Şimdi Ara

Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.682
Cevap
102
Favori
477.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni daikin kombi

    https://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Daikin-Kombi/Tam-Yogusmali-Premix-Kombiler/Daikin-Kombi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agah07 -- 7 Şubat 2017; 19:34:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhabalar. Önceki kısımlarda yaşadığım sorun için çözüm önerilerini sunan arkadaşlara öncelikle teşekkür ederim. Sorunum uzun uğraşlar ve sıkıntılı günler sonrasında çözüldü. Uzun uzun okumak istemeyenler için sorunu kaynağı ve çözümü en altta. Ancak tecrübe edinmek açısından okumanızı öneririm.

    Kısaca o zamandan bu yana yapılanları anlatayım geriye dönüp arama derleme sorunu yaşanmasın.

    Kombi tesisat sıcaklık set değerini 50 dereceye ayarladığımda, gidiş suyu 55e ulaşıp dönüş suyu 30 dereceye kadar düştükten sonra kombi devreye giriyordu. Kombi set edilen 50 derece değerine kısa sürede ulaşıp 30 dereceye kadar düşmesini beklediği için de evi bir türlü ısıtamıyordum. Kombiyi 65 dereceye ayarladığımda da durum aynıydı. Gidiş suyu 70lere kadar varıp dönüş 35e kadar düştükten sonra tekrar devreye giriyordu. Evi ancak kombiyi yüksek (65-70) bir değere set ettiğimde bir nebze ısıtabiliyordum. Bu esnada peteklerin üst kısımları gayet sıcak. Alt kısımları ise mermer kadar soğuktu.

    Kombinin ilk çalıştığı 2 hafta kesinlikle böyle bir sorunum yoktu. Kendimle gurur duyuyordum iyi ki daikin tercih ettim diye. Sonrasında aklımda olan oda termostatı olayını gerçekleştirdim. Cosa v4 satın aldım ve montajını yaptım. Yanlış hatırlamıyorsam sorunsuz bir şekilde yine 2-3 daha kullandım. Ancak sonrasında kabus başladı. Önceden 40-45 derece ayarlarda 23-24 derecelere gelecek şekilde ısınan ev 55-60-65 hatta 70 derece ayarlarda ısınmadı bir türlü. Evin içi bir türlü 20 derecenin üzerine kesinlikle çıkmıyordu. Sanki bir güç sürekli evi 19-20 derecelerde tutmaya çalışıyordu. Bu esnada havalar soğumuş olabilir mi acaba dediğinizi duyar gibiyim. Hayır.

    Neyse durum böyle olunca ilk olarak Cosa’dan şüphelendim ve söktüm. Değişen birşey olmadı.

    Sonra kombiden şüphelendim teknik servisten bir eleman gönderdiler, ilk defa kombi gören bir eleman gibiydi. Telefonla birisine sorunu anlatıyordu. Daha doğrusu onu bile yapamıyordu çünkü o telefonda karşıdaki ile konuşurken ben sürekli kendisini düzeltiyordum. Hayır sorun o değil bu diye. Neyse bir kaç ayar yaptım kalibrasyon yaptım bir kaç gün böyle kullanın olmazsa yine arayın dedi gitti.

    Servis elemanının o telefonda konuştuğu kişiye ulaştım. Kombinin neden 30 dereye kadar düştükten sonra tekrar devreye girdiğini sordum. Temelde sorunum buydu çünkü. Gidiş suyu 30a düşene kadar peteklerin alt kısımları da haliyle buz gibi oluyor diye düşünüyordum.

    Kombinin özelliğinin bu olduğunu, set edilen değere ulaştıktan sonra bir bekleme süresi ayarının olduğunu, bu süre geçmeden gidiş su sıcaklığı kaç olursa olsun kombinin tekrar devreye giremeyeceği cevabını verdi. İyide bu saçma bir özellik değil mi dedim. Tasarruf için gerekli gibi saçma bir cevap aldım. Ben bu özellikte bir kombi istemiyorum alın malınızı dedim, bu bir arıza değil özellik bu yüzden iade edemezsiniz dedi. Biraz restleştik falan telefonu kapattım. İnanmak istemiyordum. Daikin gibi bir marka nasıl böyle bir hata yapar diye düşünüyordum. Kombiyi aldığım bayi ile görüştüm, olayı anlattım, tanıdığım birisi kendisi. Müsade edersen başka bir bilgili olduğuna inandığım bir arkadaş var, ona baktıralım dedi, tabi dedim.

