Şimdi Ara

Yabancı sınırı gelmeden bu futbol düzelmez

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Futbol iflasta. Futbol bitmiş. Tribünler boş. 11 yabancıyla sahaya çıkan takımlar var. Ülkede dert kalmamış gibi Ziraat Bankası futbolcuların milyon dolarlarını ödemeye çalışıyor. Anadolu kulüplerinin çoğu krizde. Köklü şehir takımları iflasta, transfer yasağındalar.

    Tüm kaynaklarımızı yabancı oyunculara milyon eurolar olarak aktarmaya çalışıyoruz. Hani yabancı serbest olunca Avrupa'da başarı gelecekti. Hani nerede Avrupa başarısı. Boş bir söylem olduğu ortaya çıktı. Ben Avrupa'da başarı istemiyorum. Kendi ligimin eğlencesi bana yetiyor arkadaşlar.

    Yabancı sayısı 4 ile sınırlarındırılmalı. TFF 1. Lig'de de yabancı oynatmak yasak olmalı. 4 yabancı olunca FB-GS maçı izlenmeyecek mi. Tam tersine çok daha zevkli olacak. Altyapıdan bazı Türk oyuncular zorla da olsa sivrilecek, milli takımımız da düzelme yoluna gidecek.

    Passolig'in kaldırılmasıyla tribünler tekrar dolacak. Şimdikine göre çok daha güzel bir futbol ortamı oluşacak.

    Kulüpler denetlenecek, kafalarına göre, gelirinden fazla milyon euroları kimse oyunculara akıtamayacak.



  • futbolcunun yerlisi yabancısı olmaz, iyisi kötüsü olur. sanki süper oynayan yerli topçular var ama takımlar onları yedek oturtuyor yerlerine yabancıları koyuyor. bak trabzon'a yusuf,abdülkadir,uğurcan vs. çatır çatır oynuyor. hangi futbolcu iyiyse o oynar bu kadar basit. yerli topçular diskolarda,barlarda karı kız kovalayacaklarına kendilerini geliştirsinler.
  • Ziraat bu borçları ödesin çok geçmez 5 sene sonra aynı borçlar yine oluşur..
  • "Ben Avrupa'da başarı istemiyorum. Kendi ligimin eğlencesi bana yetiyor arkadaşlar." dan sonrasını okumadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı sınırı zayen var 14 ama aşırı fazla
    Yapılması gereken serbest bıtakmak
    Altyapı ve türk ligi maddesi eklemek
    Altyapı 6
    Türk 8
    25 kişilik kadro 11 yabancı
    Sınıra göreextra para
    Her türke ödül 100bin
    Her altyapıya 2 kat ödül 200bin
    Her yabancıya 50bin
  • Serdar Aziz'le , Tolgay tamam demek
  • bu gelecek sınır yüzünden bjk'yi bırakalı 2 sene oldu... . Sınırı getirdiklerinde benim gibi takımı bırakacaklar fazla olacaktır.... yazın bir kenara.



    hadi ilk sınırı getirdiklerinde eyvallah dedim ama sonradan tekrar getireceklerini açıklayınca 2006 yılından beri ikinci takımım Arsenal artık birinci takımım oldu.


    bir de yabancı serbest olunca başarı gelmedi demiş. 2 senedir bjk'nin yaptıklarını unuttunuz sanırım. o gelecek sınırla cl'de gruptan çıkmayı geçtim gram puan toplayamaz hiçbir türk takımı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wake Up Lieutenant -- 7 Ocak 2019; 1:25:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • futbolcunun yerlisi yabancısı olmaz, iyisi kötüsü olur. sanki süper oynayan yerli topçular var ama takımlar onları yedek oturtuyor yerlerine yabancıları koyuyor. bak trabzon'a yusuf,abdülkadir,uğurcan vs. çatır çatır oynuyor. hangi futbolcu iyiyse o oynar bu kadar basit. yerli topçular diskolarda,barlarda karı kız kovalayacaklarına kendilerini geliştirsinler.
  • Ozan, Alper, Salih gibi futbolcular milyon dolarları kaldırmaya devam edecek. Yukarı arkadaşın bahsettiği gibi futbolcunun iyisi kötüsü olur. Türkler iyi oynadıktan sonra kimse yabancı aramıyor ki. Bizim sınırlandırmadan önce altyapımıza çeki düzen vermemiz lazım. Altyapı olmadan futbol gelişmez.
  • Ya vasat insanların vasat düşünceleri her yerde. Kurtulamıyoruz anasını satayım. Nizami sahada topa vurmamış, alt yapıların durumundan bihaber adam klavye başında ülke futbolunun sorununu teşhis ediyor. Olaya ne kadar yüzeysel bakılabilirse o kadar yüzeysel bakıyorsunuz. Tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.yerelfutbol.com/futbolun-besiginde-amator-futbol-nasil


