Şimdi Ara

WOT'un yeni Vizyonunu tartışalım mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Wotu çok çok eleştirdiğim zamanlar oldu ama doğrusunu söylemek gerekirse son dönemde WOTda olumlu bazı temel vizyon değişikleri görüyorum.

    Eskiden kullanıcıların genelini hiç kaaleye almayan bir oyun mantığı varken ,şimdilerde bunun biraz yumuşadığını hissediyorum.

    Büyük resme bakarak Temel vizyon değişikliklerini başlık başlık yazayım, beraber tartışalım diyorum

    Sürekli Nerf politikası yerine Buff politikası;

    Mesela her güncellemede acımasızca budanan tank ağaçları çok can sıkıcıydı, nerdeyse 1 yıl kasması süren tankın bir gecede tenekeye dönüşmesi berbat bir durumdu.Şimdilerde nerf yerine sürekli buff furyası görüyoruz . Bana göre bu durum eskisine nazaran genel olarak olumlu bir politika.tabi bunda da bir denge gözetilmeli diye düşünüyorum.

    Zırh Politikası

    Birçok tankın zırhı yakın zamanda arttırıldı, oyuna yeni eklenen tanklar hep çok zırhlı geliyor artık.Bu olay hem olumlu hem olumsuz.Çünkü bazen ölçünün kaçırıldığı izlenimi veriyor, Birçok tankın mermileri bu zırhları goldla bile delemez hale gelebiliyor buda aşırı OP tankların çıkmasına ve olmayanların mağdur gibi hissetmelerine sebep oluyor(mesela Obj268 v4,maus ailesi vs)

    OP Premium Tanklar Politikası

    Son dönemde eklenen birçok premium tankın OP olduğunu gördük.Bu satın alan oyuncu için olumlu olsada genelde çok eleştiriye sebep oldu.Premium tanklarda aşırı zırh, aşırı vuruş gücü çok can sıkıcı ve oyunu P2W ne dönüştürme tehlikesine sebep olabiliyor.Normal tanklarda bu çok dert edilmiyorken Premium olunca eşitsizlik algısını güçlendiriyor.Tabi şunuda göz ardı etmemek lazım satın alan kişi tankında belirli memnuniyet istiyor.Benim şahsi görüşümde OP premium tankların oyuna gelmemesi ve ama zayıf olanlarında güçlendirilmesi yönünde.

    Kendini geliştirme Politikası

    Yıllarca oyuna çivi çakmama politikası birden değişti ve 1.0 a geçiş yapıldı.Oyunun görselliği ve dinamikleri temelden değişti. Haritalar HD oldu, yılan hikayesine dönen havok geldi vs vs....Açıkcası ben bu geçişin pek olmayacağını, geçilirsede çok sancılı olacağını düşünüyordum, Çünkü son güncellemelerde yazılım ekibi sınıfta kalmıştı(chat sorununu halledememeleri, her güncelleme gelen bug sürüleri vs vs.).Ama enteresan şekilde 1.0 a şak diye geçtiler ve nerdeyse hiç sorun yaşanmadı.Ben genel itibari ile 1.0 sevdim, ama geliştirmeye devam etmelerini bekliyorum

    Para politikası

    Gold fiyatlarındaki test çok olumlu bir denemeydi.Serverdaki Zengin bölgeler ile fakir bölgeler arası fiyat ayarlaması yıllardır istediğimiz bir durumdu.Bunu olumlu buluyorum test aşamasından gerçek hayata hemen geçirilmesini bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Genel olarak ben de doğru adımlar attıklarını düşünüyorum ama bütün online oyunların belli bir ömrü oluyor. Bu ömür oyun geliştiricilerinin politikaları ile belli oranda kısalıp uzayabiliyor.



    Wargaming tezgahını en başta çok iyi bir noktaya açtı ve 2000'lerin başından beri fantastik MMORPG'lerden bunalan ya da bu alana soğuk olduğu için hiç ilgilemeyen (benim gibi) oyuncuları kısa sürede bünyesinde topladı. Bu boşluğu görüp, risk alıp değerlendirmek ciddi bir başarı, hakkılarını teslim etmek lazım.



    2010'dan günümüze kadar geçen süreçte Wargaming politikalarına ve attıkları adımlara bakarak uzun uzun tartışabiliriz. Ancak 2017-2018 döneminde atılan olumlu adımların, oyunun oyuncu sayısı artışında bir duraklama dönemine denk geldiği bir gerçek. Evet World of Tanks her gün hala yeni üye kazanıyor ancak veteran oyuncuların önemli bir kısmı artık bırakmış durumda. Dolayısıyla özetlemem gerekirse Wargaming'in World of Tanks politikalarını gayet olumlu buluyorum ama atılan adımların dönem itibariyle çok geç kalmış olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ivme kaybı engellenemeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.