    Bayinin gönderdiği teknik arkadaş geldi, pompa min. 95 max. 95 parametre ayarı yaptı, kapasiteyi arttırıyorum ama sizin tesisatta sorun var dedi. Bir tıkanıklıktan bahsetti. Kollektördeki sıcaklık farkını tesbit ederek, Gidiş kollektörü bu kadar sıcak olup, dönüş kollektörü bu kadar soğuk olamaz dedi. Bu suyun rahatça dolaşamadığına işaret dedi. Tesisatınızı kontrol ettirin dedi gitti. Tesisatı çeken arkadaşı aradım, peşin peşin hiç bakmadan tesisattan olamaz kombiniz arızalıdır dedi o da gitti.

    Bayideki arkadaşım da tesisattan olabilir, tesisata başka birisine baktıralım deyince e hadi o zaman dedim.

    Bilgisine ve tecrübesine güvendiği bir tesisatçı arkadaş geldi, önceki yıl merkezi doğalgaz sisteminden bireysel sisteme geçildiği, geçiş için sadece kombi kollektör arası tesisatın eklendiği, ekleme sonrası tesisat temizliğinin yapıldığını ve yaşanan sorunu ilettim kendisine. Önceki yıl peteklerde bir sorun olup olmadığını sordu, yok dedim. O zaman kollektör petek arası sorun olma ihtimalinin çok düşük olduğunu, kombi kollektör arası hatta sorun olabileceğini belirtti, bunu anlamak için de tesisatı kameralı içten görüntüleme ile kontrol edip gerekirse yeni bir tesisat çekilmesini, bundan sonra da sorun çözülmezse sorunun kombi kaynaklı olabileceğini belirtti. Tamam bakın gerekeni yapın dedim. Kamera kollektör kısmından kombiye doğru girdi, kombinin altındaki vanalara kadar tesisat sorunsuz. Kombinin altındaki vanaların dirseklerini de kesmek suretiyle kontrol ettiler, sorun yok.

    Tam bitti artık, sorun kombide derken, usta dönüş yolundaki filtre olan kısmı söktü. Filtre kör tapa vazifesi gören birşeye dönüşmüş. İçinden neredeyse bir avuç partikül çıktı. Şok oldu herkes.

    Tesisat temizliğini yapan kişi ne yazikki filtre temizliği kısmını atlamış olması nedeniyle, kombinin pompasının da dönüş suyunu çekmek suretiyle çalıştığı için bu yolun filtreden tıkalı olmasından suyun dönmediği ve dolayısıyla sistemin çalışmadığı tesbiti yapıldı.

    Sistem temizliğinin tekrar bilinçli bir şekilde, bilen birisi tarafından uygun cihazla yapılması sağlandı ve çok şükür sistem şu an sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Peteklerin heryeri neredeyse aynı derecede.

    Kombinin bekleme süresine ilişkin ayarının da yapılabildiğini öğrendik. P05 parametresi bekleme süresine ilişkin parametre. Orijinal değer tüm kombilerde 2. Böyle olunca kombi belirlenen çıkış derecesinde ulaştıktan sonra bir süre beklemeye geçiyor. Bu husustaki p05 ayarları değerleri eğitim dökümanında mevcut. Anti cycle zamanlayıcı diye geçiyor. Sürekli dur kalk yapmaması için düşünülmüş birşey sanırım. Benim kombide bu P05 parametresi şu an 0’da. Yani herhangi bir bekleme süresi yok. Tesisattaki su set edilen değerin belli bir miktar altına düştüğü zaman süre kısıtı olmadan kombi devreye giriyor.

