Şimdi Ara

Xiaomi Mijia 1080p IP Kamera - Detaylı İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
8
Favori
38.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Mijia 1080p IP Kamera için yaptığım detaylı incelemeyi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

    Hem güvenlik hem izleme amacıyla kullanabileceğiniz bu ürün Full HD çözünürlük ile net bir şekilde izleme ve kayıt yapabilmeniz sağlayacak. Karşılıklı ses transferi, hareket algılayıcısı ve otomatik kayıt gibi özellikleri ile nerede olursanız olun aklınız evinizde kalmayacak.

    Ürünü Banggood'dan ekstra bir vergi, gümrük bedeli vs ödemeden satın alma adresi:
    https://tr.banggood.com/Original-Xiaomi-Mijia-AI-Smart-Home-130-1080P-HD-Intelligent-Security-WIFI-IP-Camera-Movement-Detection-Monitor-p-1326652.html?utm_campaign=1554128_1326652&utm_content=11102&p=43270915541282015042&cur_warehouse=CN

    Vergi ve gümrük ücreti ödemeden alış yapmak için "Türkiye Hızlı Kargo (Vergiler Dahil)" kargo seçeneğini seçmeyi unutmayın!

    Keyifli seyirler diliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekiz -- 13 Temmuz 2019; 19:49:20 >



  • Bıyıklar güzel olmuş, inceleme için teşekkürler.

    Bu kamerayı bebek telsizi niyetine kullanabilir miyim? Randımanlı olur mu yani? Ağlayınca bildirim falan almak istiyorum ama klasik bebek telsizleri yerine daha kapsamlı bir ürün arıyorum. Sizce nasıl olur ?
  • -AhmtOzdmR- kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam:)

    Bebek telsizi olarak kullanabilirsiniz, bebeğiniz uyurken örneğin bir hareket olduğunda size mesaj atıp uygulamadan bildirim de alabilirsiniz. Ancak ortamdaki seste artış olduğunda, bebeğiniz ağladığında size bir bildirim verecek yapı bulunmamakta. Ama diğer şekilde bebek izleme için ben de denemiştim bunu.
  • Merhaba. İnceleme için teşekkürler. Ben de hanımın işe başlayacak olması sebebiyle, bakıcı için eve 4 kameralı bir kamera sistemi kurmayı düşünüyorum. Tabi 4 kamera olunca maliyet de artıyor ve doğru seçimi yapabilmek için sürekli araştırmaya, okumaya çalışıyorum ancak kamera konusunda bilgim oldukça kısıtlı.

    Şu an Türkiyede 299TL'ye satılmakta olan Yi Home 1080p modeli ile Çin sitesinde yaklaşık 150TL'ye gelen Mijia 1080p modelleri arasında kaldım. Hatta bir düşüncem de daha çok vakit geçirilen iki oda için Yi Home; diğer iki oda için ise Mijia sipariş vererek karma bir sistem oluşturarak maliyeti ve riski kısmi olarak azaltmak. Eğer bilginiz ve vaktiniz varsa size sormak istediğim birkaç sorum var:

    1- Yi Home ve Mijia arasında ne gibi bir fark var? Sizin tavsiyeniz ne olur?
    2- Mijia kamera kullanıcıları zaman zaman dışarıdan 3G/4G ile bağlanamama ve 3G/4G ile bağlanıldığında ise görüntü kalitesinin oldukça kötü olması (wifi ile bağlanıldığında görüntünün iyi olduğu söyleniyor) gibi şikayetlerde bulunmuşlar. Sizin bu konuda bir tespitiniz var mıdır?
    3- Bu kamera 32gb SD kart desteklemekte. Bu boyuttaki bir karta kaç saat kayıt yapılabilir?
    4- Son olarak buluta kayıt yapmayı denediniz mi? Kart yerine buluta kayıt yapma fikri, ev kullanıcısı için uygulanabilir (alan fiyatı, kullanışlılık vs açısından) bir fikir mi sizce?
  • yasinmend Y kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Yi Home kullandığım bir kamera değil, ancak yaptığım araştırmalar Mijia modeli ile arasındaki tek farkın Yi Home'un bebek ağlama alarmına sahip olması, Mijia'da böyle bir sesli alarm sistemi yok. Onun haricinde Mijia modeli 64gb'a kadar sdcard desteklemekte, Yi Home'da 32gb'a kadar desteklediği yazılmış, bundan da tam emin olamadım belki o da 64e kadar desteklemekte.
    - Öncelikle benim tavsiyem aradaki iki katlık fiyat farkına göre çok da bir avantajı olmadığı için Yi Home modelinden vazgeçmeniz. Bahsettiğiniz sistemi rahatlıkla Mijia ile de kurabileceğinizi düşünüyorum.
    - Ben 4G bağlantım ile evin dışında HD çözünürlükte rahatlıkla görüntüleme yapabiliyorum. China server üzerinden cihaza bağlıyorum, belki bunun da avantajı vardır bilmiyorum ama bahsettiğiniz sorunları hiç yaşamadım diyebilirim.
    - Yazdığım gibi Mijia modeli 64gb'a kadar microsd kart destekliyor. 1080p ve 20fps kayıt yapmakta, bu da 64gb için hiç aralıksız yaklaşık 6 günlük kayıt tutabileceği anlamına geliyor.
    - Bulut kayıt konusunu ne yazık ki hiç denemedim, ama uygun fiyatlı ya da ücretsiz bir bulut alan alırsanız gayet mantıklı bir çözüm olabilir. 6 gün de iyi bir süre tabiki, çok sık kartı alıp boşaltmanız gerekmiyor. Kart dolduğunda en eski kayıtları silerek yenilerini tutacağı için her zaman son 6 günlük kayıtlar kartta depolanacaktır çünkü.
  • yasinmend Y kullanıcısına yanıt
    Hocam eski bir konu ama merak ettim. Hangi ürünü aldınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Sayenizde konu sahibi arkadaşa cevabı için teşekkür etmeyi unuttuğumu hatırladım. Öncelikle kendisine teşekkür ediyorum.

