Şimdi Ara

Yeni Creative Zen Vision M (30 GB) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.218
Cevap
0
Favori
275.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Melik

    @MoonRose,
    anlayamadım, ne ödevi ? ne topiği ?



    mp3 çalarlarla ilgili hasırlanması gereken pano vardı burdaki resimleri aldım paylaşım için saol
  • bişey diil ;)

    quote:

    Orjinalden alıntı: turuncu

    soruyu anlamadım?
    tabiiki istediginiz yerden aldırtabilirsiniz.
    benim arkadasım cin e gidiyo oy uzden ordan aldırtıcam, adama "bi zahmet cin'den sonra bi de amerikaya gec, orda da vision 330 dolarmıs, ordan aliver" diyemem?
    ustelik amerikadan alınca ne farkı oluyo? alet ayni alet. garantisi de uluslararası garantiyi desteklemedigine gore? nedir bu amerika hayranlıgı melik kardes?
    neyse kimin nerden alacagı beni ilgilendirmez...


    kardes yanlış anladın sen ;)
    amerika aşkı yok bende, sadece uzakdoğuda daha ucuz olacağını düşündüm o yüzden öyle dedim.
    ama gördümki amerikayla aynı fiyattaymış ;)
  • aslında basta bende oyle sanıyodum ama sanırım o isler eskidenmis. amerika bu firmalar icin en buyuk pazar. sanıyorum o yuzden uzakdogudan fiyat olarak bi fark yok. ya da bana honk kongdan getiren eleman da beni kazıkladı :)
    ama sanmıyorum internetden baktıgım fiyatlar da oyle gösteriyordu, yani amerikayla uzakdogu fiyatları ayniydi...
  • Bende zen vision:M'i kullanıyorum ve gerçekten aletten çok memnunum.Bende siyah rengi var. Turuncu'nun da dediği gibi siyah renginde buğulanmalar oluyor ama o kadar da belirgin diil hem geçen sene kullandığım ipod 20 gb'da olan çizikler ile kıyaslanamaz bile.Ben aleti dubai'den biraz indirimle 314 dolara aldım.İlginç olan ise aletin içinden Türkçe kullanma kılavuzu çıktı ve 2 yıl garantilidir diyor.Sorun olursa belki faturayı götürdüğümde garantisi geçerli sayılabilir.Bunu almadan önce zen microphoto'yu almayı düşünüyordum ama cnet tede ödül alınca direk bu aleti seçtim.Turuncu; aletin özelliklerini o kadar güzel yazmış ki artık bana bir laf söylemek düşmez.Bence turuncu bir dergide yazar falan olmalı.

    Turuncu'ya üç sorum var:
    1)Hangi yazılımı kullanıyorsun?
    2)Albüm art'ını şarkılara nasıl ekliyorsun?
    3)Forumun 1.sayfasında görülen o albüm kapaklarının hep birlikte durduğu ekranı nereden açıyorsun?

    Sonuç olarak alet gerçekten çok güzel ve bence iPod alacağınıza bunu alın çok daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuak29 -- 26 Ocak 2006 0:02:07 >




  • Sevgili batuak oncelikle ovgu dolu sozlerin icin tesekkurler. (mektup girisi gibi oldu)

    Turkce kullanma kılavuzu benimkinden de cıktı. Ama kutu uzerine yapısık olan bi garanti kartı da vardı ve bu kartın üzerinde uluslararası garantiyi desteklemez diyordu. Umalım ki garanti sartlari senin dedigin gibi olsun.

    Sorularına gelince
    ben yazılım olarak media explorer kullanıyorum ama vision:m e yukleme yapmadan once sarkıların id tag larını guzelce bi duzenliyorum. (media toolbox ile). Aksi halde ozellikle toplama albumlerde artist linkim copluge donuyor. Bir artistin altında o sarkıcının albumlerini beklerken sadece bir tek sarkıyla karsılasmak sinir bozucu olabiliyor. Gerci bunun suclusu vision:m degil, sonucta o isini yapıyor :) . Ben de bu yuzden her sarkının artist sekmesine de album adını kopyalıyorum. Ornegin album adı Smiths cover' sa, sarkıların artist ismi de Smiths Covers oluyor. Nasıl olsa sarkıların title' ında sarkı isminden once soyleyen artist de yazdıgından (genelde) o bilgiden de mahrum kalmamış oluyorum.

    neyse bunlar benim playlistlerimle ilgiliydii sadece. Media explorer hatırladıgım kadarıyla bir iki noktada yetersiz kalmısti. O yuzden media source da kullanabirim. Hatta bu hafta onu da kullanmayı deniycem, ama ne yalan soyliyim explorer a kanım daha bi ısındı benim. Daha hızlı ve basit.

