Şimdi Ara

XBOX KARDEŞLİK Mevzusunu ANLAMAK (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
898
Cevap
97
Favori
92.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Utku_20 kullanıcısına yanıt
    Anladım.Teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba

    Arkadaş güzel açıklamış ama 3 tane hesap var.
    Benim arkadaşımın ve benim 1 tane hesabımız var. Oyunlar onun hesabında.
    Onun hesabını giriş hesabımı yapıcam?
    onun hesabıyla oturum açıp kendi hesabıma girip onun oyunlarınımı indiricem
    tam olarak nasıl olacak?

    Birde forumdan başka birilerinden p2 aldım diyelim. o p2 lerde giriş xboxım mı yapılacak. 1den fazla giriş xbox oluyormu

    Alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reprimond

    Arkadaşlar merhaba

    Arkadaş güzel açıklamış ama 3 tane hesap var.
    Benim arkadaşımın ve benim 1 tane hesabımız var. Oyunlar onun hesabında.
    Onun hesabını giriş hesabımı yapıcam?
    onun hesabıyla oturum açıp kendi hesabıma girip onun oyunlarınımı indiricem
    tam olarak nasıl olacak?

    Birde forumdan başka birilerinden p2 aldım diyelim. o p2 lerde giriş xboxım mı yapılacak. 1den fazla giriş xbox oluyormu

    Alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim

    Yukarı


    Şimdi arkadaşımın hesabını ben giriş xboxımmı yapmam lazım.
  • reprimond R kullanıcısına yanıt
    arkadaşın o hesaba girip oyun oynuyorsa yani arkadaşının ana hesabı ise senin ondaki oyunları oynamak için hesabı giriş xboxı yapman gerek.böylelikle sende arkadaşının hesabı p1 olur arkadaşında ise p2 olur ama zaten arkadaşın hep o hesabı açarak oynadığı için ikinizdede hiçbir sorun olmaz.
  • Bende yeni XBOX sahibi oldum yine de anlamamıştım konsolu alana kadar. Aldıktan sonra rahatlıkla anladım.

    Aşama 1: İki arkadaş oyun almaya karar verdik diyelim. Oyunu birimiz alıyoruz ve konsolumuza direk olarak o hesap ile giriş yapıp Giriş XBOX'ım yap diyoruz. Elimizde kalan diğer hak duruyor. Bu hakkı arakdaşımıza vereceğiz. Hak olarak belirtmek istediğim hesap.
    -Bu aşamada hesabı ben açtım, hesabı konsoluma girip Giriş XBOX yaptım. Bunu yaptığım için hesap Player 1 oldu yani P1.

    Aşama 2: Hasabın diğer hakkını arkadaşıma veriyorum ve arkadaşım hesap ekle bölümünden bu hesabı ekliyor. Hesaba girip oturum açıyor ve Yüklemeye hazır bölümünden ortak aldığımız oyunları görüp indirmeye başlıyor. Başaka bir işlem yok. Olay bu şekilde işliyor.
    -Bu aşamada hesabın diğer hakkını yani Player 2'yi arkadaşım konsolunda açtı.

    Player 1 avantajları nedir?
    Hesabı Giriş XBOX'ım yap diyen kişi hangi hesabına girerse girsin İndirme Kuyruğunda Giriş XBOX'ım yaptığı her hesabın oyununu görebilir ve bu oyunları istediği hesaptan oynayabilir. (Evet XBOX üzerinde birden çok hesap Player 1 yani Giriş XBOX'ım olabilir. Bu durum hesap içindeki oyunların tüm hesaplarda görünebilmesini ve oynanmasını sağlar)

    Player 2 dezavantajları nedir?
    Player 2 yani hesabı sadece cihazına kaydedip giriş yapan kişi bu hesap açık olduğu sürece Yüklemeye Hazır bölümünde oyunları görebilir ve oynayabilir. Burada dezavantaj şudur eğer ben bu oyunları ortak açılan hesapta oynamak istemiyorsam aynı hem bu hesaba oturum açmalıyım hemde kendi hesabıma oturum açmalıyım. Daha sonra kendi hesabım oturum açık şekildeyken bu oyunu oynayabilirim. (Evet XBOX ONE üzerinden 2 hesap aynı anda oturum açabiliyor.)

    -Sonuç olarak Player 1 her konsolda oyunları görür herhangi bir hesapta oyunu oynar diğer hesaba giriş yapmasına gerek dahi yoktur.
    -Player 2 ise ortak açılan hesaba oturum açmalı daha sonra kendi hesabına oturum açıp oyunu oynamalıdır yani 2 hesap aynı anda oturum açılmış oalcak XBOX üzerinde ve internet bağlantısı gereklidir.





