Sistem Danışmanı altında size gereksiz olan özellikleri kapatın . Ayrıca windows önyüklemesini etkinleştir ve windows kapanmasını hızlandır seçeneklerine tıklayın + win8 manager programındaki ayarları yaparsanız alabileceğiniz maksimum verimi alırsınız..

    2.Gelişmiş Araçlar >>
    Disk Bakımı(Temizle) ve Gizlilik (Geçmişi Sil) tuşlarına basıp sol taraftaki herşeyin seçili olduğuna emin olun. (Parola silinmesini istemiyorsanız onları tarayıcı sayfasından kaldırın ama geri kalanlar işaretli olsun) Haftada bir mutlaka bunu yapın. İnternette ve bilgisayarda genel gezinme hızınız gözle görülür artacaktır.

    3.Sistem Taramasını mutlaka yapın.


    (Her Zaman Güncellenecektir Ayrıca İstek Üzerine Programın püf noktalarını resimli anlatımlar ile ekleyebilirim.)


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]
    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    Bilgisayarınızın yavaşladığını mı düşünüyorsunuz? Programları çalıştırırken eskisi kadar hızlı açılmıyor mu? İnternette gezinirken hız eskisi gibi değil mi? İşte bu gibi sorulara “evet” yanıtını veriyorsanız Auslogics BoostSpeed ile bilgisayarınızın açılış hızını arttırabilir, internet bağlantınızı optimize edebilir, programlarınızın daha çabuk açılmasını sağlayabilirsiniz.

    BoostSpeed disk ve registy (kayıt defteri) temizliği yaparak bilgisayarınızın performansını arttırmak üzere hazırlanmış profesyonel bir Windows aracı. Ödül almış bu program ile sisteminizdeki yavaşlama sorunlarını düzeltebilir, ilk kurulumdaki tazeliği ve yüksek performansı yeniden elde edebilirsiniz.

    Özellikle Windows başlangıcı ve program çalıştırması gibi konularda bilgisayar kullanıcılarının derdi olan yavaşlık BoostSpeed ile çözüme kavuşuyor. İşletim siteminizin ayarlarını en hızlı çalışacak şekilde ayarlayabilen bu program ile ayrıca internet üzerinde tarayıcı ve e-posta istemcisi gibi programların da çalışma hızları artmış oluyor.





    ~~ 7) Windows 8 Ati Ekran Kartı Sorunu için Ne Yapmalıyım ?

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    BURAYA TIKLA !
    Linkte tıklayın çözüm içeride.



    ~~ 8) Windows 8'den 7'ye Geçeceğim Fakat Başlangıçta Bios Ayarlarını Bulamadım ~~


    Beyler bu problem windows8 ile gelen laptoplardaki yeni uefi bios olayıdır. Bilgisayarı açarsınız bios için tuşa basın yazısı bile gelmeden direk win8 açılıyorsa aşağıdaki çözümü uygulayın tarafımca test edilip onaylanmıştır. abimin aldığı laptopu şuan win7ye çeviriyorum.
    Çözüm için TIKLA !



    ~~ 9) Başlat Menüsünü Bulamadım Nasıl Eklerim ? Start8 Yenilendi 1.11 sürümü eklendi !! ~~

    Verdiğim linkin içerisindeki start8 uygulamasını kurup ister windows 7 şeklinde ister windows 8 şeklinde başlata sahip olabilirsiniz. Program açılınca continue trial tuşuna basıp devam ediniz bu sırada bilgisayar internete bağlı olmalıdır.

    Not:Trial sürüm bitince başka programlara yönelin zira crack paylaşımı yasaktır ayrıca tarafımca denenmiş olup crackli versiyonlar çalışmamaktadır.

    (Mesajın altında alternatif başlat menüsü olan Pokki ve Iobit StartMenu8 vardır.)

    START8 1.11 İNDİR...

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]
    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    ~~ 10) Start8'i Yükledikten Sonra Bilgisayar Açılışta Metrodan Masaüstüne Atıyor. Neden ? ~~

    ÇÖZÜM
    Arkadaşlar bu bir sorun değil programın bir ayarı nasıl düzeltebileceğimiz resimde belirtilmiştir.
    (Programı açıp Control>>Automatically go to desktop When I sign in yazısının tikini kaldırın.

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 11) Windows Media Center nasıl Eklenir ? ~~

    Windows Media Center bir süre için ücretsiz durumda.Yüklemek için öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak windows adresini ziyaret ediyoruz burada bizden ücretsiz key göndermek için e-mail adresimizi istiyor adresimizi girip ürün anahtarını istiyoruz.Ürün anahtarınızın maile gelmesi bazen 24 saat alabiliyor.
    Ürün anahtarımız geldikten sonra denetim masasına giriyoruz ve Windows8'e özellik ekle sekmesini tıklıyoruz açılan pencereye ürün anahtarımızı giriyoruz ve ileri diyoruz bundan sonrasını ( Download ve kurulum ) Windows otomatik olarak hallediyor bu sırada bilgisayarımız 1 veya 2 kez yeniden başlatılıyor.

    http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-8/feature-packs

    (Anıl Özaydın'a Teşekkürler)

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    ~~ 12) Windows 8'de Face ve Msn Oturumu Sürekli Açık Oluyor Kapatamıyorum. Ne Yapmalıyım ? ~~
    resimdeki ayarları yapınız. sorununuz çözülecektir.
    Mesajların hiç gelmesini istemiyorsanız : mesajlaşma >> ayarlar >> seçenekler >> ileti gönder/al >> kapalı.
    Mesajlar gelsin fakat sağ üstte uyarı olarak çıkmasın istiyorsanız : mesajlaşma >> ayarlar >> izinler >> bildirimler >> kapalı.

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 13) Windows 8'de Program veya Uygulama Kısayollarını Nasıl Masaüstüne Atabilirim ? ~~

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~14) Windows 8'de Microsoft Framework 3.5 Hatası Alıyorum Nasıl Çözerim ? ~~
    ÇÖZÜM

    Arkadaşlar merhaba. Windows 8 çok yeni bir platform ve her yeni platform gibi bunda da sorunlar çıkacaktır. Windows 8 bildiğiniz gibi .Net Framework 4.0 ile birlikte gelmektedir ve bazı uygulamalar .Net Framework 3.5 istemektedir. Ekranda bu uyarıyı alıyorsunuz ve internetten indirmek için bir yönlendirme sunuyor size. Haliyle yönlendirmeyi hemen tıklıyorsunuz ve kurulum esnasında

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    şeklinde bir uyarı alacaksınız. Bunun çözümü için, windows8 i kurduğunuz DVD, usb vs. tekrar bilgisayarınıza takın ve administrator grubuna ait bir kullanıcı ile komut satırında (çalıştır-->cmd) şu komutu çalıştırınız;

    Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:x:\sources\sxs /LimitAccess

    Bu yukarıdaki komutta boşluklara dikkat edelim lütfen ve komut içerisindeki "x" Windows 8 ISO görüntüsü veya DVD sürücünün harfidir.



    ~~ 15) Windows.old Klasörünü Nasıl Silerim ? ~~

    ÇÖZÜM

    Arkadaşlar bildiğiniz gibi Windows 7 den 8 e yükseltme yaptığımızda veya Dvd den sistem kurtardığımızda otomatikman C: diski içerisinde Windows.old isimli bir klasör oluşuyor ve bu klasör daha önceki Windows bilgilerimizi içeriyor.Ancak bazı durumlarda bu gereksiz oluyor ve silmek istediğimizde 'delete' ederek klasörü silemiyoruz. Peki nasıl yapacağız.

