Şimdi Ara

Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.738
Cevap
39
Favori
128.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar İbiza nın St versiyonunun ikinci eli daha mı zayıf?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Conqueror26

    Arkadaşlar İbiza nın St versiyonunun ikinci eli daha mı zayıf?

    Türkiye'de her araçta olduğu gibi ST versiyonlara talep daha azdır. Ama geniş bagaja ihtiyacı olan ve alıp yıllarca tepe tepe kullanacak adam için ideal araç.
  • ihzone89 kullanıcısına yanıt
    Bagaj bana çok lazım oluyor ibiza 1.0 da uygun geliyor. Ancak durumları düzeltip inşallah ileride terfi etmek veya ev almak gibi sebeplerle arabayı satmak istediğimde satılmasını istiyorum. Ne yapmalı bilemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıfır olma şartı var mı? yoksa peugeot nun modellerini düşünebilirsiniz. varsa en uygunu ibiza yine. çok korkacak bir durum yok. keyifle sürersiniz aracı, bikaç yıl sonra emsallerine göre 1000-1500 aşağı koysan gidiyor zaten her araç.
  • Merhaba, ben de bu araçla i 20 1.4 benzinli arasında kaldım. Yakıt değerleri ibizanın yarı yarıya düşük görünüyor. Fakat 1.0 motor psikolojik olarak insanlarda 'alınmaz araba' tarzında. Marjinal kararları kolay alan biriyim muhtemelen bu gidişle ibiza alacağım. Tabi ikisini de önce denemem lazım. Bu arada aracın yüzde kaçına kadar kredi verilebiliyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ladiklims kullanıcısına yanıt
    Motor konusunda yorum yapacağım sadece çünkü araba bende yok. Motor turbo beslemeli bir motor. 110 hp 200 tork. Bende focus 1.6 atmosferik benzinli var. 100 hp 150 tork üstelik 9 yaşında. 1250 kg yaklaşık 200 kg daha ağır. Velhasıl ben bu motorun bu aracı uçurduğunu düşünüyorum kağıt üstünde ve yorumlarda da öyle. Performans olarak i20 rakibi bile değil ancak diğer bütün konularda karar size kalmış. İkinci eli, parça ucuzluğu, bakım ücretleri vs..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihzone89 kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfır almak istiyorum. Bu araçla ilgili tek sıkıntı bagaj ve ikinci el. Ya çıkacak olan Egea hb veya bunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans olarak ben de sizinle aynı fikirdeyim. Ayrıca kâğıt üzerinde yakıtı da çok iyi görünüyor, yine de kullananlara sormak lazım. Dolu da bir araba. Yarın gidip bakacağım nasipse. Fiyat alan var mi peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ladiklims kullanıcısına yanıt
    Ben bayiye daha gitmedim hocam ancak Eskişehir'de 1 bayi var ve nazlarından geçilmiyordu 2 yıl önce. Bu yüzden il dışı dahil bir çok yeri arayıp fiyat sormak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 444 SEAT (7328) hattından çevre illerde ve hangi bayilerde isteğiniz aracın mevcut olduğunu öğrenebilirsiniz
  • 1.0 dsg ibiza yı bende düşünüyorum, araç yeni olduğundan 2. elinde henüz hareketlilik yok. eski düzene alıştığımızdan "Bin motor mu o ne, yolda ölür" mantığı var. bende de keza öyleydi, bir iki arkadaşım seat leon un 1.2 dsg modelini kullandıklarını tabiri caizse yolda karşılaştıkları scrocco kullanan 1.4 scricco sürücüsünün "aracın motoru kaç" diye sorduğunu yani performansının çok iyi olduğunu söylediler. 110 beygirlik aracın tork gücünden bahsettiklerinde yavaş yavaş ısınmaya başladım ki ibiza için alınabilir düşüncesindeyim B sınıfı araç için. Gözüm ilk başta 1.2 dsg leon da idi ancak, fiyat konusunda sıkıntı çekiyorum

    dönüşe duyarlı far + sunroof + ön-arka par sensörü 60.000 tl ediyor ibiza style da. zaten leon 1.2 tsi dsg 64.700 style paketin eklentisiz halinde. led takım falan filan park sensör eklesen fiyat uçuyor tabi. hala çok kararsızım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boccereco

