Şimdi Ara

Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
8
Favori
12.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KONU BAŞLIĞINI DEĞİŞTİRDİM KARMAŞA YARATMAMAK ADINA

    Bilgilendikçe öğrendiklerimi aklımın yettiğince burada toplamaya çalışacağım kablosuz ağlarla ilgili.



    EKLEME (KENDİ ÇAPIMDA, YANILDIĞIM NOKTALAR OLABİLİR)


    ÖNERDİĞİM ÜRÜNLER (ÜLKEDE BULUNANLAR)

    Öncelikle beyler kablosuz ağ adaptörlerinde hatta modemlerde, ap'lerde en önemli olay ''chipsetlerdir''. Piyasadaki belli başlı chipsetler (wireless adaptörler için geçerli) şunlardır;

    -MediaTek (eski adıyla Ralink); zirveye oynayan markadır. Yeni ürünler bolca mevcut ve kalite kokuyor. (ralink olarak çıkan chipsetler dandiktir 5 diş çeker ama bağlantı kuramaz gibi sorunları mevcuttur ama meditek yeni chipsetlerinde zirveye oturmuş durumda)

    -Atheros; adı kaliteyle eş anlamlıdır tek çubuk çeken ağlara bağlanmasıyla meşhurdur tabi artık günümüzde wireless ağlar çok fazla arttığı için sinyal kirliliğinden etkilenen eskiyen atheros chipsetler eskisi gibi kaliteli bağlantı kuramamakta , chipsetleri eskidir, yeni ürünü pek yok (bahsettiğim nokta wireless adaptör chipsetleri içindir) bayağı eskisede 9271 chipseti efsanedir, hala kullanılmaktadır. -Qualcomm (atheros'un yeni sahibi galiba emin değilim) Qualcomm Atheros olarak değişti adı ama yeni adıyla wireless adaptörlerde kullanılan chipsetleri yok.

    -Realtek; son zamanlarda toparlayan ama ralink gibi sabıkalı ürünleri çok olan markadır. özellikle 8192 ve sonrası umut vaadediyor.

     Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme

    Chipsetlerde ise bakmanız gereken en önemli şeyler sırasıyla;

    1. Alıcı hassasiyeti; (aşağıda örneği mevcut. chipsetlerde -99dBm en düşük sinyal gücüdür yani karşı taraftan size gelen sinyal düşükse (hani tek çubuk çekenler) muhtemelen -90dBm / -99dBm sinyal geliyordur. -dBm rakamı yükseldikçe sinyal kalitesinin düşüklüğünü ifade eder, -dBm rakamı düştükçe kalitenin arttığını. Şimdi alıcının chipset hassasiyeti, kalitesi burada devreye girer en yüksek -dBm'de en en yüksek stabil hızı veren chipset en iyisidir. Yani -95 dBm'de 1mbps stabil bağlantı sunan bir chipset, -90dBm'de 1Mbps hız verebilen chipsetten iyidir. Kopma ihtimali daha düşüktür.

     Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme

    2. Stabilite; bir ürün kağıt üstünde ne kadar iyi gözüksede iş stabiliteye geldimi bunu sunabilen cihaz sayısı azdır. Çevredeki sinyal kirliliğinden ne kadar az etkilenirse o kadar iyidir. Mesela çin malı ürünlerin özellikler bölümünde kocaman 1km menzil falan diye bahseder ama gerçekte olay böyle değildir o 1km menzil açık alandır yani arada veya yakınında sinyali etkileyecek hiçbir etken yoktur. Alırsınız 1km menzili var eve gelirsiniz üst kattaki modemle zor stabil bağlantı kurarsınız gibi

    3. Çıkış gücü; ne kadar çok çıkış gücü o kadar iyi bağlantı diye birşey yoktur çıkış gücü yükseldikçe hassasiyet düşer. Çıkış gücü yüksek cihazlar genelde uzun mesafeler ve arada engel olan (duvarlar, ağaçlar hava durumu gibi) bağlantılar için faydalıdır. Cihazınızın hassasiyeti çıkış gücüne paralel derecede iyi değilse bu yüksek çıkış gücünün size hatta çevrenizdeki diğer wireless cihazlara zarar verecektir. Sinyal kirliliği yaratıp sizin ve çevrenizdeki cihazların stabilitesini bozacaktır. En düşük çıkış gücünde en iyi alıcı hassasiyetine sahip cihaz kalitelidir diyebiliriz. Zaten uzun ve engelli mesafeler için wireless adaptör önermiyorum, önerim outdoor access point (dışarısı için erişim noktası cihazı) 'lerdir.

