Şimdi Ara

WoW'da gold satışı yapmak kolay mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açık öğretimde olduğum için bütün günüm PC başında geçiyor.Bir arkadaşım WoW'da zamanın çoksa tüm gün her toplayarak çok iyi paralar yapabilirsin demişti. Bu işi yapmak zor mudur, getirisi ne kadar olur ve riskleri nelerdir? Ustaları konuya bekliyorum. Daha önce hiç WoW oynamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilcakiir -- 27 Kasım 2018; 0:13:21 >



  • WoW'da gold satışı yasa dışıdır. Tespiti durumunda hesabını ve içindeki goldları kaybedersin. Gold toplamak zor değildir ama günde minimum 12 saat midesizce aynı işleri tekrar etmen gerekir ki sirküle edebileceğin miktarda goldun olsun.

    1000 gold 30 kuruş civarı. WoW oynamamış birisi olarak saatte 20bin gold biriktirsen, ki bence o aşamaya gelmen yıllar alır, günde 12 saat performans düşürmeden robot gibi bu işi başardığını varsayarsak ve goldların da elinde kalmayacağını kabul edersek günde 72 TL yapar. 30 gün boyunca kayışı koparmış gibi bu işlemi tekrarlasan ayda 2160 TL yapar.

    Haftada 360 saat mesai yaparak bu parayı elde edip, sağlığın ve psikolojini kaybedeceğine, bir ayda neredeyse yarısı kadar mesai yaparak asgari ücretle çalışırsın, sigortan da olur daha iyi.

    Buraya kadar olan kısım WoW ile ilgili olan kısım. Bundan sonraki kısmı okumak istememen için 2 sebep sunuyorum
    1) Eğer mesleğin hazır veya gelecekte birisinin işini devam ettireceksen (abi, baba, akraba vs.)
    2) Abi tavsiyesine ihtiyacın yok ise

    Eğer bu 2 durumda değil isen başlıyorum.

    Açıköğretim'de okuyan ve bilgisayar başında bol bol vakit geçiren birisi olarak vaktini kazanca çevirmek istemeni anlayışla karşılıyorum. Ama bu memlekette işler bu şekilde yürümüyor. Öncelikle bir iş başvurusuna gittiğinde, başvurduğun pozisyon için 27 kişi başvurduysa ve sen hariç 26 kişi örgün öğretim bölümlerinden mezun ise, sen o iş için düşünülecek 27.kişi olacaksın. İstediğin sektörde, istediğin patronla konuş, açıköğretim mezunu ile lise mezunu arasında fark görmediklerini söyleceklerdir.

    Günümüzde kuru kuru okuyup, hiçbir projeye katılmamış, sadece diplomasını almış mühendislik mezunu gençler açıkta kalırken, açıköğretim mezununa ekmek kapısı çok zor açılır. Artık üniversite mezunu olmak bile yetersiz çünkü çok rakibin var ve fark yaratabilen birisi olman lazım. Projelerde bulunup, öğrencilik hayatında cv'ne ekleyecek farklı çalışmalarda bulunman lazım ki başvuran kişiler arasında tercih edilmen için bir sebep olsun. İngilizce'yi hiç söylemiyorum, o zaten şart.

    Velhasıl, bu kadar ihtiyar muhabbetinden sonra sana tavsiyem, madem bu kadar boş vaktin var güzel kardeşim, çalış ve örgün öğretim bir bölüm kazanıp üniversite hayatını o şekilde yaşa. İleride bu boş zamanların pişmanlığını yaşama. Şu an hataların ve boş boş oturman ailen tarafından hoş görülüyor olabilir ama yaşın ilerledikçe "bu çocuğun eli ne zaman ekmek tutmaya başlayacak" sesleri yükselecek ve sen bir bakmışsın ki hala olduğun yerdesin.

    Sen tanımıyorum, içinde yaşadığın şartları bilmiyorum ama genel olarak 2006'dan beri wow oynayan bir makine mühendisi ve bir pilot olarak söyleyeceklerim bunlar. Umarım iyi niyetle yazdığımı düşünürsün güzel kardeşim.




  • ChaosBreed C kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi ilerde babamın işini devam ettirme şansım var. Şuan açık öğretim lisesindeyim ama üniversiteyi açıktan okuyacağımı düşünmüyorum. Üniversite sınavına kadar bari elime bir miktar para geçsin diye WoW oynamayı düşünüyordum ama dediğiniz gibi 2160 TL için günde 12 saat aynı şeyi yapıp beynimi yakmak saçma geldi. Teşekkür ederim uzun uzun bilgi ve tavsiye verdiğiniz için.
  • Freelance iş kovala, ilgi alanına göre bulursan profosyonel olarak devam edebilirsin.
    Wow'dan kazanırsında alt yapıyı kurması zaman alır.
    Ayrıca farm yapanlara acıyorum.
  • Wow'da para kazanmak zor değildir, Sadece takip ve ilerleme gereklidir. Yapman gereken her zaman canavar kesmek değildir, Örneğin 120 LV iken 120 LV'e göre öldürdüğün canavarlardan çıkan eşyalarla 10 Gold kadar gelir sağlarken, 75 LV'e göre öldürdüğün canavarlardan yaklaşık 200 Gold kazanım sağlayabilirsin. Bu seçtiğin Proffesion ve aldığın karaktere göre değişim göstermektedir. Buna göre bir seçim yapmanı ve YouTube bloglarını takip etmeni öneririm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.