Şimdi Ara

YAŞADIĞINIZ ŞEHRİ ANLATIN [42 ŞEHİR VE KIBRIS]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
23
Favori
11.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BİLGİ VERİLMİŞ ŞEHİRLER (42 Şehir )

    -Adana
    -Afyon
    -Amasya
    -Ankara
    -Antalya
    -Ağrı
    -Balıkesir
    -Bitlis
    -Bursa
    -Çorum
    -Çanakkale
    -Diyarbakır
    -Düzce
    -Edirne
    -Eskişehir
    -Erzincan
    -Erzurum
    -Gaziantep
    -Giresun
    -Hatay
    -Istanbul
    -Izmir
    -Isparta
    -Kahramanmaraş
    -Karabük
    -Kars
    -Kayseri
    -Kırıkkale
    -Kırklareli
    -Kütahya
    -Kocaeli
    -Konya
    -Manisa
    -Mersin
    -Muğla
    -Niğde
    -Ordu
    -Samsun
    -Sivas
    -Tokat
    -Trabzon
    -Zonguldak

    BİR DE ÜLKEMİZ VAR : KIBRIS

    Ayrıca bilgi alabileceginiz kisiler;

    Tokat tıp : Dogancanzf

    Tercih zamanı hergün uplanacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vikingr -- 25 Ağustos 2018; 18:11:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hatay

    Suriyelilerin azinlikta olduğu ilçleri;

    Merkez(bazi bölgeler de toplanmışlar ama ünili ogrencilerin yolu oraya düşeceğini hic sanmıyorum).

    Iskenderun

    Samandag(buraya gelen suriyelileri tek tek dovuyolar sadece ozel arabayla deniz3 yüzmeye gelebiliyolar dolmuşlarin cogu bunlari almiyo)

    Defne(benim yaşadığım yer suriyeli kekolar var ama bi bok yapamazlar)

    Payas



    Bunu yazmamin sebebi bazilari hatayı komple suriye saniyo tamamen yanlis buranin insanlari cok sicak kanli yardim sever insanlardır. Kimse kimseye karışmaz geceleri merkezde garip sokaklara girmemek kosuluyla takilabilirsiniz insanlar size uzaylisiniz gibi bakmaz..

    Buranin insanlari gercekten cok samimi ve yardim sever insanlardır. Yol tarifi istersin sana gulerek anlatırlar. Eger yolda kalirsaniz sizi arabasiyla evinize kadat birakacak insanlar cok var burda (benim bazen salakligim tutuyo aksam saat 8 gibi kapali yuzme salonuna gidiyom eve otostopla donuyom oyle 🤣 ama tabiki art niyetli insanlar vs her yerde var)



    Buranin yemekleri damak tadi bence cok cok guzel ( ben 4 yılımı mersinde yasayarak geçirdim buranin damak tadını cok ozledim ne bileyim bir sürü ile gittim hatay bir baskaa.. tabi kişiden kisiye değişir )



    Burada yol ucretleri belediye otobusleri haric cok pahali samandagdan iskenderuna en az 20 lira koyuyosunuz bide 2 yıl onceydi bu simdi nasil allah bilir.. (belediye ogrenci 1.75 sizin ilde nasil hic bilmiyom ama mersinde daha uygun)



    Burada takilacak cok hos cafe-barlar var ogrenci toplama alanları.. sehirde 2 tane avm var



    Universite etrafindaki sitelerdeki evlerin aylik kira fiyatlari her yil artiyo pek birşey diyemicem ama tahminimce biraz pahalıdır..



    Universite kampusu her yil biraz daha buyuyo kampus sehir merkezinden uzakta iskenderun yolu üzerinde..