    Sonuç olarak,

    Petek alt üst ısı farkı olan arkadaşlar, filtrelerini kontrol etsinler. Kombideki pompa yeterli düzeyde güçlü bir pompa. 50-60 değerde çalışsa bile yeterli olacak düzeyde. Sorun tesisatın, filtrenin tıkalı olmasından kaynaklanıyor olabilir.

    Gidiş-dönüş suyu derecesi set edilen değerden çok fazla aşağı düşen arkadaşlar. P05 değeriniz 2. Eğitim dökümanında ilgili bölümü/tabloyu inceleyip kendi değerinizi set edin. Beklemesin, ayarladığım derecenin 5-8 derece altına düşünce devreye girsin diyorsanız P05 parametresini 0 yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Bilmem diğer uzman arkadaşlar ne derler.

    Tecrübelerim bunlar. Çok uzattım kusura bakmayın.
    Bugün bi arkadaş aradı; "hocam yorumların üzere bu kombiyi aldım, yorumların üzere dhs aldım. Almaz olaydım eski kombimle aynı yakıyor bu." ona anlattım. Burdada tekrarlayım. Kimse benim yorumlarımla 5000 lira verip daikin almasin. Hele hele maddiyatı orta alt sa hiç bulasmasın. Bunlari eski mesajlarimda gorebilirler. Daikin babamin mali degil. Keyfe keder alan alsin. Oncelikle, Bu kombiyi diger kombilerden farkli kilan daha az yaktirmasi DEGIL. Kaliteli komponentler yeni ve ileri teknoloji kullanimi, japon kalitesi ve servisinin arkasinda durmasi bana gore. Detaylarini eski mesajlarimda gorebilirler. Dhs icin, demirdokum kullananda aradi, airfell, eca, vaillant kullananda aradi. Bilmedigim halde, vaktim oldugu ve allah rizasi icin arastirip yardimci oldum.

    DHS daha az tükettirmez. Ama ne zaman. Havalar cok sogursa ve geceleri. Bunu defalarca lez soyledim. Prg termostatla gece kapatacak sekilde kullanilirsa optimum konfor/tasarruf olur diye. Vs vs.

    Ben tasarruf istiyorum diyen 1500 liralik kombi alarak kafadan 3500lira tasarruf eder zaten. Gece kapatir, 20 derece termostatla kullanir. Kullanmadigi odanin vanasini kapatir. Televizyonu battaniyeyle izler. Herkesin Kendi bilecegi seyler bunar.

    Ben kullanim tecrubelerimi paylasiyorum sadece. Dileyenede allah rizasi icin yardim etmeye calisiyorum. Yalitimi olmayan eve 100 metre petek de döşesen, her markadan birer kombide taksan, o soğuk biyerden gelir ayak parmaklarini soğutur. Sonra verirsin alevi cok tuketir. Ben gecen sene benzer hava sartlarinda denemeler yaparken 3 m3 te gordum 8 m3 te gordum. Butceme en uygun konforlu isinma sekli olarak dhs ile iainmayi tespit ettim. + ot daha tasaaruflu olmasina ragmen kullanmiyorum. Adanada 3 ay kış oluyor zaten 3 yeeine 5 5 yerine 7 yaksa nolur deyip böyle kullaniyorum. 15 liralik sigara yerine 10 liralik içince ölmüyorum. Tasarrufunda kralını yapıyorum.

    Neyse cok uzattim hakkinizi helal edin. Arayan arkadas gibi yorumlarimla pismanlik yasayan varsa ozur dilerim. Ama vallahi eski yorumlarimdada cok kez soyledim imkani olmayan kesinlikle daikin almasin. Olanda gunluk 1-2 m3 yuzunden sikayet etmesin.

    4x4 turbo suv alip, "çok yakıyor bu" diyen gibi olmayin

    Burada Daikin kötü kombi diyen olmadı ki. Servisleri bilgisiz o bir gerçek.

    Burada paylaşılan bilgiler olmasaydı bu kadar kapsamlı kombiyi ot gibi kullanırdık.