    1.0 dsg ibiza yı bende düşünüyorum, araç yeni olduğundan 2. elinde henüz hareketlilik yok. eski düzene alıştığımızdan "Bin motor mu o ne, yolda ölür" mantığı var. bende de keza öyleydi, bir iki arkadaşım seat leon un 1.2 dsg modelini kullandıklarını tabiri caizse yolda karşılaştıkları scrocco kullanan 1.4 scricco sürücüsünün "aracın motoru kaç" diye sorduğunu yani performansının çok iyi olduğunu söylediler. 110 beygirlik aracın tork gücünden bahsettiklerinde yavaş yavaş ısınmaya başladım ki ibiza için alınabilir düşüncesindeyim B sınıfı araç için. Gözüm ilk başta 1.2 dsg leon da idi ancak, fiyat konusunda sıkıntı çekiyorum

    dönüşe duyarlı far + sunroof + ön-arka par sensörü 60.000 tl ediyor ibiza style da. zaten leon 1.2 tsi dsg 64.700 style paketin eklentisiz halinde. led takım falan filan park sensör eklesen fiyat uçuyor tabi. hala çok kararsızım

    Kullanma amacınıza göre seçim yapmak lazım. Uzun yola sık çıkıyorsanız, 4 kişiden fazla sık biniyorsanız, bagaj ihtiyacınız çok oluyor mu? Bunlara cevaplar olumlu ise leon daha mantıklı.
    Benim şuan için bunlara ihtiyacım yoktu. 3 kişilik bir aileyim, bana gayet yeterli geliyor. Şehiriçi kullanımı ve park etmesi rahat, arada coştup gaza bastığımda yüzümü güldürecek, vergisi ve yakıtı ile beni üzmeyecek bir araç baktığım için bunu aldım. Siz de bu soruları sorun bence.
    Bir de tavsiyem, opsiyonlu araç alacaksanız sıfırdan sipariş vermek yerine bayilere gelmiş olanlara pazarlık yapmak daha uyguna geliyor. Zira opsiyonu bol aracı almak isteyen daha az olduğu için arayanı kaçırmamak için daha fazla indirim yapıyorlar. Aklınızda bulunsun.




  • ihzone89 kullanıcısına yanıt
    şöyleki 4 kişilik bir aileyiz, evin 30a yaklaşan tek erkek evladı olarak, yuvadan uçma olayları her an gerçekleşebilir, o bağlamda ileriye dönük düşünüyorum. sizin o sorularınıza karşılık cevap verdiğimde; dediğiniz gibi bana da ibiza daha yakın geldi. şimdi bir de geleceği düşünüyorum , olabilecek sorunsallar ailenin büyümesi falan. Bir de son paragrafınızdaki öneriniz çok makul, aklımın bir köşesine yazdım, teşekkür ederim. Ancak benim istdiğim opsiyonlardaki araçları satan bayileri bulmak da sıkıntılı, tek tek aramak lazım sanırım. ankara sakarya izmit istanbul vb... direk firmadan bu opsiyonda aldığımda deidğin gibi ücrette indirim gerçekleşmesi zor. hayırlısıyla bi alsam da kafam rahatlasa :)
  • o kadar uzun boylu düşünmek gereksiz bence. şuan için işinizi görecek, gönlünüze göre olan aracı alın. sonra olmadı değiştirirsiniz. son 2 yılda 4 araç değiştirmiş biri olarak söylüyorum yani bunu :) ülkemizde araç sektörü çok büyük. araç temiz olduğu sürece satması kolay oluyor. ihtiyaç doğrultusunda değiştirilebilir.
    fiyat olarak zorlamadan en iyisi ibiza olarak görünüyor sizin için. opsiyonları nokta atışı istemiyorsanız, 1 eksik 1 fazla olabilir derseniz dediğim gibi yapın. ben istanbuldan kalktım samsundan aldım aracı. nolur yani, 1 depo benzin fark eder ama keyifle biniyorum aracıma çok şükür.
  • ihzone89 kullanıcısına yanıt
    haklısınız :) peki bişi sormak istiyorum, teklifi size telefondan arayarak mı veriyorlar yoksa siz mi tek tek arıyorsunuz. şimdi kampanya başvuru diye bir yer var oraya bilgilierimi doldursam geri dönüş olur diye tahmin ediyorum. Ancak diğer türlü nasıl olur yani sonuçta samsun örneğinden yola çıkarak o ilin bayisi hangisi bilmiyorum gibi gibi..
  • sizi kimse aramaz. en iyisi seat.com.tr den bayilere bakın. çevrenize en yakın bayiden başlayarak arayıp stok-opsiyon-fiyat bilgisi alın. aklınıza yatan araçlar belli olduktan sonra o bayi ile pazarlık için bir daha görüşün. pazarlık aşamasında bir bayiden aldığınız fiyatı diğer bayi için kullanabilirsiniz. bak bu bayi şuna veriyor, sen daha düşük ver, senden alayım gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihzone89

