Şimdi Ara

Wow Classic Ücretlendirmesi Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
14.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar...

    Tamamiyle tahmin konusudur. Sizce yeni gelecek olan World of Warcraft Classic'in ücretlendirme şekli nasıl olacak?
    Bence son ek paketi almak ve aylık ücret ödemek mecburi olacak. Bu şekilde aynı oyun içinde yan serverlar ekleyerek veya Battle.net appden paket değiştirerek oyuna dahil edebilirler.

    Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?



  • Bana kalırsa tamamen ücretsiz olmalı.

    Çok ciddiyim

    sebebini sonra yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 10 Şubat 2018; 3:3:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mczaga

    Bana kalırsa tamamen ücretsiz olmalı.

    Çok ciddiyim

    sebebini sonra yazarım.





    işte o yüzden sana kalmıyor
  • Ücretsiz olacağını zannetmiyorum çünkü hem GM’ler orada da hizmet verecek ve bu sonuçta emek istiyor. Ayrıca Blizzardın bunu yapmasındaki amaç oyuncuların private serverlara kaymasını önlemek. Ekstra ücreti olacağını da zannetmiyorum. Bence yalnızca Battle Chest ve subscription isteyecektir son pakete gereksinim olmaksızın. Yani şu an World of Warcraft oynayan biri ek ücret ödemeden orada da oynayabilir. Bu sayede sırf Classic için gelen oyuncu kitlesi ek ücret ödemeden aynı zamanda current expansion oynayabileceği için iki tarafa da bağlanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık süre isterse hiç oynamam.
    Son paket şartıyla beraber, oyun ücretsiz olmalı. Belki yeni oyuncuları diskalifiye etmek için bir kaç kıstas daha eklenebilir.
    Aylık süre diyoruz da en basitinden bir oyuna tekabül ediyor yani.
  • Ücret olmaması demek açıkçası her geçenin oynayabileceği anlamına gelir. Cd-key parasını bir kere ver sonra dilediğin gibi oyna. Rp serverlarda oynadınız mı bilmiyorum ama cidden oyunun belli bir hikayesi ve role playing sisteminden ötürüde farklı bir yapısı var bağlantılı olarak. Oyun içi pve-pvp detayları atla. Şimdi LoL gibi her yaşta ve önüne gelenin girebileceği bir yer olmasındansa " Arkadaş bu oyunun şu şu şu detaylar var (Kısa kesiyorum ciddi wow oyuncularının anlayacağını düşünüyorum) ben ona buna zaman harcamaktansa bir kısım aylık verip babalar gibi oyunu hem oynar hem yaşarım" diyen insanların oynaması hem oyun içi kaliteyi hemde pve ve pvp sistemini daha kaliteli hale getireceğine inanıyorum. -ki çalışacak Gm'ler ve masraflarını bir kenara atıyorum onları da düşün. Ayrıca 2 ayrı exp pack değilde aynı exp pack içinde English-german-russian gibi ayrı bir realm sekmesi tarzında olur herhalde.

    Oyuncu statüsü MoP exp pack ile iyice farklı hale gelmeye başlamıştı. Şimdi bakıyorum da Rp serverlar bile zıvanadan çıkmış durumda eskisi gibi ciddi Rp yapamıyorsun. Ne olursa olsun umrumda değil ama eski playerları o oyun içi bağları ve Wow ciddiyetini gerçekten geri istemiyor değilim. Umarım beklendiği gibi olur. Hiç bir expansionı bu kadar sabırsızca beklemedim herhalde




  • ücretsiz olması mümkün değil.

    1- sunucuların stabil çalışması için gerekli sunucu ve hizmet maliyeti.
    2- beleş sirke baldan tatlıdır diye ortama dalacak abuk subuk tipler.
  • Aslında ücretsiz olması gayet de mümkün, değilse Diablo niye ücretsiz? Ama ücretsiz yapmaz Blizz.
  • buy 2 play olarak çıkarsa oldukça hoş olur. hem ücretsiz olmamış olur hem gametime sorunu sebebi ile insanlar oyunu bırakmaz daha çok online oyuncu kalır oyunda.

    buy 2 play en güzel sistem bence böyle bir oyun için.