    Kombi kurulumu/ilk açılışı için gelen servis senin evinin ve tesisatının durumuna göre hangi ayarları yaptı? Benim yapmadı mesela. Ben burada edindiğim bilgiler neticesinde kendi evime göre ayarlarımı yaptım.


    Bilgisiz olmalarıyla ilgili yaşadığım bir örnek vereyim.


    Netatmo On-Off oda termostatı aldım ve montajını yaptım. Kombinin içinde ki klemense bağlandığından garanti vs. kapsamında sorun olmasın diye kombiye bağlantısını yapmadım. Yıllık bakım için servis çağırdığımda bağlaması için rica ettim. On-Off oda termostatının bağlantı klemensi X2M kontrol panelinin arkasında yani kombinin içinde bulunuyor. Servis bunu gidip kombinin altında bulunan X1M klemensine bağlamaya çalıştı. Buraya Opentherm özellikli termostat bağlanıyor. Servise benim termostatın On-Off olduğunu ve X2M klemensine bağlanması gerektiğini hatırlattım. Bana verdiği cevap X2M klemensinin kombinin altında bulunan X1M klemensine bağlı olduğunu söyledi. Servis gittikten sonra doğru yere kendim bağlantısını yaptım. Eğer burada bahsedilen bilgilerden haberim olmasaydı, servisin yaptıklarına razı olacaktım.


    Burada yazılanları oku ve uygula, kombiye ters takla attırırsın.


    Bu vesileyle emeği geçen arkadaşlara da teşekkür etmiş olalım.

    Arkadaşlar D2CND024 modeli olan kombi teknik verilerine bakıldığında saatte minimum 0,31metreküp gaz tükettiği belirtilmektedir.
    ve ben bunu test ettim ve tamamen bu veriler doğrudur.
    C04:3 şeklinde kullanmıda ise saatte 0,33metreküp gaz harcamaktadır.
    Fabrika verisi ile arasında 0.02 lik bir fark bulunmaktadır..
    kombi 24 saat hiçdurmadan minimum alevde yanması ile bu değeri vermektedir.
    24x0,33=7,92 metreküptür.

    Yani kısaca c04ü 3 yaptım kombim çok gaz harcıyor modülasyon yapmıyor gibi bir durum yoktur.
    kombinin çok yakması binanın durumuna, yalıtıma petek metrejına ve istenilen komfor sıcaklıklarına göre çok farklılık gösterecektir.

    1167 hatsından kurtulmak ve kombininizin stabil şekilde çalışmasını istiyorsanız c04:3 şeklinde kullanın.

    28lik ve 35 lik modellerde böyle bu sorunla karşılaşmazsınız çünkü bu modellerin minimum alevleri çok yüksektir bu değer sadece 24lük model için geçerlidir.

    C ayarı değişikliklerinde kesinlikle şalter kapatıp açılmalıdır.

    Bu arada diğer ayarların tamamı fabrika ayarlarında ne geldiyese o şekildedir değişiklik yoktur.
    DOT yoktur. DHS takılı ama aktif değildir.
    Burada paylaşınlanlar ile kimse kimseyi suçlamasın herkesin kombisi elinin altında isteyen istediği değerleri yapıp kullanabilir deneyip sonuçlarını gözlemleyebilir.

    Herkese kolay gelsin.