    sizi kimse aramaz. en iyisi seat.com.tr den bayilere bakın. çevrenize en yakın bayiden başlayarak arayıp stok-opsiyon-fiyat bilgisi alın. aklınıza yatan araçlar belli olduktan sonra o bayi ile pazarlık için bir daha görüşün. pazarlık aşamasında bir bayiden aldığınız fiyatı diğer bayi için kullanabilirsiniz. bak bu bayi şuna veriyor, sen daha düşük ver, senden alayım gibi

    eyvalah hocam çok soal, zaten aramazlar benimde tahmin ettiğim gibi. kısmı ihale yöntemine gireceğim artık aynen dediğin gibi :)
  • Hocam araçla ilgili tecrübelerinizi kullandıkça yazarsanız bizim gibi alacak arkadaşlara çok yardımcı olursunuz. Var mı son zamanlarda ekleyeceğiniz konular. Bekliyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ladiklims

    Hocam araçla ilgili tecrübelerinizi kullandıkça yazarsanız bizim gibi alacak arkadaşlara çok yardımcı olursunuz. Var mı son zamanlarda ekleyeceğiniz konular. Bekliyoruz

    valla ben kısaca tecrübemi aktarayım, akla takılan bişey olursa sorulur yine.
    bir kere şunu gördümki benzinli araç düşünenler ekonomiyi pek önemsememesi gerekiyor. yani araba hem hızlı gitsin, hem de az yaksın diye bir mevzu dünya üzerinde yok. araba 3 silindirli de olsa, 1.0 motor da olsa bu araba 110bg mi? 0-100 hızlanmasını 9.3te tamamlıyor mu? o zaman olay bitmiştir. istanbul gibi yoğun trafikte 8, şehir dışı ise 5 litre benzini gözden çıkarmak gerekiyor. ben çok kullanmıyorum aracı. 4 ayda 3000km oldu. ve bu mesafenin ortalaması 6.4lt.
    ama bunun karşılığını hakkıyla veren bir araç. performans, sürüş zevki, yol tutuş, güvenlik hissi son derece güzel. direksiyon şehiriçi yumuşacık, hiç yormuyor.
    sonuç olarak aldığıma pişman etmeyen bir araç. yine olsa yine alınır.




  • Cevap için teşekkürler hocam.
    Kullanacağım yer Amasya gibi şehir içi trafiği olmayan bir yer olunca muhtemelen bizdeki yakıt değeri daha düşük olur. En nihayetinde burda km de 20 kuruş yakan bir araç İstanbul trafiğine girerse 27 kuruşun altına düşmez heralde.
    Ayrıca aklımdaki diğer araç fabia fakat aradaki fiyat farkı adım adım beni İbizaya götürüyor. İbiza için 52900 lira fiyat aldım hediye yok sizce fiyat nasıl?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.