Şimdi Ara

Xbox One S 2019 Mantıklı Mı ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
12.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne saçmalayanlar olmuş ya. Yok yıl olmuş 2k1x şu alınmaz bu alınmaz vs. vs. Yahu yaşadığın ülkeye baksana bi. Evinde bilgisayar olan kişi sayısı nüfusun yarısı, o bilgisayarların 3/4'ü sadece cs 1.6 kaldırabiliyor iken one s alacak kişiye çöp makine demeniz komik oluyor. Zaten yazdığı oynayacağı oyunların çoğu 2015-2016 yıllarında çıkmış oyunlar(eğer yeni cod bo4 ve bfv'yi saymazsak) ve one s için fazlasıyla uyumludur. Ben fat kasa kullanıyorum kendim 700 liraya canavar makine ya. İstesem one x alırdım fakat 4k ekranım yoktu. Tabiki performans farkı olacak, grafik bir parça kötü olacak fakat kullanacağın televizyona 1,5M uzaklıkta oturunca x360-one farkı bile zor anlaşılıyor iken 1080P performansı için one x-s farkı bence çok anlaşılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

    Ne saçmalayanlar olmuş ya. Yok yıl olmuş 2k1x şu alınmaz bu alınmaz vs. vs. Yahu yaşadığın ülkeye baksana bi. Evinde bilgisayar olan kişi sayısı nüfusun yarısı, o bilgisayarların 3/4'ü sadece cs 1.6 kaldırabiliyor iken one s alacak kişiye çöp makine demeniz komik oluyor. Zaten yazdığı oynayacağı oyunların çoğu 2015-2016 yıllarında çıkmış oyunlar(eğer yeni cod bo4 ve bfv'yi saymazsak) ve one s için fazlasıyla uyumludur. Ben fat kasa kullanıyorum kendim 700 liraya canavar makine ya. İstesem one x alırdım fakat 4k ekranım yoktu. Tabiki performans farkı olacak, grafik bir parça kötü olacak fakat kullanacağın televizyona 1,5M uzaklıkta oturunca x360-one farkı bile zor anlaşılıyor iken 1080P performansı için one x-s farkı bence çok anlaşılmaz.
    aynen ya çok haklısın milete xbox one bile çok dimi xbox360 yada ps3 alsınlar ne haddine bu miletin yeni konsol almaları.

    ilk defa denk geldi senin gibi burdada siyası acıtasyon yapan biri. kardeşim miletin cebindeki paradan sana ne millet ne isterse
    onu alır sanamı soracak almadan.
    konuya bakarsan adam zatan konsol alacak hangisini alayim diyor one s alırsam pişman olurmuyum performans olarak diyor.
    para yok para yok batıyoz acil konsol alcam ama para yok ne alacağım,diyemi konu açtıda böyle saldırıyorsun.




  • zartzurt456 kullanıcısına yanıt
    Burada yazdığınız cümlelere laf ediyorum. 2 senelik konsola 3 senelik oyunlar oynamak isteyen bir kişiye çöp spamı attığınız için "ekonomik" ajıntıraston yaptım. Farkettiysen mesajında "konsola o kadar para vermek istemiyorum" gibi bir ifade var. Burada para bir parça bile olsa önemliyse one s daha mantıklı. Daha 2018 kasım aylarında one s'i öve öve bitiremiyorsunuz şimdi yıl olmuş 2019 one s ne ya çöp tavırlarına girdiniz. Hayır zaten xbox tr community'si çok az hele forumda topu topu 200 kişi bu kadar basit konuda kavga etmek çok saçma.
    Zaten kişi konsolu 1080P kullanacak daha iyi grafik istiyorsa one x alsın yoksa one s 1-2 sene götürür kişiyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 12 Ocak 2019; 3:20:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reverser

    Hocam 4k tvde kullanmayacağım bu cihazı. Acaba diyorum geçici olarak one s alsam, yeni nesil konsol geldiğinde de onu alsam daha mı mantıklı olur? Ek olarak yeni nesil için konuşulan bir tarih var mı ?
    tahminler mevcut sadece... o da 2020 yönünde...