    Forumun 1.sayfasında görülen o albüm kapaklarının hep birlikte durduğu ekrana ise şu şekilde ulaşabilirsin:
    Menu/ music library/albums/ sag alt tus (ayrıntılara girmek icin) ve switch view. Var olan album kapakların ekrana gelecektir. Olmayanlar yerineyse cd resimleri uzerine solanahtarı olan imajlar görmelisin.

    Diger soruna ise su anda yanıt veremiyorum cunku henuz album art yuklemedim. ama emin ol en kısa zamanda cevabını buraya yazarım...

    Bu arada lutfen vision:m ile ilgili kesiflerini, olumlu olumsuz yorumlarını sen de yaz. cunku son gunlere aldanma, ben heran zaman ayıramayabiliyorum. bu arada zaten yazarlık da yaptigim islerden biri. (iyi tahmin etmissin). ama dergiye degil tv'ye yazıyorum. umarım fırsat ve imkan bulup bir teknoloji dergisine de bi ara yazarım. sana vision: m ile sahane zamanlar dilerim...




  • album art icin ben bir program kurdum:http://kempele.fi/~skyostil/projects/albumart/
    burdan sagdaki pencereden arama yapıp, daha sonra soldaki pencereden istedigin albumu secmelisin. daha sonra programın sag tarafında sana sunulan album art secenekleri arasından istedigini secip, sol taraftaki albumunun uzerine surukleyip bırakmalısın. program senin album klasorune bir folder dosyasıyla beraber bir de ping. dosyası olusturuyor. Albumunu bu sekilde vision :m' e yuklediginde hicbir sorun yasamazsın.

    gelelim vision:m i kullanarak album art yuklemeye. diyelim ki album resimlerini kendin bulmak ve vision'un kendi yazılımıyla yuklemek istiyorun. test etmedim ama kullanman gereken yazılım media explorer. explorer da gorunumu albumlere getir(browse media/ gorunum/album), daha sonra bos bi alana sag tıklayıp album art'ı kopyala ve en son olarak da kopyaladıgın resmi istedigin klasore taşı. Ama ben ilk secenegi oneririm daha cok sevdim kendimce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 25 Ocak 2006 0:57:27 >




  • Bu programı kullandım.Ben yazılım olarak Windows media player kullanıyorum bu aralar.Windows media playerda resim gözüküyo ama alete yüklediğimde hepsi görükmüyor.Sence ne yapmalıyım turuncu? Şimdiden teşekkürler
  • creative in kendi forumundan takip etiigim kadarıyla senkronizasyon konusunda en büyük sorunlar wmp' da yasanmakta... ozellikle de albumart ozelliginde... wmp sarkıların tag larındaki hatalardan dolayı bunları yapabildigi gibi, farklı milyon tane sorun da sayılabilir sebep olarak.

    bi kac deneme yap; mesela wmp da Tools (araclar) dan Options' a (ozellikler) gir. Options' da en altta ki sekmenin isaretli oldugundan emin ol. ayrıca su progarmı onerenlerde var.. wmp eksik ya da yanlıs album art sorunlarını cozuyor:http://www.avsoft.nl/ArtFixer/default.htm

    ben wmp yi kullanmadıgım icin detayli yardımda bulunamayabilirim... beni asıl rahatsız eden album art klasorlerinin her birinin resimlerim altında gozukmesiydi. onlarca klasör arasından kendi kaydettigim fotograflarıma ulasmak zaman alıyor ve klasör gereksizce kalabalıklasıyordu.. bunu albumart klasörlerini gizleyerek cozdum. gizleyince de album calınırken ekranda gozukebiliyorlar. yalnızca resim klasöründen yok oluyorlar. tavsiye edrim, klasör daha derli toplu bi hal alıyor.

