Şimdi Ara

Yeni Fabia 1.0 Ambition Hakkında Sorularınız (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
8
Favori
18.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Allah kaza bela vermesin. Tekrar hayırlı olsun üstat.
  • teşekkür ederim.
  • Şehir içi kullanımı pratik sayılır. Bir arkadaşımda var. Yalnız bu araç uzun yola çıkmaz. Yolda motor şişer.
  • 7 kez yazlığa gidip geldim gidiş geliş 500 km ben dahil 4 kişiyle her hangi bir sorun yaşamadım.şişmekten kastınız çekmeme gitmeme falansa belirttiğim gibi yokuş tırmanırken harici öyle bi sorun olmuyor. Sorun dediğimse hızlanmak için sabırlı olmanız gerekir. Rampa harici araçta hiç kasma yok rahatça hızlanıyor. Virajlarda iyi dandik lastikler vermelerine rağmen esp sadece bir kez devreye girdi viraj çıkışı doğru vitesi seçerseniz ordada sorun çıkarmıyor. Arabaya alıştıkça hangi devirde ne yapacağını öngörüyorsunuz ve daha akıcı bi deneyim elde ediyorsunuz. Ama bütçe durumu benim gibi sizin için önemliyse düz viteste size uygunsa diğer motor seçeneklerini alıp fazladan para vermeye gerek yok şahsen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En fazla anlık yakıt tüketimi olarak kaçı gördünüz? Mesela rampalarda sabır ve pedala bir daha fazla basmak gerekiyor anladığım kadarıyla. En fazla da bu durumlarda yakıyordur diye düşünüyorum. Bir de uzun yolda en donanımsız model olmasına rağmen gerek motor, gerek yol sesi, gerekse lastik sesi olarak çok yoruyor mu ve yüksek hızlarda araçta titreme oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kompliman

    En fazla anlık yakıt tüketimi olarak kaçı gördünüz? Mesela rampalarda sabır ve pedala bir daha fazla basmak gerekiyor anladığım kadarıyla. En fazla da bu durumlarda yakıyordur diye düşünüyorum. Bir de uzun yolda en donanımsız model olmasına rağmen gerek motor, gerek yol sesi, gerekse lastik sesi olarak çok yoruyor mu ve yüksek hızlarda araçta titreme oluyor mu?

    Açıkcası anlık tüketimi pek takip etmiyorum. Çok tutarlı bilgi veremem o sebeple. Çünkü anlık tüketimde bir anda 10 litre yazdığı gibi 2 saniye sonra yani araç devir aldığında 5 e düşüyor. O yüzden devamlı ortalama tüketime bakıyorum. Orta ekranda çok detaylı. 3 bölüm halinde kontrol edebiliyorsunuz . Araç çalışmaya başladıktan sonra, yakıt alındıktan sonra ve uzun süreli ortalama tüketim alınan yol ve geçen zaman gibi. Ama sizin sorunuza gelirsek en çok anlık tüketim motoru ilk çalıştırıp gazladığım anda gördüm yanlışım yok ise 17 Litreydi ama tabi saniyelik olay hemen düzeliyor. Şehir içi gazlama ve dur kalkta 8.5 litre civarına çıkıyorum.Ama şehir içi 40 km gittiğimi hatırlatayım.Eğer 5-10 km gibi az gidip yoğun trafiğe girerseniz muhtemelen ortalama tüketim biraz daha fazla olacaktır.Çünkü ben 40 km nin 25 ini trafikte kalanını nispeten akan trafikte yapıyorum. Uzun yolda hız yaparken hiç titreme olmuyor. 175 km maksimum hıza çıktım bi süre bu hızda seyrettim ve hiç tedirgin olmadım. Önceden dediğim gibi motor çok sessiz anca 3-3500 den sonra duyuluyor. Donanımsız olmasına takılmadım. Benim aracın konsolda gri şerit kullanılmış güzel bi hava katmış zaten ekran da var bide led farlar araç boş filo arabası duruşundan baya uzak zaten benim araç race blue bence en yakışan renk. Dört cam otomatik klima gerekli donanımlar zaten var. Çelik jant sis farı vs bunlara pek takan biri değilim.Rüzgar sesi zaten bu sınıf araçlar düzeyinde. Şanzıman uzun yolda sesini duyurmuyor. Ama yavaşken baya sesli. Siz içerde vitesi geçirin sokaktaki adam rahat duyar. Benim araçta lastik sesi var özellikle bozuk çatlak asfaltta ama kumho ecowing lastik var. Ondan kaynaklı bir durum mu bilmiyorum. Bazı arkadaşlara dunlop marka lastikle vermişler onlarda durum ne yazarlarsa lastikten mi yoksa araçtan mı kaynaklanan bi durum anlama şansımız olur. Ama lastikten memnun değilim virajlarda nispeten iyi esp ye gerek kalmadan virajları seri alabiliyorsunuz fakat frenlemede abs yi erken devreye sokuyor bu lastikler.Amortisörler temiz asfaltta doğal olarak iyi fakat bozuk yollarda gergin. Gerçi bu sınıfta çoğu araba sanırım böyle. Eski aracım pug 206 çok daha gergindi.
    Kısacası uzun yol yapmaktan zevk aldım bu araçla ama hep dediğim gibi rampalarda sabırlı olmanız ve devirli kullanmanız şartıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedevilhimveryself -- 1 Ağustos 2015; 10:44:30 >