    diğer kısmı bilemiyorum, kişisel tercihler :)
  • birçok oyuna klavye mause desteği geliyor. bugün pubg oynamak için en kötü 4 5 bin tllik pc toplaman lazım ki oyun gamepasste ücretsiz. gamepass üyeliğini aldıktan sonra birçok oyunu bedava oynuyorsun bence xbox çok büyük avantajlı bu konudan dolayı. senin soruna gelecek olursak da 4 ay önce falan one s aldım monitörüm çok kötü full hd değil ama grafikler gerçekten güzel full hd monitörüm olsa tadından yenmezdi. he diyorsan param var 4k monitörüm var one x al derim o zaman ama düşük bütcen varsa s pişman etmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreylmz77 -- 12 Ocak 2019; 13:41:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 2 senedir kullanıyorum gayet tatminkar fh4 fm7 oynuyorum ps4le takas ederek 0 cihaz almıştım ozaman 1000 lira falandı suan 1700 2000 arası kesinlikle 0 a o kadar para verilmez ikinci el al daha mantıklı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Adamın 4k tv si yoksa yine de x mi alsın? Benim küçük oda da kullandığım tv hd ready yani 720p o yüzden düz xbox one aldım geçtim açıkcası..

    Alıntıları Göster
    4K TV olmasada tercih edilir sebebide 1080pde supersampling bulundurması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbox one s ve xbox one x için 1080p karşılaştırmalı videosu:

    https://www.youtube.com/watch?v=68qJmhGqgLE

    bence 1080p'de halen xbox one s hiç de kötü değil. kısacası alınabilir. ancak burada bana göre S modeli için farklı iki kıstas var:

    1. Türkiye'deki ekonomik durum. ikinci el hiçbir zaman tam anlamıyla içime sinmediği için malesef one X'e 5000 tl vermek istemem. ha ikinci el güvendiğin biri vardır o zaman değer. verirsin 2000-2500tl alırsın. fakat bu sefer de milletin vakti zamanında (ki o kadar uzak bir zaman da değil) belki de 1800 tlye sıfır aldığı makineyi o fiyatlara satmaya çalışması var.... içime otururdu. o halde sıfır bir one s bile alınabilir geliyor bana. ikinci eli eğer güveniyorsanız haydi haydi alınır.

    2.xbox one S'in ömrü. yukarda belirtmişler zaten son çıkan konsollar dahi yeni oyunlar karşısında bazen tekleyebiliyor. haliyle yeni oyunlar için S'in ömrü ne olur bilemeyeceğim. Ama oyun oynatabilme kalitesini "Mükemmel, iyi, orta, kötü" olarak dört kategoriye ayırırsak; one s yeni nesil konsollar gelene kadar "iyi", yeni konsollar geldikten sonra 1 sene boyunca "orta" kalitede oyun oynatabilir gibi geliyor bana. yani en az 3 yıl daha "adam gibi" oyun oynatabileceğini düşünüyorum (eğer illaki "9999x9999 grafik çözünürlülüğünde oyun oynamak istiyorum ya" diye bir takıntınız yoksa o zaman kaliteleri bir tık indirebiliriz.)

    Son olarak bir konsol sahibi olmadığımı belirtmem gerekir. xbox'u ben arkadaşımda gördüm 1-2 haftalığına alıp oynadım. şubat ayında da askerim. kısa dönem gelirse sonbaharda S, yedeksubay olursam maaşı aldığım 2.ci ay X almayı planlıyorum. Elektronik eşyaları almadan önce delidivane gibi araştırma huyum olduğundan son 2 aydır xbox için araştırma yaptım. Elde ettiğim sonuç ise bu yazdıklarımdır, kişiseldir, başkalarının bakış açısı ve imkanlarına göre durum değişebilir. :)




  • One s yerine ps4 daha mantıklı olacaktır . İlla s diyorsanız tabi ki alınır iki yıl daha temiz temiz oynanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox 360-One S- PS3-4 arası gidip geliyorum. Çocuklara alacağım. Keratalar haketti. Bayram harçlıklarının üzerine kayınpeder biraz ekledi ve bana mecburi alma görevi düştü. Aslında PS3 alacaktık ama nedense içime sinmedi. Neredeyse çocuğumdan yaşlı bir sistem :) PS4 ise ateş pahası. Evde yarım akıllı 50" FullHD tv var. Benim elim PC harici sistemlere toplasak son 20 yılda 30 dk. ancak değmiştir. Oyun makinesi için verilecek para bana fuzuli geliyor ama almışken de iyisi olsun diyorum.

