Şimdi Ara

Xiaomi Mi Router 3 Padavan Kurulumu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
21
Favori
23.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cihazın kendi arayüzü ve ayarları yeterli ve güzel olmasına karşın openvpn için padavan kurmak istiyordum. her yerde stabil değil, geri dönüşü zor ve çoğu özellik çalışmıyor diye yazıldığı için denemeye çekinsem de dün ben de kurdum.

    denildiği gibi 2.4ghz+5ghz karışık ayarı yok. belki ssid'leri aynı yapınca oluyordur. ihtiyaç duymadığım için denemedim. bir diğer ihtiyaç duymadığım konu da qos. 3 megabit'e düştüğümüz dönemlerde iyiydi de şimdi hız yeterli geliyor. bunun dışında orjinal yazılımdan tek eksiği mobil uygulaması.

    ilk başta aidisk özelliği ntfs'te çalışmadı. hatta usb ile çalışan hiçbir şeyi ayarlayamadım. bu sorunu dosya formatını ext3 yaparak çözdüm. transmission'ın çalışması için usb'de transmission adında dizin oluşturmak gerekiyor.

    bu konunun ilk açıldığı tarihten bu yana birçok güncelleme gelmiş. rusça hiçbir şey yok. openvpn de çalışıyor. ayarlarını yapmak biraz zor. openvpn server'ından hazır konfig dosyasını alın. oradaki key'leri uygun yerlere yazın. aynı dosyada udp mi tcp mi, hangi porttan bağlanıyor ya da şifreleme kaç bit gibi bilgiler de var. onları da uygun şekilde girerseniz bağlantı gerçekleşiyor.

    en sevdiğim özelliği temalar ve firewall oldu. orjinalde firewall sadece telefondan görülüyordu ve ne yaptığı belli değildi. bunda daha ayrıntılı.




  • Dünden beri compile etmeye çalışıyorum, sürekli abuk sabuk hatalar almaktan yıldım neredeyse.

    Halihazırda aktif bir Debian kullanıcısıyım. Windows 10 yüklü başka bir makina da var. Hem Linux'ta, hem de Win10 üzerinde sanal makineyle yaptığım denemelerde farklı farklı hatalar alıyorum. Kimisinde tcpdump hata veriyor, kiminde libcurl, kiminde libvorbis.

    Cihazın üzerindeki yazılım özellikle USB paylaşım yetenekleri olarak çok zayıf olduğu için öyle ya da böyle Padavan'ı kurmam gerekiyor. Bakalım bugün becerebilecek miyiz...
  • arkadaşlar merhaba,
    padavan ile herşey yolunda ve güzel oldu fakat transmission ile ilgili sorunum var.
    işlem tamam web üzerinden 9001 portu ile heryerden ulaşabiliyorum fakat android apk leri var transmission adı altında daha önceki routerımda bunu kullanıyordum.
    fakat padavan ın transmission ine bağlanamıyor programlar.
    sebebi hakkında iblgisi olan var mı acaba.
    birde bu arayüzün temasını nasıl değiştirebilirim ?
  • hocam merhaba aynı cihazda bende de var bunda 5 ghz repater olarak kullanabiliyormuyuz ben sadece 2.4 ghz yapabildim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adrenalin_

    Gayet stabil. Daha az ram ve işlemci kullanımına sahip. Vpn settings mevcut fakat kullanmadığım için incelemedim.

    https://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_605932.html

    Bu modeli aldım ama daha gelmedi 12 güne felan gelecek lakin kurulum nasıl yapılır onu hiç bilmiyorum senin anlattıgın başka model icin acaba bu modeldede aynımı acaba kurulum şeması airtes ile kullanacam ben bu arada...
  • 5ghz repeater sorununu çözdüm bu padavan ne gibi artısı olur bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar transmission icin ext4 yaptım ama pc de içine giremediğim icin klasör oluşturamadım o yüzden kullanamadım.mecbur fat32 olarak kullanıyorum öyle de belli bir süreden sonra seed yaparken error veriyor veya hic indirmiyor.fat32 deki transmission klasörünü silip yeniden ekliyorum düzeliyor bunun bi çaresi yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben bu cihazı mecburen Wifi Repeater olarak kullanıyorum.. Bu şekilde kullanırken Buna bağlı cihazların , veri indirmeleri vs nasıl görebilirim....
  • son aşamaya kadar gelip ekteki hatayı alıyorum.
    sebebi ne olabilir?