    Merak ettiğim bir soru;
    Yalnız şöyle bir durum var. Örneğin elimizde ayrı ayrı birinde Battlefield 4 diğerinde ise Batttlefield 4 Premium bulunan P2 hesaplar var. Her şeyi indirdik çok güzel. Yalnız bu durumda 3. bir hesaptan oyunu oynayabilir miyiz? Yani kendi hesabımızdan. Ortada 3 hesap olacak sonuç olarak. Olursa da bu nasıl olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abysm Nucleus -- 15 Nisan 2017; 23:1:38 >




  • Arkadaslar cift hakli bir hesabi sattim, konsoldan profili sildim ama oyun hala duruyor ve girilebiliyor? Etik degil, bir sorun mu var, oyunu elle mi silmem gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ayarlara girip hesabın giriş xboxlığını kaldırmalıydın ki ancak o zaman p1i de satmış olurdun. Bu yüzden hâlâ oyuna girebiliyorsun sorun yok ama alan kişi giriş xboxım yaparsa sen artık giremezsin.

    Oyunu da sil bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler, fazlasıyla bilgilendim yeni xbox kullanıcısı olarak


    sormak istediğim mevcut hesabım daki ea acces ve digital kod ile satın aldığım oyunları yeni bir hesap açarak aktarabiliyormuyum, kullandığım hesabın xbox ile bağlantısını keseceğim. Yeni açtığım hesabı master olarak kullanıp sonrasında secondary hesap açma şansım varmı... (Tam olarak anlatabildim mi bilemiyorum:) )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capacitor

    teşekkürler, fazlasıyla bilgilendim yeni xbox kullanıcısı olarak


    sormak istediğim mevcut hesabım daki ea acces ve digital kod ile satın aldığım oyunları yeni bir hesap açarak aktarabiliyormuyum, kullandığım hesabın xbox ile bağlantısını keseceğim. Yeni açtığım hesabı master olarak kullanıp sonrasında secondary hesap açma şansım varmı... (Tam olarak anlatabildim mi bilemiyorum:) )


    dediğiniz gibi olmuyor hesabınızdaki oyunları yeni bir hesap açıp aktarmak mümkün değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben en kolayını anlatmaya çalışayım. benim ve kardeşimin xbox ı var. ben kendi hesabımla(p1) kurulumumu yaptım. doğal olarak giriş xbox işaretlendi. sonra kardeşime o hesabımın(p1) bilgilerini verdim. o oturum açıp benim profil üzerinden sıkıntısız oynuyor(kurulumunu kendisine ait farklı bir hesap ile yapmıştı). ben ise yeni bir mail adresi alarak kendi xbox ımda oyunlarımı bu profil ile oynuyorum. bir oyun ya da üyelik alacağımızda kardeşimdeki p1 üyelik üzerinden alarak sıkıntısız oynamaya devam. live dahilindeki oyunları da p1 den alıyorum. sadece ea access de sorun yaşadık. o da ea access hub benim kullandığım hesabı üye olarak görmüyor. ancak ea access deki oyunları mağazadan bulunca ücretsiz indirme yapabiliyorum. küçük bir sorun yani. umarım anlatabildim.
  • Selam bende konsol olayına yeni girdim birkaç sorum var:

    Ana accountumda xbox live üyeliği + 10 adet oyun bulunuyor.
    Şimdi ben forumdan birisiyle ortak oyun almaya karar verdim.
    Xbox live üyeliği ile birlikte oyunlar daha uygun fiyata geldiği için bu hesaba oyunu aldım , bunu giriş xboxu olarak ayarladım, bu hesap p1 oldu anladığım kadarıyla.
    Diğer arkadaş da p2 oldu , diğer arkadaşın oynayabilmesi için benim ana accountumun şifresini ona vermem gerekiyor doğru mudur?Bu durumda bu arkadaş hem benim şifremi bilecek hemde ana accountumdaki tüm oyunlara sahip olacak mı? Bu kısımda sadece şu oyunları p2 ile paylaş diye bir seçenek yok mu?

    Hadi 0'dan hesap açtım diyelim ben yine p1 oldum oyunu aldım , x kişisi ile paylaştım o p2 oldu
    Yarın bir gün bu p1 accountuna başka bir oyun aldım bu sefer , y kişisi ile paylaştım o p2 oldu. Y kişisine kendi accountumun şifresini verdim o yine bendeki tüm oyunlara sahip oldu.