    Herkese merhaba foruma girmeyeli epey oldu bakıyorum benim ilk başlarda yaşadığım sıkıntıları hala yaşayanlar var önce şunu belirtmeliyim ki daikin kombi şuan alınabilecek en iyi kombi bu net ve kesin ama bir sıkıntı var oda servisler ile alakalı ben ilk başlarda çok sıkıntı çekmiştim Ve şikayetim doğrultusunda evime bölge sorumluları ekip halinde geldiler ve benim şikayetleri mi yerinde gördüler öncelikle ilk şikayetim 1167 hatası idi çözümü 1-) kombi fabrika çıkışlı alev boyunu ayarlayan değer 0 olarak geliyor bunu servislerin kombinin duracağı bölgeye göre ayarlamaları gerekiyor ama hiç bir servis bunu ayarlamıyor gelen ekip bu değeri 3 ve pompa minimum çalışma değerini de 70 çıkardık tan sonra bir daha 1167 hatası almadım servisler her seferinde suçu bacaya atıp gidiyorlardı meğer suç kendilerinde imiş haberimiz yok 2-) kombinin pompa modülasyon ayarı var bu ayar sayesinde pompa olması gerektiği gibi çalışıyor gidiş ve dönüş sıcaklığı arasındaki fark 5 dereceden fazla ise pompa devrini otomatik yükseltiyor ama bu fark gidis ve dönüş arasında 5 dereceden daha az ise ayarlanan minimum değerde çalışıyor ve peteklerdeki ısı transferi oldukça iyi oluyor benim tecrubelerim ve bölge sorumlusun dan aldığım bilgiler bu yönde sıkıntı yaşayan arkadaşlar bu yorumu servislerine okuyabilirler belki insanların sıkıntılarını çözerler herkese sağlık ve huzur dolu günler dilerim.

    @hivay Netatmo Termostat (On-Off) ile birlikte DHS kullandığınız için U00, U01, U05, U06, P02 parametreleriyle işiniz var.

    Dökümanda U07 ve U08 için yazılan Opentherm bağlı ise şu değer girilir vs. yanlış yazılmış. U07 ve U08 parametreleri On-Off Termostat bağlı, DHS bağlı değil ise kullanılıyor.

    İngilizce kullanım kılavuzunu inceleyebilirsiniz.


    Ayrıca U0 için girdiğiniz 13 ºC değeri (-/+1ºC) farkına göre siz kombiye şunu diyorsunuz; dış hava sıcaklığı 13 ºC veya üstü olursa yaz moduna geç, radyatöre sıcak su gönderme.


    @Ayt3959 Sizin dediğiniz gibi bir durum yok. On-Off termostat ile DHS kullanılabiliyor. Ben Daikin NDJ + Netatmo (On-Off) Termostat + DHS kullanıyorum. Herhangi bir uyum sorunu yaşamadım.


    @SEHZADE63 Netatmo (On-Off) Termostat kazan sıcaklığını belirleyemediği için DHS ani hava dalgalanmalarında hem konfor sağlar hem de (muhtemelen) tasarruf ettirir.

    DHS kullanmadan ise ya sürekli kombi başına gidip kazan sıcaklığını değiştirirsiniz ya da kazan sıcaklığını sabit değerde bırakarak ısıyı yakalamaya çalışırsınız.

    Netatmo da öğrenme modu gerçekleştikten sonra DHS kullanılması faydalı olacaktır. Netatmo, öğrenme gerçekleştikten sonra kendi hava istasyonundan aldığı hava sıcaklığına göre kombiyi programlanan saatten erken başlatıp durdurabilir.

  • Selamünaleyküm japonlar yapmış yine fiyat ne acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakınca harika kombi ama fiyat yok henüz galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni çıkan bir ürün uzun vadeli görmek lazım.
  • 3100 tl civarında.
  • kombide Alman derim gecerim.uzman olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daikin yapmissa kralini yapmıştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 (24kW) 3320 Tl kendi sitesindeki fiyatı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • reklamlarda gördüm kombilerde şartsız şurtsuz 6 yıl garanti var.24 kw premix kombiler 3500 tl.https://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Daikin-Kombi/Tam-Yogusmali-Premix-Kombiler/Daikin-Kombi-D2cnd024



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim32 -- 15 Eylül 2017; 20:51:54 >
  • 28 kw ve 35 kw lik modelleride çıkmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daikin kombiye uygun modilasyonlu kablosuz termostat hangisidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim32

    http://www.posta.com.tr/daikin-en-kucuk-kombi-ile-atak-yapti-isitmada-da-liderlige-yuruyor-haberi-1332948
    adamlar sağlam asılıyor habere göre.