    Öncelikle Denetim masasını açıyoruz ve sağ üst köşeden Görüntüleme ölçütünü Küçük Simgeler yapıyoruz. Daha sonra Performans bilgileri ve seçenekleri sekmesine girip sol üst taraftan Disk Temizlemeyi Aç Diyoruz.
    Buraya tıkladığımız anda karşımıza temizlemek istediğimiz disk geliyor ve buradan Windows.old klasörü hangi sürücüde ise onu seçip tamam diyoruz. Disk üzerinde ufak bir tarama yaptıktan sonra yeni bir pencere açılıyor pencerenin alt tarafında Sistem Dosyalarını Temizle diye bir seçenek göreceksiniz tıklıyoruz ve yine sürücümüzü seçiyoruz.,

    Açılan yeni pencereden bütün tikleri kaldırıyoruz ve sadece Önceki Windows Yüklemeleri seçeneğine tik koyup tamam diyoruz gelen seçeneğe tamam diyoruz ve silme işlemi başlıyor.)(Anil Ozaydın'a Teşekkürler)


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    ~~ 16) Windows 8'de Bilgisayarı Güvenli Modda Nasıl Başlatırım ? ~~
    ÇÖZÜM
    -Arkadaşlar bildiğiniz gibi daha önceki Windows serilerinde bilgisayarımızı güvenli modda başlatmak için restart sonrası F8 tuşunu kullanıyorduk. Win8 deki değişikliklerden bir taneside bu olmuş ve F8 tarihe karıştı diyebilirim. Peki bilgisayarımızı güvenli Modda nasıl başlatacağız.

    Öncelikle Mouse imlecimizi ekranımızın sağ üst köşesine götürüp açılan menüden >Ayarları tıklıyoruz.Daha sonra en altta yer alan Güç simgesine bir kez tıklayıp açılan sekmelerden Yeniden başlata ''Shift'' tuşuna basılı tutarak tıklıyoruz. Bilgisayarımız yeniden başlamak yerine bize Gelişmiş başlangıç menüsünü sunacak buradan Sorun gider>Gelişmiş seçenekler>Başlangıç ayarları na kadar gelip yeniden başlat diyeceğiz.Daha sonra bilgisayarımız yeniden başlayacak ve karşımıza 1-den 12-ye kadar bir menü gelecek bunların arasında güvenli başlangıç da olacak dahası size kalmış bilgisayarınızı istediğiniz seçenekten başlatabilirsiniz.
    Not: 1 ile 12 arasındaki seçimleri F tuşları ile yapmanız gerekmektedir. (Anil Ozaydın'a Teşekkürler)

    ÇÖZÜM2
    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 17) Windows 8 Her Açılışta Parola Soruyor Bunu Nasıl Kaldırırım ? ~~



    1.ÇÖZÜM
    -Fareyi sağ üst köşeye götürün >> ayarlar >> bilgisayar ayarlarını değiştir >> kullanıcılar >> yerel hesaba geç deyiniz hotmail şifresini
    gir sonra sana parola soracak girmeden ileri de tamam de oturumu kapatıp yeniden açıcak . bu kadar..

    2.ÇÖZÜM
    - Windows kurulumunun sonunda şifre girme ekranının en altında " şifresiz giriş yap " a tıklamak yeterli olur.

    3.ÇÖZÜM

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ Windows 8.1 Her Açılışta Parola Soruyar Bunu Nasıl Kaldırırım ? ~~

    Denetim masası>
    Güç Seçenekleri>
    Sol tarafta uyanırken parola gerektirir kısmı>
    Uyandırmada parola koruması yerinde
    Parola sorma'yı işaretleyiniz.

    Tüm işlem bukadardır.




    ~~ 18) Güncellemeler Açık Olmamasın Rağmen ArkaPlanda Kota Gidiyor, Neden ? ~~
    ÇÖZÜM
    - Arkadaşlar biliyorsunuz metro uygulamalarının hepsi internete ihtiyaç duyuyor hava durumu, posta, borsa vs. bu yüzden bunlar onu kullanıyor.çözüm yukarıdaki işlemin aynısı böylece otomatik girişi engelleyeceğiz.

    -Fareyi sağ üst köşeye götürün >> ayarlar >> bilgisayar ayarlarını değiştir >> kullanıcılar >> yerel hesaba geç deyiniz hotmail şifresini
    gir sonra sana parola soracak girmeden ileri de tamam de oturumu kapatıp yeniden açıcak . bu kadar.. eğer olmaz ise alttaki çözümüde uygulayın.

    ÇÖZÜM2
    -Herhangi internet isteyen bir metro uygulamasına girin. Mesela posta ya.ondan sonra sağdaki charm bar>>ayarlar>>hesaplar>>hotmail(xxx@hotmail.com) üstüne tıklayın>>en altta tüm hesapları kaldır>>evet ... tamamdır bu kadar.





    ~~19) Windows Metro Uygulamalarında Değşiklik Yapmak İstiyorum Fakat Nereden Yapacağımı bilmiyorum ? ~~

    ÇÖZÜM
    -Evet dostlar bunu çoğu kişi akıl edememiştir veya bulamamıştır neyse anlatıma geçelim açtığınız herhangi bir metro uygulamasında birşey değiştirmek istediğinizde ayarların çıkmadığını biliyoruz işte bunu yapmak için o uygulamada iken faremizi sağüst köşeye getirip yandaki charm bar'ı açıyoruz oradan ayarlara tıkladığımızda o uygulama ile ilgili ayarlar karşımıza geliyor bitti bu kadar.



    ~~20) Mağazadaki Tüm Uygulamaları Göremiyorum Ne Yapmalıyım ? ~~

    ÇÖZÜM
    -Mağazadayken fareyi sağ üste götürüp yandaki charm bar'ı açınız ardından ayarlar-->tercihler-->"tercih ettiğim dillerdeki uygulamaları bulmamı kolaylaştır" seçeneğini kapatıyoruz. böylece dünyadaki her uygulamayı görebiliyoruz.
    -Buda işe yaramassa denetim masası>>Bölge>>Konum>>Ana konum'u Amerika Birleşik Devletleri olarak değiştiriyoruz artık bütün uygulamaları görüyoruz.
    (SystemApps adlı arkadaşa teşekkürler.)


    ~~21) Alternatif Başlat Menüsü Win8 Pokki ~~

    Peki pokki nedir ? Pokki bizlere klasik başlat menüsüne benzer bir menü sunmakla beraber kendi APP storesinden indireceğimiz uygulamarı Facebook-Twitter v.b. başlat menüsüne sabitleyip buradan anlık takip edebilmemizi sağlıyor. Bunun yanı sıra grafik olarak güzel görüntüsü ve sistem üzerinde oluşturduğu az yük bakımından gayet güzel duruyor denemenizi tavsiye ederim.
    https://www.pokki.com/

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~22) Alternatif Başlat Menüsü Iobit StartMenu8 ( Tavsiyemdir ) ~~

    Arkadaşlar bu başlat menüsünüde beğendim ben sizlere sunayım dedim indirme linki altta.

    Iobit StartMenu8 İNDİR

    Not : Alttaki internetten bulunan bir program görüntüsüdür.

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 23) Windows 8 Ekran Yenileme Sıklığı Değişimi Yarar Sağlar Mı ? ~~

    Evet arkadaşlar windows8 bu konuda çok iyi. Çok bariz bir fark yaratıyor. Monitörünüzün desteklediği en yüksek yenileme sıklığını seçin oyunlar ve masaüstü arasındaki geçiş hızınız bariz oranda artacaktır bekleme süreniz kısalacaktır. Bizzat denedim windows7 x64te alt tab süresi 5 6 saniyeyi bulabiliyorken windows8 Pro X64te oyundan masaüstüne alt tab geçişim sanki basit bir program geçişi kadar hızlı oluyor.