    Aklika baska bisey gelmiyo ama isiniz duserse pm atin
    Diyarbakırlıyım +1 Hz Süleyman Cami Ulu Cami 10 Gözlü köprü Gazi Köşkü Göletli Park Kent Meydanı Dağkapı Meydanı Buralar Gİdilmesi Gereken Yerler + Olarak Ceylanlar Avm Forum Avm Ninova Avm Mega Center Bu Avmlerde Mevcut

    Diyarbakıra Geldiyseniz Remzi Ustadan Ciğer Sıtkı Ustadan Tatlı Yemeyi İhmal Etmeyin Geceleyin Çıkar 1 2 Arkadaşınızla Paçacı Fazıl Ustada Paça Yersiniz Geçenlerde Arkdas Anlatıyordu Kendisi Ktü Tıpta Kampüste Biriyle Sohbet Etmiş Diyarbakırlıyım Diyince Oradakiler Orda Bina Varmı Diye Saçma Soru Sormuşlar Oysaki Batıdaki İnsanlar Buradaki 75.Yolu 50 Metre Yolu Yeni Hal Ofis Dağkapı Medya Kavşağı Metropol Zümrütkent Vilalarını Görmemişler Diclekent Semtinde Baştan Aşağı Kafelerle Dolu Gönül Kahvesi BySebastian Mado Kahve Diyarı Emoji Kafe + OLaraktan Sıtkı Usta Remzi Usta Paçacı Fazıl Usta Ve Birçok Lokanta Kafe Orada Mevcut Hatta Ben Orada Delta Dershanesi Var Diyarbakırlı Arkdaslar Muhtemelen Bilir Oraya Gidip Geliyorum 1 Gün Olsun Sıkıntı Çekmedim 75 Yoldada Kafeler Var David People Marduk Fitnnes Oraya Yakın Yerde Energy Fitnees Öğrenci Olarak Gelirseniz Bayramoğlu Semtinde Ev Kiralarsınız 500 600 Lira 3 4 Kişi Kalınca Maddi Anlamda Sıkıntı Çekmezsiniz Otobüse Yürüme Mesafesi En kötü 10 Dk Ninova Avm Yakın Pazar Banka 101 Bim Bu Kadar Niye Uzattım Bende Bilmiyorum Fakat Yolunuz Diyarbakıra Düşerse Bir Çok Konuda Yanılacaksınız İdda Ediyorum Diyarbakırı Bi Köy Veya Savaş Alanı Olarak Gören Arkdaslar Varsa Tekrar Düşünsün Derim Umarım Yardımcı Olabilmişimdir
    Bursa, yazları çok sıcaktır kışları ideal soğukluktadır. Huzurlu ve yeşil bir şehirdir. Hem Büyükşehir gelişmişliğini hissettirir hem de küçük şehir huzurunu. Kalabalıktır trafiği çekilmez ulaşım pahalıdır. En güzeli deniz kıyısıdır. Gemlik mudanya ilçeleri sahillerinde kafa dağıtılır uludağ a çıkılır. Ankarada okuyorum ankaranın yanında Bursa cennettir.

    Tarihi eserleri yemek çeşitliliği efsanedir. Gez gez bitmez
    Balıkesir

    Çarşısı öğrenci mekanı, kampüsü kötü. Zaten çarşı civarında ev tutacaksınız, her şeye ulaşım kolay. Minnak bir şehir. Bir uçtan bir uca yürünebilir. Yemek diye bir şey yok bu şehirde. Çarşıda aptal saptal mekanlara para dökersiniz. Ulaşım çok gereksiz pahalı. Su, elektrik, doğalgaz pahalı. Ev fiyatları inanılmaz uçmuş durumda. Sessizliği sevmeyen biri iseniz burası cehennem. Hiçbir şey yok yani, hiçbir hareket yok şehirde. İzmir'den geldim buraya, burasını dinlenme tesisi gibi zannettim. İlçeleri daha büyük buradan xd
    Kira ucuz

    gıda ucuz

    ulaşım ucuz

    istediğiniz her şeyin doğalını kolayca bulursunuz( sut, tereyag vs.)

    cafe istemeyeceginiz kadar bol

    4 sinema( biri cinemaximum)