    ayrıca v:m surumun guncel mi? sistemden versiyonunu kontrol etmelisin cunku yeni bir yazılım surumu mevcut. (ver:1.11.01) ben guncellememi creative in sitesinden yaptım:

    http://us.creative.com/support/downloads/download.asp?sOSName=Windows+XP&region=1&Product_Name=ZEN+Vision%3AM&Product_ID=14331&modelnumber=&driverlang=1033&OS=10&drivertype=0&Image4.x=27&Image4.y=6

    bende bi sorun cıkmadı ama yeni surumde bazı kullanıcılarda sorunlar cıkmıs update sırasında donmalar olmus.. yani update etmediysen karar senin. sonucta elektrik kesilmesi ya da dir donma halinde, aldıgın yere geri gondermekten baska cok az secenegin var... bence bi sure daha bekle yeni yazilim surumu cıkmazsa bunu yuklersin. (gerci belki de update ini yapmıssındır ya da zaten seninli yeni surumdur)

    EDİT: bugün farkettimki update sırasında sorun yalnızca bir kullanıcı a olmus. ben o mesaja farklı zamanlarda gelen cevapları da donma sorunu sanmışım! gozukunu korkutmam istemezdim, kusura bakma. yine de update sırasında elektrik kesintisine karsı guc kaynaklı bi bilgisayar kullanmanı oneririm. toplam update 2 dak. kadar suruyor, eger aletin 3/2 si doluysa bu sure 3 ya da 4 dak. kadar uzayabilir.

    yeni surum wmp 10 a daha iyi destek veriyormus ama albumart sorunu devam eden kullanıcılar da olmus..

    zorunlu gereksinimler: Microsoft Windows XP Service Pack 1 ya da 2 , Windows XP Media Center Edition 2004 or 2005, Windows Media Player 10

    kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 1 Şubat 2006 13:35:40 >




  • shady_tr yukarıda ki durumu buyuk bi sorun olarak gorebilirsin ne var ki 3-4 tane farklı cozum sekli var. cozumler de oyle atla deve degil. yalnızca beraber yuklu yazılımı kullanman yeterli. isin icine windows ve onun bilesenleri girdiginde yapman gereken ayarlar tabiiki farklılasabiliyor, bu da bilgisayardan bilgisayara degisebiliyor. eger isin ayrintisina girersek ipodlar da karsilasilan sorunlar buraya yazmakla bitmez.

    ama senin ipodu sevmen iyi bisey, azla yetinmeyi bilmek de guzeldir sonucta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 31 Ocak 2006 12:28:48 >
  • Ben bu album art changer programı kullanıyorum güzelmiş hakkaten çok sağol turuncu.Yeni versiyonuda yükledim ama bi sorum var:ben bu alete geçen gün format atmıştım yinede takır takır çalıştı fakat şimdi müzikleri tekrar yüklediğimde her albümden 2 tane olucak.O yüzden bi daha format atıyım diyorum. Sence tehlikeli olur mu?

    Şimdiden sağol.
  • arkadaşlar bu alet Türkiye'ye geldi mi? gelmediyse ne zaman gelir?
  • 2007 sanırım...
  • stuff isimli teknoloji dergisini aldım. goyya vision m i testetmişler... ya da incelemişler... kanmayın 1 sayfa genel bilgi o kadar. baska bişey yok. ayrıca ayni akli evvel dergi ipod video için fm ve ses kaydı desteği var diyor.... :D bilemiycem artık....

    aslında guzel dergi sadece 3 ytl ve o fiyata newtech adlı dergiden cok daha basarılı, uluslararası olmasından kaynaklanıyo olmalı. ama icinde acaip yanlis seyler var.


    ayni derdi vm için tr fiyatı 410dolar +kdv demis ama ne zaman piyasaya girecegini belirtmemis, bence direk avrupa fiyatını yazıp gecmisler...
    ayrıca en iyi 100 ürün icinde vm' i 4. secmisler, ipod video listede bile yok... sadece nano var (5.) ve ipod photo var (46.) :) (heralde yaptıkları en doğru yorum bu olmalı)

    ama dedegim gibi yurtdısında ciddi bi imaja sahip gibi gorunsede tr sayısı icin, ya cok esprililer ya da amatörce davranıyorlar....

    bu arada batuag soruna kısa zamanda cevap vermeye calısacagım, şu an kullandığım bilgisayarla ilgili sorunlarım var da ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 3 Şubat 2006 2:28:53 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: turuncu

    stuff isimli teknoloji dergisini aldım. goyya vision m i testetmişler... ya da incelemişler... kanmayın 1 sayfa genel bilgi o kadar. baska bişey yok. ayrıca ayni akli evvel dergi ipod video için fm ve ses kaydı desteği var diyor.... :D bilemiycem artık....

