Şimdi Ara

X-Fi Ses kartı Bir Türlü Çözülemeyen Sorun!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam millet,
    Kaç senedir çözüm bulamadığım bi sıkıntı var.
    CREATIVE X-Fi Platinum ses kartı kullanıyorum ve gerek sesini, gerekse ön konsolunu çok seviyorum. Fakat sistem kartı bazen görüyor, bazen görmüyor. PC'de işlem yaparken pat diye ekran donuyor (bazen mavi ekran) ve kart gidiyor. Bazen ekrana hiç görüntü gelmiyor. Serviste ekran kartı uyumsuzluğu denip ASUS ekran kartı SAPPHIRE ile değişti. 1-2 ay sonra yine aynısı oldu. Anakart GIGABYTE, onboard kart kapalı, başka portlar denendi; olmadı başka sistemde denendi sonuç aynı.

    Daha sonra anakart ASUS ile değişti, işlemci, ram, power vs. komple sistem değişti; sonuç aynı. En son 1 tık üstü olan X-Fi Fatal1ty alındı (2. el). 3-5 ay kadar sorunsuz çalıştı. Şimdi yine aynı sorun oldu. Yani ne yapsam olmuyor. Sistem kartı kabul etmiyor...

    Çok sevsem de artık aynı kartı almak istemiyorum boş yere. Bu kartlarda kronik bi bozukluk veya uyumsuzluk mu var, yoksa benim şansım mı? Kullanan arkadaşlar cevap verebilir mi lütfen???







  • Benim Xtreme Music'te bir süre öncesine kadar aynı şeyleri yapıyordu. Sonunda kartı PC'den çıkardım be anakarta bağlantı slotlarını yumuşak ve temiz bir silgiyle iyice sildikten sonra alkolle temizledim. Anakartın bağlantı soketini de basınçlı (çok fazla değil) hava ve çok yumuşak bir fırça ile temizledim. O günden beri sorun çıkarmıyor nazar değmesin :)
  • Hocam yazmayı unutmuşum; silgi ile bağlantı noktalarını ben de sildim, sonra kolonya ile temizledim her yerini. Anakart yeni olduğu için onu temizlemedim, fakat tüm portları denedim. Ama o yöntem de sadece 1 ay gitti. Anlaşılan bu kartların hepsi böyle galiba
  • Dediğim gibi benimki uzun süredir sıkıntı çıkarmadan çalışıyor. Sürücü olarak ne kullanıyorsunuz?
  • Sürücü olarak orjinal cd, Creative sitesi, PAX driver hepsini kullandım. Farkeden bişey yok.
    Benim de çok uzun süre kullandığım zamanlar oldu, ama tam 'Tamam artık hallettik' dedik tak yine gitti, bazen de 3 günde gidiyor. Yani belli olmuyor ne zaman gideceği. Yenisini almayı düşünüyordum, amazon.com'da 60 dolara sıfır bulmuştum hatta. Ama sende de aynı sorun oluyorsa en iyisi başka karta geçmek sanırım, artık uğraşmak istemiyorum. Belli ki bu karta bir anormallik var.
  • Anakartının Gigabyte olması nedeniyle yalnız şöyle bir durum daha var. Bendeki anakartta Gigabyte. Kasada biraz fazla HDD takılı olduğu için ve bir arada titan fenrir gibi bir soğutucu kullandığım için kasamda 2 psu var. Soğutucuyu ve ekran kartını bir psu anakart ve HDD'leri ikinci psu şekilde ayarlamıştım. Fenrir'i çıkardıktan sonra da ekran kartı, anakart ve isstemin olduğu hdd bir psu ya geriye kalan fanlar ve hdd'ler ikinci psu'ya bağlamıştım. Daha sonrasında windows durduk yere "ekran kartı sürücüsü çalışmayı durdurdu ve yeniden başlatıldı" diye hata vermeye başladı. İşin ilginç yanı ekran kartı o sırada idle konumda oluyordu. Saatlerce oyun oynadımda ve yüke bindirdiğimde sorun çıkarmıyordu. Nedenini çözmek için ne yaptıysam çözemedim. Ondan sonra tesadüfen network kartından büyük data transferi yaparken ekran kartı sürücüsü problemi meydana geldiğini buldum. Bu sırada ses kartı da haftada 3-4 kez yok oluyor, kasayı açıp sök tak yapmadan kendine gelemiyordu. Ne zamanki ekran kartı ve anakartı farklı psulara taktım herşey düzeldi. Olay tamamiyle network kartı yüke bindiğinde oluşan güç dalgalanmasının PCI ve pcie portlarının güç hattında dalgalanmaya neden olması sonucu kartların sapıtmalarıydı. Bu arada ben de PAX kullanıyorum.