    Xbox anladığım kadarıyla sınırlı oyunu olan bir sistem. Üyelik ile ücretsiz bir şeyler varmış ama üyelik düşünmüyorum.
    PS amiral. Çok seçenek var ama pahalı.
    Nintendo wii'yi kimseye kabul ettiremedim.

    Bu durumda ne alayım? Xbox 360 - Xbox One - Xbox One S - PS3 - PS4 (Pro maalesef fazla tuzlu ve pek bir artısını göremedim)
  • suivant kullanıcısına yanıt
    One S senin için en cazibi. 360 ve PS3 çok eski makinalar. Ancak korsan imkanı var bak orada, oyun çok pahalı bir zımbırtı haberin olsun. Çocuklar oyalansın diyorsan JTAG'li falan bi Xbox 360 alabilirsin. İçinde bi dünya oyun olur takılırlar.


    PS4 güzel makine ama oyunları pahalı. One S'de de oyunlar pahalı ama Gamepass diye bir zımbırtı var, ayda 59 liraya 200e yakın oyun oynayabilir çocuklar. Ayda 59 az para değil tabi yılda 600 lira para yapacak. Multiplayer oynamak isterlerse bir o kadar da Gold aboneliğine vermen lazım.


    PS4 ya da One S alırsan her türlü 500 lira ayırman lazım konsol fiyatından sonra ayrıca oyunlar için. 500 lira ile PS4'de indirimle falan 7-8 oyun alabilirsin. One S'de bir sene için 200 oyun. Böyle yazınca daha bi farkettim, oyun işi pahalı ya bizim memlekette..
  • suivant kullanıcısına yanıt
    Eski nesilleri eleyin derim hocam. Hele 360 daha gereksiz oneda çoğu 360 oyunu oynanabiliyor zaten.

    Ps4 ve xbox one artıları eksilerini yazayım siz karar verin.

    Ps4 artıları

    -Exclusive oyunlarının üstüne hikayeli oyun tanımam. Hikayeli oyun seviyorsanız bunları oynayamamak büyük eksikliktir bana göre. Hele ki oyun sektöründe hikayeli oyun eksikliği fazlayken ps4e özel oyunlar altın değerinde

    -Oyunları uygun fiyatlarla oynamak istiyorsanız kardeşlik sistemini öğrenmeniz lazım. Benim ps4 için kardeşlik sistemini açıkladığım nasıl uyguna oyun alıp oynadıktan sonra satacağınızı yazdım basit şekilde linki yazının sonuna eklerim. Ps4te kardeşlikte oyun alıp satmada piyasası xboxın 100 kat önünde diyebilirim. Xbox türkiyede az kullanıldığı için oyun oynayıp satmak zor oluyor. Ps4te çok çok daha kolay. O açıdan ps4 çok önde

    -arayüzü bana göre daha basit



    Xbox artıları

    -üyelik sistemiyle çok sayıda oyun oynayabiliyorsunuz. Sitesinde hangi üyelik sisteminde oyunlar ne kadar görebilirsiniz.

    -xbox kolu ps4 koluna göre daha konforlu. Ps4 kolu kullanırken elim uyuşurdu xbox kolunda bir şey olmuyor.

    -daha sessiz çalışıyor

    -ön sipariş oyunlar şuan ps4ten çok daha ucuz diğer oyunlar hemen hemen aynı fiyatlar



    Benim fikrimi sorarsanız ps4 slim alın hatta garantili ikinci el bulun daha ucuza gelir konsol dediğin şey yüzde 90 ihtimalle ilk 1 2 ay sorun çıkarmazsa daha da çıkarmıyor zaten. Korumalı bir priz aldıktan sonra sorun çıkarmaz. İkinci el en az 1 yıl garantili bir cihaz bulun onu alın derim. Oyunları ya kutulu ikinci el alın oynadıktan sonra satın ya da kardeşlik konusundan alıp oynadıktan sonra satın. Ben böyle oynayıp aldığım fiyatın 5 10 lira aşağısına satıyorum. Oyun başı 5 10 lira ediyor yani gayet uygun bence.



