Şimdi Ara

Xperia Z Su Geçirmesi ve Tüketici Hakem Heyeti Ücret İadesi Süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
18
Favori
25.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar. Bu yazı xperia Z veya Z1 sahibi olupta sıvı geçiren ve ne yapacağını düşünen arkadaşlara bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Tüm detayları yazacağım için yazım biraz uzun olabilir. Yanlış yazımlar için şimdiden özür dilerim.

    Kullandığım kısaltmalar:
    MH: Müşteri Hizmetleri
    THH: Tüketici Hakem Heyeti

    23 Nisan 2013 tarihinde hepsiburada.com üzerinden dist. garantili 1848,99TL ücretle siyah xperia z satın aldım. yaklaşık bir ay kullandım ve bu sürede bol bol suya soktum. 1 ay sonra kamerada siyah leke oluştu ve hoparlör sesi sürekli kısık kaldı (sürekliden kastım suya soktuktan sonra sesin kısık kalıp 2-3 saat içinde açılması ve sürekli kısık kalması ). Haziran ayında teleserviceye gönderdim. 20 iş gününü geçtikten sonra ürünün yenisi ile değiştirilmesi için teleservice ve sony mobile mh ile görüştüm ve kaydın alındığını en kısa sürede sonucun bildirileceği belirtildi. 4 gün sonra tekrar aradım ve hala talebim sonuçlandırılmamıştı. 2 gün daha bekledim ve aradığımda teleservice değişim talebimin reddedildiğini söyledi. Sony ise yalan söyleyerek hala daha işlem sürecinde dedi. yaklaşık 30-35 iş günü geçtikten sonra telefon elime ulaştı ve artık uğraşmak istemediğim için aldım kullandım telefonu.

    Temmuz ayının sonuna doğru telefonu musluk suyuna tuttum ve kullanmaya devam ettim. 10dk sonra telefon sapıtmaya başladı. ne oldu diye bakarken kapakçıkları açtım ve telefonun içerisinden bir miktar su çıktı. hemen telefonu güneşe tuttum ve fazla ısınmayacak şekilde saç kurutma makinesi tuttum ve pirince koydum. Yaklaşık 1 gün pirinçte durdu.( Bu sırada tatilde olduğum için telefonu servise gönderemedim.) Bu sürede telefonu kapalı tutamadım sürekli açıktı çünkü açma kapama tuşu çalışmıyordu. 1 gün geçtikten sonra telefonu elime aldım ve açma kapama düğmesi dışında başka bir sorun olmadığının farkına vardım. Sensör yardımıyla ekranı açıp kapatan program yükledim ve 3 gün bu şekilde kullandım. 4. gün telefonun açma kapama düğmesi de sağlıklı çalışmaya başladı.

    Sıvı teması üzerinden 20-25 gün geçtikten sonra yaşadığım şehre döndüm ve ilk işim telefonu servise gönderdim. 10 gün sonra teleservice web sitesinden durumunu kotrol ettim ve sıvı teması yazıp 657TL ücret talep ettiler ve aynı gün içerisinde kargoya bile verdiler. Yani bana hiç sormadılar şu kadar tamir edelim mi diye. Sony MH ile görüştüğümde servisin verdiği karar nihai karardır değiştirilemez lafından başka bir şey duymadım. Bu arada şu bilgilendirmeyi yapayım kesinlikle değişim kararlarını teleservice değil Sony Mobile vermektedir. Bunu kendileri de kabul etmiştir. Aynı zamanda araştırmalar yaptım. Xperia Care support formuna (Sony mobile resmi forumu) denk geldim. Araştırma yaptım ve oradaki yetkili moderatörler "servislerde vakum-basınç testinin yapılması gerektiği ve bu testin sonucunda kullanıcı hatası olup olmadığının anlaşılabileceği" şeklinde yazı okudum. Bunun üzerine teleservice mh ile görüştüm ve bu durumu sordum, konu hakkında bilgisi olmadığını ve hatta bekleterek yetkiliye soracağını belirtti. Bir süre hatta bekledikten sonra "böyle bir testin yapılmadığını ve servise giden telefonların direk içinin açıldığı" yönünde bilgi aldım ve bu konuşmanın tarihini ve görüştüğüm kişiyi kaydettim. Sonrasında bu bilgiyi sony mobile ile paylaştım ve bana o yazıların olduğu forum linklerini göndermemi talep ettiler. Ben de mail gönderdim fakat nafile hiç umursamadılar. Adamlar cevap bile yazmaya tenezzül etmediler. yaklaşık 20 gün sonra gizli numaradan arandım ve bu testin yapıldığını falan bildirildi. Ben de kanıt istedim ve kanıtı teleserviceden alabileceğimi belirtti. Tekrar Teleservice ile görüştüm ve böyle bir şey yapılmadığı için bir şey gönderemeyeceklerini belirtti. Kasım ayına kadar uğraşlarımın hiç biri sonuç vermedi. bu süreçte 30a yakın mail attım sony mobile'a ancak 4-5 tanesine cevap alabildim. Artık usandım ve vazgeçtim. Telefonun kullanımında sıkıntı olmadığı için kullanmaya devam ettim içime sinmeyerek.

