Şimdi Ara

Yağın Değişim Süresi Geçti Bişey Olurmu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
37.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam geçen yıl Kasım sonu Yağ ve yağ filtresi değişti. Bu yıl aracımın 2 yıllık garantisi bitti artık, kosiflere götürmeyeceğim. Çünkü bir yağ değişimine 900 TL istiyorlar.

    Özel servisle görüştüm. Onlarda Yağ + Yağ filtresi, Hava Filtresi , Polen filtresi ve hidrolikle fren hidrolik yağı değişimi için işçilik 200 TL toplamda 1200 TL para istediler.

    Aldığımdan buyana hava filtresi polen filtresi ve hidrolikler değişmedi. Bunlarında değişmesi gerektiğini söylüyorlar.

    Geçen yıl Castrol Edge Professional BMW LL01 30 binlik yağ konulmuş. Dediğim gibi sadece 3000 km yol yaptım. Kararsız kaldım ne yapmam gerektiği konusunda. Her yıl cebimden 1200 lira civarı para çıkıyor. Ne doğru ne yanlış bilemedim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben aracımın bakımlarını kendim yapıyorum. 12 bin km sonra bakım yaparken hava filtresini kontrol ettim hafif bir toz çıktı temizdi. Tozunu temizledim tekrar taktım üzerine 10 bin km daha kullandım. Toplam 22bin km ve biraz kararma olmuştu. Onun sebebi de yağ buharı hortumu buraya bağlı olduğu içindi. Bir ara devirli kullanmıştım. Sen 6bin kmyi çok tozlu topraklı yollarda kullanmıyorsan hava filtren temizdir. Fordun bakım periyotlarını gösteren global siteden baktığımda normal koşullarda 30bin Mil yani 48bin km sonunda hava filtreni değiştir diyor. Türkiyede insanları sömürmek için temiz filtreler çöpe gidiyor malesef.

    Polen filtresi de klimayı, kaloriferi kullanımına ve ortamdaki toza bağlı olarak kirlenir. Hava filtresi pek tozlanmamasına rağmen(aracı sakin kullanırım), polen filtresi 6 ay(6bin km) sonra söküp baktığımda beklediğimden kirli çıktı. Yedeğini taktım ve çıkanı da sabunlu ılık suyla yıkadım tertemiz oldu, kağıt olmadığı için sorun olmuyor. Polen filtreni söküp kendin değiştirebilirsin zor bir yerde değilse. İnternette videoları vardır.

    Yeni araçlarda antifrizler uzun ömürlü oluyor, organik antifrizler mimimum 5 yıl ford 10 yıl demiş benim araçta.

    Direksiyonun elektrik desteklidir zaten hidrolik yağı yoktur.

    Fren hidroliğini de ben araştırmalarıma göre 3. senenin sonunda değiştirdim. 2 yılda değişmesi gerektiğini biliyorum. İçerisinde %3 su vardı, çıkan hidrolik rengi hafif kırmızılaşmıştı, 4 yıl bile giderdi dedim daha sonra. Ustalar değişmez der ve aracını önemsemeyenler 10-15 yıl aynı hidrolik yağını kullanıyor yine bir şey olmuyor. Yani 4 yıla kadar yolu var. Ki sen hiç km yapmıyorsun.

    Aracın otomatik vites ise, atf kullanıyordur. Atf fren hidroliği gibi yapısına su çekmez. Yani yıldan dolayı 2 yılda değişim yapmana gerek yok, km ye göre değişim yaparsın. 40-50 bin km civarı veya 5. sene de değiştirirsin.

    Yağ filtren de Long life yağa göre üretilmiştir, 2 sene sorun çıkarmadan seni götürür.

    Hocam sen şuan aracına bakım yaptırma. Bence 1 sene daha seni götürür. Elinden geliyorsa filtreleri kendin söküp kontrol edip tozunu temizleyip geri takabilirsin. Hem durumları hakkında da fikrin olur. 1 sene beklemem diyorsan en erken 6 ay sonra bakım yap. Kitapçıktaki süreleri biraz esnetmende sorun olmaz.

    Benim tecrübelerim bu şekilde, umarım yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 13 Kasım 2018; 6:30:46 >
  • Şöyle birşey buldum. 2004 kullanım klavuzun 102. sayfasında.

    People who drive very little, i.e. much less
    than 6,000 miles / 10,000 km per year,
    should have the engine oil changed at least
    every 2 years since oil deteriorates over
    time, regardless of use.

    Çok az süren, yani yılda 6.000 mil / 10,000 km'den daha az olan insanlar, kullanımdan bağımsız olarak motor yağı en az 2 yılda bir değişmiş olmalıdır.

    https://www.miniusa.com/content/dam/mini/PDF/archiveownermanuals/MY02-07/2004_Owners_Manual_Hardtop.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 13 Kasım 2018; 7:45:38 >
  • Hocam harika bilgiler vermişsiniz, araştırmanız için teşekkür ederim. Ben de 2016 mini kullanım kılavuzunu bir inceleyim hemen.

    Dediğiniz gibi zaten cabrio bir araç olduğu için kapalı garajda muhafaza ediyorum. Araç hafta sonlarında sadece bağdat caddesinde kullanılıyor, yani yağın özelliğini ki long life castrol Edge Proffession en pahalı yağı koymuşlar kolay kolay biraz esnetsek bozulacağını sanmıyorum. Çünkü henüz yağ koyulalı 3000 km yapıldı filtrede değişti acelesi yok gibi. Bence ben bahara kadar bekleteyim aracı, baharda nisan gibi yaz bakımı derim hepsini değiştiririm. Şimdi yatacak araca bu servisin pek bir anlamı olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo_ramirez -- 13 Kasım 2018; 12:32:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.