    Not : Bu durum ekran kartınıza bağlı olarak herkeste aynı sonucu vermeyebilir. !!

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 24) Windows 8 Anlam Verilemeyen Sistem Dengesizlikleri ve Stabilite Sorunu Çözümü ~~

    ÇÖZÜM: Format attığınız Windows DVD veya USB sini bilgisayara takınız. Ardından Mouse sağ üste götürerek Charm Bar ı açınız. Ayarlar sekmesine tıklayınız. Genel Ayarlardan sağda Windows Yenileme seçenekleri var onlardan eğer komple sistem yenilensin diyorsanız o seçeneği istemiyorum diyorsanız Dosyalarımda ve Programlarımda Değişiklik Olmadan Windowsu yenile seçeneğini seçin evet deyin restart atıp işlem başlayacak bitince bilgisayar açılacak zaten.


    ~~ 25) Windows 8 için Harika GadgetPack v5.0 ! ~~

    Evet beyler beğenceğinizi düşünüyorum şahsen çok hoşuma gitti.

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    GadgetPack 5.0 TIKLA&İNDİR



    ~~ 26) Windows 8 METRO Arayüzü ArkaPlanı Değiştirmek (Win8 Start Screen Customizer) ! ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    ANLATIM :

    İndirip kurduktan sonra load picture ile istediğiniz resmi seçip sonra resminizi ortalayıp çerçeve içerisine ayarlıyorsunuz ve sonra opaklık transparanlık filan istemiyorsanız sol alttaki seçeneklerden tiles opacity OFF konumuna getiriyorsunuz ve Appy-save dedikten sonra değişiyor..


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Win8 Start Screen Customizer İNDİR !! ~~



    ~~ 27) Windows 8 DEV & SÜPER Arşivi Nerede Bulabilirim ? ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    WİNDOWS 8 DEV & SÜPER TEMA ARŞİVİ !!! BAKMADAN GEÇME !! (bjk__murat Farkıyla) Gitmek için TIKLA


    ~~ 28) Windows 8 Kurduktan Sonra Hotkey(Fn) Tuşlarım Çalışmıyor Driver Bulamadım ? ~~

    Çözüm:
    (dgkn.95 ' e teşekkürler)
    PHothey (fn tuşu) çalışmayanlar bunu kursunlar fn tuşuna basınca bişey çıkmıyor ama çalışıyor.

    TIKLA & İNDİR ...



    ~~ 29) Windows 8 Driver Sorununa Kesin Çözüm ! Artık Driver Sorunu Yaşamayacaksınız . ! ~~

    Çözüm: Çok basit bilgisayarımızın Windows 7 driverlarini indiriyoruz ve altta resmin üzerine tıklayın oradaki anlatım gibi kurulum yapıyoruz. Kolay gelsin.

    Denenen Parçalar : Ekran kartları , Chipset , Wireless Cardlar , Ses kartı , Kart Okuyucular , USB 3.0 driverları


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    ~~ 30) WINDOWS BLUE 8.1 BLUE BUILD 9369 X64 (2013) . !! . ~~


    TIKLA&İNDİR...


    Linke girip sayfanın altında indir yazılarına tıklayarak indirebilirsiniz.

    Türkçe 64 bit (x64)
    (3.7 GB) işletim sistemini indir

    Türkçe 32 bit (x86)
    (2.7 GB) işletim sistemini indir

    Ürün Anahtarı: NTTX3-RV7VB-T7X7F-WQYYY-9Y92F


    Windows 8.1 Önizlemesi'ni ISO dosyasından nasıl yükleyebilirim?
    Windows 8.1 Önizlemesi'ni bir ISO dosyasından yüklemek için önce ISO dosyasını DVD'de veya USB flash sürücüde depolanan yükleme medyasına dönüştürmeniz gerekir.

    Windows 8 kullanıyorsanız Windows 8.1 Önizlemesi'ni bir ISO dosyasından yüklemek için şu adımları izleyin:

    ISO (.iso) dosyasını indirin.
    ISO dosyasına çift dokunun veya çift tıklayın.
    setup.exe'ye çift dokunun veya çift tıklayın ve adımları izleyin.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    ~~ 31) Windows 8'de Metro Ekranındaki Uygulamaların Kutucuk Resimlerini Nasıl Değiştiririm ? ~~

    İlkönce alttan programımızı indiriyoruz.

    OBLYTILE TIKLA & INDIR.!


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

    1. adımda kutucuğun ismini yazıyoruz . İsim istemiyorsak " Hde Tile Name " tıklıyoruz geçiyoruz. Nasıl gözüktüğü yanda var.

    2. adımda resmini değiştirmek istediğimiz uygulamanın yolunu gösteriyoruz.

    Bundan sonra son adımda Tile Image bölümünde koyacağımız resmi gösteriyoruz resim maximum 120x120 , 200kb ve mutlaka .PNG olmalıdır.

    Son olarak " Save Tile " basıyoruz işlem bu kadar.



    ~~ 32) Windows 8'de Dosyaları Silerken Geri Dönüşüme Gitsin Diye Sormama Sorununun Çözümü ~~


    Evet bazı win8 lerde bu ayar tikli olmamış oluyor e tabiki çözümü basit lafı uzatmayalım resime bakınız.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    ~~ 33) Windows 8.1 RTM TÜRKÇE DİL DOSYALARI LİNKLERİ VE YÜKLENİŞİ RESİMLİ ANLATIM


    Resimler Simage şeklinde ufak şekildir 4 ana resimden oluşur toplam 19 adım vardır kırmızı kutucuğa aldığım şeyleri takip etmeniz bile yeterlidir fakat detaylı anlatım üstündede yer almaktadır.

    NOT : Konu için bektascinar arkadaşımıza teşekkürler. Resimler ondan alınıp tarafımca düzenlenip konuya eklenmiştir . !!


    32 Bit Download Linki

    http://goo.gl/lGRClx

    64Bit Download Linki

    http://goo.gl/pJP7Fz


    1.ADIM Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] 2.ADIM Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

    3.ADIM Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] 4.ADIM Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Buna rağmen hala bazı yerler ingilizce kaldı ise veya karakterlerde bozuk yazılar çıkıyor ise şu ayarları yapınız.

    Denetim Masası >> Bölge ve Dil

    Biçimler : biçim : Türkiye

    Konum : Türkiye

    Klavyeler : görüntülenme dili : Türkçe

    Klavye değiştir : varsayılan : Türkçe Q

    Yönetimsel : ayarları kopyala : Karşılama ekranı , Kullanıcı hesapları >> Tamam

    Sistem yerel ayarları : Türkçe



    ~~ 34) Windows 8.1 MSDN ORJİNAL DOWNLOAD


    TIKLA & İNDİR


    Sol tarafta x64 seçilidir 32bit kullanacaksanız 32bit i seçiniz.





    ~~ 35) Windows 8 - 8.1 Değerlendirme Kopyası - Evaluation Copy Yazısını Kaldırmak !


    Windows orjinal olduğu halde o yazı bazı arkadaşlarda hala orada duruyor. Bu çok sinirbozucu şeyin hemen çözümüne geçelim.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    TIKLA & İNDİR


    Programı indirin remove all watermark seçili olsun

    Apply new settings e basın

    Uyarı çıkarsa tamam a basın

    ve bilgisayarı yeniden başlatın.



    ~~ 36) Bilgisayarınızın Sıcaklığını , İşlemcisini , Anakartını, Ramini , Ekran kartını , BIOS sürümünü Özelliklerini En Detaylı ve Doğru Şekilde Gösteren Program : AIDA64 (TAVSİYEMDİR !) ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    AIDA64 TIKLA & İNDİR !!