  • Cevabınız için teşekkür ederim. Peki aracınızı almadan önce 1.2 tsi 110 dsg style modelini test ettiniz mi ya da başka markaların başka modellerini? Neden bu aracı tercih ettiniz tamamen fiyat/performans odaklı mı?
  • Araç test etmedim sadece showroom da inceledim. Corsa, Fiesta, İbiza,Clio,Polo, Sandero Bu araçların hepsini showroom da test ettim ama kullanmadım. Açıkçası baz donanımda en dolu fabia ydı hemde ucuzdu pazarlıkta yaptılar teslim sırasında da hızlı davrandılar. Yani tamamen fiyat performans odaklı satın aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PARAFESOR

    Şehir içi kullanımı pratik sayılır. Bir arkadaşımda var. Yalnız bu araç uzun yola çıkmaz. Yolda motor şişer.

    yurdum insanı gerçekten yaratıcı,
    koskoca firmanın çek mühendisleri akıl edemiyor ama bizim insanımız hava soğutmalı mondial scooterdan bahsedermişçesine motor uzun yolda şişer lafını pervasızca sarfedebiliyor. inanılmazsınız...
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş gülecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Motor uzmanı falanda değilim. Şişerden kastımın uzun yolda yorulur ve gaza ne kadar basarsanız basın gitmez anlamındaydı. Bu arada mühendisler her kasayı amacına uygun kullanımlar için planlarlar. Bu tarz araçlar şehir içi kullanımda pratik olsun diye üretilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PARAFESOR

    Şehir içi kullanımı pratik sayılır. Bir arkadaşımda var. Yalnız bu araç uzun yola çıkmaz. Yolda motor şişer.

    Bu aracın bende Polo versiyonu var, iki defa Ankara Kocaeli yaptım biri Ocak diğeri Mayıs ayında, yüksek hızlarda araç çok rahat yol alıyor, dengeli gidiyor uygun viteslerde de bayılma yapmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 2 Ağustos 2015; 18:03:35 >
  • Arkadaşım yeni Marmarise gitti. Söylediği İstanbuldan Mustafakemalpaşa daki Varan tesislerine kadar iyi gittiğini devamında aracın çekişinin hissedilir derecede düştüğünü söyledi. Aracta 2 büyük bir çocuk vardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PARAFESOR

    Şehir içi kullanımı pratik sayılır. Bir arkadaşımda var. Yalnız bu araç uzun yola çıkmaz. Yolda motor şişer.

    Pratik sayılır? Hangi şehirde kullanıyor arkadaşınız. Çünkü bizim şehirde bayağı pratik.
    Uzun yola çıkmaz? Ben Konya-Nevşehir ve Konya-İzmir yaptım. Nevşehirde kapadokyanın her yanını her gün gezdiğim gibi İzmirde kaldığım günler boyunca da Çeşme, Alaçatı, Kuşadası ve Foça başta olmak üzere her yere gittim. 25 Mayıs 2015 araç çıkışım şu an 5000km üzerindeyim. Otobanda 160 ile duble yolda 100-140km hızla sürmekteyim. Bu kanılara nasıl vardınız açıklasanız biraz?
  • Merhaba Yukarıda aracın rodaj suresinden sonra vites geçişleri ve devir ile ilgili bilgiler paylasmissiniz benim araç 4000 km yı gördü ve genelde kullandığım mesafe kısa olduğundan ve yoğun trafik sakin kullandım bundan sonra nasıl yapmalı sizce birde bu motor açma tabiri nezamana kadar ve nasıl anlarız motor açıldığını fikriniz varmi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msmefem

    Merhaba Yukarıda aracın rodaj suresinden sonra vites geçişleri ve devir ile ilgili bilgiler paylasmissiniz benim araç 4000 km yı gördü ve genelde kullandığım mesafe kısa olduğundan ve yoğun trafik sakin kullandım bundan sonra nasıl yapmalı sizce birde bu motor açma tabiri nezamana kadar ve nasıl anlarız motor açıldığını fikriniz varmi

    merhabalar,
    rodaj süresinin genellikle şöyle geçirilmesi tavsiye edilir.
    0-1500 km 2000-3000 devir aralığında ve ani hızlanma-frenden sakınmak gerekir.
    1500-5000 km arası ise biraz daha devirli (3000 rpm üzeri) ve arada sırada 5-6 bin devirlere çıkmak lazım.
    sonrasında ise istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
    benim araç da şu anda 2700 km de.
    4. vites 120-130 km/h deniyorum arada.




  • arkadaşlar,
    forum neden bu kadar sönük. yeni araç alan ve soru soran neden yok?
    ben sorayım bari. 3500 km yi devirdim. tüketim 5,5 seviyelerinde. daha da düşer mi acep?
  • Bende far ampüllerini değiştirdim resim koyayım konu renklensin
     Yeni Fabia 1.0 Ambition Hakkında Sorularınız
  • @thedevilhimveryself

    Merhaba,

    Hangi marka model ve kelvin ampül kullandınız acaba? Abartı durmuyor gayet orjinal durmuş. Bazıları çok abartıp lacivert mor ışık veren ampül takıyorlar kesinlikle berbat duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hughes

    @thedevilhimveryself

    Merhaba,

    Hangi marka model ve kelvin ampül kullandınız acaba? Abartı durmuyor gayet orjinal durmuş. Bazıları çok abartıp lacivert mor ışık veren ampül takıyorlar kesinlikle berbat duruyor.

    Philips Diamond Vision 5000K bu resimdekiler kısalar uzunlarada taktım müsait olunca foto atarım
  • arkadaşlar bu aracı kullananlar forumun başka bir konusunu mu takip ediyorlar da bizim haberimiz yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.