    Xiaomi Mi Router 3 Padavan Kurulumu
  • worms W kullanıcısına yanıt
    Konuda ekli yazılıma dönün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.10.11 deyim şu anda, herşey çince oldu.
  • Arkadaşlar elimde 1 gün kullanılmış 5 adet xiaomi mi router 3 global versiyon var. Aliexpressden aldığım fiyattan daha uygun vereceğim düşünenler ulaşabilir.
  • Merhabalar. Xiaomi Mi Router 3 almistim bugun geldi. Taktim kurdum. Kabloyla baglandigimda 50 mb yakin 48-49 mb gelen internetim var. Ancak superonlinenin verdigi modemin kablosuzu pek iyi olmadigi icin ortalama 25 mb geliyordu yakin mesafeye ragmen. Bu cihazi bunun icin aldim. Modemin wifi kapatip router olarak kullaniyorum. 2.4 ghz baglandigimda 30-35 mb arasi geliyor. 5 ghz baglandigimda ise daha 25-30 mb arasi geliyor. Mesafede cok uzak degil 7-8metre var ya da yok. 1-2 duvar var. 5 ghz de ancak dibine girersem 40-45 mb arasi goruyorum. Kanallarla oynadim denedim herseyi ancak durum ayni. Yanlis hatirlamiyorsam bir yerlerde duymustum padavan kurunca 5 ghz de hiz artiyor diye. Cidden var mi boyle bir sey ? Sizce padavan kurmalimiyim ? Sadece router olarak kullaniyorum.
  • aceloq kullanıcısına yanıt
    padavan çözüm değil, 5ghz wifi yüksek hız için, mesafe arttıkça, araya duvar girdikçe 5ghz çok zayıflıyor. eğer arka odada 50mbit hıza ihtiyacın varsa powerline adaptör ile arka odaya kayıpsız internet ulaştırabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    padavan çözüm değil, 5ghz wifi yüksek hız için, mesafe arttıkça, araya duvar girdikçe 5ghz çok zayıflıyor. eğer arka odada 50mbit hıza ihtiyacın varsa powerline adaptör ile arka odaya kayıpsız internet ulaştırabilirsin.

    yani cok uzakta degilim ki aslinda cihaz 780 mb ile falan baglaniyor. Dustugunu de pek gormedim. Sanki bu cihazin 5 ghz sorunlu gibi geldi bana.
  • Bende ayni router kullaniyorum ama wifi repeater olarak kullaniyorum.kablo modemle wifi ile baglanti kurup sinyali oyle dagitiyor. 5ghz de speed testte telefonumla 47mb goruyorum..yanliz yayin bandini duzgun vermen gerekiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender

    Bende ayni router kullaniyorum ama wifi repeater olarak kullaniyorum.kablo modemle wifi ile baglanti kurup sinyali oyle dagitiyor. 5ghz de speed testte telefonumla 47mb goruyorum..yanliz yayin bandini duzgun vermen gerekiyor...

    dostum birşey sorucam,yazlıkta bende wifi repeater kullanıyorum.tp-linlk wa830re modeli.iki modem arası mesafe bayağ uzak
    kılı kılına çekiyor gibi birşey,haliyle yavaş internet.mi wifi router,wa830re den bir tık daha iyi çekim kalitesi yakalasa yeterli bana.mi wifi router ile ilgili teknik verilerde çıkış gücü,iletim gücü vs bir bilgi bulamadım.
    tabiki elinde wa830re router yoktur,bir karşılaştırma yapamazsın ama başka router kullandıysan,onlara kıyasla mi wifi router'le ilgili bir kıyaslama yapabilirmisin ? teşekkürler
  • dnscrypt kullanmamızın bi yolu var mı bu cihazda?
  • Arkadaşlar bende bu routerdan aldım 5ghz i en verimli şekilde hangi yazılım ile kullanabiliriz?
  • beyler ben routeri wifi repeater modunda kullanıyorum ama 5 ghz bandını bir türlü göremiyorum.bir sürü tel-tablet var ama yok görmüyor.bir defa reeder tablette gördü,bağlandı,bir daha görmedi.bir defada iphone 6 da gördü bağlandı,bir daha görmedi.reset,tekrar kurulum ,ayarlar felan bayağ kurcaladım ama
    yok arkadaş görmüyor.bilen bilmeyenleri aydınlatabilirmi nedir bunun sırrı ? en azından 5 ghz bağlantı kuranlar ayarlarını felan paylassa,hangi cihazla görebiliyorlar onu yazsa olmazmı...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.