    Not: 2 yıl ps4 slim kullandım. Exclusive oyunları oynadığım için xbox a geçtim şuan. İki konsol da iyi ama ps4 bence biraz daha önde. Tabi ikinci elde xbox one s in fiyatı ps4 slimden daha ucuz. Fiyatlarını yüzde yüz hakeden cihazlar. Ayrıca grafik takıntınız veya 4k ekranınız yoksa one x veya ps4 pro gereksiz.



    Dediğim konu:

    https://forum.donanimhaber.com/ps4-primary-secondary-hakkinda-basit-anlatim-kardeslik-mevzusu--132332480

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • gyulanemeth kullanıcısına yanıt
    Düşündüğünüz kadar pahalı değil hocam bence. Oyunu ikinci el veya kardeşlikle alıp oynadıktan sonra satmanız lazım sadece. Oyun başına 5 10 lira bir şey oluyor bu sayede. Tabi bu dediğim ps4te daha kolay çünkü kullanıcı sayısı türkiyede daha fazla. Ben online oynayacağım satmam oyunu derseniz zaten oyuna o paraları vermeniz lazım malesef ona bir çare yok. Xboxta da ps4te de online için iyi paralar dökmek gerekiyor. Ben online sevmediğim için ilkini söylüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Mühendis kullanıcısına yanıt
    Aslında doğuştan muhalif bir tavrım var o yüzden bu pazarda ben her türlü en az satan Nintendo tarafındayım 😊. Herşey bacanağın bize Ps4 ve VR sistemi getirmesi ile başladı. Eşeğin aklına karpuz kabuğu getirdi. Bir ceza da ona kesmem lazım. İkinci el bir Ps4 denk getirmeye çalışmak en mantıklı seçim galiba. Xbox One 1000 liraya iki kolla bulunuyor ama iki kollu Ps4 1600 civarı. Bir de 500 gb 1 tb meselesi var. Büyük disk çok avantajlı mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gyulanemeth kullanıcısına yanıt
    Hakikaten oyun işi pahalı. Bir de ona bütçe ayırmak lazım. Bir müddet daha inceleyip ona göre hareket etmek daha iyi olacak. Abonelik zaten düşünmüyorum. İlla lazım olursa bir de o girecek işim içine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • suivant kullanıcısına yanıt
    500 gb kullandım ben 2 yıl hiç sorun yaşamadım. 500gb demek 6 7 oyun demek zaten. 6-7 oyundan fazlasını aynı anda oynayacağınızı sanmam. Oynadıkça silersiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için teşekkür ediyorum herkese, xbox one x aldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün itibari ile bende xbox one s aldım ilk olarak fifa19 oynadım ama ea access alıcam 1 yıllık 60 tl ordaki tüm oyunları oynayacağım 60 tl ye bu kadar oyun bile alınması için mantıklı sebep game pass ten bahsetmiyorum türkiye için kesinlikle mantıklı.
  • ilginc bir sekilde bende 1,2,3kullandiktan sonra ps4 vardi aklimda ama media markt ta one s i gordum ve daha once hic xbox deneyimim olmamasina ragmen aldim.2 hafta falan oldu hic pisman degilim.sony nin exclusive leri cok iyi ama fiyat/ performans olarak benvce boylesi daha iyi.yeni nesile bi sekilde dahil oldum iste,hayirlisi..ayni zamanda geriye uyumluluk olayida cok iyi oldu,oynamadigim oyunlarla birlikte arsic potansiyelim bayaa bi artmis oldu yani,hayirlisi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rikimaru -- 5 Şubat 2019; 12:30:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://m.n11.com/trust-19751-gxt-304-ps4-ve-xbox-one-uyumlu-chat-kulaklik-P279866832

    birde chat icin su kulakligi alsam olur mu?kullanan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.