    önce senin yazını okudum. sonra yukarıdaki linkte yer alan yazıyı okudum. senin tavsiyen samanlıkta kaybolmuş iğneye benzedi. valla doğrusu benim de öneri veresim gelmedi hiç. bir anda soğudum futboldan.
  • bu tipler yüzünden zaten ülkece 1 gram ilerleme kaydedemiyoruz. Kaybolup gittiğiniz gün hepimize en hayırlı işi yapmış olacaksınız.
  • Yine hep aynı bahanelerle geliyorsunuz arkadaşlar. Milyon euroları yabancılara dökmeye devam edelim en iyisi. Siz de Avrupa'da başarı hayaliyle devam edersiniz. Gerçekler ise şampiyonlar liginde 6 maçta 4 puan, avrupa liginde molde'ye elenmek olur.

    Bundan 15 yıl önce futbol çok daha güzeldi. Çocukken gittiğim alt lig maçları bile hep full tribündü. Maç günü şehirde o heyecanı hissederdiniz. Şimdi maça giden yok. Madem bu yabancı fazlalılığından ve boş tribünlerden memnunsunuz, aynen devam etsin bu saçma düzen ne diyebilirim ki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılandırma kelimesinin ne anlama geldiğini bildiğinize emin misiniz? Siz ne zannediyorsunuz devlet tüm borçları ödeyip kapatacak falan mı?
    Ziraat bankası borçları kendi üstüne alıyor. Ödemeyi onlar yapacak daha sonra da düşük faizle kulüplerden bunu geri toplayacak.
    Diyelim ki Fenerbahçenin Yılmaz Faktöring'e %30 faizle borcu varsa Ziraat bu borcu kapatacak, Fenerbahçe yine aynı düzende Ziraat bankasına enflasyon oranında faizle geri ödeyecek.
    Gazetelerin twitter sayfasında paylaştığı haberin ana başlığını okuyup burda yorum yapmayın.
  • quote:

    Yabancı sayısı 4 ile sınırlarındırılmalı. TFF 1. Lig'de de yabancı oynatmak yasak olmalı. 4 yabancı olunca FB-GS maçı izlenmeyecek mi. Tam tersine çok daha zevkli olacak. altyapıdan bazı Türk oyuncular zorla da olsa sivrilecek, milli takımımız da düzelme yoluna gidecek.


    Bu ülkede futbolda, futbolculukta bile torpil var. Unutun o yerli oyuncular yetişecek milli takım düzelecek vs...

    Tam aksine Avrupada kötü olan takımlarımız daha da kötü olacak.

    Parası, tanıdığı vs. olanlar futbolcu olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciddi Kedii

    Yine hep aynı bahanelerle geliyorsunuz arkadaşlar. Milyon euroları yabancılara dökmeye devam edelim en iyisi. Siz de Avrupa'da başarı hayaliyle devam edersiniz. Gerçekler ise şampiyonlar liginde 6 maçta 4 puan, avrupa liginde molde'ye elenmek olur.

    Bundan 15 yıl önce futbol çok daha güzeldi. Çocukken gittiğim alt lig maçları bile hep full tribündü. Maç günü şehirde o heyecanı hissederdiniz. Şimdi maça giden yok. Madem bu yabancı fazlalılığından ve boş tribünlerden memnunsunuz, aynen devam etsin bu saçma düzen ne diyebilirim ki.
    Bundan 15 yıl önce demek ki insanların geliri daha iyiymiş.

    Şuan millet yiyecek ekmeğini, marketini zor karşılıyor bir de gidip para verip maç mı izleyecek stadda? Hele de alt liglerde full tribün her maç...
  • Klüpler zorlanınca yerli ve genç oyunculara yöneldi. Devam edilmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence de yabancı sınırı kesinlikle olmalı, örneğin bir takım aynı anda 3ten fazla yerli oyuncu oynatamamalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka gibi valla sanki yabancı sınırlaması yepyeni birşey daha önce hiç uygulanmadı gelip bunu anlatıyorsunuz. Zaten önceden yabancı sınırı vardı noldu milli takım şampiyon mu oluyordu ? Kulüpler Avrupa kupaları mı alıyordu?

    Ben söyleyim hiçbir halt olmadığı gibi Mehmet topuza 9 milyon Alper’e 8 milyon para ödeniyordu. Bide işin finansal boyutundan bahsediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi ya gerçekten bu ülkede yaşayan insanların beyinlerinde problem var. Çok ciddi anlamda bunu algılayabilmiş durumdayım artık. IQ sorunu var ve ne yazık ki abartısız 50 milyonun IQ'su 70'in altında.

