Şimdi Ara

Wireless Adaptör (Kısa Mesafeler) / Access Point (Uzak Mesafeler) Öneri ve Bilgiledirme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
8
Favori
12.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atorbaci

    bu ürüne 1 adet dark 15dbi anten takmayı düşünüyorum.ne dersiniz uyumlu vefaydalı olur mu?

    http://www.gold.com.tr/dark-15dbi-ic-mekan-anten-dk-nt-wa15-_u
    http://www.hepsiburada.com/liste/dark-15dbi-ic-mekan-anten-dk-nt-wa15/productDetails.aspx?productId=bd500774&categoryId=2699


    ggereksiz yere fazladan radyasyon yayarsınız 8-9dbi yönsüz anten ''alıcı'' modda yeterli. üstü sinyal karmaşasına sebep olup çevredeki diğer cihazlarıda etkiler. hem dark ürünlerini kesinlikle önermem çok kalitesiz ürünler. değerlerin gerçeği yansıtmadığına bizzat şahit oldum.




  • Hocam mobil için etrafta hiç mi yok wifi. Evdeki modeme telefondan bağlanmak çok zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marowak

    Bu wireless adaptorleri evdeki wifi modemin mesafesinimi arttiriyor?
    Bana da 1km alana ceken bi haz lazim ne almam gerek?
    Evde tplink 4port + wifi modemim var calistigim yer ile ev mesafem 500-600metre civari. Ben evdeki kablosuz internetimi o mesafeden kullanabilirmiyim? Malum telden internet paketleri Ucuk fiyatlar

    eğer açık alansa ve çevre faktörleri (ağaç, bina gibi engeller) sorun değilse. modem çıkış gücü iyiyse hem modeme hemde alacağınız ''alıcı adaptöre'' panel anten alıp takabilirsiniz. 9dbi x 2 paneller iş görür. açık görüş yoksa başka yollarda düşünülebilir karşılıklı ap konumlandırma gibi.
  • arkadaşlar merhaba telefonda 3 dükkan yanındaki wifi görünmüyor bunu alsam bağlantı kurarmıyım görürmü?
  • acaba hangisi arkadaşlar?


    Tp-Link TL-WN8200ND 300M Kablosuz USB Adaptör mü? 55 tl

    yoksa

    ASUS USB-N14 300Mbps Kablosuz Ağ Adaptörü mü? 65 tl


    yardım edin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eco2000 -- 24 Temmuz 2015; 13:33:36 >
  • tp link al bence asusun bu modeli pek tutulmadı alanlar memnun değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toma Hawk -- 24 Temmuz 2015; 13:37:29 >
  • Slm arkadaşlar
    Ben asusun bu konudaki n14 modelini aldım evet aldım ama bir sorun niye aldım :))

    Online pc fifa oyuncusuyum yeni binaya taşındım malum telekom alt yapı sorunundan dolayı önü açık (süresiz) alt yapı bekleyeceğim..Bende daha önce böyle durumla karşılaşmadığım için çözümler aradım ve dedim ; bir wifi adaptor alıp yakınımdaki dairelerden faturasına ortak olacak birinin wifi şifresini isteyeyim sorunu çözeyim dedim ve sonuç başarısız oldu 2 güçlü sinyal vardı zaten 2 side kabul etmedi..vodafone 3g çok iyi çekiyordu telefondan hotspot açıp asus wifi n14 adaptörü pc ile eşleştirdim online bağlantı network hatası verdi rakip eslestirmesi yapmadı...

    Soru 1- telefon hotspot-wifi adaptörü ile masa üstü pc den online fifada bağlantı hatası almam normal mi ?
    Soru 2- çekim gücü iyi bir konumdayim 3G vınn modemi(vodafone) alsam soru 1 deki bağlantım telefon 3G hotspot+wifi adaptorden daha iyi bir performans mi alırım yoksa aynı performans mi olur ?
    Soru 3- internet alt yapım geldiği zaman kablo kalabalığı olmasın diye 1 oda yan tarafımdaki modemden bu wifi adaptorle baglansam yani full çekim gücünde online fifa oynasam kopma kasma vs vs olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SON GÜNCELLEME

    03 ‎Ağustos ‎2015 ‎Pazartesi
  • Faydalı bir konu çok teşekkürler.
  • Dostum merhaba ,
    Konunu Tp Link Archer T2UH'ı araştırırken tesadüfen gördüm.Bu wifi adaptörle ilgili bir soru sormak istiyorum.
    Bahsettiğim Tp Link ürününü kullanıyorum ancak internet hızım çok yavaş.Öyle ki aynı yerden telefonla speed test hız sonucu 30-40 mpbs iken, pc de 1-2 mpbs üstelik ping de fazla.Üstelik archer 5 çizgi çekerken telefon 3 çizgi çekiyor.Şu an windows 10 kullanıyorum hadi driver problemi desek Windows 8.1'de de hız sonucum 3-17 mpbs arası değişiyordu hiç stabil değildi söküp başka usb portlarına takmam gerekebiliyordu.Windows 10 neysede 8.1'e resmi driver desteği var bide.Bundan önceki wi-fi adaptörümde bundan pek farklı değildi dedim kaliteli bir şey alayım tam verim alırım diye ancak malesef sorun ortada anlattığım gibi.Problem nerde olabilir bir fikrin var mı , sanki windows üzerinden bir ayarı yanlış yapıyormuşum gibi geliyor.




