Şimdi Ara

Yeni Ford Ranger Kulübü (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.888
Cevap
20
Favori
363.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Esmerce, ailende koç grup çalışanı varsa hi-rider 4x2 otomatik vitesin fiyatını 31.500 ytl ye kadar düşüyorlar. Bu fiyata alınacak en iyi pick-up hı-rider bence hiç düşünme. L200 4x2 39.000 ytl. (hi-rider kasa kapatan oldumu? nerede? Hangi firma? Kaç para? bilen yardımcı olsun)
  • Peki arkadaşlar bir Ranger ımız olsa büyük şehirlerde dolaşamayacak mıyız?

    Haftasonu Ankara daydım birtane bile pikap görmedim örneğin?
  • Şimdiye kadar Bolu,Bursa ve istanbul şehir merkezlerinde bulundum kimse buraya, bu araçla giremessin demedi. Hatta Bursa merkezinde neredeyse 2 saat oyalandım feribot beklerken.
  • Arkadaşlar pikapın arkasına yük atma muhabbetinin teknik boyutunu açıklayacak arkadaş mevcut mu?
    Ben şu ana kadar bununla ilgili bir sorun yaşamadım.Belki de fazla zorlamadığımdan dolayıda olabilir.Merak ettiğim şu; ortalıkta 100kg lafı dolaşıyor fakat bu olayın teknik bir açıklaması varmı, yani aracın ağırlık noktasının yol tutuş anlamında en optimum noktada olabilmesi için ne gibi bir çalışma yapmak gerek.Gerçekten kasaya belli miktarda bir ağırlık koyarak bu iş halolurmu?
  • benim görüşüme göre kesinlikle bir alakası yok!!ne yükü ne kilosu ya!!Bu işin doktoru bizmiyiz yoksa bu pikapı piyasaya sürenlermi....Adamlar en son seviyede üretiyolar ve dolayısıylada bunu göz önünde bulunduruyorlar.Bence arabanın orjinali neyse öyle kalmalıdır diye düşünüyorum.Yoksa herkesin düşündüğünü üreticiler düşünmüyormu sanki??düşünüyorki ona göre projeleriyle üretiyolar...Bana kalırsa alonso kardeşim kesinlikle ağırlık felan atırma...
  • Milletin dilinde 100 kg yük dolaşıp duruyor.eğer bi faydası oluyorsa üreticiler çoktan bunu 100 kg ile halleder ve piyasaya sürerdi.demekki adamların bi bildikleri varki böyle bişeye ihtiyaç duymuyolar
  • Hemen hemen tüm araçlar bir miktar ağırlık artışı ile daha konforlu özellikler sergilerler ancak bu durum aynı zamanda aracın performansını ve tüketimini olumsuz etkiler,düşük hızlarda pürüzlü asfaltta nadiren avantajlı olsada yüksek hızlarda girilen virajlarda aracın ağırlık dağılımını geriye kaydırdığından tam tersi etkide yapabilir.

    Bizde 98 Skystar varken kasaya 70kg lik membran koyarak uzun yola çıkıyorduk konfora ciddi derecede olumlu etki yaparken yakıtı ve zaten sınırlı olan çekişi daha kötü hale getiriyordu.

    Eğer aracınızın taşıma kapasitesinden taviz verebilecekseniz yük koymak yerine Ford yetkili servisine yaprak yay azaltmayı sorun,dezavantajları ne olabilir mantıklı mıdır açıklasınlar.
  • dostum almis oldugun araba cok guzel duruyo hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız günlerde kullan .

    sen galiba oto matik vites aldın. ne dir ne değildir bu arabalarda uygunmudur otomatik vites biraz bilgi veririsen sevinirim
    bende almayı dusuyorum bu aractan otomatik ve düz vites arasında gidip geliyorum aşırı miktarda yakıyormu merak ediyorum.
    birde arka koltukarabada yok denecek kadar kötü geldi bana inmesi binmesi eziyet gibi duruyo
    paylaşırsan sevinirim