    4. Anten; kablosuz ağlar için birkaç farklı anten türü vardır ''parabolic, panel, yönsüz, çanak, yagi'' gibi. Genelde kullanılan tabiki yönsüz 3-5dbi'lık antenlerdir. Eğer mesafe çok uzun değilse ev içinde kullanıyorsanız 5dbi-9dbi arası yönsüz antenler işinizi fazlasıyla görecektir. yönsüz antenlerde 9dbi sonrasını ''alıcı olarak'' kullanılmasını önermiyorum. Sinyali dağıtan modemlerde ise birden fazla kişi bağlanacaksa evin içindeki ağa en düşük 8dbi yönsüz anten öneririm yine en yüksek 9dbi. Yönsüz antenler adları üstünde yönsüzdürler yani çok ince ayar istemezler ama diğer antenler biraz zaman ve ayar isterler. Yönlü antenleri uzak mesafeler için önerdiğimden karşılaştırmalarını aşağıda yapacağım.

     Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme

    5. Firmware/Yazılım desteği.

    Bizim konumuz modemler değil ama eğer kullanacağınız internetin sahibi sizsenize veya tanıdığınız ise önceliğiniz modeme anten almak olsun. Ülkemizde ağ alanında özellikle wireless adaptör kısmında kaliteli, uygun fiyatlı ürün bulmak zor hatta parası neyse veririm deseniz bile kaliteli ürün pek yok. Çoğu merdiven altı ürünler ''everest, dark, inca, Frisby ... vesaire'' gibi. Eskiden bir kalite tutturmuş olan alfa ise hala o eski ürünlerinden kazandığı imajın ekmeğini yiyor, yeni birşeyler ürettiği yok.

    TÜRKİYEDE BULUNAN ÖNERDİĞİM FİYAT/PERFORMANS ÜRÜNLERİ;

    Tp - Link 600 Mbps Wireless USB Adaptör (Archer T2UH) (kalite ama fiyatı biraz tuzlu yeni olduğu için, zamanla düşer)
    Netis WF2505 150 Mbps (en iyi f/p)
    Tp-Link TL-WN8200ND (fiyatı daha da düşecektir, biraz eskidir mesafe biraz fazlaysa ve arada fazla duvar varsa başedebilir)
    Tp-Link TL-WN822N 300 Mbps (fiyatına göre kaliteli)
    Tp-Link TL-WN722N 150Mbps Wireless Lite-N USB Adaptör (9271 atheros eski ama efsane chipset fiyatı çok uygun)
    Tp-Link TL-WN727N ev içinde sıkıntısız ortamlar için, harici antensiz ama hassasiyeti iyi


    ÜLKEMİZDE MAALESEF BULUNMAYAN KALİTELİ ÜRÜNLER; (aklıma geldikçe ya da denk geldikçe eklerim)

    Amped Wireless UA600
    Airlive WL-1700USB
    EW-7612HPn 11n 300M 1T2R Wireless USB High Gain adapter

    ÖNERİLEN SİNYAL / KANAL TAKİP PROGRAMI;
    Açık kaynak
    Vistumbler Wireless

     Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme

    BAĞLANTI İPUÇLARI;
    Öncelikle temiz bir bağlantı için çevrende en az kullanılan kanalı seçmelisiniz. Günümüzde en yaygın frekans 2.4ghz frekansıdır ve artık neredeyse tıka basa dolmuştur, yetmemeye başlamıştır. Yeni yeni kullanılmaya başlanan 5ghz frekansı kullanan cihazlarda mevcuttur ve tabiki 2.4ghz frekansa sahip cihazlardan daha sağlıklı bağlantı sunarlar. Yalnız hem alıcı hem verici cihazların ikisinde aynı frekansı desteklemesi gerekmektedir.