    1 dt ( oyun sezonu her hafta profesyonel ekip gelir)

    kyk yurt bolluğu var

    piknik alanı yeşillik alan çok fazla

    ulaşım ucuz olmanın yanında rahat. yeni hastane 800 yataklı. diş fakultesi açılıyor. hedef sağlıkta başkent olmak. iktidar yanlısı rektor ve belediye başkanı sayesinde süreç çok hızlı ilerliyor.

    muhafazakar arkadaşlar rahat edersiniz. muhafazakar olmayan arkadaşlar siz de rahat edeceksiniz. alkollu mekanlar bolca mevcut. istediğiniz park bahçede şımarmadan biranızı yudumlarsanız kimse sesini çıkar(a)maz. şehir dışardan göründüğü ve medyadan yansıtıldığı kadar yobaz ve kapalı değil. gelince bunu görecek ve "oha lan" diyeceksiniz. neyse memnun kalmazsaniz bana pm atın lan senin yuzunden nereye düştüm diye. ayrica şehirde suc oranı düşüktür.

    oğuzlar ilçesi> obruk barajı var. deniz gibi yaptılar. su sporları yapılabilir.

    kargı ilçesi> karadeniz iklimi var. yaylalarda kiralik yayla evleri var guzel zaman gecirilebilir.

    boğazkale, alaca ilçeleri> herkesin gidip görmesi gereken tarihi yerler var anlatmaya gerek duymuyorum.

    iskilip ilçesi > iskilip dolması yemek için bile gidilebilir.

    osmancık ilçesi> koyunbaba köprüsü var.

    ortaköy ilçesi > incesu kanyonu var bayağı iyi. kesinlikle tavsiye edilir. ek olarak;

    1 saatte amasya'ya, 1.45 saatte samsun'a, 2.5 saatte ankaraya, 4 saatte sinopa gidilir. her hafta sonu buralara gidebilirsiniz. (deniz icin genelde samsuna gideriz. 1 2 gece kalacaksak sinopa)

    hızlı tren inşaatı sürüyor. otogar yeni. 40 dklık merzifonda havalimanı var. 1 saatlik yozgata da yapılıyor.

    1 adet de büyük bir avm miz mevcut.hangi şehir olduğunu yazmayı unutmuşum ÇORUM.

    unuttuklarım: senede 1 kez 10-15 gun hitit fuarı adında etkinlikle duzenlenir. malesef sadece öğrenciler için degil halk da katılım gösterir. bu etkinlikler kapsamında ünlü sanatçılar konser verir. son 1 2 yılda canlı bomba korkusu ve sanirim geçen yıl da şehitlerimiz dolayisıyla konser duzenlenmedi.
    şehirde arayıp bulamayacağıniz hiçbir etkinlik, firma, marka yok. istediğiniz enstrumanin eğitimini alabilirsiniz. çok guzel ders çalışma alanları mevcut. tarihi kutuphanemiz var yeşillikler içinde. molalarda bufeden çay kahve alıp agaçların arasında çimlerde dinlenebilirsiniz.
    istemeyeceğiniz kadar çok gym var.
    şu an ilk dusunuşte aklıma 8 kahve konseptli kafe geldi.
    şimdi en önemli meseleye gelelim. arkadaşlar ben 1 sene trabzonda bulundum. öğrenciye bakış açıları gerçekten iğrenç. öğrenciyi yürüyen banknot olarak görüyorlar ve her fırsatta sizi soymaya çalışıyorlar. uzun zamandır üni versite bulunan illerin hepsinde bu durum böyle mi bilmiyorum ama trabzonda dibine kadar öğrenci düşmanlığı var. araplardan ötürü. ev fiyatları uçmuş neyse daha fazla kotulemeyim.
    çorumda saniyorum öğrenci kültürü fazla oturmadigindan( çünkü henüz 12 yillik üni. ) insanlar öğrencileri soyma derdinde değil. hatta öğrenciyim derseniz cogu kişi ekstra indirimler yapar barınma ulaşım konusunda yardımcı olur. 3 kişi eve çıksanız kişi başı ort. 150 tl vereceksiniz. fakat buna gerek kalır mı bilmiyorum deli gibi yurt yapıyorlar.