    Orjinalden alıntı: ducky

    biraz da resim koyalim hazir kar kis heryer pickup un zevki bu havada cikiyor


     Yeni Ford Ranger Kulübü


     Yeni Ford Ranger Kulübü


     Yeni Ford Ranger Kulübü


     Yeni Ford Ranger Kulübü









  • arka koltuklar tam bir eziyet bazi diger pickuplarda oldugu gibi onde ya da arkada kisa boylu birileri olmasi lazim ki 4 kisi sigilsin arabaya.
    arka kapilar da kisa kapi oldugu icin binmesi inmesi zor.
    arac daha 2000km de daha yakisi desecek 10.000lere dogru ama 500km uzun yolda sabit 120 ile geldim ustune istanbul trafiginde kullandim 700 kmde isigi yandi.
    sirf sehir icinde kullaninca benzinli araba gibi 500-600 km arasinda isik yaniyor ve deposu yaklasik 150ye doluyor.
    yollarin durumu malum birsuru cukur var lastikler buyuk oldugu icin cukurlarda hizli girseniz de arabanin cok hasar gordugunu zannetmiyorum ama bir jip konforu aramayin ozellikle arka tarafi feci hoplatiyor.
    buyuk bir arac oldugu icin otomatik cok rahatlik sagliyor, performans olarak da gayet seri ozel bi spor modu olmamasina ragmen roketlemeleri cok yeterli.

    yani aslinda meraklisi degilseniz boyle araclari akil kari degil almak. Park etmesi sorun, 1. bogaz koprusunden gecmek yasak,bir binek araca gore cok yakiyor (anlik yakit ya da ortalama yakit gostergesi olmadigi icin bilemiyorum kac litre yakiyor ama deposu 55 litre aliyor yaklasik isik yandiktan sonra), konforu bir binek arac kadar degil, arkasi hafif ve arkadan cekisli oldugu icin araziye ciktiginizda buzlu yerlerde gitmeme ihtimali yuksek.
    gene de ben bu tarzi seviyorum 4x4 unu almaya param yok diyorsaniz mukemmel bir arac bence piyasadaki belki en iyi tercih



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ducky -- 22 Şubat 2008; 17:38:20 >




  • arka koltuk olayını en guzel yeni l200 halletmiş bence inmesi binmesi normal bir arabadan farksız (navaradan bile daha iyi ) ve diz mesefasi bu tur araçlara göre daha rahat .

    yakıt konusunda verdiğin bilgiler az yaktıgını gösteriyor (tabii bu tarz bi araba icin 2500 cc 143bg )

    ben hastalıktan ziyade isim gereği çift kabin düşünüyorum . suandaki arabamda cift kabin mazda b2500

    bu yeni ranger da,aklim da hic yokken acaip takildim

    bu sınıfta hem otomatik hem abs olan (bence ABS olmassa olmazlardan ) diğer en ucuz araba yeni l200 ve fiyatı 41.000 ytl ye kadar düşürülebiliyor

    ford için aldıgım fiyatsa otomatik te 33,500 ytl arada muazzam bir fark var .

    Galiba ford tamamdir diyecem bu gidişle

    birde internette baya bi aradim ama otomatik vitesli iç mekanin resimlerini göremedim .

    bizimle paylaşırsan sevinirim


    veridiğin bilgiler için teşekkürler




  • l200 un baktiginiz modelinin jantlari fazla kucuk ve yerden daha yuksek o nedenle hos gorunmuyor arac bence, hic test surusune ciktiniz mi bilmiyorum ama virajlarda daha cok yatiyor
    41500 fiyat almistim ben de en son o aracta arka koltugu daha rahat ama ici rangerdan daha kalitesiz cok plastigimsi duruyordu ayrica manuelinde abs olmamasi cok buyuk eksik.
    l200 un tasarimi daha radikal rangerin tasarimi daha guclu hangisi daha avantajli bilemem ama ben rangeri daha cok begendim onemli olanda kisinin begenmesi herhalde
    mazda kullaniyorsaniz motoru rangerin mazdayla ayni en azindan yeni mazdalarla ayni hatta kasasi bile 90% benzerlik gosteriyor aleti bilgisayar bagladiginizda mazda mi ford mu bu arac diye size soru soruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ducky -- 22 Şubat 2008; 17:48:20 >
  • ewt haklisin ozellikle ic mekanda kullanılan malzeme forda gore cok kalitesiz test surusune ciktim gidisi fena degildi. cokta uzun bir test surusu degil di tabii ayrıntılara giremem .

    manuel de abs olmamasi dedigin gibi bu tarz bir araba kullanan icin en buyuk eksiklik .

    dedigin gibi l200 un cizgileri daha ucuk ama bu bence avantaj

    cunku uzun yıllar eskimeyecek bi kasa
    birde su var RALLiTRONiC KiT olayı guzel aracı 136bg den 167bg cıkartıyo.

