Şimdi Ara

Wing Chun Tahta adam (Wooden Dummy) hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1,5 aydır wing chuna gitmekteyim prowes İst.Mecidiyeköyde,aklıma birşey takıldı bizim salonumuzdaki öğrencilerden yeni olan var uzun süredir bu savaş sanatıyla uğraşan var fakat tahta adam formunu öğrendinizmi diye sorduğumda hiçbiri henüz öğrenememiş.Eğitmen 11 sene aralıklı olarak wing chun ile uğraşıyor ve o da tahta adam formunu bilmiyor.Söylemek istediğim ben bu kadar bekleyemem tahta adam formunu öğrenip çalışmak için.Kendim 1 yıl boyunca devam ettikten sonra sipariş ile tahta adam alsam formlarınada internetten bakıp kendim çalışabilirmiyim acaba?Bizim salonda çok uzun süre beklemem gerekiyor çalışmam için.Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler



  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurrpn8z

    Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1,5 aydır wing chuna gitmekteyim prowes İst.Mecidiyeköyde,aklıma birşey takıldı bizim salonumuzdaki öğrencilerden yeni olan var uzun süredir bu savaş sanatıyla uğraşan var fakat tahta adam formunu öğrendinizmi diye sorduğumda hiçbiri henüz öğrenememiş.Eğitmen 11 sene aralıklı olarak wing chun ile uğraşıyor ve o da tahta adam formunu bilmiyor.Söylemek istediğim ben bu kadar bekleyemem tahta adam formunu öğrenip çalışmak için.Kendim 1 yıl boyunca devam ettikten sonra sipariş ile tahta adam alsam formlarınada internetten bakıp kendim çalışabilirmiyim acaba?Bizim salonda çok uzun süre beklemem gerekiyor çalışmam için.Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler

    sevgili kardeşim. wing tsun sistemi yaklaşık 25 yılda biter. daha uzun da sürebilir.tahta adam ise çok ilerilerde öğrenilen bir şeydir.ve tahta adam bir eğitim değil zımpara aracıdır. yani bunlar 3TG ve 4-5 PG olanların konuları bizler için çok erken.
    internetten çalışarak hiçbir şey öğrenemezsin.bu iş o kadar basit olsa idi herkes o şekilde yapardı.
    bir de prowes konusunda şahsen tereddütlerim olduğunu bilmeni isterim. özelden yazarsan sana başka organizasyonlar önerebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 12 Ağustos 2015; 21:20:42 >
  • Eğitmenin mehmet ali karakuş olmalı.İyi bir eğitmendir.Eğitimlerinde dayak yersin ama vücudun darbelerede alışır.Yani güvenle wt yapabilirsin proweste.
    Kungfufighter prowes hakkında tereddütlerim var demişin.Wt organizasyonlarında maddiyatı ikinci plana atan sayılı organizasyondur prowes.Eğitimide gayet kaliteli.Sifu cemil gibi birinin organizasyonu.Sifu cemille tanışınca hiçbir tereddütün kalmaz.Hatta wt'nin bu kadar etkili olduğuna birdaha inanırsın :)
  • wingtsunn W kullanıcısına yanıt
    Şu an Mehmet Ali Karakuş yok maalesef yoğun sanırım onun yerine bayan eğitmenden ders alıyorum şu an gayet iyi gayetde zevkli geçiyor dersler sadece tek istediğim bir an önce tahta adam seviyesine gelmek istiyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kungfufighter

    sevgili kardeşim. wing tsun sistemi yaklaşık 25 yılda biter. daha uzun da sürebilir.tahta adam ise çok ilerilerde öğrenilen bir şeydir.ve tahta adam bir eğitim değil zımpara aracıdır. yani bunlar 3TG ve 4-5 PG olanların konuları bizler için çok erken.
    internetten çalışarak hiçbir şey öğrenemezsin.bu iş o kadar basit olsa idi herkes o şekilde yapardı.
    bir de prowes konusunda şahsen tereddütlerim olduğunu bilmeni isterim. özelden yazarsan sana başka organizasyonlar önerebilirim.

    yazdıkların yanlış fighter.
    wing chun sistemi aslında 5-6 yılda tamamen bitirilen bir şey.
    tahta adam da çok ileri zamanların işi değil.
    boksöre kum torbasını 25 yıl sonra göstermek ne kadar saçmaysa, wtcilerin de yaptığı o kadar saçmadır.
    prowes bence gayet iyi bir organizasyon, eski UWTOcular sussun bizahmet.