    802.11 = Protokolu wi-fi ya da kablosuz ag diye adlandirilan baglantinin standardidir. yanina gelen harfler bu standardin farkli surumlerini ifade eder...

    802.11a = 5GHz frekansinda calisir, bu yuzden 2.4 GHz bandinda calisan diger urunlerden etkilenmez. ancak yavastir.

    802.11b = 2.4 GHz bandinda calisir. teoride 11 Mbit hiza ulasabilir.

    802.11g = Aynen b gibi 2.4 GHz frekansinda calisir. ancak hiz 54 Mbit'e kadar yukseltilmistir. su andaki piyasadaki tum urunler 802.11g standardini kullanir ve geriye donuk olarak 802.11b ile de uyumludur.

    802.11n = Teoride 10 kat daha hizlidir. yani saniyede 540 mbit'e kadar ulasabilir. ayrica en buyuk artisi MIMO destegidir. MIMO (Multiple input, multiple output demek. coklu giris, coklu cikis.) daha da turkcesi, birden cok alici ve verici antenlerle data akisi cok genis bir alana yayilabiliyor: bu sayede 1 km icerisinde tek bir kablosuz ag kullanilabiliyor

    802.11ac = 802.11n’in güncellenmiş versiyonu. 802.11n standartında çalışan modemler 4 adet uzamsal akışa ve 40MHz kanal genişliğine sahipken, 802.11ac modemler 8 adet uzamsal akışa ve 80MHz kanal genişliği sunar. Bu da oyunlarda, İnternet’te gezinmede ya da indirma işlemlerinde daha geniş imkanları sağlar.

    A/B/G/N/AC MODLARININ KARŞILAŞTIRMASI;

     Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme


    Birçok cihaz; mikrodalga fırınlar, eski telsiz telefonlar ve kablosuz görüntü aktarımı gibi 2.4ghz frekansını kullanmaktadır bu da sinyal kirliliğinin en büyük sebebidir. Üstüne birde çevrenizdeki diğer kablosuz ağlarıda katarsanız oluşan paraziti siz düşünün.Bu durumda size en uygun kanalı deneme yanılma yöntemi le bulmalısınız. Genelde en çok önerilen kanallar frekans aralığı geniş olan 1-6-11. kanallardır yinede siz hepsini deneyin. 5ghz frekansını kullanan kablosuz ağlar bu konuda daha şanslıdır. Yaz aylarında kullandığınız aspiratörler, kışın kullandığınız elektrikli ocaklarda sinyali etkliemekte. Mümkün olduğunca alıcı ve verici cihazlardan uzak yerlere konumlandırın diğer cihazlarınızı. Alıcı ve verici cihazlarınızı mümkün mertebe sabit tutun.

    Kablo uzatma;

    Diyelim ki bir komşunuzla ortak ağ kullanıyorsunuz ve usb adaptörü daha iyi çeksin diye cam kenarına falan sabitlemeniz gerekti ama o kısacık kablolar işinizi görmeyebilir. Normal şartlarda usb adaptörler 3mt standart kaliteli bakır usb uzatma kabloları ile sağlıklı çalışabilirler. 3mt'den sonra ise sorun başlar bağlantı kuramazsınız hata alıp durursunuz. Böyle durumlarda ise usb repeater kablolara ihtiyacınız vardır bu kablolar 20mt'ye kadar sıkıntısız bağlantı imkanı tanır. Ama kablo seçiminde (buna ethernet ve tlfn kablolarıda dahil) dikkat etmeniz gereken kablonun gerçek bakır olmasıdır. Özellikle semtlerdeki elektrik-elektronikçi-bilgisayarcı dükkanlardan alırken çok dikkat etmelisiniz genelde bu ürünler dandiktir bakır değildir. Eğer ethernet kablosunu kendiniz kestirmeyi düşünürseniz bakır olup olmadığını anlamanın en kolay yolu ''mıknatıstır'' mıknatıs buzdolaplarına asılan süs eşyalarından, varsa ucu mıknatıslı tornavidalardan temin edebilirsiniz. Eğer aldığınız kablonun ucuna mıknatısı değdirdiğinizde çekiyorsa o kablo bildiğiniz kalitesiz kablodur, çekmiyorsa gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Mıknatıs bakıra etki etmez.

     Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme

     Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme

    DEVAMI GELECEKTİR.
    UZAK ENGELLİ MESAFELER İÇİN ;

    Uzak mesafelerdeki kurallar kısa mesafeler içinde geçerlidir. Öncelikle bir access point (erişim noktası) cihazı almadan önce neye ihtiyacınız olduğunu iyi bilmeniz lazım. Örneğin ben tp-link cpe 210 9dbi parabolic antenli atheros güncel chipsetli ürünü aldığımda pişman olmuştum çünkü şaşırtıcı biçimde 20 liralık usb adaptörler kadar iyi performans alamıyordum. Bunun sebebi ise cihazda kusur olması değil benim iyi araştırma yapmamam. Zira access point gibi cihazlardaki antenler yönlüdür (bazı modellere harici antende takabilirsiniz) eğer sinyal uzaktaysa ve karşıdaki verici yönsüz ise tıpkı uydu antenlerinde olduğu gibi çok ince ayar yapmanız gerekir. Fakat bu kadar uğraşmanıza gerek yok sinyal düşükse (ya da vericinin tam konumunu bilmiyorsanız) en mantıklısı yönsüz anten ve hakkını verecek bir usb adaptör almaktır. Uzak mesafelerde kablosuz alışveriş önerilen; cihazların ''KARŞILIKLI'' konumlandırılmasıdır. Üstelik bu tür cihazlar aralarına gürültünün girmesinden pek hoşlanmazlar ne kadar güçlü olsalarda mesafe uzak olduğundan ister istemez sinyal kirliliğinden etkilenirler. Mesela diyelimki 5km uzaktaki bir binada oturan arkadaşınızın kullandığı internete ortak olmak istiyorsunuz 5km kablo çekemeyeceğinize göre yapacağınız şey dış ortam cihazlarına yönelmektir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise usb adaptörlerle hemen hemen aynıdır tek farkı antenlerin ''YÖNLÜ'' olmasıdır. İki cihazı mümkünse birbirlerini görecek şekilde çatıya, balkona (ya da camı açıp dış duvara, artık neresini müsait bulursanız) konumandırmak en iyi verimi almanızı sağlar. Bu cihazlar dış ortama göre üretildiğinden yağmurdan, yıldırımlardan vesaire kolay kolay etkilenmezler.

    Bu ürünlerin fiyatları 100 lira ile başlar 1000'lerce liraya çıkabilir ben ev kullanıcısı olduğumdan kurumsal düşünen arkadaşlara maalesef yardımcı olamam. Zaten konuyu ev kullanıcıları için açtım.

    Eğer yönlü bir access point (ya da usb wireless haricinde dış ortam için satılan cihazlar) karşı taraftada yönlü benzer bir cihaz yoksa sizi hüsrana uğratacaktır. Dediğim gibi gidip 100 lira üstü para verip (HARİCİ ANTEN ÇIKIŞI OLMAYAN) benim gibi cpe 210 alıp sıradan usb adaptörlerden daha iyi performans alacağınızı düşünmeyin. Bu tür cihazlar sıradan kablosuz modemler ile kullanıldığında (alış-veriş) usb adaptörlerden farkları yoktur hatta daha kötüdürler. Harici anten çıkışı olan (yani yönsüz anten takabileceğimiz bir cihaz) dış ortam cihazları almak daha mantıklıdır. Örneğin; TL-WA7510N veya benzeri bir dış ortam cihazı (önemli nokta 5ghz olması ve harici anten takılabilir olmasıdır) alıp buna birde 5GHz 30dBi Dış Mekan Grid Parabolik Anten TL-ANT5830B (veya benzeri) alırsanız kombo yapmış olursunuz bu şekilde karşılıklı konumlandırılan cihazlar 10km ve üzerindeki mesafelerde rahatlıkla iş görür. Tabi 2.4ghz cihazların fiyatları bir tık daha düşüktür fakat arada uçurum yoktur biraz daha ekleyip 5ghz almak çok daha mantıklı bir yatırım olacaktır. Önceliğiniz neye ihtiyacınız olduğunu iyi düşünüp ona göre karar vermek olmalıdır. Zamanla konuyu güncellerim şimdilik boştayken hızlıca aklıma gelenleri yazdım. Hatalarım ve yanlış bildiklerim olabilir uyarırsanız düzeltirim. saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 12 Ekim 2015; 11:40:10 >







  • Çok sağol, yararlı bir metin bende bu gün asus usb n14 sipariş vericektim fakat terettütdeydim şimdi almam. Bana önerebileceğin bir wi adaptörü varmı 300-400m için ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuni_3

    Çok sağol, yararlı bir metin bende bu gün asus usb n14 sipariş vericektim fakat terettütdeydim şimdi almam. Bana önerebileceğin bir wi adaptörü varmı 300-400m için ?