  • 2 PSU ilk defa duyuyorum. Benim sistemde SEASONIC 750 watt Gold var. Oyun falan oynamadığım için fazlasıyla güçlü diye düşünüyorum... 2 HDD-1 SSD var sadece...
    Benim sistemde de ekran kartı sorunu oluyor, hatta ses kartı gidince ekran kartını da götürüyor. Onu da sökmek gerekiyor. 2-3 deneme sonra görüntü geliyor. Tam bi işkence. Modem kapalıyken de denedim, bişey fark etmedi. Dediğim gibi başka kasalarda bile denedim, onda da 2-3 hafta gitti en çok.
    Benim fark ettiğim bi başka garip olay da şu: Ön konsola kulaklık takıp dinlerken bi sıkıntı yok. Ama sesi sete verince (CREATIVE Gigaworks) sesi açdıkça PC kasmaya başlıyor ne alakaysa
    Kısacası işin içinden çıkamayız yani.

    Yurdışından yeni çıkan RGB aydınlatmalı CREATIVE Sound BlasterX AE-5 siparişi vermeyi düşünüyorum. Bu da en ufak bi enayilik yaparsa direk camdan atıcam. Daha da Creative kart takmıycam.




  • Power supply yetersiz geldiğinde veya +12v -12v +5v +3v vs vs.gerekli voltajı karşılayamayacak duruma geldiyse böyle absürd durumlar oluşabiliyor birinden ödünç falan alıp deneme şansınız varsa değiştirip öyle deneyin.
  • birçok dahili ses kartı kullandım. kasa içinde illa parazit yada absürt sorun oluyordu.dahili ses kartı artık almam.usb ses kartı kullanıyorum. sorun felan kalmadı.
  • PSU'ların ripple diye tabir edilen bir değeri var. Bu ripple diye tabir edilen şey çıkış voltajını verirken ki dalgalanma diyebiliriz. Aynı durum anakartların güç katlarında da geçerli. O yüzden üst seviye anakartlarda CPU'nun üst tarafında ve arka panelinin oralarda soğutucu olur. Bunlar işlemci ve anakart üstündeki bilimum güç regülasyonunu yapan MOSFET'leri soğutma amaçlıdır. Bu kat ne kadar kaliteli ve serinse o kadar iyi yani. PSUları şu anki konfigürasyona geçirdiğimden beri bir sorun yaşamadım. O yüzden Gigabyte anakarttan şüphe duyuyorum.
  • Daha önceki PSU THERMALTAKE 400 watt'dı. O bile bana fazlayken Gold sertifikalı SEASONIC 750 watt aldım, bi de en iyi akım koruyucu priz aldım garanti olsun diye.
    GIGABYTE anakarta bi sıkıntı yok. Çünkü anakartı ASUS P8Z68 Deluxe/Gen 3 olan sistemde de denendi...
    Sound Blaster X AE-5'de bi sıkıntı yaparsa ben de yarı profesyonel bi harici karta geçerim sanırım...
  • m2tech öneririm. ben de usb tipi ufacık m2tech hiface dac var. şimdiye kadar aldığım en iyi ses bunda. tek dezavantajı sadece stereo ve tek kulaklık çıkışı var o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Odysseus348

    m2tech öneririm. ben de usb tipi ufacık m2tech hiface dac var. şimdiye kadar aldığım en iyi ses bunda. tek dezavantajı sadece stereo ve tek kulaklık çıkışı var o kadar.
    Bende elit pro vardı hafif aşağıya eyik monteledim öyle sorun çıkarmıyordu. Şimdi biradere verdim. O sorunsuz kullanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetsan01

    Hocam yazmayı unutmuşum; silgi ile bağlantı noktalarını ben de sildim, sonra kolonya ile temizledim her yerini. Anakart yeni olduğu için onu temizlemedim, fakat tüm portları denedim. Ama o yöntem de sadece 1 ay gitti. Anlaşılan bu kartların hepsi böyle galiba
    Bu tür işlerde kolonya yerine izopropil alkol (IPA) kullanın. Kolonya her ne kadar uçucu olsa da, içindeki katkı maddeleri kullanıldığı yüzeyde kalıntı bırakır. IPA tamamen buharlaştığı için yüzeyde kalıntı bırakmıyor.
  • ahmetsan01 A kullanıcısına yanıt
    AE-5 alacak kadar parayı gözden çıkardıysanız harici DAC alın derim. Dahili kulaklık amfisi olanları yada kulaklık seçmeyenleri araştırın. Gerçi bu sefer surround için ekstra DD/DTS destekli dekoder ihtiyacı oluşacak
    En iyisi AV/Receiver almak... Amfi, DAC, kulaklık amfisi, stereo, surround, subwoofer pre-out, her türlü giriş çıkış mevcut...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.