  • Önceki adaptördede düşük hız problemi yaşadıysanız sorun büyük ihtimal yazılımsal, birşeyler yanlış yapıyorsunuz ya da eksik yapıyorsunuz farkında olmadan. (tabi şansınıza aldığınız ürünlerde donanımsal sorunlarda olabilir). Bir tlfnun standart bir dizüstü wireless'ten bile iyi performans vermesi çok zordur ki harici wireless adaptöre yaklaşamaz bile. Size burdan sorun şu bu diyemem çünkü pc'nizin durumunu bilmiyorum. Ama normal şartlarda tlfnunuzun donanımsal veya yazılımsal bir sorun yoksa archerden veya yukarıda bahsettiğim herhangi bir wireless adapterden iyi performans vermesi imkansız bundan eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 5 Ağustos 2015; 19:35:06 >
  • Haklısınız bende biryerlerde bir ayarın yanlış yapıldığını düşünüyorum ama gelgelelim o hatayı bir türlü bulamadım.Sorun Usb portlardan kaynaklanıyor olabilir mi?Bu portların düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl test edebilirim?
  • Olabilir ama anca usb 1.1'e takarsanız o durumda da zaten ''bu cihaz daha hızlı çalışabilir'' diye bildirim gönderir mikisoft. Usb portlarının driverlerida benzer sorunlara neden olabilir. Çözümü her ayrıntıyı deneyerek siz bulacaksınız. Varsa imkanınız format atın ve 3. parti yazılımlardan önce (antivirüsler dahil) bir test edin. Her ihtimale karşı usb adaptörüde başka pclerde deneyin.
  • Arkadaşlar asus USB n14 wireless adaptörü aldm ancak bağlantı kurarken bağlantı basarisiz oldu taninlanamayan ağ şeklinde hata alıyorum her modeme bağlanırken aynı hatayı veriyor bunun çözümü nedir yardımlarınız için şimdiden tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhabalar... win 10 uyumlu wireless adaptör arıyorum.. @tersol hocamın tavsiye ettiklerine baktığımda win 10 driver desteği yok malesef.. bi tek ASUS USB N14 marka olanın win 10 driver desteği mevcut.. onda da çoğu kullanıcı bağlantı sorunlarından müzdarip.. yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.. :)
  • Arkadaslar ortalama 200 mt kadar yakinimda wifi var arkadasimin ve alfa awus036nha dusunuyorum.Anten olarak 9 dbi yeterli midir? Baska marka önerilere acigim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win8/8.1 sürücüleri iş görmesi lazım eski modellerde duruma göre güncellenebilirde/güncellenmeyebilirde orasını bilemem.

    200mt mesafe açık alansa nha iş görür fakat nha' modeline fazladan para vermeye gerek yok 722n modelide aynı chip ve aynı işi görür ikisinede 9dbi taktığınızda ikiside benzer değerler verir. nha630mw der ama hikaye chip 100mw destekliyor gerçekte. açık ve temiz alanda 100mw birçok model iş görür. ama engel varsa ve alan kirliyse o zaman farklı modeller ya da farklı cihazlar (ap gibi) düşünülmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 25 Ağustos 2015; 23:24:23 >
  • belirttiğim mesafenin arasında 1 ev ve 2-3 ağaç var ,laptop 1 diş görüyor.Bi kere almak istiyorum pişman olmamak için. Eğer dediğiniz şekilde 722n iş görecekse alayım o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: einlied

    belirttiğim mesafenin arasında 1 ev ve 2-3 ağaç var ,laptop 1 diş görüyor.Bi kere almak istiyorum pişman olmamak için. Eğer dediğiniz şekilde 722n iş görecekse alayım o zaman

    722n ''aynı işi görür'' dedim. İş görür demedim Arada yalıtımlı ve başka cihazların kullanıldığı bir bina varsa nha/722n yetmeyebilir. Ya da yeter ama pek sağlıklı olmaz. Bu durumda dağıtımı yapan cihazın dağıtım gücünü arttırmak daha öncelikli olmalı yani dağıtan cihaz bir modemse o modeme bir anten alıp takmak daha mantıklıdır.
  • Arkadaşlar yaklaşık 25 mt yakınımda wifi var komşudan alıyoruz çaprazımızda olduğu için kablo çekemedik
    Wireless adaptör önerirmisiniz fazlada pahali bişe istemiyorum (modemle aramda 1 duvar var gerisi açık)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.