Şimdi Ara

wing tsun ile ilgili bilgi sahibi olanlar bi bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu konu hakkında çok fazla forum var abicim wt işe yarıyormu yaramıyormu ya wushu sanda mı wing tsun mu karar veremiyorum amacım sokakta kendimi koruyabilmek ikisine de çok ilgim var ama hangisi bilmiyorum wt ye fasa fiso diyen ve hiç bir işe yaramıyor diyen aşırı fazla kişiler var ve bu kişiler wt ye gidip bırakmış kişiler wt yi iyi bilen ve tecrübeli kişiler beni bilgilendirirse çok sevinicem şimdiden teşekkürler .



  • hıc bır ıse yaramaz şişirme işler
  • Hicbir spor ise yaramaz degildir. Ama 6 ay bir sene yapip birakmayacaksin.

    Wt ye bu aralar bende merakliyim ama hobi olsun diye dusunuyorum

    Ayrica bildigim kadariyla wt diger branslara gore daha cok alaka istiyor ve ciddi zaman ayirman gerekiyor 2-3 yil. Hicbir dovus dalinda 6 ay ders alip disarda krndimi koruyabileyim diye bisey yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşe yarıyor. Yaramıyor iddiası youtube'deki saçma sapan müsabaka videolarında wing tsuncuların genelde kaybetmesinden kaynaklanıyor. Bunun nedenleri var.

    Wing tsun savunma sanatıdır, müsabaka sporu değildir. Wing tsun'da amaç en kısa yoldan saldıran kişiye zarar vererek kendini kurtarmaktır aslında. Bu yüzden kural falan yoktur. Müsabakalarda ise yok şuraya vurma, yok eldiven giy gibi kurallar vardır. Bir kere eller çok önemli, öyle boks eldiveniyle wing tsun yapılmaz. Müsabakalar uzun sürer, wing tsun'cuda gerekli kondisyon yoktur müsabaka sporcularında olduğu gibi; hızlı bir şekilde karşı tarafı etkisiz hale getirip uzaklaşırsın. Bunun için gerekirse şah damarına vurup bayıltırsın, adamın gözüne parmak sokarsın veya bir yerlerini kırarsın. Ama müsabakada bunlara izin yok. Wing tsun'cunun en etkili silahları elinden alınmış olunuyor müsabakada.

    Savunma sanatı ile müsabaka sporunu kıyaslamak elma ile armudu karıştırmaktır. Ama bunu yapıyorlar ve ondan sonra wing tsun'u işe yaramaz ilan ediyorlar. Amacın sokakta kendini koruyabilmekse kesin işe yarar. Ama bunun için 2-3 yılını vermen gerek.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.