    İş yapıyorsan eğer bir sektör üzerinde, bunu planlı programlı organize bir şekilde her yönünü detaylı bir şekilde düşünüp yaparsın. Önce zemin hazırlarsın, olanakları değerlendirirsin daha sonra yaptığın işin kaliteli olması için gereken özveriyi ve çalışmayı yaparsın. Verimli olursan, kaliteli iş yaparsan her daim de başarılı olursun, kazanırsın. İmkanlar varsa aslında herşey basit matematiktir.

    Futbola gelecek olursak, örnekler o kadar basit ki, gözlerimizin önünde. Belki çok detaylı bilmiyoruz iç yapılarını ancak, Ajax-Porto-Barcelona dediğimiz zaman alt yapı ile ilgili futbol ile yakından ilgilenen herkesin ortak bir fikri olur muhtemelen. Bu adamların yapmış oldukları bir takım sistemler ve bu sistemlerin işlemesini sağlayan kurallar var ve sadece bunları uyguluyorlar.

    Barcelona'da biliyoruz ki La Masia denen bir futbol okulu var ve buradan çok küçük yaşlardan itibaren yetişen oyuncuları saymamıza gerek yoktur sanırım. Yani bir değil, iki değil, 5 değil 10 değil, tesadüfi iş yapılmıyor. Yukarıda yazdığım gibi belli bir düzen-sistem ve kurallar var, uygulanıyor.



    Şimdi gelelim ülkemize...

    Liyakatın olmadığı, hele hele günümüzde kanka-yandaş-amca-dayı hukukunun en üst seviyeden değer gördüğü şu yıllarda, senin kulübünün kuracağı altyapı okullarındaki antrenörler-eğitmenler adını siz koyun kim olursa olsun, bu işin varsa eğer okulundan mezun, belli bir zeka seviyesine sahip, gelişime açık, vizyonu olan (belki birkaç nitelik daha sayılabilir) insanlar olmadığı sürece, istediğin kadar çırpınsan bir yere varamazsın. Ne yazık ki ülkemizde bu profile sahip insan sayısı az olduğundan dolayı, bu insanlar da bir yerlere gelememekte veya konumlarında yükselememekteler.


    Yine ne yazık ki ülkemizdeki insanların saddece %5'inin başarabildiği objektif olma yönünden yola çıkıp, 2000 yılında Galatasaray'ın başarmış olduğu Avrupa şampiyonluklarına bir göz atalım isterseniz?

    Siz sanıyormusunuz ki tüm başarı '96-'00 yıllarında 4 şampiyonluğa adını yazdırmış Fatih Terim'e ait?
    Fatih Terim'in, en başarılı Türk teknik direktör olduğunu ancak liseliler tartışır, fakat neden aynı başarısını tekrarlayamıyor?
    Benim yaşım yetmiyor ancak yaşı 40-45'in üzerinde olan ve futbol ile her daim ilgilenmiş insanlara rahatlıkla sorabilirsiniz. O dönemin Galatasaray kadrosunda "iskeleti oluşturan" tabirini rahatlıkla kullanabileceğimiz "Türk" oyuncuların, 80'li yılların sonundan, 90'lı yıllar ve 2000'lerin başına kadar ki gelişimlerini, birbirleri ile oynama alışkanlıklarını inceleyin lütfen. O kadronun nasıl korunduğunu, yıllar geçtikçe birbirlerini adeta ezberlemişçesine oynamasını araştırın hatta youtube üzerinde videolar bile vardır izleyin. Bunun mimarlarının da Jupp Derwall ve Karl Heinz Feldkamp, Mustafa Denizli ve diğer Alman ekolüne sahip Alman hocalar olduklarını göreceksiniz.

    Kısaca, belli bir proje düşünülmüş ve uygulanmaya çalışılmış, verimli olmuş, başarıyı getirmiş.


    Diyelim ki altyapın yok, nasıl başarı yakalarsın? Bunun için de çok uzağa gitmeye gerek yok Fenerbahçe erkek basketbol takımını inceleyebiliriz mesela. Doğru yönetici, doğru fikir, doğru zamanda yapılması gereken hamleler, doğru proje, doğru insanlar (koç, oyuncu vb. uzun uzun bahsetmek istemiyorum) ile de başarı yakalanabiliyor değil mi?


    Biz ülke olarak bir takım şeyleri aşabilmiş değiliz ne yazık ki, ve aşabileceğimize olan inancım da çok üzülerek söylüyorum ki yok.

    Futbolda oyuncu yetiştirmenin, toprağa ekilen fidanın filizlenip ağaç olması ve mevsiminde meyve vermesinden bir farkı yoktur aslında ancak buradaki en büyük sorun, bu gelişim sürecini anlayabilecek kapasiteye ve sabra sahip insanların varolmayışıdır.
  • Ondan sonra Tarık Çamdal yatarak milyonlar kazansın he gülüm he
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.