    hiç aklımda yokken birden potaya girdi daikin. Seneye bu zamanlar alacağım kombi için, nisan 2018 ve sonrası önemli. Diğer markalarda belli ki atak yapacak. Ancak daikin fabrikasına 10 dakika mesafede oturmam dolayısıyla epey fikre ısındım gibi. Bir soru işareti modülasyon tarafında, 1:8 modülasyonu yalnız 24 kw modeli için var diye not düşmüşler. Ayrıca ufak kombi olayı da yine 24 kw da var sadece. Bana 35 kw lazım. Kablosuz kontrol ünitesi de ortalıkta görünürse, fiyatı diğerlerinden 1.5 kat pahalı (4500 civarı) da çıksa (24 lüğü 3500, 28 liği 4000 civarında olduğuna göre) 6 yıl garanti olayından dolayı tercih sebebim olabilir. Bekleyip göreceğiz. Siz ne dersiniz hocam?

    Not: 190 m2 yerden ısıtma dublex villa ev için düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulex -- 30 Eylül 2017; 20:9:26 >




  • Buderus kombiden çok çektiğim ve değiştirmeyi düşündüğüm için benim de ilgilendiğim kombi oldu. Uzaktan kontrol edilebilme olayı da oluyorsa şayet (ek modül vs. ile) düşünüyorum.
  • ulex kullanıcısına yanıt
    çok yaygın bir kombi değil ama teknik özellikleri üst düzeyde.komponentleri kaliteli.tabiri caizse japonların yaptığı zaman yaptık diyeceği bir kombi.benzer özelliklerde daylux premix var aynı altyapıda ama anakart farklı daikinde 1/8 modülasyon daylux ta 1/5 modülasyon,ve ana eşanjör yapısı farklı daikinin ana eşanjörü özel tasarımlı iken,daylux ta alüminyum-silisyum-magnezyum alaşımlı ana eşanjör var,ikiside kaliteli eşanjör sadece yapıları farklı.bunların haricinde aynı özelliklerde
    daylux premix avrupa pazarında daylux integrity condense,airfel integrity condense isimleriyle satılıyor..190m2 alan net alan ise içinde balkon gibi çıkarılacak alanlar var ise 24kW yetmez.bir üst veya iki üst kapasite almanız gerekir.yerden ısıtma olduğu için zaten premix yoğ kombi şart ve de kaliteli bir oda termostatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 1 Ekim 2017; 22:42:51 >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    190 m2 balkon(veranda) hariç, banyo wc dahil alandır. Daha önce sormuştum size 32kw gider demiştiniz. Zaten o yüzden daikinde 1:8 modülasyon olayı yalnız 24kw modelde var demelerine sitem ettim. Muhtemelen 32 kw de daylux gibi 1:5 dir.
  • ulex kullanıcısına yanıt
    daikin kombide sadece 24kW kapasite yok 28 ve 35kW versiyonları da var sizin eve 28kW daikin kombi yeterlidir.hatta 35kW versiyonunu da alsanız olur,pek bir fark olmaz,minimumda iyi modülasyon yapar,35kw in avantajı kullanım suyu (şofben)gücü daha fazla olur.cihazlar 50c-30c işletmede minimum 5.2kW ta çalışıyor 5.2kW-28kW ve 5.2kW-35kW
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    28 de yeterli olması iyiymiş en azından ucuza almış oluruz. Diğer kapasitelerin olduğunun farkındayım yalnız 1:8 modülasyon birtek 24kw de geçerli der ürün klavuzu daikinin.

    Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre-X

    Buderus kombiden çok çektiğim ve değiştirmeyi düşündüğüm için benim de ilgilendiğim kombi oldu. Uzaktan kontrol edilebilme olayı da oluyorsa şayet (ek modül vs. ile) düşünüyorum.

    Cosa kombi kiti ile uyumlu. servisler de ok diyor takabilirsiniz.
  • ulex kullanıcısına yanıt
    1:8 modülasyon sadece 24kW versiyonunda
    28kW daikin de 1:5.5
    35kW da ise 1:6.8
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.