    @nurr, Türkiye'deki her organizasyonda tahta adam geç öğretilir veya hiç öğretilmez. başka org'a gidince iş değişmeyecek yani...
    yaşlı hoca döven saygısız Tassos'un ekibine gitme de.
    Gerçi bakınca WT'cilerin ünlerini yaşlı adam dövmeye borçlu olduğunu görürsün. Prowes hiç olmazsa ticari değildir, Sifu Cemil de gayet iyi dövüşçüdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chief of Tabernacle -- 14 Ağustos 2015; 14:54:58 >
  • Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    Anladım.O videoyu bende izlemiştim cidden büyük terbiyesizlik yapmış.İleride başka organizasyonlar bulursam tahta adam seviyesine erken geçen gidebilirim.Şu an temelini öğrenmek istiyorum hepinize teşekkürler cevaplarınız için :)
  • her şey zamanında güzeldir :D
  • Bu arada formu olmasada tahta adam çalışmaya başladım bu gün.Stajdada para biriktirip,duvara sabitlenebilir 1 tane tahta adam sipariş etmek istiyorum eve.Edicem hatta :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurrpn8z

    Bu arada formu olmasada tahta adam çalışmaya başladım bu gün.Stajdada para biriktirip,duvara sabitlenebilir 1 tane tahta adam sipariş etmek istiyorum eve.Edicem hatta :)

    elbette ki faydası olacaktır ama zamanından önce dummy çalışmak fazla bişey ifade etmez.
  • Gayette ediyor dostum zincir yumruklarımın kusursuz olmasına yardımcı oluyor kollar yumruklarımın sağa yada sola gitmesini engellediği için yumruk bloklamayı tahta adamda yapıyorum vede hem sağ hem sol el ile :) Şimdiye kadar sadece bunları yaptım birde yumruklarda baya kızarıyor eller sinirler öldüğü için zamanla hissetmiyormuşsun yumruk atınca acıyı.
  • Merhaba arkadaşım ne seviyeye geldin acaba merak ettim tahta adamla ilerlettinmi acaba çalışmalarını ?
  • erençöl E kullanıcısına yanıt
    3 ay devam ettikten sonra bırakmıştım.Tekrar başlamayı düşündüm fakat vazgeçtim.Gittiğim yer prowesten ayrılmış zaten sitesinde görünmüyor artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnsegnanteDream -- 7 Mayıs 2018; 14:52:48 >
  • hıc bır ıse yaramayan filmlerin reklam amaclı şişirme sporu

    http://tahtaadam.com/

    burdan al ama 1 ay sonra süs dıye durur
  • merhaba

    geleneksel ving tsun da 6 ay ya da 1 sene sonra başlanır tahta adama , tahta adamda ki amaç sadece partner iniz olmadıgı zamanlarda yumruk dogrultusunu kontrol etmeniz, temel teknikleri doğru yapıp yapmadığınıza dair geribildirim almanızı sağlayan bir cihazdır, bir kişi tahta adam yapıyor diye ölümcül teknikler biliyor falan filan hikayedir.
    youtube da gezen çoğu video da da tahta adama dokunarak hızlı hızlı hareket ederler, bu da tamamen yanlış , tahta adam dokunularak okşanarak vs. çalışılmaz , tane tane her hareketin oturaklı olması gerekir, amacına uygun çalışmasını bilen yumrugu da dogru atacagı için kişinin kolu acımaz zaten ,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.