    not: bu bilgilendirme tıp ve diş isteyen arkadaşlar için yapılmiştır. ordu, giresun, balıkesir, yozgat, afyon, 12-16k aralığında olup bu gibi tıpları yazacak olan arkadaşlar iyi araştirin bunlar kadavrasız veya 1 kadavralı ve urap sıralamasında 3 kadavralı 1 yillik hititin altındalar. ( urap akademik yayınlara göre sıralama yapıyor).
    Arkadaşlar bi şehri güzel yapan etraftaki avmler vs degildir tabiki bu da bi etmen ama asıl olay insanlarin dünyayi gorme bicimi eger siz bi uni. Bana sunu veriyo o var bu var diye giderseniz okadar cok yanilirsiniz cunku uni yi uni yapan icindeki insanlarin dunyaya bakis acisidir.

    Yani diyecegim tercihinizi sehrin konumu ve insanini da dikkate alarak yapin.Sizin dunya gorusunuze yakin olmasi veya istediginiz gibi bi dunya gorusu olmasi cok onemli.
    ORDU

    3-4 farklı yerde yerleşkeler var ama ana kampüs şehir merkezinden uzakta ancak belirli otobüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Ögrenci için belki de en pahalı kent kart orduda var 1.90.


    Şehir merkezininde eski ve yeni iki fidangör caddesi en işlek cadde. Hatta fazla işlek olduğundan ona benzer bir cadde daha oluşturuldu istikale benzetilebilir. Sahil kenarında güzel mekanlar var ister alkol alın ister yemek yiyin.



    Sahil yeniden düzenlendi eskisiden çok daha büyük ve gelişmiş bir hale döndü.


    Yöresel yemekleri kimine iyi kimine kötü gelebilir ama yine de tercih edeceğinizi sanmıyorum



    Siyasi görüşler neredeyse hiç etkili değildir. İsteyen istediğini yapar bu zamana kadar bir sorun görmedim.



    Açılan AVM ile şehir merkezi olması gerekenden çok daha kalabalık oldu trafik had safhaya ulaştı ama yazın genelde insanlar denizde ve temmuz sonları gibi de fındık sezonu açıldığı için insanlar köylere gider şehirde az insan kalır.



    Genelde gece hayatı çok yoktur özellikle kışın akşamları sokakta çok az insan olur. Yazın ona nazaran akşam 11'e kadar hayat vardır.(Özellikle sahilde)


    Diğer çoğu ilden farklı olarak teleferik vardır. Sahilden boztepe dediğimiz tepeye çıkar , denizi ve şehri tepeden izlemek oldukça muazzam. Boztepede bir sürü piknik alanı vardır.



    Yazın sıcaklık hava durumlarında gördüğünüz gibi ortalama değerlerde değil nemden dolayı çok bunaltıcı hale gelebiliyor. Günde 2 duş almamak elde değil. Kışın ise çok soğuk olmaz. Çok soğuk dönemler 2 haftayı geçmez. Kar ise max 2-3 hafta yerde kalır.



    Orduspor amatör lige düştü maalesef ama yeni orduspor yavaş yavaş tırmanıyor. Sahil kenarına yeni stadyum yapıldı 25 bin kişiye yakın. İlgisini çeken olabilir.


    Kira fiyatları 500-900 arası artık tutacağınız yere göre değişir.


    Bölümlerinin iyi veya kötü olması konusunda çok bir fikrim yok ama gelişmekte olduğu kesin.


    Sonuç olarak kendi şehrime verdiğim puan 7/10
    Sevgilim Diyarbakır Dicle üniversitesinde sosyal bilgiler okuyordu.

    10 gün boyunca yanında kaldım..

    Ve o günlerde gerçekleşen olaylar.

