Şimdi Ara

Yeni iPad Pro modellerinde 6GB RAM için en üst konfigürasyon gerekiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kısacası biz almayalım diye o fiyatlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne yazık ki ülkemizdeki satınalma gücü, ''bir İstanbul kadar bile değil, tükürüğümüzle boğarız dediğimiz'' ve borçlarını ödeyemeyen Yunanistan kadar bile değil.

    Abd'de tüm eyaletleri kapsayan bir asgari ücretten söz etmek mümkün olmasada, her eyaletin belirttiği bir asgari saatlik ücret var. Ancak bazı eyaletlerde hiç yokken(örnek Alabama, serbest piyasa koşullarında belirleniyor), bazı eyaletlerde 11.50 USD'ye kadar (Washington) çıkıyor. Günlük 8 saatten fazla çalıştığınız anda saatlik ücretiniz 2 katına çıkıyor. Kaçak çalışanlar zaten bu şartlara bağlı değiller, bu hak çalışma izni olanlara ve abd vatandaşlarına tanınıyor. Haftada 45 saatten ayda 180 saat çalıştığınızı varsayarsak ortalama saatlik ücreti de 7.5 usd alırsak ayda (15 günde bir paranızı alırsınız) 1.350 Usd kazanırsınız. Abd'de kaynağıdna vergi ve bizdeki gibi ssk/sgk yoktur.Sağlık ve emeklilik için siz poliçe satınalırsınız. Satınaldığınız bir çok şeyi ödeyeceğiniz vergiden düşersiniz. Eyaletlere göre çocuk parası ve yan ödemelerde oluyormuş. En büyük gider kaleminiz kira olur...
    Temel konu abd'de veya dünyanın her yerinde 1 saat çalışma karşılığında ne kadarlık mal ve veya hizmet satınalacağınızdır!
    Abd'de 1 LT benzin 0.83 Usd, (Türkiye'de 1.23 usd) 1 LT süt 0.90 Usd, 500 gramlık beyaz ekmek 2.56, Yumurta (12’li paket) 2.76, Yerel peynirler (1 kilogram fiyatı) 10.73, Taavuk göğsü (Kemiksiz ve derisiz et), (1kg) 8.75, Kırmızı et (Kemiksiz lop et) (1kg) 11.88 usd merak eden baksınhttp://amerikadabugun.com/amerikada-yasam-masraflari-ne-ne-kadar/
    Ben kazancı bilerek az hesapladım, çünkü herkes abd'de rahat ve bolluk içinde yaşamıyor. Link 2800 Civarı bir ortalama kazanç bulmuş. Benim ortalama kazancım asgari ücretlerine göre.

    Abd'de maaşını alana kadar kimse sana vergi döşemiyor ama sağlık sigortası ve emeklilik de kişinin kendi sorumluluğunda. Ortalama bir abd yurttaşı 50'li yaşlarında kansere muhakkak yakalanıyor sigorta 12 ay sana bakıyor 13. ay güncel sigorta poliçesi bir önceki yıl sana yaptırılmayan harcamanın 2 katı dolayısı ile ölümle baş başa kalıyorlar. Amaaaa herkes kanser olup ölüyor diye sistemin berbat olduğunu düşünmeyin. Kötülüklerini bilin diye yazıyorum.

    Şim Türkiyede sen neler satınalabilirsin onu düşün... Abd'de ortalama bir asgari ücretli 1 maaşını yemeyip içmetip bir ipad'e yatırabilir. Ancak Türkiyede bir asgari ücretli ymeyip içmese bir ipad için en az 4 ay çalışmalı.6GB model için 11 ay.

    Şimdi otur düşün kardeşim. Hadi bizim petrolümüz yok (Abd'nin var ama obama yönetimine kadar korumadaydı, dünayda petrol bitince, petrol tekeli olmayı düşlediler. Ama Venezuella, rusya ve iran abd karşıtı olup petrol ve doğal gazdan köşeyi dönünce abd kendi rezervlerini açtı ve petrolün fiyatı dünyada düştü -bizde hep çıktı ama- dünyadaki bilinen kaynaklara göre nispeten az olsada, kimsede yokken sende varsa herkesten fazla sende var demektir) ama en azından tarımda kendine yeten 7 ülkeden biri idik, ne oldu da saman ithal eder hale geldik? Dünyadaki ennnnnnnşeyler bizde, ama halkı en gariban olan yine bizleriz.

    Peygamberimiz şöyle demiş; ''toplumu zengin olan bir ülkenin yöneticileri fakir, toplumu fakir olan ülkelerin yönetiileri zengindir. Eğer o ülkenin yöneticisi zengin ise bilin ki toplumun....'' yazacaım ama şimdi çomar tantanası çekemeyeceğim.

    Kuranda yazdığı gibi; ''Allah aklını işletmeyen toplunların üzerine pisliği bırakır''

    Eğer senin satınalma gücün artarsa,kendini geliştrme ihtimalin artar, kendini geliştirisen sorgulamaya başlarsın.sorgularsan da bu adamalrın seni afyonlayarak nasıl zengin olduğunu gördüğün için saltanatlarını başlarına geçirirsin!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 2 Kasım 2018; 22:36:17 >




  • 2012 ipad kullanıyorum halen. ilk kılıfı dahi üstünde, cam köşeleri kırıldı, kılıf plastikleri döküldü halen yola devam. 2 seneye bir değiştiren adam için pahalı benim gibi 2019a gireceğiz 1 kere alıp 7 yıl kullanan adam en iyisini almak ister ona pahalı gelmez. ha tabi dolar yeni uçmuş halen adapte olamadık gidipte bu zamanda 10000 lira böyle lüks bir mala vermem. almam beklerim ne zaman satın kazancımın satın alma gücü ile dolar seviyesi eşitlendi eski haline geldi o zaman alırım. o zamana kadar peynir ekmek zeytin ile yola devam.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.