    Aralık ayında telefonu kullanırken kendiliğinden çatladı. (kılcal bir çatlak oluştu) kendiliğinden çatlayabileceğine inanmayan arkadaşlar ingilizce olarak google de arama yaparak bu konu hakkında bilgi bulabilirler. Ben araştırdım ve böyle bir şeyin olabileceği ve bazı telefonlar böyle sorunlar olabildiği yazılmıştı ve bu telefonlar servis tarafından otomatik değiştirildiği yazılmıştı. Hiç umudum olmadığı halde tekrar teleserviceye gönderdim ve telefonumun tamamen garanti dışı bırakıldığı bilgisini gördüm ve çok sinir oldum. telefonum için 1748TL ücret talep ettiler yenisi ile değişimi için. Tabi bu arada Sony ye mesaj attım garanti durumu ile ilgili ama klasik cevap verilmedi. Mh ile görüştüm ve sıvı temasının 2 yıllık garantiyi yok ettiğini söyledi ve her konuşmadan sonraki klasik cümleyi söyledi. "Yasal yollara başvurabilirsiniz." Final dönemi falan derken bir müddet uğraşamadım ve başka bir telefon kullandım.

    Tüketici Hakem Heyeti kısmına geldik.

    10 Şubat 2014te Ümraniye/İstanbul Tüketici Hakem Heyetine gittim. Telefonun değerini sorduklarında 1848,99TL dedim ve bunun için tüketici mahkemesine gitmem gerektiğini belirtti. Ben de tüketici mahkemesine gidip dosya masrafı ve avukat masrafları ile uğraşmak istemediğimi belirttim. Rica ettim. Yetkili ise kabul edebileceğini fakat kararın yasal bir geçerliliğinin olmayacağını belirtti. Ben de kabul ettim ve oradan bana verdikleri dilekçeyi doldurdum. (Dava edilen kısmına telefonu satın aldığımız yeri yazmamız gerekiyormuş.) Dilekçede bizim şikayetin özeti kısmını doldurabileceğimiz yer yaklaşık yarım sayfa. Bu yüzden özet geçerek yazdım ve en sona ücret iadesi istediğimi belirttim. Sonrasında garanti belgesi, fatura, servis irsaliyeleri ve şikayet dilekçesinin 5er adet fotokopisini çektirip yetkiliye verdim. Yetkili bir dosya numarası vererek işlemimi başlattı ve 1-3 ay içerisinde sonuçlanacağını belirtti. 7 Mayısta telefon açtım THH'ye ve durumunu sordum ve bilirkişi incelemesi yapılmadığını söyledim. Bunun üzerine telefonunuzu getirin bilirkişi incelesin denildi. 7 Mayısta gittim bilirkişi ile görüştüm. Bilirkişi telefonumun incelenmesine gerek olmadığını, su geçirmez bir telefonun su geçirmesinin zaten başlı başına saçma olduğunu, reklamlarda milleti kandırdıklarını belirtti. Kararın ise 13 Mayısta imzalanacağını belirtti. 13 Mayısta gittim ve kararımı aldım. Bana ayıplı mal satıldığından dolayı ücret iadesine karar verilmiş ve karar dilekçemde davalı kısmına hepsiburadanın yanına bir de sonyyi eklemişler.