    -Sanat sokağı gerçekten güzel sağlı sollu otantik kafeler var. Ama; orada o kafelerden daha fazla sap ve güvensiz adam mevcut. Hatta 1 adette problem yaşadık. Neyse ki; Mardin/Kızıltepeli nüfuzlu bir arkadaşım sayesinde geceyi problemsiz noktaladık.

    -Avm'ler gerçekten çok güzel ışıl,ışıl

    -Toplu taşıma ucuz.. fakat,içinde seyahat eden yerli halk da o kadar ucuz.

    -Yemek çeşitliliği güzel,tıpkı memleketim gibi..

    -Ofis caddesi de dediğin gibi. Ve her ne kadar sur pek tekin olmasa da.. tanıdıklar ile gidince sorun yaşamıyorsun. Ve çok güzel bir yer.

    -Çok delikanlı oldukları için sokakta yürürken kız arkadaşımın içine düşecekler.

    -Birde hırboları var. Astığım astık,kestiğim kestik sanan!. Misal bir tanesi sevgilime kafayı takmıştı. Bildiğin sapık. Bir türlü peşini bırakmıyor..sürekli sorun çıkartıyordu. Onu da hallettik.

    Şimdi dediklerin şu yönde desteklenebilir. Şehir düzeni ve yapılanması imkanları çok güzel ama; içi boş be gözüm.İnsanları imkansız..
  • Trabzon dan katılıyorum arkadaslara basarılar diliyorum



    Ktü hakkında güzel bir yerleskede su an havalimanının yanında kampüsü baya büyük ve güzel

    Kalkınma mahallesinde bulunması ögrenciler icin büyük bir avantaj cunku turlu turlu kafeler oyun yerleri yemek yerleri var

    Kalkınmadan sıkılırsanız altında f o r u m - t rabzon(Sansurledi burayı forum duzeltmek zorunda kaldım) diye bir avm var onunda altında eyof parkı var yani iyi bir yerleskede bulunuyor

    Ktüe gidipte memnun kalmayan cok az arkadasım var puanının dusuk olması insanların trabzonu doguda görmesinden dolayı dusunuyorum

    Sözelciler ve tm ciler icin kotu bir haberimde var malum üniversite bolunmesinden dolayı ktü 2 ye ayrılıp sözel bölumler trabzon üniversitesi olarak akcaabata tasınacak buyuk bir ihtimalle akcaabatta kalkınmaya oranla yapabilecekleriniz cok kısıtlı

    Dusuk puan yapip ktü yazsammı trabzon güzelmi acaba diyenlere tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labittimla -- 11 Temmuz 2018; 22:33:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmirden katılıyorum demen yeterli 😃 ama kiralar 🔥🔥

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyarbakır
    Pazar ucuz
    Kira ucuz
    Üniversiteden merkeze 1 otobüs.
    Otobüs 1,25 tl.
    Çok fazla koreli turist var.
    Medyada gösterilenle alakasız bir şehir.
    Tek çürük ilçesi bağlardır(bazı mahalleleri) ki zaten üniversite bu ilçeye pekte yakın değil.
    Zengin ilçesi de kayapınardır(hepsi değil)
    Güneydoğunun en büyük 2 avm sine ev sahipliği yapmaktadır.Bu iki avm nin dışında da bir çok avm vardır.
    En işlek sokağı sanat sokağıdır.
    En işlek yeri de ofistir.BuralarI istanbul taksime benzetebiliriz.Genelde gençler ve kafeler vardır burada.
    Bir sürü fitness salonu vardır bunların en bilinenleri enerji,marduk ve dragondur.
    Ev kirasında sıkıntı çekileceğini düşünmüyorum.
    Diyarbakırı anlatan en saçma alakasız ve dalga geçme amacıyla yapılan film yangın var adında olan filmdir.Kesinlikle film baştan sona burayla alakasız ve burayı kötülemek için yapılmıştır.
    TV de gösterilen tek kaşlı insan evlatlarının olmadığı bir yerdir.
    Nedense tv lerde karadenizliler uzun burunlu ve aptal ,doğulular ise tek kaşlı ve aptal olarak gösteriliyor.İnsanların buna tepki göstermemesi de ayrı bir konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boğaziçili bilgecan -- 13 Temmuz 2018; 17:54:28 >
  • istanbul
    anlatmaya gerek yok aslında, mükemmel. Denizi var trafiği var. Nüfus var iyi üni var. iş imkanı var. var da var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adana, epey sıcak. oturduğum yerde terliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afyon

