Şimdi Ara

Yeni Kasa Acilirken Kapanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EDİT : Bu sorun psu dan olma şansı varmı ?


    Merhaba öncelikle kasayi aldigim yere geri vereceğim bugün ama kendim ne oldugunu anlayamadim ve anlamak istiyorum bilen kişilerden


    Sorun: Kasa acilirken. 1Veya2 defa anakart markasi Asus yazısından sonra kapanıyor. Daha sonrada Onarıma basliyor/calisiliyor diyip ekranda donuyor.


    2.gunu dunde aynisi 2krre olmustu windows yeni ws diye düşünüp 3.sefer duzgun acildiginda neyse demiştim. Dün açıldığında pubg atmistim islemci ve anakart sıcaklıklarinda problem yoktu


    Ryzen 5 2600 islemci , 1050ti ekran karti var.

    Kendim sorun nedendir ws bilemem ama harddisk kaynaklı olcagini düşündüm bi kısmı hasarli ws ise yani.
    Dun 3.denememde acildiginda sorun yoktu kalan surecte çünkü



    Edit: Servise (sinerji.gen.tr)ye gitti geldi sadece windows update ve sata kablosunu değiştirmişler. Ama sorun ertesi gun donmasi ilk tekrar etti. Bugün de kapandi acilirken 2sefer.
    Edit: Ramler değiştidevam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLaxp -- 21 Mayıs 2018; 17:4:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hard diskinizde sıkıntı olma ihtimali yüksek.

    Yapabiliyorsanız hard disk sentinel programını indirin ve bilgisayara kurun. Daha sonra program açıldığın gelen ekranda sağ taraftaki ilk sekmenin görüntüsünü çekip buraya atın. Orada disk ile ilgili sağlık performans bilgileri ve disk üzerinde bir sıkıntı varsa bildirilir.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam ya acilirken kapaniyor yada win acilirken donen oklarda donuyor . dunku gibi acilmadi busefer bir sure sonra Duzgunce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLaxp B kullanıcısına yanıt
    O zaman bulabiliyorsanız ikinci elde olsa sağlam olduğu kesin olan bir hdd bulup onu bilgisayarınıza bağlayın ve diğer disklerin bağlantılarını çıkartın. Yeni taktığınız diske windows kurup bilgisayarı açmayı deneyin bi.

    Sorunun diskten mi yoksa başka bir parçadan mı olduğunu anlamak için gerekli bu işlemler. Şöyleki bozuk olan disk sadece depolama olarak için başka bir bilgisayara ikinci disk olarak bağlandığında hiçbir sorun yokmuş gibi çalışabiliyor ama üzerine windows kurulduğunda sıkıntı çıkartabiliyor.

    Kolay gelsin.
  • Sorun hard diskte olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun harddisk kaynaklı gibi diğer yanıt veren arkadaşlara katılıyorum.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam öncelikle. Dün psu ve hdd nin kasadaki bölmesi gizli ve kapalı diye , servise goturmeden önce oynamak ws istemedim ne varsa geldiginden beri olduğunu anlasinlar diye.



    Bu sabahta götürdük. 15Dk bekledik , kasa burda hic sorun olmadan açılıyor ws dediler . Böyle bir sey mümkün müdür ki. Sahsen sorun neyse cozmek icin vakit kazandiklairni l veya ilgilendiklerini gostermek icin oyle dediklerini düşündüm.



    Çevreden kaynakli olabilcek her türlü seyi test ettim zaten goturmeden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLaxp B kullanıcısına yanıt
    Çevreden kaynaklı olabilecek şeylerden biri de pirizine gelen elektrik akımının voltajının dengesiz olmasıdır. Onun dışında tesadüfen de olsa diskiniz o anda normal çalışabilir. Benim başıma çok gelmiştir. Bilgisayarı bilgisayarcıya getirdiğimde evde görülen sıkıntıların hiçbirini yapmaması :)


    Velhasıl İlk mesajımda dediğim gibi disklerinizin durumuna bir bakalım arkadaşım.

    Hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Daha sonra program açıldığında gelen ekranda sağ taraftaki ilk sekmenin görüntüsünü çekip buraya atın. Orada disk ile ilgili sağlık performans bilgileri ve disk üzerinde bir sıkıntı varsa bildirilir.

    Disklerinizde bir sıkıntı olmadığından emin olduktan sonra kasanızı farklı bir binada atıyorum arkadaşınızın evine götürüp orada açmayı denersiniz aynı sıkıntılar var mı yok mu kontrol edersiniz.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Yarın inşallah kasayı bana tekrar teslim edicekler . Kontrol edeceğim ozaman dediğiniz şekilde

    Hocam odamdaki priz topraklı değilmiş acaba prizden midir diye topraklı prizede bağladık. Ama şöyle topraklı prizden 2x Uzatma çekerek yaptık.

    Akım kontrollü uzatma alsam bi etkisi olmaz sanırsam. Ama şuan bir şey diyemiyorum kasayı sabah verdim çünkü bakmaları için .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLaxp -- 10 Mayıs 2018; 14:48:27 >
  • Bu tür sorunlarda genelde harddiski yenileyip formatlayıp gönderiyorlar
  • Teknik servis hala tüm testlerde sistemin basarili oldugunu iddaa ediyor :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLaxp B kullanıcısına yanıt
    Eğer testleri başarılı ise, bilgisayar sana geldiğinde aynı sıkıntıyı yaptığı zaman bir şekilde onu video'ya kaydet. Telefonlar fotoğraf makinen ile. Daha sonra görüntüleri teknik servise gösterirsin. Yaşadığım sıkıntı bu diye.