    Kesinlikle tp link 8200nd veya 7200nd öneririm. Bu ürünlere 20-25 liraya 8-9 dbi harici anten alırsanız birde eğer bahsettiğiniz mesafe açık alansa rahatlıkla bağlanırsınız kapalı alansa yani arada çok fazla duvar, ağaç yoksa yine iş görür.
    Panel antenler daha iyi iş görür paranız varsa panel anten veya grid anten ile bu ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 21 Haziran 2014; 15:59:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    quote:

    Orijinalden alıntı: nuni_3

    Çok sağol, yararlı bir metin bende bu gün asus usb n14 sipariş vericektim fakat terettütdeydim şimdi almam. Bana önerebileceğin bir wi adaptörü varmı 300-400m için ?

    Kesinlikle tp link 8200nd veya 7200nd öneririm. Bu ürünlere 20-25 liraya 8-9 dbi harici anten alırsanız birde eğer bahsettiğiniz mesafe açık alansa rahatlıkla bağlanırsınız kapalı alansa yani arada çok fazla duvar, ağaç yoksa yine iş görür.
    Panel antenler daha iyi iş görür paranız varsa panel anten veya grid anten ile bu ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    hocam bende bu ürünü vatandan aldım başka bi modelde adaptörüm olmadığı için kıyaslama yapamıyorum ama benim ihtiyacımı görüyor 2 çubuk çekiyor yazınızı okuyunca pişman oldum hem fazla para verip hemde kötü bi ürün kullanmak kötü bi durum


    hocam bu arada kablolu internette snyede atıyorum 400 kb indirme hızı varken kablosuz internette 400 kb hız var ama 4-5 snyede 400 kb bunu düzeltebilirmiyim başka bi ürün olsa yine böylemi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMack -- 21 Haziran 2014; 21:50:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ralinkin orjinal uitlty (kontrol programı) çalışmıyor bu üründe ya da yine ben beceremedim çalıştırmayı. Ayrıca linux direk tanımıyor linuxe kurulması gerek driverin. Sorunu tam anlamadım dostum.
  • Tp-Link kadar boktan sürücü hazırlayan bir firma görmedim.Geçen sene aldığım wn822n v2 için herifler 1 senedir windows 8 sürücüsü çıkarmadılar.Dandik bir beta sürücüsü var,onunla kullanıyorum,2 de bir wireless bağlantı gidiyor,usbleri kitliyor.
    Windows 8 kullanıyorsanız Tp-Linkin wireless adaptörlerinden uzak durun,routerları nasıldır bilemeyeceğim.

    Windows 8 sürücüleri konusunda asusu tek geçerim,bende sizin yaşadığınız performans sorunu anten veya sürücü kaynaklı olabilir.
  • Kendi beceriksizliğini ürüne atma. Kaç tane network aleti kullandın asus'un da tek geçiyosun bırak bu işleri. Hem Tp-link hem asus kullanıyorum daha önce farklı markalarda kullandım fakat esas olan chipsettir ben nerdeyse tüm chipsetleri kullandım. içlerine en stabil olanı atheros genel kanı bu şekilde. Benim önerim piyasada bulunan fiyat/performans ürünü tp-lnk'tir
  • Bence bir cihazin tek gostergesi cekim alani degildir. Wireless bir cihaz antene daha fazla tepkiyi nasil gosterir? Daha fazla cikis gucu var ise.. Daha fazla cikis gucunu asus vermeyi bilmiyor mudur sizce? Ama standartlar ve kanunlar var,normalde tr de 2.4ghz bandinda bir cihazin 100mw'tan fazla cikis gucune sahip olmasi kanunen yasaktir, sinif 2 belgesinin esaslarini internetten aratip bulabilirsiniz, siz daglardan taslardan ceksin bir adaptor istiyorsaniz muhtemelen CE belgesi fake olan bilmem kac mw cikisli adaptorlerden alabilir hem kendinize hem cevrenize zarar verebilirsiniz, ha cevremizde zararin alasi var o baska :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    Kendi beceriksizliğini ürüne atma. Kaç tane network aleti kullandın asus'un da tek geçiyosun bırak bu işleri. Hem Tp-link hem asus kullanıyorum daha önce farklı markalarda kullandım fakat esas olan chipsettir ben nerdeyse tüm chipsetleri kullandım. içlerine en stabil olanı atheros genel kanı bu şekilde. Benim önerim piyasada bulunan fiyat/performans ürünü tp-lnk'tir