    küçük şehir
    gezilecek yer yok
    esnafı pek iyi değil
    avmsi tr genelinin üzerinde bir avm
    kiralar çok ucuz değil
    büyük şehirden geleceklere göre değil
  • fantilatör F kullanıcısına yanıt
    Nick mesaj uyumu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam baya sasırdım simdi ilk kez sizden duydum plakayı gorupte saldırma olayını su an evin assagısında 26 plakalı araba duruyor ve oturdugum mahallede trabzonun sıkıntılı mahallelerinden biri.
    Bence siz abartmıssınız plakaya bakıp dovmezler lakin formaya bakıp dovebilirler asıri fanatikler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labittimla -- 12 Temmuz 2018; 0:46:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adana'dayim.Ilceden ilceye degisen bir yapisi var.Show haberlerine konu olan tuhaf olaylar bazi belirgin mahallelerde yasanir.Uni okumaya gelenin de oralarla isi olmaz zaten.



    Cukurova' Ozal diye bir yer var.Sehrin Carsi ile birlikte en populer yeri.Ben alkol filan kullanmam ama buralarda cafe bar cart curt var hep.



    Yemekleri cok iyidir bir kere.Kebabi dillere destan.Bazi yoresel lezzetler var,onlari herkes begenmeyebilir.Sirdan bici bici vs.



    Insanlarin siyasi gorusu cok cesitlidir.Her partiden gorus var.Insanlari samimidir.



    Kotu yanı kavgaci insanlar var bu bir gercek.Bir de motorla veya arabayla cins cins ses cikartan tipler var.



    Ben pek sosyal olmadigim icin mekan ismi filan veremem ama klasik her sehirde populer olan mekanlar burda da var.



    Yazin hava durumu ciddi anlamda sıkıntı.Cok sicak olur,insanlar serinlemek icin yaylaya denize vs.gider.Yine ben gidemiyorum orasi ayri bir mevzu.



    Kisinsa tartismasiz Turkiyenin en iyi hava durumuna sahip sehridir.Soguk pek hissedilmez.



    Simdilik bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 12 Temmuz 2018; 18:08:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaziantep

    Gece 2de 5 kebapçı arasında kararsız kalabilirsiniz
  • Sivas, eskiden severdim artık sevmiyorum bu şehri ama dürüst olmak lazım birçok iç anadolu şehrinden çok daha yaşanılabilir. Yani Konya, Yozgat, Kayseri, Tokat gibi şehirlerden çok daha iyidir, ama Sivas işte yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isminiz hüseyin mi ?
  • Mustafa0120 kullanıcısına yanıt
    Ismim Ali niye ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara, kiralar bok gibi
  • aidenholmes19 A kullanıcısına yanıt
    Yalnız Tokat şehri Karadeniz Bölgesinde yer alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız hocam, ama iç anadolu şehri tanımına uyuyor bence şehir ve insan yapısıyla, Afyon'un Ege'de olması gibi yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aidenholmes19 -- 12 Temmuz 2018; 1:2:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kars

    Hayatınızda görüp görebileceğiniz en leş şehir kışın -35 leri mi dersin sosyal hayatın 0 olmasından mı bahsedersin ünideki tek işe yarayan kısımdaki hoca eksiğinden mi daha neler neler eğer sırf tıp okumak için geliyorsanız gelmeyin hayatınızın en güzel 6 yılını böyle lanet bir yerde geçirmek üstüne tıp eğitimi almak hayallerinizin ötesine geçebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.