    İçinde resimli anlatım var kuruluma dair. Yüklemek yeterli.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Sıcaklığı öğrenmek için program içinde BİLGİSAYARIM > ALGILAYICI


    Bilgisayarın genel özelliklerinii öğrenmek için BİLGİSAYARIM > ÖZET





    ~~ 37) 720P - 1080P Filmleriniz için Özel Program ; SPLASH PRO FULL HD izlemek İçin Bu Program Şart ! Bu programsız hd filmleri hd izleyemezsiniz ! Resimli Anlatım !!!~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    İşte normal playerlar ve splash pro farkı


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    SPLASH PRO İNDİRMEK VE RESİMLİ AYARLARINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ.!!



    ~~ 38) Windows 7 OYUNLARDA ÇOK DAHA GERÇEKÇİ GÖRÜNTÜ VE AKICILIK İÇİN MUTLAKA YÜKLEYİNİZ !! ~~


    Directx 9 ve Directx 10 & 11 Paketleri



    Directx 9 her bilgisayar için ekran kartından sonra yüklenmesi gereken pakettir oyunlar buna ihtiyaç duyar.


    Directx 10&11 SDK paketini yüklemeyen oyunları çok gerçekçi oynuyorum sanmasın. Özellikle GTA4 gibi oyunlarda aşırı fark oluyor ikisi arasında bazı resim örnekleriyle farkı koyacağım mutlaka yükleyiniz.


    Boyutu 571 MB tır. Yüklediğinize kesinlikle değer. ilk önce 9 u sonra 10&11 SDK paketini yükleyiniz.


    NOT : SDK Paketini yüklemeden önce program ekle kaldır da Microsof C++ 2008 2010 yazılımlarının hepsini siliniz yoksa hata verir.


    Directx 9 Haziran Full Paket


    Directx 10-11 SDK Full Paket


    Not : Dx11'i destekleyen ekran kartına sahipseniz 570MBlik paketi yüklediğinizde pcnize otomatik olarak DX11 yüklenecektir. !


    İşte farklar :

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Crysis 2 deki fark:






    ~~ 39) MAXBLAST 4 HARDDİSK' İNİZİ KOMPLE SIFIRLAMA HARD FORMAT ! Resimli Anlatım !! ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Bu programı niye yapmalıyım ? Bilgisayar açılışına yerleşen ve hiçbirşeyle gitmeyen virüs bilgisayarınıza girerse format bile atamıyorsanız bu yöntem tamamen işe yaramaktadır.
    - Bilgisayarınız çöplük olmuş ise yapabilirsiniz.
    - HDD nizde badsector ler varsa yapabilirsiniz.
    - Format atamıyorsanız format sürecinde yazılımsal hatalarla boğuşuyorsanız yapabilirsiniz.
    - Formatın bile çözüm olmadığı hatalar için kullanabilirsiniz.


    Bu program harddiski aldığınız ilk güne döndürür var ise BADSECTORleri silebildiği kadar siler bilgisayarınızdaki yavaşlık hdd kaynaklı ise kesinlikle çok faydasını görürsünüz. Tarafımca denenmiştir işe yaradığı.

    Bilgisayarını aldıktan 1 sene üstü geçen herkes yapabilir. Bilgisayarı ciddi derecede rahatlatır. Bu program format değildir format basit bir silme işlemidir üstüne bilgi yazılana kadar geçici silme işlemdiri ama bu işlem komple sıfırlamaktır.


    Benimde deneyip kullandığım ve etkili bir program yalnıız dikkat etmeniz gereken en önemli bir unsur var KESİNLİKLE ELEKTİRİK KESİNTİSİ OLMAMASI VE PROGRAMI DURDURMAMANIZ GEREKİYOR. Aksi halde HDD niz zarar görebilir. Sorumluluk bana ait değildir.

    Programın süresi 5 ila 8 saat arası değişir. HDDnin boyutu ne kadar yüksekse o kadar uzun sürer endişe etmeyin sabırla bekleyin. Fakat tanık olduğum olaylar var 15 dk üzerinde %1 bile değişme olmaz ise bir sorun var demektir yarım saat bekleyiniz değişme yok ise kapatınız o hdd ölmüş demektir.


    MAXBLAST 4 İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!



    ANLATIM
    İndirdiğiniz winrar'ın içinden iso dosyasını çıkarın.
    nero veya cd yazma programınızı açıp
    cd'ye yazdırın sonra
    MaxBlast4 CD sini takıp..PC mizi yeniden başlatıyoruz..

    Resimli anlatımı inceliyoruz.



    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 40)Dosyalarınızı En Yüksek Hızda İndirmek için ; INTERNET DOWNLOAD MANAGER !!(Tavsiyemdir) ~~

    Ayrıca Youtube ve diğer video sitelerinden tek tuşla Video İndirmek İçin İdealdir !!



    Evet arkadaşlar idm siz bir bilgisayar bir indirme düşünemiyorum kabus gibi geliyor. Bu konuda çok iyi tavsiye ederim.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    TIKLA & İNDİR !!




    ~~ 41)Windows 8.1 için SORUNSUZ AMD Ekran Kartı Driver Yüklenimi !! ( Çikizen adlı arkadaşa teşekkürler ! ) ~~


    Ekran kartı kurulumunu gerçekleştiremeyen arkadaşlar: Leshcat's ın sunduğu driverler sorunsuz bir şekilde çalışıyor.


    TIKLA & İNDİR !!(aradaki noktayı kaldırın)



    Bu linkteki "Catalyst 13.9 WHQL Public Testing Update 2" isim driver şuanda ben bunu kullanıyorum.

    Kurulum için kısaca özetliyim; Dosyayı indirdikten sonra, wireless bağlantınızı kesip daha sonra aygıt yöneticisinden hem intel hemde amd ekran kartlarınızın sürücülerini silin.

    Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın (Wirelessi kesinlikle aktif etmeyin, aksi taktirde Windows otomatik olarak internetten driver bulup kuracaktır) daha sonra indirdiğiniz dosyaya ters tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" diyin ve kurun, kurulum sırasında şuna dikkat edin : İntel ekran kartının driverini seçerken "Gen1 - Gen2 ve Gen3-4" olarak seçenekler mevcuttur. İntel işlemciniz kaçıncı nesilse ona göre seçin. Yani mesela 2. Nesil Core i5 işlemciye sahipseniz Gen2 seçiniz.

    Kurulum bitince en son çıkan seçeneklerde;
    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]
    resimde de tıklı olan "Run Unifl Autoinstaller" seçeneğini seçmeyi unutmayın.

    Daha sonra cmd komut sistemi açılacak. "A" harfine basarsanız otomatik kurulum açılacak, "M" harfine basarsanız Intel driverini otomatik kurup, Atı driverinin kurulumunu size bırakacak. Tavsiyem otomatik kurmanız eğer anlıyorsanız "M" tuşuna basıp Intel ekran kartını kurmasını bekler, bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra, C:/Drivers içerisinde ki klasörde AMD klasörünün içinde bulunan "setup" dosyasını çalıştırıp, ATI Ekran kartının kurulumunu yapabilirsiniz.