    Sorunuza gelince Youtube sitesinde izlediğim videolar ve Yi Home sitesinde yaptığım incelemeler sonrası Yi Home almaya karar verdim. Xiaomi, sanki kamera işine Yİ markasını yöneltmiş gibi. Mijia ile ilgili resmi sitede en ufak bir bilgi bulamadım. Bunun üzerine Türkiyede de satılan ve Çin fiyatlarından çok da farkı olmayan Yİ Home 1080p ürününden 1 tane sipariş verip denemeye karar verdim. Gelen ürünü kurup kullanmaya başladıktan sonra memnun kalınca yine Yi Home markasının Aliexpress'te satılan Yi Dome 1080p modelinden 1 adet; Yi Home 720p (bunları az kullanılan küçük odalara kurmayı planladığım için maliyeti düşürmek istedim) modelinden de 2 adet sipariş verdim. Yine Türkiyeden de 4 tane Samsung SD kart aldım.

    Ancak hesap edemediğim şey, ürünlerin gümrükte takılması oldu. Sanırım bu ara denetimler oldukça sıkı. Onlar için de ödeme belgelerini bugün gönderdim. Ürünlerin İstanbuldan yola çıkmasını bekliyorum. Sonuç olarak:

    Türkiyeden aldığım Yi Home 1080p: 300TL
    Çinden aldığım Yi Dome 1080p: 49USD (Aldığım günkü kurla 265TLye geldi. Tahminen 53TL de vergi ödeyeceğim.)
    Çinden aldığım 2 adet Yi Home 720p: 22,5 USDx2= 45 USD (Farklı siparişlerle aldığım ve 22 Euro altı olduğu için vergi çıkmasını beklemiyorum)
    4 adet SD kart: 35*4= 140TL

    Yani 4 kameralı bu sistem, bana toplam 1000TL'ye mal oldu.

    Bir güvenlik şirketi ile anlaşsam en kötü cihazları en ucuz 1600TL'ye takıp her tarafa da kablo döşeyeceklerini düşündüğümde seçimimden memnunum (Tabi Çinden aldığım kameralarda dasıkıntı çıkmayacağını varsayıyorum)

    Aldığım kamera ile ilgili, sipariş verdiğim sitede yaptığım yorumu da aşağıda sizinle paylaşıyorum. İlave bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.

    Kamerayı kullanmak için prize bağlayıp, telefonunuza kurduğunuz Yi Home uygulaması üzerinden kurulumu gerçekleştiriyorsunuz ve bu işlem en fazla 1-2 dakika sürüyor. Kurulumu ve arayüzü oldukça kolay (Bu arada dil İngilizce). Kamerayı açtığınız andan itibaren internete 10 saniye gibi bir sürede bağlanıyor. Telefonunuzda da arayüzü açtıktan sonra kameraya bağlanmanız, eğer internet bağlantınız kötü değilse, 10-15 saniye sürüyor. Uygulama üzerinden kamerayı ya da kamera üzerindeki ışığı açıp kapayabiliyorsunuz. Eğer bulut satın alırsanız ya da kameraya hafıza kartı takarsanız geçmişe dönük görüntüleri de çok kolayca izleyebilirsiniz. Bulut fiyatlarının çok ekonomik olmadığını söylemeliyim ancak kameranın çalınma gibi bir risk varsa, SD kart da üzerinde takılı olduğu için, çalınma sonrası görüntüleri izlemek istiyorsanız bulut satın almanız şart çünkü NVR, DVR gibi cihazlarla kayıt imkanı söz konusu değil. Görüntü kalitesi, hem gece hem gündüz için, bence gayet yeterli ama izlediğimiz filmlerdeki 1080p kalitesi de olmadığını belirtmeliyim. Kameranın zoom, hareket algılama, farklı kaydetme seçenekleri gibi fonksiyonları var. Detay bilgi için Youtube üzerindeki inceleme videolarını seyretmenizi tavsiye ederim. Ben araştırırken yine Xiaominin Mijia modelleri ile Yi Home arasında kalmıştım. Bunu seçtim ve Mijia ile karşılaştırma yapamasam da oldukça memnun olduğumu belirtmeliyim. Özetle eğer profesyonel kullanım amacınız yoksa, evinizi, çocuğunuzu vs izleyebilmek istiyorsanız yeterli olacaktır.
  • yasinmend Y kullanıcısına yanıt
    Sayemde güzel bir şeye vesile olduğum için sevindim.