    Kararı alır almaz hepsiburadayı aradım ve mh ile görüşmem sonucu tkk kararını taraflarına mail atmamı istedi. Maili 13 mayısta gönderdim. 15 mayısta telefonla aradılar ve telefonun tüm aksesuarlarını ve faturasını hepsiburadaya ulaştırmamı belirttiler ve kargo numarası verdiler. Yurtiçi kargo ile 15 Mayısta gönderdim ve 16 Mayısta hepsiburadaya ulaştı ve 15.30ta kargoyu teslim adıklarına dair mail attılar. araya hafta sonu ve 19 mayıs tatili girdiği için işlem yapılamadı. 20 Mayısta ise iade kararı çıktı ve tarafıma mail atıldı. 21 Mayısta hesabıma ödeme kuponunu yüklediler ve mesaj ve mail ile bilgilendirdiler. siteye girdiğimde ödeme kuponunun altında iban bilgilerimi girmem gerektiği yazılıydı ve iban bilgilerimi girdim ve bir kaç gün içerisinde bankaya iadesinin yapılacağını yazdı. Böylelikle sony ve teleservice ile olan sıkıntılı sürecimin sonuna gelmiş oldum. Bu arada iade ile ilgili kararı aldıktan 3 gün sonra Sony yi aradığımda telefonu hepsiburadaya gönderdiğimi belirttim. Onlara göndermemem gerektiğini işleme konulmayacağını hepsiburadanın bana geri göndereceğini söylediler. Bir de mail atmamı ve mailde hepsiburadaya gönderdiğimi belirtmemi söylediler. 17 Mayısta attım maili ve 21 Mayısta cevap verdiler. ben mailde telefonu hepsiburadaya gönderdiğimi belirttiğim halde gelen mailde "telefonunuzu, aksesuralarını, orjinal kararı, orjinal faturayı vs şeyleri teleserviceye göndermem gerektiğini yazmışlar. Gönderdiğim maili doğru düzgün okumadan cevap yazıyorlar.

    Sizinde telefonunuzda sıvı teması olduysa hiç beklemeden ve uğraşmadan THH'ye gidin ve bir dilekçe doldurun. hiç bir zorluğu yok. Bu süreçte telefon sizde kalıyor. Hiç uğraşmadan 3 ay sonra kararı alıp işleme koyduruyorsunuz. Gerçekten hakkını arayacak arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olurum. Yeterki bu saçma servislerin ve Sony mobile TR nin haksız uygulamalarına göz yummayın. Hakkınızı sonuna kadar arayın.

    Bu kadar sıkıntılı süreçte Sony Mobile TR nin ve teleservicenin hiç bir tülü yardım etmediğini hatta aksine beni sinirlendirmek dışında başka bir şey yapmadıklarını belirtmek isterim. Bundan sonra alacağım telefon bi ihtimal Sony olacak fakat kesinlikle Sony Mobile TR garantili olmayacak. Gereksiz yere 400-500TL fazla para vermeyeceğim. gerekirse o da bozulur fakat bunlara artık para kazandırmam.
    Ekte THH kararı mevcuttur.


     Xperia Z Su Geçirmesi ve Tüketici Hakem Heyeti Ücret İadesi Süreci


    HB Ödeme Kuponu:https://store.donanimhaber.com/cc/8d/a2/cc8da24d2538d55d25e736833ad1a5e4.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuCh -- 9 Haziran 2014; 3:33:50 >



  • Oncelikle gecmis olsun hocam ayrica da tebrik ederim hakkinizi arayip bu kan emicilere paranizi kaptirmadiginiz icin sizin gibi bilincli tuketiciler cogalirsa bu teleservice vb.dolandiricilar yok olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun valla .. Mutlu sonla biten bir roman gibi okudum , bu işlere artık bir yasal düzenleme gelmesi lazım ..ama bu kafayla çok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğunuz için teşekkür ederim. Bu süreçte gerçekten en çok sinir olduğum durum sonynin hiç ilgilenmemesi ve üstüne üstlük yasal hakkınızı arayın diyip durması. Umarım bu yasayı uygulamadıkları için ceza stemi getirilir. Bu arada thh yaklaşık olarak 1241TL ye kadar olan uyuşmazlıklarda verdiği kararın yasal geçerliliği oluyor. Yeni yasal düzenkemeye göre bu miktar 3000TL olacak ama mecliste daha imzalanmadı. Yukarıda yazdığım gibi bu durumda olan herkese yardımcı olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuCh -- 22 Mayıs 2014; 10:56:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuCh

    Okuduğunuz için teşekkür ederim. Bu süreçte gerçekten en çok sinir olduğum durum sonynin hiç ilgilenmemesi ve üstüne üstlük yasal hakkınızı arayın diyip durması. Umarım bu yasayı uygulamadıkları için ceza stemi getirilir. Bu arada thh yaklaşık olarak 1241TL ye kadar olan uyuşmazlıklarda verdiği kararın yasal geçerliliği oluyor. Yeni yasal düzenkemeye göre bu miktar 3000TL olacak ama mecliste daha imzalanmadı. Yukarıda yazdığım gibi bu durumda olan herkese yardımcı olabilirim.

    28 mayıstan sonra http://www.gtb.gov.tr/data/52a1bb4b487c8e92386d08c8/6502_sayili_tuketicinin_korunmasi_hakkinda_kanun.pdf

    tüm SONY EURASİA VE TELESERVİCE mağdurları tüketici hakem heyetlerine başvursunlar


    Başvuru
    MADDE 68 – (1) Değeri iki bin Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem
    heyetlerine, üç bin Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine, büyükşehir
    statüsünde bulunan illerde ise iki bin Türk Lirası ile üç bin Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem
    heyetlerine başvuru zorunludur. Bu değerlerin üzerindeki uyuşmazlıklar için tüketici hakem heyetlerine başvuru
    yapılamaz.
    (2) Tüketici hakem heyetleri kendilerine yapılan başvuruları gereğini yapmak üzere kabul etmek zorundadır.
    (3) Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici hakem
    heyetine yapılabilir. Tüketici hakem heyetinin bulunmadığı yerlerde ise başvuruların nerelere yapılacağı ve bu
    başvuruların hangi tüketici hakem heyetince karara bağlanacağı yönetmelikle belirlenir.
    (4) Bu maddede belirtilen parasal sınırlar her takvim yılı başından itibaren geçerli olmak üzere, o yıl için
    4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilan
    edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanır. Bu artışların hesabında on Türk Lirasının küsuru dikkate
    alınmaz.
    (5) Bu madde tüketicilerin ilgili mevzuatına göre alternatif uyuşmazlık çözüm mercilerine başvurmasına engel
    değildi
  • valla helal olsun kardeşim bizim buradaki thh denen zatlar direk mahkeme gidin demişlerdi işlerim sebebiyle uğraşamadım. bi kaç kez daha teleservice ve sony eurasia müşteri hizmetleriyle kavga gürültü devam etti
    defalarda VAKUM TESTİ yapmanız gerekli dediysem de onlarca mail defalarca telefon görüşmesi hatta necatibeydeki teleservice merkezinde teknik elemanla konusmalarımın sonucunda o testen haberdar olmadıklarını/o testi yapmıyoruz demelerine karşın bana gelen en son mail de vakum test yapıyoz demelerinden sonra telefonumu bulundugum yerdeki bi telefoncuya göstererek durumunu sordum o da ki teleservice mağdurları bilirler
    telefonun arkası tamamen kapatılmamıs telefonun kusurunu belirttiğim yerden kapatamamışlar. o acık yerden telefonun arka kapağını açarak telefoncuya gösterdim o da işlemcinin koruyucu muhafazasını açarak abi bundan hayır gelmez diyerek o zamandan beri telefon pert durumda yatıyor. demam o ki kardeşim ben bu durumda başvursam bana herhangi bi sıkıntı çıkarırlar mı?


    nereye gitsem kim sony türkiyeden ürün almaya kalksa herkesi uyarmaya çalıştım

    hatta telefondan adreslerini istedim o sattıkları ayıplı malı istanbul merkezde başlarına çalacaktım ki müşteri hizmetlerinen adresi alamadım :)


    sony türkiye hakkında tüm sosyal medyada yaptıkları pislikleri aktardım en sonunda facedeki sony mobile tr hesabında benim mesaj yazmamı engellemişler. :)
    undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uraltay85 -- 22 Mayıs 2014; 13:19:31 >
  • Hocam bence hiç bir sıkıntı çıkaramazlar. Kesinlikle başvurun, hatta benim yukaruda eklediğim kararı da fotokopi çektirip belgelerin arasına koyun. İlerki aşamalarda her türlü yardımcı olurum. Siz yeterki hakkınızı arayın. Sonuç olumlu olacaktır emin olun. Benim telefonda arka kapak kalkıklığından su almıştı.