    Bu durumda her paylaşım yapacağım kişi için oyun başına bir hesap mı açmam gerekiyor? Bu durumda ana accountumdaki xbox live üyeliğindeki fiyat avantajından faydalanamıyorum + bir sürü hesabı yönetmem gerekiyor + şifremi paylaştığım için güvenlik sorunu oluşabilir.

    kafamda deli sorular


    Edit: Biraz araştırınca şöyle birşey yapılabilir mi merak ettim.

    Main : Xbox Live + oyunlarımın bulunduğu hesap
    Alt_p1: Sıfırdan açtığım hesap , mevcut cihazımda p1 yaptım(yapabiliyor muyum)?
    Alt_p2: yeni açtığım hesabın p2 hakkı
    Amaç : DS3 oyununu forumdan biriyle paylaşmak


    Main hesabımla xbox live fiyat avantajı ile DS3 oyununu aldım, bu oyunu Altp1 hesabımla paylaştım(altp1 hesabımda main hesabımın bilgilerini girdim). Daha sonra Altp1 hesabını gittim ortak oyunu aldığımız kişi ile paylaştım.
    Arkadaş altp1 hesabı ile giriş yaptığında altp2 olarak aldığım oynayabiliyor mu? altp2 main accounttaki oyunlara erişebiliyor mu?


    Edit2 :

    Üstteki senaryoyu denedim :

    Main accounta bir oyun aldım ardından altp1 accountu cihaza ekledim , tüm oyunlar altp1'de gözüktü. Şimdi paylaşacağım kişi altp2 olarak login olunca main accounttaki tüm oyunları görebilecek sanırım.

    Tüm izlediğim videolarda oyun altp1'e alınıyor.Ardından bu altp1 main accountun olduğu cihazda oturum açınca altp1'deki oyun main accountta oynanıyor. altp2 olarak kullanan diğer kişi de altp1'in oyununa erişebiliyor.
    Yalnız sorun şu : altp1'e xbox live gold hesabı almadan indirimli fiyattan oyun alamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 8 Temmuz 2017; 0:55:4 >




  • arkadaşlar aranıza yeni katıldım kardeşlik yapabilcek biri varsa düzgün dürüst irtibata geçsin
  • Arkadaşlar benim QWERTY adında hesabım olsun. Bu hesap başka bir konsolda giriş xbox'ım şeklinde ayarlı.
    Ben kendi xbox'ımda QWERTY hesabını ekleyip, giriş xboxım yap seçeneğini işaretlemedim.

    Bu durumda onun P1 benim P2 olmam lazım anladığım kadarıyla. Buraya kadar doğru anladıysam sorum şu; Bugün ben giriş yaptığımda QWERTY hesabıyla, başka bir yerde oturum kapandı ibaresiyle karşılaşıyorum, hesaptan ikimiz de faydalanamıyoruz. Ben girdiğimde onun cihazından çıkış yapıyor, o girdiğinde ise benimkinde. Yardımcı olabilir misiniz?
  • Selamlar,

    XBOX kardeşlikte dolandırılmamak için ne yapmak gerekli? Kendi hesap giriş bilgilerimizi kkarşı tarafa verirken nasıl önlemler alabiliriz?
    Örneğin p1 bendeyken p2 hakkını satarken vb.
    Teşekkürler.
  • Arkadaşlar konsolumu satacağım içerisinden hesaplarımı kaldırmam yeterlimidir yoksa konsolu sıfırlamam gerekiyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni xbox kullanmaya basladim. Ps4 teki sistem gibi sorayim yardimci olun.

    Ps4 te p1 hak alinca ana hesap yapip istedigin psnden kullanilabiliyor. Ve bu hak sinirsiz. Ama xboxta 5 kez ana hesap degisiyor gibi bir sey duydum. 1 sene icinde sadece 5 kez mi p1 hesap satin alip oynayacagim kardeslikten. Yoksa sinirsiz mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bilgisi olan arkadaşların yardımlarını istiyorum.

    Yeni bir xbox aldım diyelim live hesabı var, LH diyelim
    Ben kendim sıfır hesap açmak istiyorum, MH diyelim
    P2 olarak yeni bir oyun alıcam, P2H diyelim.

    Oyun fifa 18, online oynayabilmek için 3 hesabında açık mı kalması lazım.
    3 hesabın da açık kalması mümkün müdür ?
    Diyelim ki fifa 18 oynadım tecrübe puanlarım falan live hesabına mı işleyecek yoksa main hesabıma işleyecek mi ?
    Yani 3 hesap aktif iken oyunhu hangi hesapla istersem açabilecek miyim.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sormak istediğim soru, p1 hesabı aynı anda kaç adet yapabiliyoruz ve birden fazla hesap p1 olduğunda diğerleri iptal mi oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ea access kardeşlikte çalışıyor mu? Nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.