    Detaylı bilgi için teşekkür ederim. Aralarında ki tek fark desteklediği hafiza kartı kapasitesinin 32 veya 64 olması sanırım.

    Benim amacım sağa sola yukarı ve aşağı da hareket etmeli. Ama mi home da lens açısı genişse mijia ya gerek yok. Mi home da öyle bir model göremedim. Siz hangisini aldınız.



    Xiaomi Mijia 1080p IP Kamera - Detaylı İnceleme



    Xiaomi Mijia 1080p IP Kamera - Detaylı İnceleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    Benim aldığım model Mi Home değil, Yi Home. Yi, Xiaomi bağlısı ama farklı bir marka aynı zamanda. Sizin gönderdiğiniz fotoğraflarda Teknostore'dan alıntılanan diyebilirim. Orada 340TL ancak Amazonda 299TL'ye bulabilirsiniz. Açı olarak Mijia ile çok farklı değiller ama geniş kapsama alanı veya aşağı yukarı hareket istiyorsanız, Çinden sipariş verdiğim modellerden olan Yi Dome modelini inceleyebilirsiniz. Link:

    https://tr.aliexpress.com/item/YI-Bulut-ev-kameras-1080-P-HD-Kablosuz-IP-G-venlik-Kamera-Pan-Tilt-Zoom-Kapal/32912048381.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3dd14c4dkoEziu

    Bu model Türkiyedede satılıyor ancak fiyatları çok yüksek. 500-600 civarıydı sanırım. Hem hareket hem daha uygun fiyat olsun derseniz, aynı modelin 720p olanı da var. Bu arada muhtemelen gümrüğe takılacağını da hatırlatırım.
  • yasinmend Y kullanıcısına yanıt
    Attığınız linkde ki ürün gayet güzel. Hem 1080p hemde hareketli. Gümrük vergisi ne kadar çıkar sizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    Ben aldığımda 49 dolardı, şimdi artmış biraz tabi. Belki başka satıcılardan daha ucuza bulabilirsiniz.

    Gümrük vergisi 22 Euro'nun üstü için %20 civarı sanırım. Bu kamera için şu anki fiyatla 10 Euro, yani 60 TL'den biraz fazla vergi çıkar sanıyorum.
  • yasinmend Y kullanıcısına yanıt
    O zaman tr den almak daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu iki ürün arasında çok mu kalite farkı var. Fiyat neden bu kadar uçuk. Yoksa sadece serbest piyasa muhabbeti yüzünden mi ?



    Xiaomi Mijia 1080p IP Kamera - Detaylı İnceleme



    Xiaomi Mijia 1080p IP Kamera - Detaylı İnceleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar ;
    bende de Xiaomi Mijia 1080P (360 derece dönebilen) var.(bu ay gearbest den 196.15 TL (37 USD) (özel bir kanpanya ile) aldım.şu an ise 225 tl(43 USD) bu linkden alınabilir Mİ KAMERA 12 günde geldi ve gümrük vergisi çıkmadı )
    Ürün harika gerçekten geniş açılı süper 1080p görüntü sağlıyor.
    lakin benim sorunum şu ;
    Görüntü üzerinde yazan saat ve tarih bizden farklı zaman diliminde.Uygulamadan "time zone" GMT+3 yapmama rağmen genede görütü üstündeki zaman sayacı inatla ÇİN PEKİN saatini gösteriyor.
    düzeltmenin bir yolu varmı ? bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milleniumprince -- 20 Ocak 2019; 21:0:40 >
  • Bende Geçen Ay Aldım Görüntü Kalitesi Bana Göre Çok Güzel Zom Olayı 360 Derece Dönmesi 4 Yön Hareket Gece Gündüz Olayı Sesli Görüntü Sohbet vs Tavsiye Ederim 15 Günde Elime Ulaştı Gümrükte Çıkmadı Bana..
    https://tr.gearbest.com/ip-cameras/pp_009991451325.html?wid=1433363
  • 360 derece olan modeli aldm haka ancak dısardan 4g den 3g den evi izleyemiyorız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 numara kamra... mobıl uygulama harıka calısıyor... acaba laptop ıcın uzaktan balanıp laptopun harddıskıne kayıt yapmak (aksam gelınce kontrol cıın ) mumkun mu?
  • diplomat61 kullanıcısına yanıt
    Laptop diskini ağ üzerinden paylaşıma açarak, bu paylaşılan diski de nas device olarak gösterip yapabilenler olmuş hocam.

    Benim denediğim de harici hard diski evdeki modeme usb ile bağlayıp bunu ağ diski haline getirip cihazdan nas storage olarak bu diski gösterip kayıtları direk diske yazmak oldu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.