    ~~ 42) USB Aygıtı Tanınmadı ! Hata Kod 43: Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu vb. gibi Tüm USB Hataları için ÇÖZÜM !! ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    Hatanın olası sebepleri şunlar olabilir:

    1) Usb girişinde güç azalmasından dolayı sorun yaşanıyor ve usb hata veriyor,
    2) Güncelleştirmeler yüklenirken bir güncelleştirme Usb'nin usbstor dosyasını siliyor ve aynı sorun yaşanıyor, (Son güncellemeleri geri alın)
    3) Birden fazla Usb takıldığında usbler arasında çakışmalar oluyor ve usbstore dosyasının bozulmasına neden oluyor,

    ÇÖZÜMÜ:

    1.AŞAMA

    Önce kontrol edelim Usb sistemin onaltılık sistemde çalışıp çalışmadığını,

    1. Başlat / Çalıştır / Regedit 'i çalıştırın,

    2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor'u tıklayıp sağda ErrorControl diyeni çift tıklayın ve

    3. Buradaki değer verisini 3 yazın, Tabanı 16 olarak işaretleyin,


    2.AŞAMA

    1) Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf (usbstor.inf_x86_neutral_buradaki kod farketmez) klasörünü tıklayın ve açın.

    2) Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın.

    3.AŞAMA

    1) Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın, dizüstü bilgisayarsa pilini çıkarın. Mouse ya da sorunlu usb yi de çıkarın. 10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın.



    ~~ 43) Internet Explorer , Mozilla , Chrome Anasayfamı Değiştiremiyorum Diyenler için KESİN ÇÖZÜM !! ~~



    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    Başlat >> Çalıştır >> Regedit yazıp Enter'a basınız.

    Ctrl+F diyerek... Start Page yazarak , aratin. Çıkan sonuçta eğer ki sorun yaşadığınız internet adresi de yazıyorsa , çift tıklayıp bu adresiwww.google.com.tr yazarak kapayin...

    ardından

    1- Internet Explorer için
    Masa üstünüzde bulunan Internet Explorer simgesine sağ tıklayın ve özellikleri seçin

    Hedef sekmesinde ki ”C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe”www.v9.com/gls/gls_1327422345_716708” kısmı

    ”C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe”www.google.com.tr” olarak değiştirin.

    2- Google Chrome için

    Masa üstünüzde bulunan Google Chrome simgesine sağ tıklayın ve özellikleri seçin.

    Hedef sekmesindeki ”C:\Users\bjkmurat\AppData\Local\Google\Chrome\Applica tion\chrome.exewww.v9.com/gls/gls_1327422345_716708” kısmı

    ”C:\Users\Han\AppData\Local\Google\Chrome\Applicati on\chrome.exewww.google.com.tr” olarak değiştirin.


    ve Chrome >> Ayarlar >> Sayfaları Ayarla >>www.google.com.tr olarak ayarlayın ve görünümden Anasayfa Düğmesini göstere bas değiştir e tıklawww.google.com.tr olarak giriniz.

    Notlar : 1)Mozilla içinde yapım bununla aynıdır. 2)Yukarıdaki v9.com yazan yerde sizin yediğiniz virüse göre farklı şey yazabilir çözüm aynıdır. 3)Users\bjkmurat yazan yerde benim bilgisayarımın ismidir. Orası sizin bilgisayarın ismi neyse o olacak.




    ~~ 44) Chrome'da Ses Çıkmaması Sorunu KESİN ÇÖZÜM !! ~~


    1) Adres çubuğuna “chrome://plugins/” (tırnaklar olmadan) yazın. Bu sizi eklenti ayarlarına götürecek.
    2) Muhtemelen en yukarıda “Flash” olmalı. Yanında “2 files” (2 dosya) yazıyorsa, doğru yerdeyiz.
    3) Sağ üst köşedeki “details” (Detaylar) butonuna tıklayın. Tüm eklentilerin detayları açılacak. “Flash” altında 10. ve 11. sürüme ait bir takım bilgiler yer alıyor.
    4) Shockwave flash Player 11.0‘ın altındaki “disable” (Devredışı bırak) butonuna tıklayın. Diğerini ellemeyin.
    5) Gerekmiyor ama temiz iş olması için tüm Chrome pencerelerini kapatıp yeniden açın."



    ~~ 45) Windows 8 Metro Giriş Ekranının Animasyonunu Değiştirme !! ~~


    Masaüstü ve başlangıç ekranı arasında geçiş yaparken kutucuklar, hoş bir animasyonla ekrana geliyorlar. Ücretsiz Start Screen Animation Tweaker bu animasyonun hızını, boyutunu ve yönünü belirlemenizi sağlıyor.

    Start Screen Animation Tweaker İNDİRMEK İÇİN TIKLA !


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Nasıl yapacağımız konusunda videoyu izlemeniz yeterli. Bu efekti istemiyorsanız Reset'e basarak orjinal ayarlara döndürebilirsiniz.







    ~~ 46) Windows 8 - 8.1 için Windows bu diske yüklenemez. Diskte MBR bölüm tablosu var HATASI KESİN ÇÖZÜM !! ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Windows 8 veya 8.1 yüklerken bu hatayı alıyorsanız çözümü basittir. Yapmanız gereken C D E format esnasında o gözüken kaçtane birim varsa hepsini sıfırlamanız gerekmektedir. tek tek sileceksiniz ortada ham bir sürücü kalacak onu tekrar yapılandıracaksınız.

    Bu şekilde olmaz ise

    windows dvd ile sistemi açtıktan sonra kurtarma konsoluna geç. Komut satırını açıldıktan sonra

    "diskpart" yaz enter

    "list disk" enter

    Mevcut disc lerinin numaralndırılmış olarak göreceksin.

    Örnek olarak "select disk 1" enter.

    "clean" komutunu yaz enter. Disk tablosunu temizleyecektir. Tekrar windows yükleme ekranindan format atip kullanabilirsin.

    NOT: bu durumda disklerinin herşey silinir işlemi yapmadan önce sisteminizin veya dosyalarınızın YEDEĞİNİ ALINIZ !



    ~~ 47) Harddiskinizin Özelliklerini : Kopyalama, Yazma Hızını , Tepki Süresini - Sağlık Durumunu , BadSector Var Mı Yok mu ? Hepsini öğrenmek için tek program : HdTUNE ! ~~ (TAVSİYEMDİR)


    Evet arkadaşlar bu program çok kullanışlı ve yararlı bir programdır. Bunca zaman nasıl koymayı unutmuşum bilmiyorum dalgınlığıma gelmiş herneyse lafı uzatmıyorum herzamanki gibi resimli anlatımıma başlıyorum.


    HDTUNE İNDİRMEK İÇİN TIKLA !

    Bakmanız gereken yerler. Bunun dışında bu mavi eğrinin çok aşağıya düşüp birden yukarı çıkması yani düzensiz bir görüntü çizmeside o hdd nin öldüğünü söyler. Değiştirilmesi gereklidir . Bilgisayarınızın yavaşlığı HDD'den olabilir.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 48) Lyrics Plugin ile Windows Media Player , Winamp , iTunes'ta çalan Müziklerinizin Sözlerini Görmek İçin Eklenti ~~


    Windows Media Player için TIKLA !

    Winamp için TIKLA !!

    iTunes için TIKLA !!


    Eklentiyi yükler yüklemez direk olur zaten aşağıya resim koyacağım. olmaz ise gene resimleri takip edin.

    Direk yükleyince olmaz ise :

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    İşte Sonuç :

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 49) Windows 8.1 Yükledim Fakat Oyunlar Açılmıyor , Chrome Bulanık Gösteriyor , Metro Uygulamaları Çalışmıyor , Anlam veremediğiniz birçok hata için TEK ÇÖZÜM !! ~~


    1)Sağdan charm bar'ı açın.

    2)Ayarlar

    3)Bilgisayar Ayarlarını değiştir

    4)Güncelleştirme Ve Kurtarma

    5)Kurtarma

    6)Dosyalarınızı Etkilemeden Kişisel Bilgisayarınızı Yenileyin
    Başlayın'a basınız ve bekleyiniz.