    motor konusundada sunu soleyebilrim dedgin dogru zaten kullandıkları motoru mazda ile beraber uretiyolar diye biliyorum

    dedigim gibi rangerin arka kolotugu canımı sıkıyor ama fiyatına bakıncada can sıkıntım baya bi gidiyor

    siyah rengi cok tatlı duruyor rangerin

    artık yavas yavas telefon trafiğine de basladim zaten bakalim en yakin tarihi (suanda subat sonu mart bası diyolar ) ve en ucuz fiyatı verenden alacam gibi

    birde sunu merak ediyorum resimdeki araba tamamen orjinal fabrika cıkısımı arka kasa barlari olsun hersey orjinal galiba
    ekstradan birşey yaptırdınmı ?
    birde 4*4 de olan ön tampon eklentisi 4*2 lerde yok
    aslında arabaya cok daha degisik bir hava katıyor almayı dusunup fiyatını sordunmu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liva55 -- 22 Ocak 2008; 11:07:49 >




  • arkadaşlar, ben de bayimin yalancısıyım (çünkü çok önceden gelmesi gerekiyordu ilk söylediklerine göre), 31 ocak - 5 şubat tarihleri arasında XLT hi-rider 4x2 otomatik aracım geliyor.

    merak ettiğim, arka kasayı kapatırsam, bu, aynı zamanda, şu sürekli konuşulan arkaya ağırlık koyma etkisini yaratır mı acaba? (kasalar kaç kg bilmiyorum)

    bir de arka tarafa kamera takan, ya da takılan bir araç gören var mı?
  • duck kardeş araç çokmu savuruyo yaa?merak ettim şimdii..performans nasıl peki?normal bi arabayla kapışılabilirni acaba :)
  • eorman aracın tam olarak 5 indemi geliyor acaba?Benimde 5 inde geliyodu ama ford bayiisine gittiğimde bir aksama olduğu ve yurt dışından 10 şubatta çıkması gündemdeymiş..ne diyorsun bu işe?
  • bu tur araclarda arkada agırlık olması guzel bise dabiki ( 50kg-100kg arasi )

    ama sunuda solim yakitta gozle gorulur bir artısı oluyor
  • ben Ford bayisine ilk kez Kasım ayında gittim, almaya niyetim vardı, aracı orada gördüm inceledim beğendim, almaya karar verdim.
    aracın şu anda ellerinde olmadığını, bir miktar ön ödeme yaparak araç için sıraya girebileceğimi ve aracın 2008 e girmeden gelmesini beklediklerini söylediler.ben de dedikleri gibi bir miktar ödeme yaptım ve benim için bir sipariş açtılar.
    teslimat vakti yaklaştığında aradım, ford otosan'ın teslimatları bir ay ertelediğini söylediler, dün de aracın yolda olduğunu gösteren bir mail attılar, görüştüm, işlemlere başlamak için gerekli şeyleri anlatıp vekaletname faksladılar.
    kasım 2007 sipariş ve ön ödeme - şubat 2008 teslimat (umarım)
    baya beklettiler yani...
  • Evet baya bekletmişler.Bende senin gibi bi miktar ön ödeme yaptım ve ocak 5 gibi teslimat olur demişlerdi ve şubat 5 e aksamıştı.1 hafta önce tekrar bayiyi gittiğimde şubat 20 gibi teslimatın yapılacağını söylediler.yurt dışından çıkma günü 10 şubat dediler..Yani 20 şubat gibide elimde olur..Gecikme baya uzadıı :(
  • Alan arkadaşları tebrik ederim, fiyata göre çok güzel araç, kazasız belasız kullanın.

    Benim merka ettiğim 4*2 hi-rider xlt'de lastikler 245 mi yoksa 215 mi?

    thunder'ı gördüm inceledim. bayi hi-rider için dış görünüm olarak ayna ve kapı kolu krom kaplamalar hariç thunder ile 1/1 aynı diyor ama mesela ön koruma tamponu yok galiba. başka görünüm, yükseklik farkı var mı thunder'a göre?

    bir de 44 plakalı arkası kapanmış bir ranger resmi gördüm burada. arka kapama nerede kaça yapılmış acaba? hep adana veya antalya cevabı alıyorum; istanbulda bu işi yapan yok mudur acaba? bu arada arkayı resimdeki 44 plakalı gibi kapatan varsa cam mı arkası ben anlayamadım yani aynadan arkayı görebiliyor muyuz?

    af dileyerek son soru: 1. köprüye giremeyeceğiz tamam, başka nerelere girilmiyor? taksim falan mı?
  • 215 lastik var diye biliyorum

    birde 4*4 den saydiklarinin dısında dıs görünümde baska bir değişikliği yok yukseklik aynı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liva55 -- 22 Ocak 2008; 13:53:18 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.