    Bu arada saat 17 itibari ile hepsiburada enpara hesabıma ücreti havale etti. Artık kurtuldum :) bu aşamada gerçekten şaşırdığım hepsiburadanın iade sürecinin bu kadar hızlı işlemesi. 14Mayısta mail attım ve 9gün içinde para hesabıma geçti. Beni hiç uğraştırmadılar ve her aşamada hem mesaj hem de mail attılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuCh

    Hocam bence hiç bir sıkıntı çıkaramazlar. Kesinlikle başvurun, hatta benim yukaruda eklediğim kararı da fotokopi çektirip belgelerin arasına koyun. İlerki aşamalarda her türlü yardımcı olurum. Siz yeterki hakkınızı arayın. Sonuç olumlu olacaktır emin olun. Benim telefonda arka kapak kalkıklığından su almıştı.

    Bu arada saat 17 itibari ile hepsiburada enpara hesabıma ücreti havale etti. Artık kurtuldum :) bu aşamada gerçekten şaşırdığım hepsiburadanın iade sürecinin bu kadar hızlı işlemesi. 14Mayısta mail attım ve 9gün içinde para hesabıma geçti. Beni hiç uğraştırmadılar ve her aşamada hem mesaj hem de mail attılar.

    tüm süreci içeren belgelerimi toplayım üstüne denizde cekilen videoda dahil. ki bu video ile bir akrabam mahkemeyi kazandı parasını aldı. 28sinden sonra beni başından savan thh bi yoklarım :)
    bende bu arka panelin kalkmasından dolayı burada çok yazdım çizdim baştan olayı anlamadılar anlamamazlıktan geldiler burada. hatta yurt dışında bu panel kalkıklığının peşinde olanların linklerini vermiştim ki bunu sony türkiye ve teleservice ede göstermiştim... şimdi onlar düşünsün :)
  • Hocam thh hiç bir şey istemedi benden. Video, resim falan verecektim gerek yok dediler. Sadece dilekçem ve servis raporlarından baz aldılar. Umarım sizin işiniz de bir an önce hallolur ve bu dertten kurtulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi ne olaylar ya helal olsun muazzam bir çalışma olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun hakkını sonuna kadar aramışşın
  • Sağolun hocam. umarım bu durumda olan herkes bunu yapar da kimse bunlar yüzünden mağdur olmaz.
  • Helal olsun cidden.. Yani kac ay sonra isleminiz tamamlanmis oldu ?

    Birde siz bu telefonu hepsiburadadan almis olmasaydiniz daha da alamayabilirdiniz bence paranizi ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresma_o3 -- 9 Haziran 2014; 9:40:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmalar bu işlerin zorluğunu bildikleri için insanlara yasal hakkınızı arayın gibi cümleler sarfediyorlar.
    Aslında o kadar iyi biliyorlarki mahkemenin tüketici lehine bir karar vereceğini..
    ama insanlarımız malesef uğraşmak istemiyorlar,yılmayın sabredin.paranızı bu çakallara vermeyin.
    Binlerce böyle madur var düşünün uğraşmak istemeyenlerin bıraktıkları paraları..

    ben böyle 2 tane ayıplı malı THH sayesinde para iadesi aldım,ne ilginçtirki yine bu ürünlerden biri sony malesef.
    sony nin burdaki kabahati adına yakışmıcak derecede ilgisiz olması,müşteri memnuyeti kavramını unutmuşlar.
    diğer kusurlar aldığımız (vatan,teknosa v.s.)
    gibi yerlerin zora koşması...

    Birşey daha belirteyim bu tür tüketici lehine sonuçlanan davalar diğer davalara emsal teşkil ettiğinden önemlidir.
    THH ye başvuracak arkadaşlar bu kararıda örnek olarak gösterebilirler gidicekleri yere.(kendi bulundukları THH)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 9 Haziran 2014; 10:15:55 >
  • @Quaresma_o3

    Hocam tüketici hakem heyeti süreci tam olarak 3 ay sürdü. 7 gün içerisinde ise hepsiburada.com dan iademi aldım. Hocam bilmiyorum artık sağolsunlar iademi hemen hiç uğraştırmadan gerçekleştirdiler. Nette hepsiburada iade süreçleri hakkında yazılanları okuyunca 1-2 ay bekleyeceğimi düşündüm. Bana göre gerçekten bir teşekkürü hakediyor hepsiburada.