    NOT : Bu sırada windows 8 dvd niz veya usb niz takılı olsun eğer takılı değil hatası verirse o ekrandayken o ekranı kapatmadan dvdnizi veya usbnizi çıkarıp takın ekran değişecek ve tanıyacak sonra ileriye basın bilgisayar kapanacak 5 10 dkika bekleyin işlemleri yapacak sonra yenilenmiş olarak pc açılacaktır.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 50) Windows 8.1 Yükledim Fakat ekranın sağ altında Secureboot ve Windows 8.1 yazıları gitmedi ÇÖZÜMÜ RESİMLİ ANLATIM !! ~~


    Windows Update'e giriyoruz ve gösterdiğim uygulamaları seçip yüklüyoruz.

    Ondan sonra My WCP Watermark Editör Programını İndiriyoruz

    WATERMARK EDITOR İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!

    Ve resimde gösterilenleri yapıyoruz.

    RESİM UFAK GÖZÜKÜYORSA ÜZERİNDE RESMİ YENİ SEKMEDE AÇIN DEYİN.

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]





    ~~ 51) Windows 8 - 8.1'de Bu Dosyayı Değiştirmek İçin Gerekli İzin Alınamadı gibi Sahiplik Sorunlarına KESİN ÇÖZÜM !! ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    SAHİPLİK DOSYASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!

    ANLATIM :

    Merhaba arkadaşlar

    Artık sahiplik derdini ortadan kaldırıyoruz.

    Yukarıdan gerekli dosyayı indiriniz.

    Şöyle ki install_ownership dosyasına tıklayın ve açın yüklensinmi diye soracak "Evet" deyin uyarı verecek "Tamam" deyin.

    Artık dosyalara sağ tuş tıkladığınızda "Sahiplik AL" seçeneğinin olduğunu göreceksiniz.

    Mesela bir dosyayı değiştireceksiniz veya kopyalacaksınız size diyor ki Windows size izin vermedi , Kullanıcı Denetimi İzni alınamadı , Gerekli izne ihtiyacınız var vs.vs.

    O dosyayı bulup sağ tuş "SAHİPLİK AL" demeniz yeterli olacaktır.

    Eğer hala aynı hatayı veriyorsa birkez geriye çıkarak o dosyanın bulunduğu klasöre sağ tuş "SAHİPLİK AL" demeniz gereklidir.

    Bundan sonra sorun olmayacaktır.

    İyi kullanımlar.

    Not: İşiniz bittikten sonra "SAHİPLİK AL" yazısını artık görmek istemiyorum o hep ordamı kalacak diyorsanız korkmayın çözümü var.

    uninstall_ownership.reg dosyasını çalıştırıp yükleyin tamam deyin ve artık gitmiş olacaktır.



    ~~ 52) WİNDOWS 8'DE LAPTOP KAPANMIYOR KESİN ÇÖZÜM ~~ (Scorpion28'e Teşekkürler)

    Evet bazı arkadaşlar bu ilginç sorunu yaşıyor bilgisayarı kapat demesine rağmen bilgisayar kapanmıyor sadece görüntü gidiyor ama arkada çalışmaya devam ediyor.

    Çözüm :

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 53) Windows 8.1 Bilgisayar açılırken boot animasyonu geçtikten sonra sadece siyah ekran ve mouse gözüküyor Ne yapmalıyım?


    1-Güç kablosunu çıkartın ve PC'yi kapatın
    2-Bataryayı çıkartın ve bataryasız 2 dakika kapalı halde bekletin
    3-Bataryayı TAKMAYIN,güç kablosunu takın ve bilgisayarı açın
    4-Normal olarak açılınca charms bardan kapatın.
    5-Bataryayı takın ve PC'yi açın.

    Tüm işlem bu kadardır, umarım düzelir bilgisayarınız.


    NOT : Programlarla ilgili ben anlatıma rağmen yapamadım veya sormak istediğim birşey var , aklıma takılan birşey var diyorsanız ister konuya ister PM yoluyla benle iletişime geçebilirsiniz . Müsait bir zamanda mutlaka cevap verilecektir. Asla es geçilmeyecektir. !!


    NOT1: Windows8 sorunları hakkında sorularınız varsa onlarıda elimden gelince yanıtlayıp konuya ekleyeceğim.

    NOT2: Bütün anlatım tamamıyla bana aittir. önerileriniz, görüşlerinizi, eleştirilerinizi, katkılarınızı beklerim.

    NOT3: Bunların hepsi karşılıksız birşey beklemeden yapılmaktadır. Yapabileceğiniz en güzel şey bir hayır duası olur, kalın sağlıcakla.




    ~~ 54) Windows 8.1 Update 1 KB2919355


    Önceden 2GB RAM ve 32GB boş alana gereksinim duyan Windows 8.1, artık 1GB RAM ve 16GB depolama alanı yetiyor.

    Yükleme Aşamaları :

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Sistem :

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]
    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]
    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Internet Explorer Son sürüm

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    ~~ 55) Windows 7'de Sanal Sürücü Oluşturmak ve İso kalıplarından Oyun Yüklemek için DAEMON TOOLS + RESİMLİ ANLATIM !! ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    DAEMON TOOLS İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!


    Evet arkadaşlar artık bildiğimiz gibi olmazsa olmazlarımızdandır daemon tools. .MDS .MD5 .İSO kalıplarını sanal sürücüde açmamızı sağlar çok kullanışlıdır.

    Oyunları Yüklemek için sanal sürücüye dosyamızı göstermek yeterlidir. 2 veya 3 dvd li oyunlarda aynı şekilde 1.dvd yi gösterip yükleyiniz 2.dvd kalıbını isteyince 1 nasıl gösterdiysek aynı şekilde 2yide öyle sanal sürücüye göstermeliyiz ve ardından DEVAM'a tıklamamız yeterli olacaktır.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Daemon Tools ile İso Kalıbı Oluşturma !


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 56)YUMI ile Programlarınızı veya Windows Sürümlerinizi USB ' ye BOOT ETMEK !! + RESİMLİ ANLATIM !! ~~



    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Evet arkadaşlar çok kullanışlı bir program olan YUMI'yi herkese tavsiye ediyorum.

    Herhangi bir programı USB' den boot etmek için ne yapacağım diye düşünenlere birebir çözüm. Mesela bu sayfadaki maxblast veya reset windows programını bu şekilde boot edebilirsiniz.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Resimli Anlatım Rar'ın içindedir.

    YUMI + RESİMLİ ANLATIM ' ı İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!


    Kolay gelsin. :)




    ~~ 57) Windows XP, Vista , 7 , 8 , 8.1 için Koyduğunuz Şifreyi Unutanlar için KESİN ÇÖZÜM + RESİMLİ ANLATIM !! ~~



    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Program ile oturumunuza koyduğunuz şifreyi kaldırmanın kesin çözümü.

    İstek üzerine kendimde az önce denedim ve kesinlikle olumlu sonuç aldım hatasız sıkıntısız şifreyi direk kaldırıp bilgisayarı açmayı başardım.

    Program çok basittir hiçbir extra bilgi ve ayar gerektirmez.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Resimli Anlatım rar'ın içerisindedir.


    Reset Windows Password RESİMLİ ANLATIM İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!




    ~~ 58) Raw Formatına Dönüşen Harddiski Kurtarma KESİN ÇÖZÜM + RESİMLİ ANLATIM !! ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Bu olay iki şekilde karşımıza çıkıyor birincisinde disk boyutu olduğundan az gözüküyor ikincisinde disk komple gözükmüyor. İkisi içinde çözümü vereceğiz.

    1) Disk Kapasitesi Olduğundan Daha Düşük Gözüküyorsa ( Örnek : 1 TB >> 500 GB )


    SeaTools Programını İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!


    RAW olan diskimiz bilgisayara bağlayınız.


