Şimdi Ara

Yeni laptop kasma sorunu (Monster Tulpar gtx1060 ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
9.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mèrt

    GTX 1070 desktop 150 TDP iken mobile 120 TDP. Voltaj limitini artırmanın bir faydası olmaz, bu kartlar daha stock turboyu bile veremiyorken voltaj verip OC yapılması imkansız. Power limit'i artırmanın bir yolu normal şartlar altında yok. 8 nesil işlemcili platformlarda gpu TDP'sini artırmak imkansız ancak 8. nesil işlemci öncesi platforma sahip olanlar için riskli bir yol mevcutmuş. BIOS programlayıcı satın alıp kart üzerinde programlama yoluyla vBIOS atmayı gerektiriyor.

    http://forum.notebookreview.com/threads/mobile-pascal-tdp-tweaker-update-and-feedback-thread.806161/

    Alıntıları Göster
    Evet bu konuyu daha önce gördüm. Genede performans açısından masaüstüyle uçurum kadar fark yok yer yer aynı. Premabios var modlu şekilde bios satıyor clevo modeller için bios'ta tüm ayarlara imkan veriyor. Oradan da özel programlama ile power limiti kaldırılabildiğini görmüştüm en son bios sürümünde var mı bilmiyorum orada da çok pozitif olmadığı için yer vermediği yazıyordu.

    https://www.youtube.com/watch?v=-M_xcGNeKLQ




  • Abra a7 v7.2 kullanıyorum 1050 ekran kartı var fakat bendede ani fps droplar mevcut özellikle çoğu oyunda takılmalar oluyor sebebini çözemedim
  • 1050ti 1060 dahamı iyi çalışıyor.
  • Benim de aynı şekilde T5 v18.1 Laptopum var iyi performans alamıyorum. Power limit throttling gözüküyor. Bir çözümü var mı kafayı yemek üzereyim iade şansım da artık yok. Bir de artık t5 v18.1'i mağazalarından kaldırmışlar acayip işkillendim. Uzun yıllar oyun bilgisayarım olsun istedim, masaüstü alacaktım şehir dışı kazanınca laptop aldım. 9000 TL civarı para bayıldık ve şimdi böyle sorunlar canımı sıkıyor.
  • Harddiskin uyku moduna geçiyordur kardeşim hdparm isimli programla harddisk akustik ayarını ve gelişmiş güç seçenekleri ayarlarını kapatman gerekiyor.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Harddiskin uyku moduna girmesi tam olarak ne yapıyor? Yani oyunlarda düşük performans alıyorsak (SSD kurulu oyunlar da dahil mesela PUBG) bununla bir alakası var mı gerçekten?
  • SukucuReyiz S kullanıcısına yanıt
    Hayır harddiskin uyku moduna geçmesi oyunlarda performans düşüşü yapmaz ancak blirli aralıklarla 5 saniye süren kasılmalar yapabilir ben sorununuzun o olduğunu zannetmiştim, diğer sorunlar power limit throttling olabilir bunu aşmaya yarayan progrmcıklar da olduğunu duymuştum.
  • +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.