    Ahaha lafa bak,he windows 8 sürücüleri ben yazıyorum Tp-Linkin benim beceriksizliğim.Asus bildiğin babalar gibi çalışıyor Windows 8 ve 8.1 de.Baban çaycı mıdır nedir Tp-Link'de , bu kadar savunuyorsun.
  • Ya güzel kardeşim çok daha iyileri var ama ülkemizde bulmak zor. Napalım ucuz diye diğer ucuzlara oranla 1 adım önde tp-link. ben şu an win8.1 x64 kullanıyorum 722n ile.
  • Asus USB-N14 bende inceledim ürünü gerçekten vasat seviye bir ürünhttp://yenerkayahan.net/asus-usb-n14-aman-uzak-durun/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozqurt16

    Asus USB-N14 bende inceledim ürünü gerçekten vasat seviye bir ürünhttp://yenerkayahan.net/asus-usb-n14-aman-uzak-durun/

    Incelemenizi gordum simdi everestin 5dis cektigi yerden 1 dis cekiyor demissiniz bu fark cok abarti geldi, bence size arizali urun denk gelmis olabilir diye dusunuyorum, cihazi servise gonderdiniz mi?

    Bu arada everest high power yaziyor yani muhtemelen cikis gucu 500mw tin uzerinde bir cihaz, eger boyle ise bu cihazin tr de satilmasi yasak olmasi gerekiyor, az arastirisaniz bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 13 Temmuz 2014; 23:44:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok kardeşim ürün gerçekten vasat hatta altında. Alalı 1 hafta oldu mini usb giriş yeri arızalandı. Sağlamken yatpığım testlerde tp-linkin 30 liralık 722n'si kadar performans alamadım. Çıkış gücünün düşük olması uzak mesafelerde sıkıntı zaten. Legal olması dandik olduğu gerçeğini değiştirmez fiyatını kesinlikle haketmiyor. belki 30 liraya satılsaydı hakediyor diyebilirdik ama aynı fiyat bandındaki rakiplerinin çok ama çok gerisinde bir cihaz. Asus'un gördüğüm en dandik malı malzeme kalitesinden yazılım desteğine, performansına kadar vasat bir ürün. Ürünün utility programı dahi yok en dandik markanın bile varken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hey

    quote:

    Orijinalden alıntı: bozqurt16

    Asus USB-N14 bende inceledim ürünü gerçekten vasat seviye bir ürünhttp://yenerkayahan.net/asus-usb-n14-aman-uzak-durun/

    Incelemenizi gordum simdi everestin 5dis cektigi yerden 1 dis cekiyor demissiniz bu fark cok abarti geldi, bence size arizali urun denk gelmis olabilir diye dusunuyorum, cihazi servise gonderdiniz mi?

    Bu arada everest high power yaziyor yani muhtemelen cikis gucu 500mw tin uzerinde bir cihaz, eger boyle ise bu cihazin tr de satilmasi yasak olmasi gerekiyor, az arastirisaniz bulursunuz.

    ilk adaptörüm olduğundan alırken bilgim yoktu :) aman hocam kim dikkat ediyor kontrol eden var mı sanki evleri tek tek arayıp :)