    Üstteki linke tıklayarak .iso olan dosyamızı indirip Nero ile Kalıp imajını yazdır diyerek boş cd ' ye yazdırıyoruz ve bu cd'yi format atarken windows cd'sini boot eder gibi boot ediyoruz yani başlangıçta açılmasını sağlıyoruz.


    Cd okuyunca SeaTools Desktop 'u seçiyoruz.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    İlk olarak Programda üstte bulunan Advanced Features menüsündeki Set Capacity to MAX işlemini uyguluyoruz.
    İkinci olarak Basic Tests menüsünden “Short Test” bağlantısına tıklıyoruz ve kısa bir teste sokuyor program diskimizi. Test bittikten sonra diskimizin orjinal kapasitesinde göründüğünü göreceksiniz.

    Artık programdan çıkıp bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve Diskimizin normal kapasiteye ulaştığını görüyoruz.



    2) Diskimiz bilgisayara takınca hiç gözükmüyorsa


    Disk Internals Partition Recovery İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!


    Programı indiriyoruz ve kuruyoruz.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Program açılınca bütün harddisk birimlerini gösterecektir.

    Resimde de gördüğünüz gibi RAW olan birimı bulup üzerine sağ tık yapıyoruz. Buradan Expert ve Open as Reader bağlantısına tıklıyoruz.

    Eğer bu şekilde olmaz ise yukarıdan wizard ' a tıklıyoruz. Next diyoruz gelen menüde Full Recovery seçili oluyor ve altta NTFS seçiyoruz NEXT diyoruz ve diskimizi olduğu gibi göreceğiz.



    ~~ 59) Nvidia Ekran Kartına Sahip Kullanıcıların Daha Gerçekçi ve Canlı Film İzlemesi için Yapması Gereken Ayarlar RESİMLİ ANLATIM !! ~~

    Gördüklerinizi uygulayınız. Ayrıca buna ek olarak gene 720p ve 1080p filmlerinizde inanılmaz fark yaşayacağınız Splash Pro programını mutlaka öneririm. Bu ikisiyle filmlerinizi izlerseniz çok büyük gerçekçilik ve canlılık artışı sağlayabilirsiniz*

    Splash Pro Resimli Anlatım Linki :http://forum.donanimhaber.com/m_78042340/tm.htm


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]




    ~~ 60) Günümüzde Bir Bilgisayar için Olmazsa olmaz .DLL dosyaları ve Visual C++ Full Paketi !! ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    DLL Files & Visual C++ Paketi İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!


    Driver, program, oyun kurulumları ve açılmalarında sorun olmaması için format attıktan sonra bu paketteki dosyaların ilk olarak kurulması size çok büyük yarar sağlar.

    Dll dosyalarının eksikliğinde msvcp100.dll , msvcr100.dll eksik gibi hatalar alırsınız. Bunlar için DLL paketi kesin çözümdür.

    Visual C++ Paketinin içinde 2005, 2008, 2010, 2012, 2013 yıllarına ait hem 32bit hem 64bit sürümleri vardır , öteki türlü tek tek el ile yüklemeye çok uğraşırsınız. Ekran kartı driverindan tutun da , oyunlar , programlara kadar hertürlü şey için lazım oluyor artık günümüzde.




    ~~ 61) Format Ekranında Setup Was Unable to Create a New System Partition Hatasının KESİN ÇÖZÜMÜ !! ~~


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    Setup was unable to create a new system partition or locate existing system partition. See the setup log files for more information.

    Dostlar, bu hatayı alıyorsak ya SATA konfigürasyonumuzda bir yanlışlık var ya da format attığımız usb & dvd aracında bir sorun var demektir.

    1) Biosunuza giriniz, Sata Mode kısmını bulunuz, eski bios'larda IDE Configuration olarakta geçer. Sata MODE = "AHCI" yapınız. IDE Configuration varsa = "Compatible" olarak kalsın. (diğer seçenek Enhanced'tir) "F10" yapıp "YES" diyerek çıkalım.

    2) Format attığınız araçta hata var ise, indirdiğiniz Windows isosunun sorunsuz ve sağlam bir iso olduğunu mutlaka teyit edin eğer sıkıntı var ise farklı bir iso ile deneyin.

    3) Bu Windows 7 , Windows 8 , Windows 8.1 isolarınızı mutlaka Windows Usb Tool Programı ile USB' nize veya DVD ' nize atın. Diğer yöntemlerde sıkıntılar olabiliyor en sağlıklısı bu programdır.

    Son olarak hepsi doğru ise tekrar format ekranına geldiğinizde Ham Sürücünüzü "Silip" "Yeni" diye oluşturmaya çalıştığınızda yanında 100 veya 300 MB ' lık OEM kısmınıda beraber kurduğunu ve diskimize tıkladığımızda artık sorunsuz "İLERİ" dendiğini göreceksiniz.

    Hala sorusu olan varsa pm atsın bu konuda.



    ~~ 62) Torrent Programlarından En Verimli Şekilde Dosya İndirmek + Reklamları Kaldırma ( Hız dalgalanmalarına, düşüklüğüne son ! ) ~~


    Hattınızın değerleriyle birebir download etmek için aşağıda verilen ayarları yapınız , bizzat tarafımca denenmiştir olumlu sonuç alınmıştır.

    Üstteki resimde gördüğünüz şekilde uTorrent yazılımında Seçenekler > Tercihler > Gelişmiş bölümü altındaki Filter metin kutusu içerisine "offers." yazıp aratıyoruz.

    Offers yazdıktan sonra isim sütunu altında “offers.left_rail_offer_enabled” , “offers.sponsored_torrent_offer_enabled” ve "gui.show" yazıyorsunuz “gui.show_plus_upsell” yazan bölümleri buluyoruz. Bu değerleri tek tek seçip Doğru(True) olan seçeneği Yanlış(False) olarak değiştiriyoruz. Programdan çıkış yapıyoruz ve tekrar girdiğimizde herşey düzelmiş oluyor.


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]


    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    ~~ 63) Bilgisayarımda Gözükmeyen D sürücüsünü Ortaya Çıkartmak - Resimli Anlatım ! ~~

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    WİNDOWS 8 DEV & SÜPER TEMA ARŞİVİ YÜKLENMESİ RESİMLİ ANLATIM
    http://forum.donanimhaber.com/m_72294312/tm.htm

    Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]



    ★ WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR ★http://forum.donanimhaber.com/m_82410686/tm.htm

    ♦ WİNDOWS 7 SÜPER & DEV TEMA ARŞİVİ & YÜKLENİMİ RESİMLİ ANLATIM ♦http://forum.donanimhaber.com/m_82424959/tm.htm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 3 Mart 2017; 1:50:23 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: pegasusxx1975

    Guzel paylaşım. Teşekkürler.
    Benim bir sorum var.
    Her açılışta hotmail sifremi girmek zorunda kalıyorum.
    Resimle açılış olayını otomatik yaptirabilir miyiz acaba?

    sağ tarafa fareyi götürünce çıkan menüde ayarlar ve çıkan bölümde bilgisayar ayarlarını değiştire tıklayın çıkan menüde kullanıcıları seçip yerel hesaba geçi tıklayıp çıkan uyarıları şifre girmeden onaylayın artık açılışta şifre sormaz
  • Çalıştıra: netplwiz

    yaz. sonra üst kısımdaki kutucuğun içinde ok işaretini kaldır tamam de şifreni gir dahada sormaz sistem açılışında şifre. ayrıca Windows hesabında bağlı kalmış olur herşeyini senkronize eder. Yerel hesaba gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 18 Kasım 2012; 2:23:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DenzeL_28