    @@BJK@

    Evet hocam ne yazık ki durum dediğiniz gibi. Ama bunu diğer firmalardan bekleriz de sony gibi bir marka bu tavrı uygulaması beni çok şaşırtmıştı. Ama zararlı onlar çıktı. Değişim yapsalardı kabul edecektim ama hiç yanaşmadılar. Bu yüzden artık distribütör garantili almayacağım. Kendi keyifleri bilir 1 müşteri daha kaybettiler. Keşke herkes bu durumun üstüne düşse işte o zaman ağızları yanar ve umursamaya başlarlar.
    Evet herkes uğraştırıcı olacağını zannediyor ama bence değil. Sadece bekleme süresi uzun. Başka uğraştırıcı bir şeyi yok. Amacım bu konuyu yukarıda tutmak ve herkesin görmesini sağlamak.

    Bir de genel olarak bir şey söylemek istiyorum. Özel mesaj yerine aklınıza takılanları buradan sorarsanız başkaları da bilgilenmiş olur. Başta da söylediğim gibi her türlü yardıma açığım.
  • Arkadaşlar merhaba teknosadan 1500 Tl ye aldığım telefonu 3. gün kapakları kapalı halde suya düşürdüm :( açılmadı servise verdim anakarta sıvı teması diyip 1200 tl tamir ücreti istediler. Telefonun 2 yıllık garantisini fes etmişler. Telefonu geçen gün gönderdiler sorunsuz çalışıyor. Tüketici hakem heyetine başvursam bir sonuç alabilir miyim ?
  • sanırım Sony Z serisinde bu su kaçma olayı nadiren de olsa oluyor. Bence Z1Compact almış biri olarak yazıları gördükçe suya girmekden çekiniyorum. Ama bu telefunda su altında çekim yaparım diye aldım. Ama muslukda yıkamak bile korkutuyor. 2.El aldım garantili cihaz fakat insan gene de ürküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechnoDeviL

    Arkadaşlar merhaba teknosadan 1500 Tl ye aldığım telefonu 3. gün kapakları kapalı halde suya düşürdüm :( açılmadı servise verdim anakarta sıvı teması diyip 1200 tl tamir ücreti istediler. Telefonun 2 yıllık garantisini fes etmişler. Telefonu geçen gün gönderdiler sorunsuz çalışıyor. Tüketici hakem heyetine başvursam bir sonuç alabilir miyim ?

    Bugün servise verdiğim xperia z1 1-2 gün önce su geçirdi. Verecekleri karar belli ve ben de buna istinaden TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURMAYA KARAR VERDİM.

    Kullanıcı hatası diyecekleri mâlum. Kapaklarını sıkıca kapatıp bastırdığım halde su giriyorsa benim ne suçum var ?
    Arka kapakta açıklık vardı bunu da yazdırdım ancak ne olursa olsun işi kullanıcıya yıkacakları için şimdiden dilekçe hazırlığına, kanıt toplamaya başladım.

    Telefonu suya sokarak tanıttıkları videolar, sitelerinde "su geçirmez" ibaresinin yer alması, emsal kararlar vs avukat kuzenimle birlikte bu işin peşinden gideceğim.


    2200tl verdiğim telefon şuan çöp oldu. Siz de 1500 vermişsiniz. Peşini bırakmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechnoDeviL

    Arkadaşlar merhaba teknosadan 1500 Tl ye aldığım telefonu 3. gün kapakları kapalı halde suya düşürdüm :( açılmadı servise verdim anakarta sıvı teması diyip 1200 tl tamir ücreti istediler. Telefonun 2 yıllık garantisini fes etmişler. Telefonu geçen gün gönderdiler sorunsuz çalışıyor. Tüketici hakem heyetine başvursam bir sonuç alabilir miyim ?

    Hocam leyhinize sonuçlanma ihtimali yüksek. Bence başvurunuzu yapın thh ye sonuçta siz hiç bir şeyle uğraşmayacaksınız. Başvurunuzu yapıp sonucu bekleyeceksiniz. Telefon sizde kalıyor sonuçta. Başvuru yapatken benim yukatıya koyduğumu da koyarsanız ekler arasına daha garanti olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.