    aslında guzel dergi sadece 3 ytl ve o fiyata newtech adlı dergiden cok daha basarılı, uluslararası olmasından kaynaklanıyo olmalı. ama icinde acaip yanlis seyler var.


    ayni derdi vm için tr fiyatı 410dolar +kdv demis ama ne zaman piyasaya girecegini belirtmemis, bence direk avrupa fiyatını yazıp gecmisler...
    ayrıca en iyi 100 ürün icinde vm' i 4. secmisler, ipod video listede bile yok... sadece nano var (5.) ve ipod photo var (46.) :) (heralde yaptıkları en doğru yorum bu olmalı)

    ama dedegim gibi yurtdısında ciddi bi imaja sahip gibi gorunsede tr sayısı icin, ya cok esprililer ya da amatörce davranıyorlar....

    bu arada batuag soruna kısa zamanda cevap vermeye calısacagım, şu an kullandığım bilgisayarla ilgili sorunlarım var da ....



    eğer nano 5.ise video ondan dah kaliteli demekki o da ilk 5'te olur....




  • cidden komik olmuş..
    sen beni güldürdün allahta seni güldürsün shady :)
    senin mantığa göre nano ipod foto dan tam 9 kat daha iyi, çünkü foto da 46. olmuş.

    bu arada listedeki diğer mp3 playerlar: rio karbon no:69, mrobe no 38, toshiba gigabeat no:37,
    ipod mini no:30, iriver h10 no:22. ipod shuffle no13, archos pma 430 no:12.

    bu arada bu liste 100 ürün için değil 70 ürün için yapılmış..

    ilk 3 ise şöyle:
    motorola v3
    apple mac mini
    ve 1 numarada sony psp

    Yalnız cidden Stuff denilen derginin yaptığı olaya bi bakın. Okur mektupları bölümünde Cenk adında bi okur mp3 player tavsiyesi istemiş. verilen yanıtı aynen yazıyorum:

    Sevgili Cenk:
    Mp3 çalar beklentilerini tam olarak yazmamışsın. FM radyo, ses kaydı, fotoğraf gibi özellikleri de istiyorsan kesinlikle ipod video edin diyoruz sana :)

    Cümlenin sonundaki gülücüğü ben koymadım, cevap aynen öyleydi. Acaba dalga mı geçmişler ki, orası bi okur mektubu köşesi, insanlar o tavsiyeye uyup tonla parayı sokağa dökebilirler... dalga değilse de bu nedir?

    Teknosaya gidersin tezgahtarın bi sana danışmadığı kalır, dergi alırsın ya yurtdışı cevirilerden ibarettir ya da yalan yanlış bilgilerle doludur. Dizgi hatası diyeceğim değil, baskı hatası hiç değil... nedir bu yaa!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 3 Şubat 2006 17:06:15 >




  • :D öyle işte abi ya ZVM hak ettiği yerde (4.) zaten CES'de DAP Kategorisinde 1. oldu...
    ayrıca ZVM avrupada 330€, 410$+KDV değil...
  • o zaman tr fiyatıdır bu. ya da yine yalan yanlış yazdılar :)
    yalnız ben baktığımda (1,5 ay önce) ingiltere fiyatı bildiğim kadarıyla uzakdoğu ve amerika fiyatından pahalıydı...
  • tam anlayamadım batu...
    sen alete yazılım üzerinden mi format attın_ yani
    media explorer a girip, en altta settings and information/ tools ve format player mı yaptın?
    eger yaptıgın buysa aletin içinin boşalmış olması gerekiyor, yani tekrar yukleme yaptıgında her albumden 2 tane olmamalı?

    ama garanti davranmak istiyorsan vision m'i media explorer la ac, tum albumleri sec ve direk delete le sil, ondan sonra istediğini yine yukle... :)
    umarım sorunu dogru anlamısımdır..
  • hmmm tip olarak gercekten cok benziyor
    ama creative in goruntu kalitesi bariz bir sekilde daha iyi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turuncu

    o zaman tr fiyatıdır bu. ya da yine yalan yanlış yazdılar :)
    yalnız ben baktığımda (1,5 ay önce) ingiltere fiyatı bildiğim kadarıyla uzakdoğu ve amerika fiyatından pahalıydı...


    Avrupa fiyatı herzaman ABD/Uzakdoğu fiyattan daha pahalıdır...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.