    Çalıştıra: netplwiz

    yaz. sonra üst kısımdaki kutucuğun içinde ok işaretini kaldır tamam de şifreni gir dahada sormaz sistem açılışında şifre. ayrıca Windows hesabında bağlı kalmış olur herşeyini senkronize eder. Yerel hesaba gerek yok.

    soruyor maalesef yine netplwiz denedik boşa konuşmuyoruz burda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    quote:

    Orijinalden alıntı: DenzeL_28

    Çalıştıra: netplwiz

    yaz. sonra üst kısımdaki kutucuğun içinde ok işaretini kaldır tamam de şifreni gir dahada sormaz sistem açılışında şifre. ayrıca Windows hesabında bağlı kalmış olur herşeyini senkronize eder. Yerel hesaba gerek yok.

    soruyor maalesef yine netplwiz denedik boşa konuşmuyoruz burda

    Yerli yabancı forumlarda Bütün herkesde çalışıyor bu yöntem bir tek sende çalışmıyor demekki. Video istersen çeker ekleriz, Atıp tutmayla olmuyor Oturum Kapatıp tekrar açarsan şifre sorar ama PC yi kapatıp veya Yeniden Başlatırsan Parola sormuyor. Çok güzel denemişsin hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 18 Kasım 2012; 4:42:54 >




  • Disable prefetcher for accelerating windows startup = Başlangıçta açılan programların açılış hızını arttırarak windows açılış hızını düşürür.

    Windows açılış hızını düşürürse nasıl hızlı açılacak ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    quote:

    Orijinalden alıntı: pegasusxx1975

    Guzel paylaşım. Teşekkürler.
    Benim bir sorum var.
    Her açılışta hotmail sifremi girmek zorunda kalıyorum.
    Resimle açılış olayını otomatik yaptirabilir miyiz acaba?

    sağ tarafa fareyi götürünce çıkan menüde ayarlar ve çıkan bölümde bilgisayar ayarlarını değiştire tıklayın çıkan menüde kullanıcıları seçip yerel hesaba geçi tıklayıp çıkan uyarıları şifre girmeden onaylayın artık açılışta şifre sormaz

    Onu denedim. Teşekkürler. Ama yerel hesaba geçince hesaplara senkronize olmuyor.
    Netplwiz olayını bir deneyeyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DenzeL_28

    quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    quote:

    Orijinalden alıntı: DenzeL_28

    Çalıştıra: netplwiz

    yaz. sonra üst kısımdaki kutucuğun içinde ok işaretini kaldır tamam de şifreni gir dahada sormaz sistem açılışında şifre. ayrıca Windows hesabında bağlı kalmış olur herşeyini senkronize eder. Yerel hesaba gerek yok.

    soruyor maalesef yine netplwiz denedik boşa konuşmuyoruz burda

    Yerli yabancı forumlarda Bütün herkesde çalışıyor bu yöntem bir tek sende çalışmıyor demekki. Video istersen çeker ekleriz, Atıp tutmayla olmuyor Oturum Kapatıp tekrar açarsan şifre sorar ama PC yi kapatıp veya Yeniden Başlatırsan Parola sormuyor. Çok güzel denemişsin hocam.

    kardeşim bende araştırıp bulmuştum o dediğini ama olmadı bende diyorum yalan borcum yok ya neyse uzatmayalım




  • win8 pro yu dün gece kurdum win 7 üzerine uffff uğraştıracak tahmin ediyorum haftaya çözmüş olurum çoğunu
    alışkanlıkları terketmekten zor bir şey yok
    yenilikler birden değilde fasılalarla gelse ne olurdu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plssnwrme


    hocam çeviri hatası olmuş açılış hızını değil açılış süresini düşürür olacaktı. işte bende bu yüzden katkılarınızı bekliyorum dedim. sağol.

    quote:

    Orijinalden alıntı: pegasusxx1975



    hocam alttaki arkadaşın dediği yöntemle oluyor fareyi sağ üst köşeye götürün >> ayarlar >> bilgisayar ayarlarını değiştir >> kullanıcılar >> yerel hesaba geç deyiniz hotmail şifresini
    gir sonra sana parola soracak girmeden ileri de tamam de oturumu kapatıp yeniden açıcak . bu kadar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Kasım 2012; 20:01:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat

    quote:

    Orijinalden alıntı: plssnwrme

    Disable prefetcher for accelerating windows startup = Başlangıçta açılan programların açılış hızını arttırarak windows açılış hızını düşürür.

    Windows açılış hızını düşürürse nasıl hızlı açılacak ki

    hocam çeviri hatası olmuş açılış hızını değil açılış süresini düşürür olacaktı. işte bende bu yüzden katkılarınızı bekliyorum dedim. sağol.

    quote:

    Orijinalden alıntı: pegasusxx1975

    Guzel paylaşım. Teşekkürler.
    Benim bir sorum var.
    Her açılışta hotmail sifremi girmek zorunda kalıyorum.
    Resimle açılış olayını otomatik yaptirabilir miyiz acaba?


    hocam alttaki arkadaşın dediği yöntemle oluyor fareyi sağ üst köşeye götürün >> ayarlar >> bilgisayar ayarlarını değiştir >> kullanıcılar >> yerel hesaba geç deyiniz hotmail şifresini
    gir sonra sana parola soracak girmeden ileri de tamam de oturumu kapatıp yeniden açıcak . bu kadar..


    Rica ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: plssnwrme


    Rica ederim

    hocam sizden rica etsem alıntılarınızı silermisiniz sadece isim kalsın gereksiz yer kaplıyor bu konuyu ana konu gibi birşeye dönüştürme planım var.
  • Silme seçeneği yok?
  • Ayrıca şuan hiçbir seçenek yok ve yorumlarımın ve alıntılarımın da kirlilik yaptığını bilmiyordum.
  • Başlangıç ekranındaki Skype uygulamasının kısayolunu masaüstüne de görev çubuğuna da oluşturamadım. Bunun bir yolu var mı yoksa netten mi indireyim ?

    Yardımlar için çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talsuv61

    Başlangıç ekranındaki Skype uygulamasının kısayolunu masaüstüne de görev çubuğuna da oluşturamadım. Bunun bir yolu var mı yoksa netten mi indireyim ?

    Yardımlar için çok teşekkürler

    bilgisayarım/C/program files/Skype
    adı altında bulup uygulamasına masaüstüne gönder demeyi denedinizmi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plssnwrme

    yorumlarınız kirlilik yapmıyor alıntılar kirletiyor alıntı DEĞİŞTİR'e basarak gene yapınız ama alıntı yaptığınız kişilerin yazdıklarını silin öyle tamam deyin anlatabildim umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Kasım 2012; 23:00:40 >
  • Tüm uygulamalarda denedim de, bahsettiğiniz yolu denemedim eve geçince denerim.. Sağolasın yardımların için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat
    hocam alttaki arkadaşın dediği yöntemle oluyor fareyi sağ üst köşeye götürün >> ayarlar >> bilgisayar ayarlarını değiştir >> kullanıcılar >> yerel hesaba geç deyiniz hotmail şifresini gir sonra sana parola soracak girmeden ileri de tamam de oturumu kapatıp yeniden açıcak . bu kadar..

    sağolasın kardeşim bende onu demek istemiştim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat

    quote:

    Orijinalden alıntı: talsuv61

    Başlangıç ekranındaki Skype uygulamasının kısayolunu masaüstüne de görev çubuğuna da oluşturamadım. Bunun bir yolu var mı yoksa netten mi indireyim ?

    Yardımlar için çok teşekkürler

    bilgisayarım/C/program files/Skype
    adı altında bulup uygulamasına masaüstüne gönder demeyi denedinizmi.


    Yalnız orda Skype klasörü yol ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.