    Onlar testler de ne yapıyor bilmiyorum ama belli ki rütin testleri uyguluyorlar. Rütin testlerde de bütün sıkıntılar ortaya çıkmayabiliyor yada sıkıntı o test anına denk gelmiyordur.


    O yüzden kanıt olarak video resim vs... bir şeyler gösterdiğiniz de ya da tam olarak sorunu anlattığınızda o zaman bir şey diyemezler. Çözemediklerinde mecbur iade veya değişim yapmak zorundalar.

    Teknik servislerin çoğu o şekilde işler. Nedeni de ilgisizlik değil. Yoğunlukluk diyelim. Rütin tesleri yapar aradan çıkarlar. Tam olarak sorunun kaynağı bilinmezse o zaman sıkıntı işte. Benim usb 2.0 girişlerimin hepsinde harici hard disk veya usb flash takılı ilen veri transferi yaptığımda belirsiz aralıklar ile (5 dakika veya 30 dakika veya 2 saat veya 4 saat sonra) bağlı olan aygıt kopup tekrar kendi kendine bağlanıyordu. Ben bunu teknik servise bu şekilde anlattım ama oradaki bayan eleman usb sorunu diye kısaltmış. -_- Sen o kağıda o şekilde yazarsan adam usb 2.0 veya usb 3.0 deliklerine bir aygıt takar biraz denedikten sonra bağlı olduğunu ve çalıştığını teyit eder bana geri gönderir. -_- Aygıt bağlanıyor ama ne zaman kopacağı belli olmadığı için bunu tespit etmek gerçekten güç ki benim usb 3.0 girişlerimde hiç bir sıkıntı yoktu. Oldu ki eleman sadece usb 3.0 girişlerine aygıt veya usb flash takar baktı hiç bir sıkıntı yok tamam geri gönder der. O bayan elemana hani ısrarla usb 2.0 girişleri dememe rağmen genelleme yapıp usb sorunu yazmış. -_- Vel hasıl bunu okuduktan sonra bayan elemana düzelttirdim o yazdıklarını öyle verdim servise. Servisteki arkadaşlar usb 2.0 ile ilgili kontrolcü çipsetinde bir sıkıntı olduğunu tespit etti ve onu değiştirdiler. Üzerinden 4 sene geçti halen daha kulanıyorum anakartımı ve sıkıntı yok şükür.

    Velhasıl sorunu karşı taraf anlamak istemiyorsa sen dediller ile onlara anlatacaksın ki genel testler ile yetinmesinler.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 11 Mayıs 2018; 15:36:14 >




  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam nerdeyse 4tane video çektim 3te olabilir , ama nerden aklıma o gün yapmak estiyse telefona fabrika ayarı attım videolarda gitti. Bugün yaklaşık 1.5saat önce ben dışardayken aradı müşteri hizmetleri , sorununuz çözüldü dedi. Sorunu sorduğumda kendisinin bilmediğini iletti yarın nedense aynı sorunu yaşayacağımı düşünerek kasayı alacağım ve yazdıklarını tek tek deneyeceğim. Sorunun neyden kaynaklı olduğunu bilmeyen kişi gene bugün içinde , testlerden başarıyla geçtiğini söyleyecek kadar olayın içindeki biriydi çünkü. Sorun tespit edemedik yanıtını bekliyorum bende
  • bLaxp B kullanıcısına yanıt
    Neyse hayırlısı diyelim.

    Duruma göre ne yapacağınıza karar verirsiniz artık. Bizi de bilgilendirin. Merakta bırakmayın.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Bazi ufak windows guncellemeleri yapilmis birde sata kablosu değişmiş sadece.



    Öğlen evde test edebileceğim ama nedense yeterli gelmedi bana , konusma tarzlarida o güveni vermedi zaten belirttik onlarada ama insallah öğlen bakacagim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Kasa geldi hocam açılışta sorun olmadı . 3-4kere restartta attım. Oyundada sorun yok umarım böyle devam eder
    hdd de sorunsuz gibi , galiba gerçekten sata kablosu tek problem gibiymiş.

    Diğer bileşenlerin sağlık durumunu bu tarz bi program aracılığı ile yapabilir miyim acaba?
    Yeni Kasa Acilirken Kapanma
  • bLaxp B kullanıcısına yanıt
    Hdd'nin sorunlu olmaması güzel haber. Ama tahmin ettiğimiz gibi sıkıntı hdd'den kaynaklı idi ama doğrudan değil. Sata kablosunun arızalı olması hdd ile iletişimi sıkıntıya sokuyordu bu da donmalara neden oluyordu.

    Velhasıl sorununuzun çözülmesi güzel.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun devam etmekte bugün tekrarladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de vardı crucial marka ramleri kullanıyorum ve ramlerle anakart arasında olabileceğini düşünüp bios update yaptım sorun bir daha tekrarlamadı, yeni sistem toplandığında parçaların arasında uyumsuzluk olabiliyor bütün driverların güncel olduğuna emin ol özellikle bios update yap.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.