    ama blizzard yaparmı bilemeyiz :D
  • Gönül ister ki, Battlechest alana direk ücretsiz olsun Fakat büyük ihtimalle bc+son exp+subs şartı isteyecek Blizz
  • Son paket ve aylık ücret zorunluluğu isterse daha ilk ayın sonunda in cin top oynar classic serverlarda. Bu şartları sağlayan adam güncel paketi oynamak varken niye classic'te takılsın? Devir zaten moba ve survival oyun devri olmuş rekabeti kızıştırmadan oyuncu kitlesini geri kazanamaz.
  • Eger aylik ucret olur ise progress de girer devreye. Ondan sonra da suna yetisemedik, tbc cikti itemler cop oldu demeye baslariz ;) bir kere odemeli olmali ileride de yeni patch gelirse onlar da muhtemelen odemeli olur. Ben hala nasil bir planlari var bilmiyorum ama. Eger 1.12 filan olursa 2 ayda kokunu kuruturlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki de aylık ücret olacak ama klasiği ayrı bir oyun olarak mı satarlar , güncel paket ile klasiğin ortak aylık ücreti mi olur orası bilinmez.En büyük ihtimal klasiği farklı oyun olarak satıp ortak sub yapacaklar gibime geliyor.

    Ayrıca oyun çıktığında bütün patchleriyle beraber çıkarmazlar.Yoksa kısa sürede biter oyun, bir süre sonrada bomboş serverlar görmeye başlarız.Bir süre dediğimde rahat minimum 2 yıl olur.
  • Aslında zaten WoW-Classic databaseler zaten oyun içinde güncellenmiş şekilde bulunmakta bence yeni exp pack getirmektense o databaseleri güncelleyip espanol-dutch-russian gibi sekmeler gibi classic sekmesi veya oyuna girişte (yani b.net penceresinde play tuşunun üstünde ufak pencerede Örn: wow1-wow2 gibi) seçim opsiyonu yapılıp aylık ücret dayatılarak yapılsa bence daha mantıklı. Şöyle ki; hem zamanın da classic paketini alanlar yeni bir paket almak zorunda kalmadan patchleme yaparak devam edebilecek hemde güncel paketi almış olan güncel paketten devam edebilecek ama güncel paket sahibi olanlar aynı zaman da classic paket sahibi odukları için de classic serverlara giriş yapabilecek. Tabi ticaret var işin içinde yine de belli olmaz. Yeni haberleri bekleyip takip etmek lazım.
  • alakasiz olucak ama cikis tarihinde bl gelisme var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek alım olursa oyuncu çekeceğini düşünüyorum.
    Ayrıca bir yerde okumuştum ilk olarak eski grafiklerle gelecekmiş galiba oyun. Daha sonra oyuncu geri dönüşlerine göre değiştirebilirlermiş. Eğer öyle olacaksa daha kısa sürede çıkarabilirler gibime geliyor. Fakat Battle for Azeroth'un satışlarını baltalamamak için daha sonra da çıkabilir
  • Aynı olay Runescape adlı oyunda olmuştu ve Classic serverlardan aynı normal ücreti alıyorlardı bunda da aynı olay olur muhtemelen.
  • benim fikrim, oyunun dosya boyutu bir 7-8 GB daha kabaracak ve classic için haritalar şu anki client içine dahil edilecek. classic'e giriş için de yine aynı client'ı kullanıp, sadece realm değiştirmek yeterli olacak diye düşünüyorum. çünkü oyun dosyaları ve haritalar, karakterle oyuna girerken yapılıyor ve yükleme sırasındaki bilgiler realmden alınıyor. çok kafa karıştıracak bir sistem geleceğini sanmıyorum.

    ücretlendirmeye gelince, normal aylık 13 euro'yu verip hem güncel hem classic'i oynayabilir durumda oluruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nsbduman

    alakasiz olucak ama cikis tarihinde bl gelisme var mi?

    ?
  • En azından aylık ödemede biraz indirim olmalı. Artık bu devirde envayi çeşit oyun varken , beleşçi tayfanın gelip de Vanilla'da level kasacağını sanmıyorum bu saatten sonra... Ama ücreti en azından yarıya indirmeleri lazım. Gidip de 15 yıl önceki içeriğe o kadar parayı bayamayız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.