Şimdi Ara

yazılımcıların aldığı maaşlar (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
15
Favori
15.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Zaten bence c++ bilmeyen bi adam kendine yazilimci demesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AC-130 kullanıcısına yanıt
    Edepsizlik neredeymis? İki yıllık konuyu hortlattigib için uyarılmak kaba geliyorsa sende yapma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AC-130 kullanıcısına yanıt
    İki yıllık konuyu neden hortlatıyorsun demek edepsizlik sayılmaz. Konu hortlatmaya tepki gelmesi normaldir. Bunu demişken 2 sene bence cok eski bir zaman değil fakat bunun ölçüsü herkese göre değişebilir. Ve konu yazılımcıların aldığı maaşlar old için 2 sene sonra yorum yazmak aslında hortlatmak da sayılmaz.

    Konuya dönelim

    4000TL maaş = 2,5 x asgari. İstanbul içinse cok mütevazi bir maaş. Ben istanbul anadolu yakasında programcılık yaparken 3,4 x asgari maaş alıyordum, fakat 8-10 sene önce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 10 Kasım 2018; 19:26:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi de buralarda uçuk maaslarla yeni arkadaslari. Sevkini kirmamak lazim. Ilk 2-3 yil bircok yerde gayet az veriyorlar. Tabi kurumsal buyuk bi firma degilse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AC-130 kullanıcısına yanıt
    1,5 yıl tecrübeli olsa dahi bir programcı için asgari x 2,5 maaş gayet mütevazi. Almanya'da freelance programcıların ortalama saat ücreti asgari x 10,3 yani €91.



    Alttaki grafik Almanya'da geçen ay çıkarıldı. Türkçe çeviri SS:



     yazılımcıların aldığı maaşlar




    Polonya gibi mütevazi ülkede dahi programcıların ortalama ücreti asgari x 5 (linki var)



    meseleye bu açıdan baktığınızda sehriniz İstanbul ise asgari x 2,5 mütevazi



    Benim 10 sene önce İstanbul'da maaşım asgari x 3.4 'tü iyi güzel ama ctsi mesaileri vardı. programcı kişi ctsi çalışmamalı. bu bana hiç uymadı, nitekim oradaki işimden en cok o sebepten dolayı kovuldum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AC-130 kullanıcısına yanıt
    Bu sene enflasyon en az 25% olduğu için maaşların da o oranda artması gerekli. Yani 4000 ==> 5000TL beklentin tam yerinde. Bakalım ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java Developer olarak çalışıyorum henüz ilk işim aynı zamanda okudğum için haftada 3 gün gidebiliyorum. Bana verdikleri net ücret 3 bin lira part time olduğum için 1800'e geliyor. yıl başında pek zam beklemiyorum açıkçası alırsam öper başıma koyarım 400 lira servis ücreti veriyorlar ve kahvaltı+öğle yemeği masrafım aylık 500 lirayı buluyordur. mutfağımızdan abur cubur eksik olmuyor.

    hal böyle ama ben zaten para için çalışmıyorum. sektör ve piyasa her geçen daha da sertleşiyor, sütçü imam üniversitesindeki adam bile şirketlerin ilgisini çekebiliyor çünkü CTO'da biliyor mühendislik yapmadıklarını ve dört işlem bilen programcıyla idare edebileceklerini. tecrübe olmadan staj yeri bile bulmak zor hale geldi. mezun olduğumda cv'm biraz dolu ve pazarlık gücüm olsun istiyorum.

    aslında benim ilerlemek istediğim alan gömülü yazılım ama bir şirketin şans vermesi lazım pek bir bilgim yok. son stajımı gömülü yazılım üzerine yapacağım diplomayı geç almak pahasına da olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 11 Kasım 2018; 3:22:22 >
  • Aklin sira beni eziklemeye calisiyosun ama ilk yillar piyasa dusuk gercekten. Kurumsal firmaya girsen bu seferde ogrenemeyeceksin. 2 ucu keskin bicak yapi kredi den cagirdilar gecen ay gitmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Günümüzde konuları önceden öğrenmek şart. konuyu önceden hiç öğrenmeden, denemeden işi yaparken öğrenirim yaparım diye girerseniz ciddi zorluk yaşayabilirsiniz. Gömülü yazılımda örneğin MicroC/OS II nin temellerini öğrenip bir boardda denemesini yapmış kişi başka yapmamış kişi başkadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.