  • Markaya aldanip, ben de n14 aldim; sonra iade edip everest ewn-689n highpower ile değiştirdim. .
    Asusun 2 cektigi accesspointimi(dlink 1360 2x7dbi anten), 5 kademe cekti..
    ikisi de ralink chipsetli ama asus(rt5372) yavasligina ragmen isinirken, everest(rt2870) buz gibi; ustelik 1000küsür mb ile dosya indirme sonrasında. .
    Asusta wireless asistan programi zaten gelmiyor; ancak ralinkten guncel driverla kurulursa belki, ugrasmadim.. everestle program geliyor ve bandwith troughput v.s gozlem yapabiliyorsunuz..
    Asusun antenleri tırt, ayni dbi baska antenle daha iyi sonuc aldim..everestin antenle adam dovulur

    5mt uzatma kablosunu usb3 portuna taktigim masaustu, windows7x64 ile denedim iki cihazi da

    edit:bu arada ewn-689n 500mW mış..

    Edit:
    2 hafta everest kullanimi sonucu;
    Çektiği gibi calismiyor maalesef.. sonradan su koyverdi..evdeki modemi görüp bağlanmıyor, orta noktaya koydugum ap ise full gosterip testte 1mbps bile veremiyor..ralink chipsetli bir cihaza yanasmam artik..
    Mevcutta bulunan tplink wn822n cihazi taktim, usb3 calismadi (5m uzatmadan dolayi voltaj yetersizligine karsi) usb2den bagladim kendi 1.5m mini usb kablosu+benim 5m uzatmaya..
    entegre 2 adet 3dbi antenle , beklemedigim kadar iyi calisiyor.. evdeki modeme baglanip testte 1mbps veriyor.aradaki ap'de ise 9mbps yakin..chipseti atheros.. son olarak tek tavsiyem bu kullandiklarimin arasindan..sinyal seviyesi dusuk gorunuyor ama hizli calisiyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 8 Ağustos 2014; 20:16:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Asus n14 dun aldim bu yorumlari okumamistim ama taktim ve mukemmel cekiyor karsi apartmandaki asus n55 modemi 4 yada 5 dis gosteriyor 144 150 mbs hizla baglaniyor pek bi sikinti gormedim simdilik abarttiginiz kadar kotu degil bence genis olarak incelemedim bukadar kotu ise iade edebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus çıt kırıldım bir tasarıma sahip mini usb giriş yeri çabuk bozuluyor. İçinde ralink rt5372 chipset mevcut mediatek'ten sürücüsünü kurabiliyorsunuz ama utilty programı çalışmıyor (win 8.1 x64) Atheros ralink chipsetlerden kesinlikle çok daha stabil ve kaliteli. (rallier)


    Dostum karşı apartmanla aranızda ne kadar mesafe var ? karşı tarafın modemi hangi chipseti kullanıyor çıkış gücü nedir bunlar önemli faktörler. Benim yaptığım testler uzak mesafelerde ve farklı modemlerle denendi. Önemli olan yakın mesafede ne kadar performans verdiği değil uzak mesafelerde verdiği performans ve stabilite. sen 1 veya 2 diş çeken modemlere bağlan birde öyle yorum yap. gelen sinyal güçlüyse zaten en dandik ve eski adaptör ilede yüksek performans alırsın. (pandoras)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 17 Eylül 2014; 10:14:29 >
  • N14 ortalama bir cihaz..sinyal gücünü abarti gostermiyor en azindan, iyi yönü bu..evereste gore daha stabildi ama en stabili aşağıdaki;
    Tplink wn822 atheros ile guzel is yapiyor antenleri 3dbi olmasina ragmen..
    Torrentten 1gblik veriyi, 850 ile 980kbps arası cektim..şekli şimali de guzel; yeri gelince antenleri katlanarak laptop ile de kullanilabilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rallier_61

    N14 ortalama bir cihaz..sinyal gücünü abarti gostermiyor en azindan, iyi yönü bu..evereste gore daha stabildi ama en stabili aşağıdaki;
    Tplink wn822 atheros ile guzel is yapiyor antenleri 3dbi olmasina ragmen..
    Torrentten 1gblik veriyi, 850 ile 980kbps arası cektim..şekli şimali de guzel; yeri gelince antenleri katlanarak laptop ile de kullanilabilir..


    Çıkış gücü nedir bende almayı düşünüyorum o üründen ?
  • 20dbm-100mw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.